• 9.370.316 stemmen

Ouija: Origin of Evil (2016)

Horror | 99 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Ouija 2

Geregisseerd door: Mike Flanagan

Met onder meer: Elizabeth Reaser, Lulu Wilson en Annalise Basso

Releasedatum: 27 oktober 2016

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Ouija: Origin of Evil

"When you talk to the other side, you never know who will be listening."

1967, Los Angeles. Een weduwe met twee dochters probeert als spiritualist iets nieuws om mensen op te lichten, maar nodigt daarbij onbewust een authentiek kwaad uit in huis. Wanneer de jongste dochter bezeten is door de genadeloze geest, moet het gezin hun angsten overwinnen om hun dochter te redden en het kwaad terug de andere kant op te sturen.

avatar van mikey

mikey

Qua looks niet eens zo slecht. Maar die cliches (altijd die cliches) oh de cliches. Alleen toegankelijk voor hen die nooit een 'exorcist' film (hebben ge-)zien.

avatar van Rickyman

Rickyman

Ja precies, het ziet er allemaal wel aardig uit, maar het is al zo vaak beter vertoond. Flauwe clichés en behoorlijk vertragend..

Past prima in het Netflix genre, maar verder ben ik toch ook niet zo kapot van die Flanagan.

Oculus was wel goed trouwens.

avatar van JollyMira

JollyMira

Best een leuke prequel op Ouija (2014) Kijkt lekker weg

avatar van Supernatural

Supernatural

Net gezien,opzich niet zo'n verkeerde film.heb me prima vermaakt.geen hoogvlieger,wel een leuke cast.verhaal was ook wel leuk.maar heb betere gezien in dit genre.maar zeker een voldoende.

avatar van soom

soom

Aardig. Ik vond Ouija, 9 jaar geleden!, blijkbaar "superhemeltje eng. Nee, standaard."

Huh. Wat?

Nou ja, Elizabeth Reaser is erg fijn. Dat is het wel.

avatar van mrklm

mrklm

Prequel op Ouija speelt zich af in 1967 en draait om moeder Alice Zander [Elizabeth Reaser] en haar dochter Lina [Annalise Basso] en Doris [Lulu Wilson] die haar helpen bij haar oplichtingspraktijk als spiritueel medium. Nadat de meisjes met behulp van een ouija-bord contact hebben gelegd met hun overleden vader maakt Doris een transformatie door die erop wijst dat zijn werkelijk contact heeft met het dodenrijk. Neemt de tijd om de personages en de omstandigheden neer te zetten en is goed geacteerd (vooral door Wilson), maar verzandt in de finale jammer genoeg in bombastische nonsens. In ieder geval is het een stuk beter dan de formulematige, belabberde voorganger.