Enter the Void (2009)
Geregisseerd door: Gaspar Noé
Met onder meer: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta en Cyril Roy
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 23 september 2010
Zaterdag 21 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Enter the Void
Oscar en zijn zus Linda wonen sinds kort in Tokio. Oscar leeft van de inkomsten van kleine drugsdeals en Linda werkt als stripper in een nachtclub. Tijdens een inval van de politie wordt Oscar geraakt door een kogel. Hij ligt op sterven, maar zijn geest, die eveneens trouw is aan zijn belofte om zijn zus nooit achter te laten, weigert de wereld van de levenden te verlaten. Tijdens de dwaaltocht van zijn geest door de stad worden de visioenen steeds chaotischer en veranderen ze in een ware nachtmerrie. Het verleden, het heden en de toekomst vermengen zich in een hallucinogene draaikolk.
Linda
Young Oscar
Tito
Saki
rubenn
Voor alle zekerheid: de DVD met Nederlandstalige subs (van Living Colour Entertainment) is toch de lange versie hé (Director's Cut) van 160 min. (17 min. extra) ? Niet de Theatrical Version van 140 min. ? Het enige "voordeel" van de Engelstalige 2 disc-edition (april) is dat je de 2 versies apart kan selecteren dan?
•The French Theatrical Trailer;
•International Theatrical Trailer;
•US Theatrical Trailer;
•Set of short teasers;
•Two hallucinatory effects sequences – Vortex and DMT;
•Making Of The Special Effects featurette.
Maar als de Nederlandse DVD de lange versie is ga ik gewoon voor deze.
Tomsheep
WAT EEN TRIP !
WAT GENIALE FILM !
Het is dat ie van mij wel een half uurtje korter had gekund, want het laatste half uur wist ik wel wat er komen ging en mijn mond stond toen al niet meer zo ver open van verbazing over de sfeer van de film en de schitterende beelden, maar anders had ik dit een meesterwerk genoemd.
Het komt er wel dicht bij , het is meesterlijk.
Met alle respect voor de nuchtere en reine onder ons. Maar ik zeg, rook er 1 (of 2 ) en kijken die handel. Je weet niet wat je meemaakt ! Die DMT scene ...... ik zat echt zwaar trippend op de bank !
DwarreI
Ik heb vlak voordat de film begon een joint leeg staan hijsen voor de deur van het filmhuis en ben toen zo stoned als een aap de zaal ingewandeld, ideaal.
Banjo
- 2041 berichten
En zo kijk je een film! iedereen moet dit voorbeeld opvolgen!!
Maar klopt het dat deze film niet te huur is bij de lokale videotheken?
scumfrog
Wat een geniale film, en 3 x hoera voor de durfal die in dit project durfde te investeren. Deze film drukt zwaar tegen de onderkant van mijn film top 10 om binnen te dringen en hoe ironisch, dan zou dit ten kostte gaan van '' Irréversible'', een film die voor mij enige overeenkomsten heeft. Beiden trekken je in een waas, waarbij in Irréversible een soort roes wordt gecreëerd en in deze film meer een trip. Hoe goed kan je een trip weergeven??? Dit was echt master en ik denk voor het grote publiek iets toegankelijker dan Irréversible. Ik denk nog ff na over mijn #10
321brb
Waarschijnlijk leuke film als je zelf stoned bent, maar ik was al dat geflits al zat tijdens de openingscredits. Je zou maar epileptisch zijn en per ongeluk naar zo'n film gaan.
maerk
•The French Theatrical Trailer;
•International Theatrical Trailer;
•US Theatrical Trailer;
•Set of short teasers;
•Two hallucinatory effects sequences – Vortex and DMT;
•Making Of The Special Effects featurette.
Maar als de Nederlandse DVD de lange versie is ga ik gewoon voor deze.
Inderdaad, de Nederlandse dvd heeft de 160 minuten versie.
Maar klopt het dat deze film niet te huur is bij de lokale videotheken?
Wellicht niet bij de Hollywood georiënteerde videotheken, maar ik heb 'm gehuurd bij mijn Filmclub filiaal.
Probeer het bij voorkeur bij een cinematheek / cultvideotheek / videotheek met ruime arthouse selectie.
Pistons
Uiterst indrukwekkende, intensieve en meeslepende metafysische film waarvoor superlatieven tekortkomen. Net als de eveneens uitmuntende Irréversible een orgie aan perfect uitgevoerde, perfect samenwerkende regie, scenario, editing, decors, sound mixing en een ingenieuze vertelling van het verhaal. Kijkavontuur dekt de lading beter dan kijkervaring.
Nu de mysteries van de lichamelijke wereld aan het afsterven zijn met de overname van nieuwe media zijn er de laatste tijd een aantal uitmuntende, spirituele larger-than-life-films die hierop inspelen. Na Avatar, Inception en Black Swan is dit de vierde film van deze soort die zich gestreeld mag voelen door een maximale score van mijn kant.
Subliem!
Is er al iets bekend over de Nederlandse BR-release van deze film?
Er komt geen blu-ray release in Nederland.
Hoe kun je zo stom zijn? Als een film zich voor blu ray leent is het deze wel. Is hij al ergens anders te koop zonder vaste subs?
Crook
Ja idd dit is echt n film voor blu ray
maakt me ook niet uit wat voor release, als de subs maar niet hardcoded zijn. Wtf is dat trouwens voor bullshit, waarom doen ze dat in godsnaam? Iedereen heeft toch een subtitle knopje op z'n afstandsbediening??
SilverGun
Ze zijn ook niet daadwerkelijk ingebrand, ze zijn simpelweg niet uit te schakelen op een normale speler. Zodra je overschakelt naar de Franse dub heb je geen last van subs. Maar het slaat inderdaad helemaal nergens op. Moet zeggen dat het me verder weinig stoort, maar had ze uiteraard liever niet gehad.
_Casper_
klopt het dat het beeld een beetje grauw moet zijn in deze film??
In het begin bij de buiten scenes wel, maar zeker niet bij de beging credits en de openingsscene binnen.
Don MN
'Do you remember that pact we made?'
Echt een film die in je hoofd blijft spoken, alleen daarom al heb 'k een halfje extra toegevoegd vanmorgen. Want na bezinking merk je dat de pluspunten rechtop staan tegen een paar puntjes van negatieve kritiek. Deze waren er mede vanwege de torenhoge verwachtingen. Irréversible is echt een parel, misschien denk ik, na herziening, ook zo over Enter The Void.
Het start fantastisch, sterke begincredits, briljante cinematografie, pérfect tempo. Mede door de 1st-person view staan de gebeurtenissen op het netvlies gebrand, alsof je zelf door Tokyo loopt. En dan moet het sterkste nog beginnen. Want als geest dwaal je door de straten/gebouwen om de mensen waar Oscar de laatste tijd invloed op heeft gehad te volgen. Noé maakt de keuze om eerst terug in de tijd te gaan om de huidige staat van die personen uit te diepen. Prima.
Ideaal zelfs zou je zeggen, visueel topvermaak, maar hier gaat Noé af en toe licht in de fout door veel te vaak scènes te herhalen en als we op het punt 'van het heden' komen gaat het voor mij bergaf. De film wordt zelfs langdradig en door iedere keer weer als je in een ruimte bent een lichtbron op te zoeken haal je de spontaniteit er vanaf. Misschien iets dat bij een tweede maal minder stoort.
De intensiteit daalt en waar ik stiekem op een verrassende/daverende climax hoopte, was het vrij duidelijk dat de regisseur van plan was het Boeddhistische dodenboek te volgen. Het is een passend en bevredigend einde laat dat duidelijk zijn, maar de aanloop ernaar was ik ook niet enorm over te spreken. Dat hij gemeenschap vanuit de vagina laat zien past uitstekend bij de film, maar de 'traktatie' op een Asian gangbang begrijp ik eigenlijk maar vrij weinig van. Was Oscar nog zoekende?
Het was vrij duidelijk dat hij zijn zus volgde en het was in mijn ogen zinvoller geweest om zijn beste vriend en haar constant te blijven volgen. Er wordt in tegenstelling tot Irréversible te vaak afstand genomen van de personages doordat het geheel iets minder indrukwekkend wordt. Zeer tevreden, maar ook licht teleurgesteld.
DV1984
Helaas
Ik heb de film gisteren gehaald in Belgie bij de saturn (helaas met fabrieksfout, menu blijft hangen en film laadt niet), maar nu las ik in een reclamefolder die erbij zat dat er ook een blu-ray uitkwam in collectors box met 44 pagina's tellend artbook en een grote poster van de film! Er staat bij dat het de Regio2 code is!Hopelijk komt er dan toch nog een Belgische release uit die via internet te bestellen is!
edit : gevonden hier : Enter the Void Blu-ray: Ultimate Edition with 40x60 poster
Bélon
Zitten Engelse ondertitels op. Ik heb de distributeur gemaild en bericht terug gekregen dat de ondertitels niet "forced" zijn. Maar ik moet 'm nog bestellen...
Speelduur staat 156, dat zal wel de dvd zijn en door de pal speed up komen. Ik denk dat ik gewoon voor de regio A blu ray ga, maar wacht nog even af om te kijken of er geen editie met zowel de korte als de lange versie komt.
Tonypulp
Er komt geen blu-ray release in Nederland.
WTFFFFFFF, ik zit daar al zo lang op te wachten. Welke idioot verzint dit? Als er één film bestemd is voor blu-ray...is ETV dat wel
Of speelt de PS3 alle regionen af van blu-ray (nee toch)?
Of speelt de PS3 alle regionen af van blu-ray (nee toch)?
De Nederlandse distributeur van deze film heeft volgens mij nog nooit een blu-ray uitgegeven.
david bohm
Zo lijpe shit ouwe.
Best een belevenis deze film, was zelf ook knetterlijp tijdens het kijken maar heb toch wat kritische kanttekeningen. Zo vind ik de herhalingen van dezelfde situaties wat overbodig, zoals van het fatale ongeluk. En af en toe doen me de hallucinaties vooral denken aan een opgepompte screensaver. Iets heel anders, die zus hè, die is niet helemaal 100% of heb ik het mis? Ze zegt op een gegeven moment dat ze niet langer het mentale vermogen heeft van een 5-jarige, maar veel hoger dan 12 jaar geef ik haar verstandelijk vermogen niet.
De film heeft me wel gepakt, zat er helemaal in. Een thema als de dood en een onderwerp als drugs spreken me dan ook aan.
Gave film, 4 sterren
Justin Bieber & Enter the Void...... Lekker uitgebalanceerd.
Crook
Heb deze maar besteld:
Niet zo duur, mooie uitgave, en geen hardcoded subs is me beloofd.
En kan m zo ook een keer in het duits kijken, dat moet pas trippen zijn hahaha!
Kan idd nog goed een hele tijd duren voor er een NL release komt, en zo lang kan ik niet wachten
fappie
- 2005 stemmen
Door de positieve reacties hier heb ik hem maar even besteld
. Ben benieuwd.
Aparte psychedelische film over reïncarnatie die je misschien nog het best onder invloed kunt bekijken. De film duurt aardig lang en is soms dan ook langdradig maar echt vervelen deed de film niet. Hij wist me eigenlijk wel te boeien tot het einde. Er zit in de film overigens best veel bloot en soms ook wel licht pornografische beelden. De beelden van Tokio in de film waren overigens best fraai. Qua filmstijl had het wel wat weg van "Irreversible".
Het is wel een film die je eigenlijk maar 1 keer hoeft te zien.

Levensecht Netflix-drama 'Private Life' met Paul Giamatti maakt indruk

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Woodstock