Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer
8,3 (1.221.685)
Releasedatum: 7 oktober 2009
Plot Up
"The greatest adventure is just getting back home."
Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.
Carl Fredricksen (stemrol)
Charles F. Muntz (stemrol)
Russell (stemrol)
Dug / Alpha (stemrol)
Beta (stemrol)
Gamma (stemrol)
Construction Foreman Tom (stemrol)
Newsreel Announcer (stemrol)
Young Ellie (stemrol)
Young Carl (stemrol)
Moow17
Laatst in de bios gezien.
Superleuke film! Vooral het begin is echt heel goed, ik heb veel gelachen om de droge humor. Het verhaal is origineel en goed uitgewerkt. Een van de beste Pixar films!
missl
ziet er prachtig uit, leuk verhaal veelzijdige personages. maar kreeg me nergens echt mee.
I do not like the cone of shame.
Hehe, grappig filmpje, maar ik had er na alle lovende recensies net wat meer van verwacht. Vond Wall-E en Ratatouille toch net wat beter.
Vooral qua vermakelijk verhaal, dit was eigenlijk best wel irritant met die ouwe mafkees met die pratende honden en zeppelin.
Zoals iedereen al zo'n beetje zegt zijn de eerste minuten geniaal. De bijkarakters zijn ook wel geinig, maar het is vooral de setting en verhaal dat me in dit geval niet zo boeit, anders had er veel meer in gezeten.
Animatie is verder uitstekend, mooie achtervolgingsscene ook weer over die rotsen.
davincstyle
4,5 sterren.
De film is zeker een toppertje met een schitterend verhaal, wat hou ik toch van Pixar !
Veel humor en ontroerend in mijn ogen. Een klein traantje had ik wel hihi
Prachtig werk !
parel123
Leuk verhaal, grappige humor, maar niet de beste Pixar film aller tijden..
Uier
- 2006 berichten
Wat Kos zegt. Leuke film, maar niet beter dan Wall-E of Rattadingus.
Enkele erg geinige scenes, maar overall was de hoofdrolspeler niet echt boeiend. Ook zijn kleine chubby sidekick vond ik niet echt hilarisch.
Dit in tegenstelling tot 'Kevin'. Overduideijk het grappigste karakter uit de film.
Al met al toch weer een goede film van Pixar.
Obiwan
Ik vind het een leuke film
Maar zeker niet de beste.....op naar de volgende!
planet_of_death
Wat Kos zegt. Leuke film, maar niet beter dan Wall-E of Rattadingus.
Al met al toch weer een goede film van Pixar.
Wat was er in godsnaam niet boeiend aan die oude Carl? Ik heb nog nooit zo meegeleeft met een personage uit een animatiefilm.
huVILEub
Klopt ik vond de personages boeiend en de emoties kwamen goed over. Ik begon zelfs voor het eerst mee te denken met een animatie film. Het is af en toe wat kinderachtig gemaakt voor de kinderen maar dat stoorde het totaal helemaal niet. Het was komische en erg vermakelijk. Zelden zo'n goede animatie gezien.
planet_of_death
Laten we daarnaast het einde niet vergeten. Overweldigent!
The One Ring
Het hele einde leek qua setting en props meer uit Laputa gelicht dan wat anders. De Star Wars vergelijking vind ik een beetje vergezocht, of ik moest iets gemist hebben?
Ik doel op het specifieke moment waarin die hondjes in vliegtuigjes gaan zitten en dan een stukje Star Warsdialoog quoten. "Grey leader standing by!" "Grey leader standing by!", etc. Dat is een parodie op het moment dat de ruimteschepen zich in Episode IV klaarmaken voor de aanval op de Death Star.
Toegegeven, als het niet zo kort geleden was dat ik de Star Warsfilms zag was het me waarschijnlijk niet eens opgevallen. Het is niet het meest clichématige moment uit Star Wars om aan te halen.
Verder zijn de Miyazaki-invloeden zeker herkenbaar, maar niet op een parodiërende manier.
MovieHolic
Wat een geweldige animatiefilm! Ik heb er de afgelopen tijd meerdere gezien en was dus redelijk gewend aan de details etc maar dit was weer even een stapje hoger op de ladder. Erg vermakelijk verhaal... sneu, spannend, leuk, vermakelijk, actie etc alles zit er in
ik kan hem iedereen aanraden
j0zman
Deze film heeft echt alles; drama, spanning, romantiek, actie en uiteraard komedie! Pixar bewijst gewoon weer de marktleider te zijn op het gebied van animatie! Echt een aanrader!
**** (4)
jacobine_rodijk
Net zoals Ratatouille, Wall-E en Incredibles kom ik gewoon niet verder dan heel erg vermakelijk. De eerste tien minuten bevat materiaal die naar mijn mening een boeiender film zou opleveren dan wat ik dus nu heb gezien.
En die hondenriem grap had ik ook al gezien in Dexter's Lab. 3,5*
Nivo
al met al een zeer vermakelijke animatie film en naar mijn ogen een erg volwassen animatie film ik kan me niet herrineren dat er een vent van een berg afvalt [/strike]in een andere animatiefilm.. dit is de eerste voor mij..
verder is dit gewoon lekker je brein uitzetten en blijven lachen.. echt in een deuk gelegen het grootste gedeelte van de film! vooral om kevin en doug die het setje toch wel helemaal af maken hoor.
ja klopt.. ook de dans van Kevin lijkt verdacht veel op die van een Raptor uit Jurassic Park (een van de drie)
komerad
Mooi getekend, veel detail. Verhaaltje valt mee (beetje langdradig soms). Maar op een handvol niet onaardige grappen na ontbrak ook goede humor.
Dat maakt dat deze tekenfilm het toch wel naliet mij te bekoren.
Geen shrek, geen ice age, geen hoodwinked,... helaas.
Persoonlijke mening : middelmaat.
MindFucker
Eerste 10 minuten erg ontroerend, vooral omdat het in grove lijnen ook zo met mijn opa en oma is gegaan en die helaas beiden overleden zijn een jaar geleden. Vooral de lege kerk tijdens de begrafenis met al die ballonnen zorgde voor een brok in m'n keel.
Had dus moeite om het droog te houden.
Daarna zakt de film wat in, eigenlijk vanaf het moment dat de oude baas gaat praten. het feit dat hij niks zei had wel charme vond ik, maargoed begrijpelijk dat hij niet heel de film zijn klep houdt.
Al me al wel gelachen om de droge humor. Niet pixars beste maar zeker wel een leuke, degelijke animatie met voor mij vanwege het begin iets speciaals.
3,5 *
Rikoss
Leuke verhaallijn bedacht gecombineerd met een tal van droge grappen. Een leuke voor de collectie animatiefilms.
3.5
Niveath
Wederom een erg leuke film uit de Pixarstudio. Na het voor mij ietwat tegenvallende Wall-E zijn ze helemaal terug met een schitterend fantasierijk verhaal waarin drama en humor, beter dan ooit in een animatiefilm, gecombineerd worden. Het 3D-gebeuren vond ik niet storend en iets toevoegen. Gelukkig zijn er geen scènes geschreven speciaal om het 3D te benutten.
lagaiske
De animatie bij deze pixar is gewoonweg opnieuw briljant.
Jammer genoeg kon het verhaal me niet echt boeien waardoor ik het eerder een flauwe animatie film vond.
Vooral ook omdat ik de humor die bij andere pixar's wel talrijk aanwezig is bij deze Up maar een beetje magertjes vond.
FullMoon
De film op de eerste instantie leek realistisch. Ik vond het een geweldig begin, maar toen ik het huis zag opstijgen door middel van honderde simpele ballonen (mijn inziens niet echt een geniaal idee), was ik een beetje teleurgesteld in het verhaal. Konden ze echt niets beter bedenken dan alleen het bevrijden van een struisvogelachtige soort uit de klauwen van een reiziger van vroeger.
Voor mij blijft Finding Nemo de beste animatiefilm allertijden.
mock turtle
visueel heel mooi.
personages en karakters zijn met veel gevoel vormgegeven.
qua humor zat het ook wel goed (the cone of shame!)
verhaal steekt goed in elkaar, al wordt het op het eind wel wat afgeraffeld.
enige kanttekening is dat het op sommige momenten wel wat liever had gemogen. die honden vond ik een beetje te eng en gewelddadig.
Ramnnn
Knap staaltje werk van de Pixar studio's! Heel erg goed en een blijvende subtiele glimlach nog uren na de film gezien te hebben!
Nohands
Mooie film, leuk dat ze nu een oude man als "held" hebben genomen, is echt een film met een moraal.
Vind hem niet echt geschikt voor kinderen, hij begint vrolijk maar dan ff een moment van verdriet, verhaal is niet echt begrijpelijk voor jongere kinderen en inderdaad de honden zijn misschien beetje eng voor de kleinste onder ons, die van mijn van vier jaar had er geen enkel probleem mee.
Nogmaals, mooi gemaakt en zeker een aanrader, ook voor de oudere kijkers!!!
RickZ
3-D animatie met mooie animatie, goed verhaal met veel humor. Toch blijft Bolt beter, en is Monsters en Co de allerbeste tot nu toe!
Filmkriebel
Waw hoor, wat een luchtige en frisse animatiefilm met een mooi verhaal. Goed evenwicht tussen komedie, avontuur en een vleugje menselijke gevoelens. Daar ben ik steeds voor te vinden. De maffe chocolade-etende vogel Kevin is super en ook het knuffelgehalte van Dug is hoog. Het leuke is dat ik zelf zoveel om die personages gaf. Niks op aan te merken, "Up" bekijkt zich als een zoete droom.
kaydegreef
Dit vind ik de beste Pixar film tot nu toe
Echt een geweldige animatiefilm: de stemmen waren goed ingesproken, zeer mooie animatie, voldoende humor, een beetje emotionele momenten, ...
Deze film ga ik zeker nog een aantal keren herbekijken.
Aanrader!

Sen to Chihiro no Kamikakushi
Animatie / Fantasy, 2001

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006
age differencecentral and south americaballoonreizencomputer animatiehondduringcreditsstingerpetsexploringseniorwalt disney pixargeni - pixar