Genre: Drama / Romantiek
Alternatieve titel: New York, Je T'Aime
Frankrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Yvan Attal, Allen Hughes, Shunji Iwai, Wen Jiang, Joshua Marston, Mira Nair, Natalie Portman, Brett Ratner, Fatih Akin, Randall Balsmeyer en Shekhar Kapur
Met onder meer: Natalie Portman, Shia LaBeouf en Orlando Bloom
Gesproken taal: Engels, Kantonees en Frans
Releasedatum: 29 oktober 2009
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot New York, I Love You
"Every moment... love begins."
In navolging van Paris, Je T'Aime een mozaïekwerk van verschillende gerenommeerde regisseurs met als rode draad New York. Elf segmenten die elk de liefde en het drama centraal stellen.
Ben (segment "Jiang Wen")
Garry (segment "Jiang Wen")
Molly (segment "Jiang Wen")
Rifka Malone (segment Mira Nair)
Mansukhbhai (segment Mira Nair)
David Cooler (segment "Shunji Iwai")
Camille (segment "Shunji Iwai")
Janice Taylor (segment "Yvan Attal")
Writer (segment "Yvan Attal")
Alex (segment "Yvan Attal")
Paris... kende één of twee fantastische filmpjes, iets dat New York helaas niet heeft. Maar het grote voordeel aan New York, I Love You is de doorlopende vertelling; een ding dat bij Paris... nodig gemist werd.
Geen verschillende wijken dit keer, maar een enigszins cliché, doch erg sfeervol beeld van de stad New York. Een enkeling springt er positief bovenuit, maar gelukkig is hier niets écht tegenvallend...
Redlop
Tijdens de aftiteling zag ik dat de film is opgedragen aan Anthony Minghella. Daar schrok ik van want zijn dood is geheel langs me heengegaan.
Alle episodes hadden hun charme, alleen hadden enkele iets langer uitgewerkt mogen worden. Toch doet de film voor mij niet onder voor Paris J'taime, 3,5*
Reinoir
Alleraardigste caleidoscoop van de stad New York. Mooie muziek. Maar de humor, diepgang, ontroering van Paris je t'aime worden bij lange na niet geëvenaard.
BlueVelvet
Ik zal je een nieuwtje vertellen: meningen kunnen veranderen.
Als je het echt zo interessant vindt, kijk dan even bij het tabblad 'Stemmen'. Je zult dan bij de 2* van Fuentes zien staan "geplaatst: 13 november, stem was: 3,0".
Angrod_Pallanén
Een mooie, sterke compilatie van korte segmenten over de liefde, het leven, de dood en alles er tussen in, in de grote stad.
'New York, I Love You' is boeiend en elk van de segmenten is mooi gemaakt, onderhoudend en met een compleet eigen sfeer. De beste er uit kiezen zou onmogelijk zijn, want stuk voor stuk hebben de personages diepgang, een gevoel van leven en heeft het verhaal altijd een leuke wending. Van twee oudjes die zich door de drukke stad banen, tot de jongen die ontmaagd wil worden op het prom. Er zitten prachtige verhalen tussen, sterke acteerprestaties (Ethan Hawke), goede regie en sfeervolle muziek. Het enige wat echt mist is de band met de stad zelf. Als grote liefhebber van New York had zelfs ik niet het idee dat deze liefdesverklaring echt aan de stad gericht was.
4.0
WB
Leuke film. Allemaal korte verhaaltjes met één rode draad: New York. Veel bekende spelers met af en toe verrassende wendingen. Aanrader!
Macmanus
Doet mijn favoriete stad geen eer aan.
Naast natuurlijk my home town Amsterdam
is New York mijn favorieten stad, 2x heen geweest afgelopen 2 zomers en er zijn plannen om dit jaar misschien weer te gaan. De stad ademt voor mij iets fijns uit, het is groot en druk, maar daardoor leeft het er ook zo lekker. Ik hou er erg van.
Helaas laat deze film me een trip terug niet meteen boeken. Hoewel dat niet heel moeilijk zou moeten zijn voor mij. Vooral omdat het misschien wat beter in elkaar past, maar ik miste naast wat wandelen het gevoel dat NY je meegeeft als je er komt. De verhalen waren allen ook erg braaf en wat saai. Vond er bij Parijs indd een paar echt missers in zitten, zag die hier minder, maar ook geen uitschieters. Heb dan toch liever enkele meesterlijke en enkele vreselijk dan alleen maar degelijke. Ook al krijgen ze uiteindelijk een zelfde aantal sterren. Iwai zijn deel vond ik het leukst, verder allemaal degelijk zou lichtjes variëren tussen 2 en 3 sterren.
2.5 sterren voor het geheel.
PS: De Spike Lee of Woody Allen films weten het echte NYC gevoel beter weer te geven!
pardalis
Toffe film, beetje alternatief. De korte stukjes zijn meestal subliem gemaakt en goed in geacteerd. Een aanrader !
Vervolg in shangai komt er aan !
IcU
Ik heb mij echt zeer vermaakt met de verschillende stijlen van regie. Je ziet wel duidelijk dat er meerdere mensen aanbod hadden wat regie betreft, en dat heeft zeker in zijn voordeel gewerkt. In het totaal beeld paste goed. Mooie cameravoeringen en vele interessante acteurs. Prima film, dus.
Skrean
Leuke film (s) hier en daar wat zweverig maar al met al heel goed en puik camerawerk. Wat een ongelofelijke topcast trouwens. Sommige verhalen waren niet helemaal duidelijk of af naar mijn idee, maar ging ook meer om het sfeertje. Mijn favoriet was over het meisje met de rolstoel die door de rush hour regisseur was gemaakt.
Bélon
Voor mij werkt dit niet dit concept, die half afgemaakte verhaallijnen boeien niet echt (zeker gemaakt tijdens de TV staking in de VS). Kennelijk heeft dit de bioscoop gehaald hier, Joost mag weten waar.
Een "whatever" film. In de zin van: had ook niet gemaakt hoeven worden.
aphexfreak
Zeker net zo leuk, zo niet leuker (want meer samenhang!) dan zijn parijse tegenhanger.
Met als uitschieter het filmpje van Brett Ratner, die met afstand de leukste was.
Dubbel gevoel.
Wel beter dan Paris, minder saaie segmenten en kwalitatief een stuk rechtlijniger. Maar daar ligt dan meteen ook het minpunt van deze omnibus.
Ik kijk films als deze toch vooral om z'n varieteit en creativiteit. Op 100 minuutjes 10 verschillende stijlen en ideeën voorbij zien komen. Daar faalt NY enorm. Er zijn dan wel segmenten, tussendoor komen er nog stukjes terug van eerdere segmenten zonder dat je sterke stijlbreuken mist.
Vond er niet echt zware tegenvallers tussenzitten, maar dus ook geen echte uitschieters. Iwai's filmpje is bijvoorbeeld wel leuk, maar er is zo weinig Iwai aan, 't is gewoon allemaal redelijk inwisselbaar.
Enkel Ratner's filmpje is iets aparter, Portman's film is de minst interessante. Wel fijn om een keer te zien dus, hangt een aangenaam, warm sfeertje, maar als omnibus redelijk zwak. Eentje waar de som der delen een keertje niks meer oplevert.
triqo
Jammer dit.
Het voelde aan als een gezapig tussendoortje dat geen potten wilde breken.
Mooie cameravoeringen en vele interessante acteurs.
Dat kon ik er nu ook niet echt vinden eerlijk gezegd.
Nu is NY niet de eerste de beste stad waar ik heen zou vliegen mocht ik een overzeese escapade ondernemen maar dit wakkert het ook niet echt aan.
Kon er ook niet echt inkomen, omnibussen zijn niet helemaal mijn ding denk ik. Heb Paris je t'aime hier liggen, na gister The dreamers te hebben gekeken (positief) wil ik het nog wel een keer proberen maar dat moet op korte termijn gebeuren
Øye
Moest er even goed inkomen, want was vanaf het begin de film voortdurend aan het vergelijken met de Franse variant. Dit gevoel kon ik later gelukkig loslaten en leerde daardoor de sfeer, die geprobeerd werd neer te zetten, veel beter waarderen: de (on)gestructureerde wirwar van scènes; de grappige plottwisten; en tenslotte het af en toe geraffineerde camerawerk.
Rabbitto
vreemde film zonder lijnen en gek genoeg duidelijk zat. Ik heb me vermaakt maar vond het jammer dat er te weinig diepgang in zat.
Echter is dit totaal niet de bedoeling van deze film en is het onmogelijk om elf segmenten te laten ontwikkelen.
Toch zijn er een aantal segmenten die zeker weten uitblinken en je ook bijblijven.
Een ontzettend grote cast waar alleen daardoor al de film failliet zou moeten gaan, maar goed.
Krijgt van mij 3,5* omdat het gewoon een mooie film was een echt een eerbetoon aan New York en de diversiteit van levens die de stad haar reputatie geven.
wenna89
In het begin vond ik het veelbelovend, verschillende verhalen, interessante personages maar hoe dichter het bij het einde kwam hoe meer ik mijn interesse verloor. Teveel personages denk ik, je zag heel even hun verhaal maar ik verwachtte er meer van. Bijvoorbeeld orlando bloom met die camille, ze ontmoeten elkaar en daarna zie je ze niet meer in de film terug. Deze film gaf geen voldoening.
Q Jones
De film bevat een heerlijk sfeertje wat je als het ware in de film sleurt, Het betoverde mij meer. De kleine verhaaltjes zijn niet allemaal even leuk, maar toch blijft de film boeien en zie je af een toe ook dingen uit het heden daags leven. Vooral die scene met die oudere, mijn oma is precies hetzelfde, heerlijk als je zulke dingen in een film voorbij ziet komen.
Ik had wel graag gewild dat ze wat meer van New York hadden laten zien, en wat meer diepgang in sommige verhaaltjes, maar ja wat loop ik eigenlijk te zeuren het is gewoon een prima film.
Ik gaf eerst 3,5 ster maar nu ik dit zo zit te typen bedenk ik me weer hoe leuk ik hem vond en ik veranderd in 4 sterren.
TragieStar.*
Dit lijkte me echt een geweldige film, de cast is echt super groot en goed, (ook al wil dat niet altijd alles zeggen). Alleen het verhaal is voor mij niet echt logisch en het spreekt me daarom ook niet aan. Maar ik hoop de film wel zo snel mogelijk te zien.
canciser
Leuke film, sommige episodes waren erg zwak en andere waren grappig en leuk om te zien. 3.5*
Weinig interessante mozaïek van levens in New York. De niet aflatende stroom bekende gezichten houdt je enigzins bij de les, maar de losse verhaaltjes weten niet te boeien en komen ook niet op interessante wijze bij elkaar. Leukste deel is dat van regisseur Brett Ratner (wie had dat kunnen denken?), waarin Anton Yelchin een gedenkwaardige blind date heeft met de dochter van James Caan. De scene met Ethan Hawke is ook nog wel de moeite waard. De rest is weliswaar sfeervol maar nogal gekunsteld en pretentieus. Nee, dan was Paris, Je T'Aime leuker.
Q Jones
Nee niet mee eens, De losse verhaaltjes zijn juist heerlijk, Je ziet dat de film met liefde in elkaar is geknutseld met een aparte visie van iedere regisseur. Dit maakt de film afwisselend en leuk.
cathje83
De film bestaat uit losse verhaallijnen en daar is niets mis mee, maar het springt van de hak op de tak.
Ik vond New York triest neergezet. Deprimerend met donkere kleuren, nogal zwaarmoedig terwijl het een bruisende stad is.
Leuke film voor tussen door maar verder niets bijzonders...
Norma
Prettige film om ontspannen bij onderuit te zakken, juist dat fragmentarische vond ik wel even fijn. Wat ik een beetje miste is het bruisende, de adrenalinekick die deze stad me weet te geven .
Maar de meeste filmpjes spraken me wel aan, met het versierpraatje van Hawke en de memorabele blind date als highlights, maar ook de filmpjes over het stelletje dat elkaar alleen telefonisch had gesproken en elkaar dan voor het eerst in real life ontmoet en over het met elkaar kibbelende oude echtpaar vond ik zeker wel iets hebben.
Een ode aan de stad zie ik er niet in, althans mijn gevoel voor NY vond ik er totaal niet in terug, maar de verhalen waren vermakelijk genoeg.
JSPR_G
Paris, Je t'aime nog niet gezien, maar deze New York-versie vond ik niet zo spectaculair. Uiteindelijk vond ik het allemaal niet echt de moeite om te kijken. Er zitten wel enkele leuke filmpjes tussen (vooral met het prom-feestje), maar als het gedaan was bleef ik toch achter met het gevoel dat ik m'n tijd verspilt heb.
Toch is dit een redelijke film. De muziekjes zijn leuk en de verschillende regisseurs die toch allemaal op een andere manier te werk gaan vormen echt een meerwaarde en maken het toch leuk om deze te bekijken. Ook verrassend dat er toch enkele topacteurs in voorkomen.
wyatt earp
Gister gezien, en ik vond em beter dan zijn voorganger die zich in parijs afspeeld. Ten eerste omdat ze meer de tijd nemen (voor mijn gevoel iig) om de korte verhaaltjes te vertellen. Bovendien vond ik de verhaaltjes interessanter dan het eerste deel. Ik werd verrast door Orlando Bloom. Zijn stukje was vond ik zeer interessant. De benadering van de verschillende regiseurs zorgt ervoor dat het een leuke afwisselende film is. Verder een lekkere wegkijkfilm die prima vermaakt.
Mescaline
Doet zeker niet onder aan Paris, Je T'Aime en heb me hier erg mee weten te vermaken.
De speelduur is precies goed en de filmpjes volgen elkaar goed op.
Deze film kent geen slechte filmpjes, wel een paar mindere maar is over het algemeen een mooie opvolging van 11 verschillende stukken over de stad New York, jammer dat Woody Allen geen stukje heeft mogen doen in dit vervolg van Paris, Je T'Aime
Wat ik trouwens nog een positief punt vond in vergelijking met de eerste film, is dat de personages vaak al los worden getoond in korte stukjes die los staan van de 11 stukken, zo krijg je ieder personage toch meerdere keren te zien en doet dat het geheel zeker goed.
4 sterren.

Extremely Loud & Incredibly Close
Drama, 2011

The Last Kiss
Drama / Romantiek, 2006
new york citycity portraitbloemlezingromantische komedieomnibusvrouwelijke regisseurcities of love