My Life (1993)
Met onder meer: Michael Keaton, Nicole Kidman en Bradley Whitford
Releasedatum: 20 april 1995
Plot My Life
"Every moment counts."
Bob en Gail Jones verwachten hun eerste kind, maar bij Bob is longkanker geconstateerd waardoor hij waarschijnlijk dood zal gaan voordat de baby geboren is. Zo verdrietig als hij is, denkend aan het kind wat hij nooit zou kunnen zien, besluit hij een film te maken over zijn leven, zodat het kind hem toch zal kennen.
Bob Jones
Mr. Ho
Rollercoaster Boy
Sam
roda
mooie dramafilm,michael keaton speelt op een zeer geloofwaardige manier een kankerpatient.
het verhaal is goed en onderhoudend.
en ook de overige cast speelt uitstekend.
een aanrader voor drama/speelfilm liefhebbers.4 sterren.
Tara
Prachtige film. Vond deze echt heel ontroerend.
En de humor van Keaton is geweldig in zo'n situatie...ik heb gelachen en gehuild.
Justice4All
Hele emotionele film. Echt een tranentrekker, dat af en toe een glimlach brengt op je gezicht en je de tijd geeft om je traan af te vegen.
3,5 ster.
Waku
Hele ontroerende en mooie film.
Beetje gelijkwaardig en te vergelijken met Dying Young.
Zakdoeken bij de hand.
Prachtige en evenees ontroerende soundtrack.
Bij de combinatie van deze muziek en de scene in de rollercoaster houdt niemand het droog.
dragongirl
Mja ik vond er niet zo veel aan. Al die standaard familie drama's... zo voorspelbaar allemaal. Michael Keaton vind ik maar irritant.
filmcollector
Vond er in het begin van de film niet veel aan, uiteindelijk begon het mij toch te boeien.
Toch tevreden dat ik verder heb gekeken want uiteindelijk wel de moeite waard.
Een 4 van mij
veron35
Michael Keaton's beste rol. Doet het echt geweldig. Nicole Kidman was zoals altijd ook weer geweldig. Dat maakt deze film beter dan het gemiddelde familie drama.
kleine 4*.
soom
Mjah. Ik vond het niet zo pakkend als andere films over doodgaan van iemand. Het greep me niet echt, en dat is mede te wijten aan het feit dat Keaton als een houten klaas Liam Neeson na probeert te doen, en daar ook nog half in slaagt ook. Hij overtreft hem niet, maar komt aardig in de buurt. Een beetje flauwig, mag wel meer zout op van mij.
PJG
Perfecte film; goed verhaal over wat nou echt belangrijk is in het leven, veel enigszins subtiele en originele humor, romantiek, origineel verhaal, goede hoofdrolspeler. Zijn afkeer van zijn ouders is zeer begrijpelijk, maar de geslaagde toenadering op het laatst ook heel geloofwaardig. Mooie, waardevolle rol van Haing S. Ngor (hoofdrolspeler van de Killing Fields) als alternatief genezer. Kidman doet op zich ook niks verkeerd, maar is wel erg 'de ideale partner', maar niet echt hinderlijk, temeer daar het niet over haar gaat.
Een echte aanrader voor mensen die houden van films met en beetje inhoud.
hjcool
Let op! EEN AANRADER!!!! Het is dan wel geen mooie onderwerp een kankerpatient enzo! Maar het is wel ontroerend en goed geacteerd en een sfeer die er goed bij past! ik zat op het puntje van mijn stoel en ik pinkte een traantje weg op het eind!
groente12
Deze film heeft mij echt te pakken. Hoe klein de productie ook is, niemand kan ontkennen dat dit niet een enorme emotionele impact bij achter laat tijdens de credits voorbij rollen. De regisseur heeft deze film opgedragen aan zijn moeder, dat is wel te zien het is bijna onmogelijk dat je zoiets schrijft in een scenario tenzij je het mee hebt gemaakt. Enorme sterke drama film van de Amerikaanse bodem.
Meersie
Sterke dramaprent. Het verhaal klopt, net als de emoties van de personages. Ik ben niet direct een grote fan van de typische dramafilms, maar deze vond ik absoluut de moeite om te bekijken.
Goeie film over een stervende man die een videoboodschap maakt voor zijn ongeboren kind. Uiteraard kan sentiment niet vermeden worden met een premisse zoals deze, maar dit wordt wel uitgesteld tot het einde. Het hoofdpersonage is best goed uitgewerkt en komt redelijk oprecht over.Het had misschien wat korter gekund, maar de film heeft genoeg goeie momenten en Michael Keaton doet het prima. Een kleine 3.5 sterren.
Captain Pervert
- 2099 stemmen
Ik heb deze film heel lang geleden een keertje gezien maar hij blijft regelmatig door mijn hoofd spoken nu ik zelf kinderen heb. Dat zegt wel iets. Indrukwekkende film.
TragieStar.*
Nicole Kidman marathon 8#.
Ook deze film langgeleden gezien. Kon me vaag herinneren dat ik het toen helemaal niets vond. Althans niet interessant en vrij saai. Dat was nu grotendeels anders, het zal nooit mijn lievelingsfilm zijn, maar het was veel boeiender dan ik destijds vond.
Kidman doet het goed, Keaton ben ik nooit zo'n fan van, maar doet het ook prima. Het begint allemaal vrij komisch en luchtig, maar toch met een droevig randje, omdat je weet welke kant het zal opgaan en het eindigt met een traan. Dat hebben ze mooi gedaan, ook de scenes en de manier waarop het verhaal vertelt wordt is soms grappig, maar ook ontroerend, leuk in beeld gebracht met de camera. De hoop die Keaton heeft dat hij toch zal blijven leven en je ziet hoe slecht hij eraan toe is op het einde breekt je hart. Ook een mooi afrondend einde met zijn vader, dat hij toch van hem houdt, waar hij in het reine komt na alles wat hij eerder vond van zijn familie.
Toch een verhoging van mijn stem van 2,5* naar 3,0*.

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de geprezen misdaadserie 'Animal Kingdom'

Eindelijk in Nederland te zien: bejubelde dramaserie 'Heated Rivalry' nu op HBO Max

Gifted Hands: The Ben Carson Story
Biografie / Drama, 2009