• 9.377.664 stemmen

Animatie / Avontuur | 96 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Geregisseerd door: Pete Docter en Bob Peterson

Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.221.787)

Releasedatum: 7 oktober 2009

Plot Up

"The greatest adventure is just getting back home."

Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.

Carl Fredricksen (stemrol)

Charles F. Muntz (stemrol)

Russell (stemrol)

Dug / Alpha (stemrol)

Beta (stemrol)

Gamma (stemrol)

Construction Foreman Tom (stemrol)

Newsreel Announcer (stemrol)

Young Ellie (stemrol)

Young Carl (stemrol)

avatar van desert

desert

Leuke en redelijk goede film die heel mooi begint, maar daarna pakt het me niet meer echt. Redelijke film, maar niet geweldig.

avatar van 1nevitable

1nevitable

Wat een fenomenale film is dit zeg. Prachtig om de ontwikkeling te zien die de relatie tussen jong en oud doormaken. Verder is er nog de nodige dosis humor, o.a. die honden en hun 'squirrel!'.

Zag er verder grafisch ook erg mooi uit.

Gewoon een film die je gezien moet hebben. Wat ben ik blij dat Pixar bestaat.

Nu weer wachten op Toy Story 3.

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

geniale film!

avatar van FillumGek

FillumGek

Pixar doet het weer!

De film begint dit keer wat serieuzer. Iets waar ik persoonlijk niet zo op zat te wachten, in tegenstelling tot anderen schijnbaar. Gelukkig viel er met de introductie van Russell af en toe flink te lachen. De pratende honden vond ik eerst wat flauw, maar ook hier keek ik later met een brede glimlach naar. In animatiefilms zijn de bijpersonages vaak degene die de film extra leuk maken. Ook hier vond ik Carl eigenlijk maar een ouwe bromsnor. Ik voelde ook weinig mee met hem en zijn bizarre tocht.

Grafisch is het allemaal prachtig. Vooral wanneer de ballonnen voor het eerst de lucht in gaan. Ook emoties en gezichtsuitdrukkingen komen beter dan ooit uit de verf. Het verhaal is origineel en de stemmen zijn overtuigend ingesproken. De film duurt ook precies lang genoeg om niet verveelt te raken. Erg weinig op aan te merken, leuke film!

avatar van lamalord

lamalord

Zeer mooi gemaakt van Pixar!

Vooral de graphics zijn veel mooier geworden!

Ik hoop dat Toy Story 3 ook zo mooi gaat worden!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Tegenvallende film die heel erg het gevoel geeft dat ze niet meer weten wat ze moeten verzinnen. Alles is extreem bizar en vergezocht, qua verhaal en personages (die honden, zucht...). De hoofdpersonen waren ook irritant.

Opmerkelijk feit is dat voor het eerst sinds Bambo en The Lion King, weer iemand het loodje legt in een Disney film. Verder is er nog een klein beetje bloed te zien bij die bouwvakker.

Allemaal wel vermakelijk, maar niet retegrappig (zoals Shrek) of super avontuurlijk (zoals Toy Story).

2.5 sterren

avatar van KwintenS

KwintenS

Dit had een van de beste animatiefilms ooit kunnen worden maar ik had het gevoel dat de inspiratie bij de makers op was. De basis van het verhaal is zeer klassiek maar heel mooi. De liefde van een man voor zijn vrouw.

Er zit heel veel potentieel in maar het wordt zeer zwak uitgewerkt. Het middenstuk van de film was erg saai. Het verhaal was flinterdun en pixar onwaardig. Naar het einde toe ging het niveau weer omhoog en dat kon de film nog wat redden.

De humor zat wel redelijk goed. Geen hoogstaande humor natuurlijk maar genoeg om me wakker te houden.

Ik vond dit de minste pixar tot nu toe. Jammer want dit was mss de film met het grootste potentieel.

avatar van thekeizer

thekeizer

In 1 woord geweldig ik heb me geen moment verveeld met deze film!!!

avatar van Thom1994

Thom1994

thekeizer schreef:

In 1 woord geweldig ik heb me geen moment verveeld met deze film!!!

avatar van Thom1994

Thom1994

Thom1994 schreef:

Blijkbaar niet " in een woord geweldig" , want dan had de film een 5* gehad. Toch?, en geen 3,5* waarmee je het nu beoordeeld heb.

avatar van soom

soom

Gezien samen met JacoBaco in Rotterdam, wat erg leuk was.

Papa en mama....

Ik moest echt aan mijn ouders denken, tijdens de beginscenes, en enkele scenes daarna ook nog, dus ik zat wel even tranen weg te vegen. En tijdens het moment dat Carl door het My Adventure boek bladert van Ellie, en hij die trouwfoto's tegenkomt... Dat bracht voor mij de grootste moeilijkheid met zich mee, eerlijk gezegd. Want waarom konden papa en mama niet ook gewoon sámen oud worden, en stierf ze al voor ze ouder waren? Zo zat de hele film eigenlijk wel vol met dingetjes waarbij ik echt ontroering danwel tranen voelde.

Up is duidelijk het beste wat Pixar tot nu toe heeft gemaakt, of het moet Finding Nemo zijn (die was van Pixar, toch?). Maar ik ging echt plat, en dat meteen bij de eerste keer kijken al, dat is wel een eervolle vermelding waard (want de films waarbij ik meteen bij de eerste keer tranen wegveeg zijn imo echt op een hand te tellen). 5*, dik verdiend.

avatar van OoM_JaN

OoM_JaN

Waanzinnig knappe film uit de Pixar stal. Het is goed te merken dat Pixar zijn best doet om een echte familiefilm te maken zonder dat de film kinderachtig wordt.

Voor kinderen is de film leuk en onderhoudend en zit er voldoende humor in. Maar ook volwassenen worden gegrepen door de film en kunnen genieten van de liefde van de man voor een vrouw (binnen 10 minuten tranen!). Prachtig. Heerlijke film. Alleen maar lof. 4,,5 sterren.

avatar van xraydude75

xraydude75

JAaah Geweldig leuke film. Beetje een mix tussen Howls'moving castle en ice age ook van die toppers.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Carl Fredricksen is een knorrig oud mannetje met een hele grote passie voor het beleven van avonturen, maar het daadwerkelijk beleven van avonturen is op zijn oude dag nog steeds geen werkelijkheid geworden. Op een dag is hij het zo beu dat hij een stuk of 1000 helium Ballonnen vast maakt aan zijn huis en er vervolgens heerlijk vandoor gaat. Bestemming de wildernis ergens in Zuid Amerika.

Een jong knaapje die eerder op de dag al bij hem voor de deur stond, gaat met hem mee.

Dit resulteert in een geslaagd avontuur waarin ze van de ene malle situatie in de andere situatie belanden. Zo komen ze pratende honden tegen, een letterlijk zeldzaam vreemde vogel en Charles Muntz, een avonturier waar hij als kind tegenop keek. Maar Charles Muntz is daar om jacht te maken op die vreemde vogel. Carl en het jongetje genaamd Russell doen er vervolgens alles aan om dit te voorkomen.

Deze film is voor jong en oud. De humor is lachwekkend, maar de film bevat ook wat sentimentele momenten waarin ze gelukkig niet doordraven. De animatie is zoals we van Pixar gewend weer schitterend. Ja Soom, Finding Nemo is ook van Pixar. De opbouwende vriendschap tussen Carl en het jonge knaapje is ook zeker geslaagd. Net als de film trouwens. Het speelduur is ook precies goed. 96 min.

avatar van neo

neo

Enkel bericht verwijderd. Inderdaad, hele prive-prikelingen horen hier niet huis.

avatar van Henny05

Henny05

Top!

Vond het echt leuke film

Vooral met dat dikke jongetje !

Geniaal

avatar van Friac

Friac

Pixar weet me met zijn laatste films steeds meer en meer te overtuigen. Waar ik me in het begin ergerde aan de 'hippe' nieuwe generatie tekenfilms - die koste wat kost , dus vaak ten koste van échte kinderlijke fantasie, ook de oudere generaties moet bekoren - genre Finding Nemo, heb ik erg genoten van hun laatste 3/4 films (Cars, Ratatouille, Wall-E en deze Up). Deze Up is nl. gewoon een erg leuke fantasievolle film, die zichzelf heerlijk weet te presenteren.

Ik was ten eerste aangenaam verrast dat de makers van Carl niet het cliché 'grumpy' oud mannetje maakten die dan op het einde van de film plots zou ontdooien. Nu stelt hij zich ook meer open op tegenover de andere personages naarmate de film vordert, maar dit gebeurt op een logische en aanvaardbare manier. Ook mooi hoe de makers een band tussen de kijker en Carl weten op te bouwen dankzij de heerlijke proloog, die meteen zijn 'tweestrijd' tijdens het verloop van de film (het verleden vs. het heden) geloofwaardig maakt. De nevenpersonages zijn ook erg genietbaar, met Russell als hedendaagse reïncarnatie van Carl's overleden echtgenote ('subtiel' kenbaar gemaakt door het gelijkaardige piekjeshaar).

De film bevat genoeg knappe shots om heerlijk bij weg te dromen, leuke humor en een leuk tempo met enkele behoorlijk spannende scènes. Pixar is goed bezig, Up krijgt een kleine 4*

avatar van james_cameron

Qua niveau een wat mindere Pixar-film, ondanks de fraaie animatie en het mooi uitgewerkte personage van Carl. Boosdoener is vooral het wat simpele en vergezochte verhaaltje, dat weinig verrassingen kent. Ook bepaalde geforceerde komische elementen (de honden) zijn Pixar onwaardig. Daar tegenover staat dan weer het prachtige begin (de subliem in beeld gebrachte, dialoogvrije levensloop van Carl en Ellie), dat subtiel ontroerend is. Een wat wisselvallig geheel dus, dat niet helemaal weet te overtuigen.

avatar van Smi

Smi

Prachtige film!

Meteen tussen mijn Pixar favorieten.

Het is een echte feel-good en biedt een goede portie vermaak voor alle leeftijden.!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik ga vanavond Up kijken! Ben zeker benieuwd. Ik laat zou gauw mogelijk een bericht en cijfer achter

avatar van VictorJan

VictorJan

Morgen zien... ben benieuwd!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Up.

Een hele leuke film.

Ik vond hem zelf eigenlijk niet zo bijzonder en ik had er toch meer van verwacht.

Ik vind de film zelf voor alle soorten leeftijden wel passen maar toch meer voor kinderen is ie het leukste.

Er zaten vele grappige maar ook zielige momenten in de film en dat wisseld zo voordurend af. Dat vond ik wel fijn opzich.

Vooral de hond en die Kevin en dat kleine jongetje vond ik echt geestig. Echt grappig!

En die oude man vond ik echt lief eruit zien.

Toch zeker om aan te raden aan iedereen die er over twijfeld.

3,5* ik zat nog te twijfelen tussen 3,5 en 4 maar toch 3,5* gegeven.

Ik had toch echt veel meer verwacht. meer humor. beter verhaal. minder drama, en een iets te slap-regulier kinderiende.

Beter verhaal??

Ja. ik vind dit heel erg slap. aangezien de hoofdlijn van de film steeds het zelfde blijft 'huisje op rots..'

't is dat russel er nog was, en dat hij steeds met die kipvogel en die andere dieren liep te klooien, anders was het nog erger geweest

Minder dramatisch?? (niet dat er veel drama in zit,, maar goed. die stukjes mochten er van mij wel uit)

Ja. het gaat hier eigenlijk alleen om elly die al als kind op paradijsrots wou zijn. vanaf het moment dat ze de lucht in gaan, begint hij al steeds weer terug te denken in dat avonturenboekje, jeugd etc...

Slap einde??

JA!!! zover ik weet en kinderfilms heb gekeken in mijn jeugd. word de vriend weer de vijand, de held weer de vijand. ga zo maar door

ze moeten is orgineel zijn, daar trek je mensen mee, niet door die slappe zooi.

Verder vond ik het nog wel een aardige film, en leuk om die animatie te zien, en vind ik naast die minpunten toch ook wel een paar pluspunten. dat je bijvoorbeeld ziet, waarom hij daar heen gaat, dat hij iemand ontmoet, dat hij ergens fan van is,

Ook vond ik het verhaal zelf toch wel heel orgineel, en ook wel leuk dat die 'oude opa van 78' toch nog een heel huis kan meeslepen, dat hij toch nog best wel veel ballonnen kan opblazen in een nacht. ik vind carl aangezien zijn leeftijd toch een soort van semi-superman. hij kan wat een jonge vent van 20 kan, met een leeftijd van 20

Ik heb ook wel enkele lachmomenten gehad, en stukken die ik leuk vond. en dat hoort er ook bij.

Ik vond dit toch wel een bovengemiddelde film, ook te zien aan alle details waar ik ook heb op gelet, ik denk dat met deze nadelen deze film toch wel iets van een 3 verdient, omdat ik weet, dat pixar beter kan, ik vond dit toch ook wel een iets mindere film van pixar, maar goed..

SMAKEN VERSCHILLEN!!!

Al met al vond ik het wel waard om naar deze film te gaan, en dus een 3.0

en onthoud, dit is een MENING, ik hoop niet weer van die reacties te krijgen dat mijn mening niet kloppen enz. ik heb wel wat beters te doen.

Groetjes schinkenkase

(alvin and the chipmunks 2 next??)

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Vertederend filmpje dat zachte humor koppelt aan nog zachtere melancholie. Best van genoten maar echte meesterwerken zal ik wel nooit ... SQUIRREL ... herkennen in de Pixars.

Wat mij betreft wel een stukje beter dan WALL·E maar nu ook weer niet de allerbeste prent uit de Pixar-stal.

avatar van VictorJan

VictorJan

Zeker een vermakelijke film. Vooral Bug (?), de sprekende hond, vond ik best grappig. Op de graphics ook niets aan te merken.

Maar het blifjt natuurlijk Disney: geen film van hoogstand niveau of een goede verhaallijn verwachten als je hem gaat zien.

IK heb overigens wel spijt dat ik hem niet in 3D heb gezien.

avatar van Obbie

Obbie

Ik vond het vlees noch vis.

Het is mij niet helemaal duidelijk welke doelgroep deze film nu bedient? Voor de jeugd gaat het allemaal niet snel genoeg en zal de verhaallijn niet boeien. De allerjongsten zullen de film sowieso niet begrijpen en daarvoor is de kost te zwaar. Laat de volwassenen over; ik vond de animaties geweldig en ik heb daarvan genoten, maar vond de grappen te magertjes en moest bij tijd en wijle mijn best doen om mijn aandacht erbij te houden en mijzelf voor te houden dat het een animatie is... maar telkens verbluffen de animaties mij weer.

Hierdoor geef ik de film 3,5 ster. Laat mij toch achter met een dubbel gevoel dat er meer ingezeten had.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Is Up in 3D een beetje te doen?

avatar van Wezze

Wezze

Kwam wat langzaam op gang, maar was wel leuk. Toch snap ik de ophef over deze film niet, zo goed is ie ook weer niet.

avatar van De Meester

De Meester

Dit een een geslaagde animatie, maar niet de "topper" waar velen het over hebben. Het ziet er allemaal prachtig uit, maar na het eerste kwartier ontspoord de film een beetje. Het verhaal neemt je wel mee, maar pakte me niet echt. Mr Fredricksen en Russel zijn leuke personages, maar de rest vond ik echt totaal oninteressant en zelfs irritant. Toch een leuke film, maar 3 sterren vind ik genoeg.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Een mooi, zeer subtiel begin waarin bijna geen woord gesproken wordt. Schitterende animaties. Maar het deed me hoe dan ook weinig. Ratatouille vind ik nog altijd onovertroffen. Absoluut niet de topper waar ik op gehoopt had. 3,0*