• 9.376.689 stemmen

New York, I Love You (2008)

Drama / Romantiek | 110 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: New York, Je T'Aime

Oorsprong: Frankrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Yvan Attal, Allen Hughes, Shunji Iwai, Wen Jiang, Joshua Marston, Mira Nair, Natalie Portman, Brett Ratner, Fatih Akin, Randall Balsmeyer en Shekhar Kapur

Met onder meer: Natalie Portman, Shia LaBeouf en Orlando Bloom

Gesproken taal: Engels, Kantonees en Frans

Releasedatum: 29 oktober 2009

Plot New York, I Love You

"Every moment... love begins."

In navolging van Paris, Je T'Aime een mozaïekwerk van verschillende gerenommeerde regisseurs met als rode draad New York. Elf segmenten die elk de liefde en het drama centraal stellen.

Ben (segment "Jiang Wen")

Garry (segment "Jiang Wen")

Molly (segment "Jiang Wen")

Rifka Malone (segment Mira Nair)

Mansukhbhai (segment Mira Nair)

David Cooler (segment "Shunji Iwai")

Camille (segment "Shunji Iwai")

Janice Taylor (segment "Yvan Attal")

Writer (segment "Yvan Attal")

Alex (segment "Yvan Attal")

avatar van stephan73

stephan73

Hmm.. regiedebuut van zowel Natalie Portman en Scarlett Johansson.. Ben benieuwd of dit net zo leuk word als Paris Je T'Aime!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Hmm, dit lijkt nu wel een beetje een trend te worden; de zóveelste 'mulitregisseursfilm' die ik tegenkom.

avatar van starbright boy

Het is in ieder geval weer een uiteenlopend rijtje zeg. Van de regisseur van Vozvrashcheniye tot aan die van Rush Hour. Kan me nauwelijks grotere tegenpolen voorstellen.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Goodfella_90 schreef:

Sterker nog, 't Is een trend!

In de jaren 60 was het een zeer veelvoorkomend fenomeen (met name in Frankrijk en Itallë) en kende vaak een mix van bekende regisseurs met onbekende (die nog steeds volkomen onbekend zijn).

De laatste jaren zijn er weer relatief veel. Volgens mij zo'n beetje begonnen met het 100-jarig bestaan van de cinema (met Lumiere et Compagnie). Maar ook in Japan en de VS en Nederland (Allerzielen) heb je deze omnibus films. De meeste volgens mij toch nog steeds in Frankrijk trouwens. Zelden over de hele linie sterk, maar er zitten wel kleine juweeltjes tussen die je toch mooi kan meepikken.

In dit geval vooral de naam van Wen Jiang opvallend. Die maakt toch maar heel onregelmatig films.

avatar van mister blonde

mister blonde

Echt boeiend vind ik het nooit. Vaak door verschil in kwaliteit en onsamenhangendheid. Vind het trouwens niet de meest spannende namen (regie)...

avatar van serpico

serpico

Orlando Bloom laat weer van zich horen! Jippie!

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Shanghai, I Love You staat overigens ook al op de planning. En het schijnt dat de man op de foto uit de film is gestapt omdat zijn rabbijn hem dat opdroeg..

avatar van edejong

edejong

Al is het niet meer origineel.

Kijken ga ik 'm wel, denk ik!

avatar van N811

N811

deze wil ik zien/

New York City!

avatar van stephan73

stephan73

Trailer

Nog niet echt het "hmmm interessant" gevoel, maar ziet er wel ok uit. Leuk dat ze muziek van Feist hebben gebruikt!

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Huh? geen Woody Allen? erg vreemd.

avatar van aire.

aire.

Ja vreemd. Ook Spike Lee ontbreekt

Ben dan wel weer benieuwd wat Scarlett en Portman ervan bakken.

avatar van Kraay

Kraay

moah, matig lijstje, had wat amerikaanser gemogen, gaat tenslotte over NY. Gus Van Sant en Spike Lee hadden hier bijvoorbeeld niet misstaan. Enkel nog benieuwd naar Scarlett en Portman

avatar van LuCos

LuCos

rokkenjager schreef:

Huh? geen Woody Allen? erg vreemd.

Ja daar keek ik ook al van op. Is zeker ook een bekende regisseur die in dit rijtje niet vergeten mag worden.

Ik vond Paris Je t'aime overigens een hele leuke film om naar te kijken. Niet alle korte films vond ik interessant, maar de meeste goed gevonden, en sommige gewoon super goed.

avatar van vanmaaike

vanmaaike

wil deze erg graag zien, Fatih Akin (o.a gegen die wand) heeft ook mee geregisseerd..!

heeft iemand hem al gezien?

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ben erg benieuwd naar deze 'mulitregisseursfilm' . Zal het wat worden?

avatar van Hankieh

Hankieh

Net de trailer gezien en ik ben erg benieuwd

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik vond de eerste wat drakerig worden na een tijdje. Teveel mijmeringen over het begrip liefde. Maar weinig regisseurs wisten ook daadwerkelijk een andere kant ervan te tonen.

avatar van Alastor

Alastor

starbright boy schreef:

Blijkbaar vonden de samenstellers dat ook. De segmenten van Zvyagintsev en Johansson zijn geschrapt in de bioscoopversie.

" Scarlett Johansson's directorial debut nixed in 'New York, I Love You "

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Natalie Portman en Shia LaBeouf, eens zien of dat een goeie mix, alleen voor die twee zou ik gaan kijken.

avatar van starbright boy

M.Goodkat schreef:

Voor die twee zou ik het niet doen, want ze zitten in een verschillend segment van de film en spelen dus niet samen.

avatar van Hankieh

Hankieh

Op imdb staat deze film nog bij het "In Production" rijtje, dan wel met status "Completed".

Maar toch heeft deze film zowel hier als op imdb stemmen, hoe komt dat??

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Heb trailer gezien en bevalt mij wel. Anton Yelchin, Andy Garcia, Ethan Hawke, Orlando Bloom en nog veel meer ....en tuurlijk Shia LaBeouf en Natalie Portman.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Lijkt me een topper worden...

avatar van wibro

wibro

Deze film vanavond op de Filmbeurs in Den Bosch gezien en ik kan niet zeggen dat ik echt onder de indruk was van dit mozaïekwerk over New York. Enige diepgang hoefde je in de filmpjes niet te zoeken maar misschien was dat ook de bedoeling niet. Het beste filmpje vond ik dat van de jonge vrouw in de rolstoel. Voor de rest waren de filmpjes soms leuk maar soms ook erg saai.

avatar van vinnie2000

vinnie2000

vond 09/11 een geweldige mozaiekfilm over 9/11, daarin utieraard ook al veel new york te zien. ben dus benieuwd hiernaar

avatar van CountFunkula

CountFunkula

Een onzin film natuurlijk. Alle films die tegenwoordig uit komen zijn eigenlijk onzin. Maar goed, dit wordt weer een hype zoals "burn after reading" en al het andere onzin dat tegenwoordig uitkomt.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

CountFunkula schreef:

dit wordt weer een hype zoals "burn after reading"

Ik zie geen enkele parallel met die film.

Vind het een verrassend sterke film trouwens. Met veel fraaie, losse scenes. En hoewel ik veel kritiek lees dat het nergens meer wordt dan de som der delen, vind ik het toch erg aardig als geheel.

Melancholiek, romantisch en af en toe ook erg geestig.

avatar van dondiego

dondiego

net tijdens de sneak gezien in utrecht. prachtige film!

sommige filmpjes zijn met elkaar verbonden en andere zijn opzichzelf staande kleine filmpjes.

hoewel de regisseurs niet allemaal amerikaans zijn zie je dit helemaal niet terug in het werk dat ze geleverd hebben.

jammer van alle mensen met kritiek die de film nog niet eens gezien hebben.

het is een hele mooie, af en toe ontroerende maar vooral een hele ''echte'' film. verveelt geen moment.

avatar van Fuentes

Fuentes

Alleraardigste caleidoscoop van de stad New York. Mooie muziek. Maar de humor, diepgang, ontroering van Paris je t'aime worden bij lange na niet geëvenaard.