• 9.377.356 stemmen

Geregisseerd door: James Watkins

Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell

Releasedatum: 14 mei 2009

Plot Eden Lake

"A weekend by the lake, with views to die for."

Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.

xam schreef:

damn, dat noem ik een understatement.

in afwachting van de CV monteur heb ik gedacht even de tijd te verdrijven door een filmpje op te zetten.

ben volledig onbevangen aan deze film begonnen.

zelfs het genre was mij onbekend.

de eerste 20 minuten voelde ik al wel aankomen dat het een triller zou moeten worden.

maar echt vaart zat er nog niet in.

echter wat daarna volgde heeft behoorlijk indruk op me gemaakt.

schokkend is eigenlijk het enige woord wat ik er voor kan verzinnen.

goed acteerwerk goed verfilmd de karakters worden zeer geloofwaardig heen gezet.

bah, wat kan je een hekel krijgen aan mensen.

meer kan ik er niet over zeggen zonder te spoileren.

Nieuw genre voor je?

Dat is best apart dat je nog nooit een horror hebt gezien

Schokkend is dit alles behalve, maar dat kan ik me best voorstellen als dit je eerste is

avatar van filmfreak25

filmfreak25

WOW, wat een topfilm!

Naar mijn mening weer een goede horror/thriller (met genoeg gore- en schrikmomenten). Toen de film eenmaal goed op gang was heb ik ademloos zitten kijken en kon het bijna niet uithouden van de spanning!

Het einde had ik totaal niet verwacht , maar wel erg origineel! Net zoals ik de hele film overigens origineel vond (een stel op hol geslagen, moordlustige jongeren).

Kortom: voor wie van een spannende en vooral realistische horror/thriller houdt; deze moet je echt niet missen! Jammer dat je van deze film zo weinig gehoord hebt...

avatar van xam

xam

Tonypulp schreef:

Nieuw genre voor je?
Dat is best apart dat je nog nooit een horror hebt gezien

heerlijk bijdehand
ik neem aan dat het wel duidelijk was.
niet bepaald een nieuw genre voor me.
horror en trillers genoeg gezien.
maar dat wil nog niet zeggen dat iets niet kan choqueren.

Er worden zeer professioneel en overtuigend een paar enorme bad guys heen gezet.
Genoeg films gezien met meer gore, schrik effecten en een sterkere verhaallijn maar de enorme verdorvenheid van de aanvoerder en zijn vader maakte gewoon indruk.
Ik denk niet dat dat alleen bij mij het geval zal zijn.

Tonypulp

niet mijn bedoeling bijdehand te zijn.

Begreep het duidelijk verkeerd dan? Terwijl je het echt zo zij

Je hebt trouwens wel een punt, ookal was het bij minder sterk dat gevoel, gewoon een leuke, aardig sterke horror/thriller.

Tonypulp

Druk ik weer op de quote knop, i.p.v de bewerk knop

Naja.

avatar van crack1

crack1

JacoBaco schreef:

24 van de 25 horrorfilms zijn fictie!

En de 25 film is non-fictie!

Pfff... dit soort films zijn echt niks voor mij. Ik word hier zo fokking agressief van.

Verder mooie opbouw, het komt heel geloofwaardig over. Totdat het onvermijdelijke weer gebeurt en de mannelijke hoofdpersoon zo gewond raakt dat ie niks meer kan doen. beetje flauwig. Net als in zo'n andere recente vergelijkbare film.

Toch maar halfje erbij, einde blijft wel hangen, met een mooi pijnlijk getroffen sfeertje bij die ouders

avatar van the ripper47

the ripper47

Nou ben wel wat gewend kwa films maar vond deze heel goed .moeten jullie ook eens donkey punch kijken is ook wel goed

avatar van EveroN

EveroN

Zoals vaak roept een prent herinneringen op aan andere films.

Toen ik deze gisteravond aan het bekijken was moest ik gelijk denken aan het ijzersterke (Franse) Ils http://www.moviemeter.nl/film/37197 . Heb deze ook nog maar eens bekeken. Hoewel ik moet toegeven dat Ils meer een combinatie is van Eden Lake en The Strangers http://www.moviemeter.nl/fi... heb ik van Ils meer genoten dan E.L.

E.L. is een sterke kat en muis thriller maar het miste het beklemmende sfeertje en de overtuigende acteer prestaties van Ils.

E.L. twijfel 3* en 3.5* geef um verlopig het laatste.

Ils van 3.5* naar 4*

avatar van Hans68

Hans68

redelijke film ,slecht eind , de schrijver van deze film is zeker overleden , wat is er gebeurd met de rest van de etterbakkies?? , weinig met horror te maken.

avatar van Macmanus

Macmanus

Britten gaan een beetje Frans

Nou ja, ook weer niet eigenlijk. Hoewel het begin natuurlijk gewoon typisch horror achtig is. Deed het me wel een beetje denken aan de recente horror films Ils en Strangers. Maar het brengt itt de laatst genoemde wel iets eigens naar de tafel. Namelijk wat meer realisme van de kinderen. De Britse cinema staat ook wel vrij bekend om de vaak troosteloze omgeving waar kinderen/jongeren opgroeien. En dat weet deze maker redelijk goed te vermengen met het horror genre. Jammer vond ik wel dat het tegen het einde een beetje een wegren show werd en de final showdown een beetje uitbleef. Maar gelukkig wel erg sterk eindigt.

Ruime 3.5 sterren.

Hans68 schreef:

Jammer dat sommige de kracht van zulke eindes niet snappen, want het is een erg goed einde

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Brutaal, sadistisch en toch ontzettend dicht bij de realiteit.

Ik miste wat meer inhoud in de tweede helft... het is een gewoon kat-en-muis spelletje. Ga gerust een half uur op de pot, bij je terugkeer zal je nog steeds kunnen volgen.

avatar van tdenissen

tdenissen

Mag ik ff een teiltje, maar dan op een positieve manier!

avatar van ivg1

ivg1

Enorm irritante koppel, ze verdienen bijna zo behandeld te worden met zulk een naieve, idiote gedrag en reacties.

Verder veel te veel "gratuitous violence", geweld voor de sadistisch geneigden of enkel om te schockeren.

Verhaal is oh zo cliche en het einde zo voorspelbaar. Met al dat opjagen van de protagoniste is het op het einde zo duidelijk dat die groep volwassenen de ouders zijn. Dooh!

Al de verdere artsy fartsy gelul en pseudo intellectuele gezever is om de sadistische neigingen te verbergen van degenen die hiervan genoten en het fantastisch vonden.

Voor degenen die echt enkel kicken op goorheid (en daarvoor een film goed vinden), wacht eens tot je een zwaar verkeersongeval gezien hebt, of iemand die uit een gebouw gesprongen is. Je zal "Irreversible" hoogst waarschijnlijk fantastisch vinden.

Ik ben benieuwd waar binnenkort de lijn gaat getrokken worden met "Snuff movies". Sickos.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

avatar van stinissen

Uitstekende thriller die aan komt als een hamer en je achter laat met een heel naar gevoel...........

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ijzersterke thriller die je van het begin tot het einde boeit. Je leeft echt mee met het koppel, dat zonder een duidelijke redenen geterroriseerd worden. Goed gespeeld ook door de jeugdigen, alle rollen zijn zeer overtuigend neergezet. Hoe verder je de film ingaat, hoe meelevender je word, tenminste, ik dan. Het einde is geniaal gevonden, kan niet anders zeggen. 4 *

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

jeroentjuhhhhh schreef:

avatar van ralfsjam

ralfsjam

L0sT_R3B3L schreef:

Leg jij het einde dan is uit meneer de beterweter

als ik me ermee mag bemoeien... jeroentjuhhhh heeft in mijn ogen wel gelijk. dit is een zodanig onverwacht einde dat je er een vreemd gevoel over krijgt. de meeste eindes zijn voorspelbaar, want de hoofdpersoon overleeft het wel weer of iets dergelijks.

en hier is het totaal anders! 100% horror kun je wel zeggen... je verwacht weer een goed einde, maar helaas, de horror gaat verder, waar de kijker moet afhaken! misschien ook wel een aanknopings punt voor een vervolg?/spoiler]

om niet teveel te verklappen...
vaak word een onverwacht, snel, of slecht einde afgedaan als niet goed! en dat is raar. alleen omdat de kijker het anders had willen zien? kom nou... het einde is zoals het einde is.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Geweldige film. Alleen vind ik persoonlijk dat het genre meer neigt naar Thriller/Drama.

Weet iemand waarom hier het genre horror is gekozen? Heb persoonlijk een heel ander beeld van horror...

Ook het einde had ik totaal niet verwacht! Geweldig goed verzonnen. Had gewoon een vreemd gevoel na het kijken van de film.

Echt de moeite waard om eens te bekijken.

Een dik verdiende 4*

L0sT_R3B3L schreef:

Leg jij het einde dan is uit meneer de beterweter

Het geeft een laatste harde dreun waardoor de film nog een tijdje door je hoofd spookt.

Ik geniet zelf meer van horror films waar het einde niet gelukkig afloopt, want dat neemt kracht weg van het zieke sfeertje.

In deze film zie je allerlei (Misschien af en toe schokkende) gebeurtenissen die een bepaalde nare sfeer creëren, en om dan een gelukkig eind te doen neemt dan in z'n totaliteit weg..en dat vind ik zonde!

Hoop dat ik het zo goed heb uitgelegd

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik vind het einde niet bijzonder. Niet slecht dus, maar ook niet bijzonder goed. No Country for old Men bijvoorbeeld heeft ook zo'n abrubt einde. Andere context alleen.

ze sluit zichzelf op in de WC en die vader van dat ventje trapt uiteindelijk de deur in. vervolgens hebben ze oogcontact en het is afgelopen. Ik ga de film niet op het einde afrekenen, maar ik heb meer films gezien met een onverwachts einde en in dit geval heb ik nix met het einde. Ben tevreden over einde. No more no less.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ik moet die film nu maar eens gaan kijken , want wat ik hier allemaal lees....dan moet het toch wel een sterke film zijn.

en ik hou zo wie zo wel van horror, dus..

avatar van j0zman

j0zman

Wat een goede film! Op aanraden van mijn ouders gekeken, en heb er niks geen spijt van. Irritante rotjochies die ook bij mij het bloed onder de nagels vandaan halen..Goed geacteerd. Het is een geloofwaardige film met veel akelige scenes.

Topper!

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Kwam eventjes wat rustig op gang..... Maar Eden Lake ontpopt zich tot een thriller welke een hele realistische feel heeft. De dingen die zich in het bos afspelen, zijn niet echt fictie wat mij betreft. Lekker snel en spannend.

Einde is bijzonder somber wat het geheel zeer geslaagt maakt.

avatar van james_cameron

Bijzonder grimmige, rauwe thriller. Door het expliciete bloedvergieten en de intensiteit kun je het ook wel als horrorfilm zien. Goed gemaakt en overtuigend gespeeld, maar er zijn de laatste jaren al veel van dit soort films geweest, zodat je kunt twijfelen aan de toegevoegde waarde van weer zo'n naar stuk celluloid. Tegen het einde nemen de onwaarschijnlijke wendingen ook toe, hetgeen iets afdoet aan de kwaliteit van het geheel. Absoluut boven het gemiddelde echter, vooral door de emotionele inleving in de personages en het onvermijdelijke, zeer deprimerende einde. Ik zal de film in ieder geval niet snel vergeten...

avatar van willemfilm

willemfilm

Geen opvallende goede film. Teveel ellende op éen dag. Niet verwacht einde van de film. Eigenlijk voor niets gekeken dus.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Ijzersterke maar eveneens erg naargeestige prent die mede dankzij de schitterende acteerprestaties en de mooie cinematografie tot één van de betere horrorfilms behoort uit de recente geschiedenis.

Het basisgegeven is natuurlijk niet meer uiterst origineel: een jong koppel dat er samen op uit trekt wordt opgejaagd door het plaatselijke tuig (de ene al crapuleuzer dan de andere). Things get out of hand en voor je 't weet heb je een strijd op leven en dood. Net als kos word ik nog wel eens overmeesterd door pure haatgevoelens jegens die ettertjes, maar Eden Lake heeft genoeg in huis om er achteraf toch vooral lovend over te zijn.

Zo is de beeldvoering, hoewel vrij sober, uitstekend: enkele duizelingwekkende helikoptershots, een 360° shot van een zoekende Jenny, haar bevreesde blauwe kijkers die vanuit de vuilbak de belagers observeert, en zo kan je er nog wel een paar opnoemen. Gewoon ook al de virtuoze manier waarop het bos in beeld wordt gebracht mag er wezen.

Dan zijn er ook de sterke acteerprestaties, met op kop het opgejaagde koppel (Fassbender wordt na Hunger weer fysiek toegetakeld, maar vooral Kelly Reilly was indrukwekkend) en natuurlijk oppermonster Jack O'Connell. Verder was het ook leuk om nog eens enkele bekende gezichten van de Britse cinema terug te zien: zo herkende ik bijvoorbeeld Thomas Turgoose (uit This Is England) en Lorraine Stanley (uit London To Brighton).

Hoewel je er een ietwat vieze smaak aan overhoudt, is Eden Lake voor mij horror van de bovenste plank!