Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer
8,3 (1.221.509)
Releasedatum: 7 oktober 2009
Plot Up
"The greatest adventure is just getting back home."
Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.
Carl Fredricksen (stemrol)
Charles F. Muntz (stemrol)
Russell (stemrol)
Dug / Alpha (stemrol)
Beta (stemrol)
Gamma (stemrol)
Construction Foreman Tom (stemrol)
Newsreel Announcer (stemrol)
Young Ellie (stemrol)
Young Carl (stemrol)
missmandy
Zaaie film!
het enige leuke was dat die honden mooi zijn gemaakt verder mega zaai 0,5*
planet_of_death
Lover of Loser 5 sterren geven en deze een half. Kom op zeg.
SuperSideSwipe
Weinig boeiende animatiefilm. Had er wat meer van verwacht door het vele gehype met marketing doeleinden waar deze film voor wordt gebruikt.
Hield er een nogal leeg en onvoldaan gevoel aan over. Het korte filmpje vooraf was eigenlijk leuker dan de hoofdfilm zelf.
Ik heb hem in 3D gezien, maar ook dat was niet echt de moeite waard. Heb de laatste tijd een aantal 3D films in de bios gezien die daardoor zeker de moeite waard zijn geworden, maar bij UP hadden ze het net zo goed weg kunnen laten. Animaties waren goed, maar te weinig gebruik gemaakt van de 3D mogelijkheden.
DonLeone
ik heb m ook gewoon in 2D gezien, hier speelden ze de originele versie enkel in 2D, best jammer...
pcgladiator85
Mee eens, de creatievetijd spat er van af, en ik kan me niet voorstellen dat sommige hier dit niet zien.
Ik snap best dat mensen niet zien hoor. Maar wat betreft creativiteit begrijp ik het inderdaad minder. Echt een super goede film vond ik het. Een van de betere animatie films die ik ooit gezien heb.
berry blaster
Groot gelijk, Ballonnen, pratende honden, avonturen in een ver oord, kleurrijke vogels, scoutskinderen die badges willen... yep niet voor kinderen.... Het enige dat een klein kind niet snappen zal miss is het begin, en dat is niet erg want het is overbodig voor het kind.
Je hebt misschien gelijk in jouw belevingswereld. Voor kleintjes van onder de pakweg 7 of 8 jaar kan deze film volgens mij ook niet bedoeld zijn. Niet alleen vanwege de thematiek aan het begin van de film, maar ook omdat de honden die ze associëren met betrouwbare huisdieren, op een enkele uitzondering na superagressieve rotbeesten zijn in deze film.
Aan je reactie te zien heb je zelf erg weinig fantasie en inlevingsvermogen. Enne.. heb je wel begrepen waarom dat jochie per sé die badge wilde?
Near_Dark
Deze heb ik vanavond gezien in cinema Utopolis te Mechelen, de 3D versie waarbij je zo'n LCD-brilletje moet opzetten, in de originele Engels gesproken versie met Nederlandstalige ondertitels. Gelukkig kon ik hem met mijn Cinécheques voor € 6,5 gaan zien want de normale prijs voor zo'n 3D-Film is tegenwoordig € 9,5 wat ik overdreven veel vindt
Ik heb met plezier zowat alle voorgaande reakties gelezen, dus kan deze van mij er ook nog wel bij, alhoewel ik niets nieuws te vertellen heb, maar best wel handig voor diegenen die niet het geduld kunnen opbrengen om zover terug te gaan lezen
Ergens in't begin krijg je één van de vertederendste scènes voorgeschoteld die je ooit in een animatiefilm zal te zien krijgen, écht hartverwarmend. Het geeft een overzicht van Carl's leven met zijn vrouw Ellie, zonder woorden maar o zo mooi
Hun verdere avontuur telt ook nog enkele sentimentele momenten, maar niet meer van dit niveau.
Ik denk dat dit de meest Disney-achtige tekenfilm is die Pixar ooit ontwikkeld heeft, hiermee bedoel ik dat hij nu wel écht op de kleintjes gericht is met o.a. die pratende honden..
Het 3D-effect is wondermooi om zien, ik kreeg soms de indruk écht aanwezig te zijn in deze fantasiewereld, vooral stilstaande scènes zagen er indrukwekkend uit. Tijdens snelle zijdelingse bewegingen werd het soms wat wazig, ik denk dat de LCD-Brilletjes het dan een beetje laten afweten...
7/10.
Zeker niet de beste van Pixar maar ook niet de "slechtste", die "eer" is - naar mijn bescheiden mening - weggelegd voor deze regisseur zijn vorige (debuut-)film Monsters, Inc. (2001)
Bekijk hem zeker in 3D, zo komt hij het best tot zijn recht, alhoewel ik er zeker van ben dat de normale versie er ook erg goed uitziet
Filmsite : http://disney.go.com/disney...
mister blonde
Sympathieke film alweer, maar op Cars na wel de minste. Het kijkt heerlijk weg, maar heb geen een keer hardop gelachen. Het is mooi gemaakt, maar nauwelijks een verbetering ten opzichte van vorige films. Het verhaal is onderhoudend, maar nergens hartverwarmend. En zo kan ik nog even doorgaan. Bovendien vind ik het niveau af en toe aanleunen bij de Amerikaanse animatietroep van bijvoorbeeld Dreamworks.
Toch kan ik hier een heel kleine 4 sterren aan kwijt, want nogmaals de film is erg onderhoudend. Ik zal hem over een jaar of tien wel even zovele keren hebben gekeken.
Near_Dark
Tsja, ik heb nochthans regelmatig moeten grinniken, en je zegt daar "niet hartverwarmend"...
Jij hebt blijkbaar een andere film gezien dan ik, want er komen enkele heerlijke scènes in voor, toch..?
Maar je geeft hem meer punten dan ik heb gedaan, dus zo slecht zal je'm dan toch niet vinden
mister blonde
Ik verwacht onderhand van Pixar behoorlijk wat en deze is echt iets minder. Nog steeds goed dus, maar blijkbaar niet zo goed als het kan.
Grinniken is al weer anders dan hardop lachen, maar dan nog. Geef eens een voorbeeld en dan meteen ook van momenten waarop jouw hart verwarmend werd door een bloedmooie scene. Miste dat gewoon.
[edit]Zie een voorbeeld in een eerder bericht en dat was inderdaad wel goed gedaan, maar lag er te dik bovenop om vertederend of hartverwarmend te zijn. Mijn bericht was trouwens geen reactie op jouw bericht, want dat had ik nog niet gelezen. Is gewoon toeval.
Near_Dark
Tsja, het valt maar te bekijken wat je ontroerend vindt hè. Ik denk dat vooral tieners de romantische terugblik op Carl en Ellie's leven melig en onozel gaan vinden, waarschijnlijk omdat ze nog te jong en onervaren zijn op liefdesvlak, maar daar kan ik mij natuurlijk in vergissen
Volwassenen kunnen dat ook onnozel vinden als ze al veel teleurstellingen hebben meegemaakt op dat vlak en cynisch zijn geworden...
Ik kan me nu niet bepaald lange scènes voor de geest halen waarvan ik kan zeggen dat het billenkletsers zijn, het zijn eerder kortstondige situaties die visueel grappig zijn, verbale grappen of leuke oneliners kan ik mij niet herinneren.
Mijn bericht was helemaal niet slecht bedoeld hè, gewoon een reaktie op jouw mening, daarvoor zijn we hier toch op Moviemeter hè
By the way, het grappigste vond ik nog dat schitterende 3D-filmpje dat voor de hoofdfilm gespeeld werd, met die donderwolk en de ooievaars. Daar moest ik wél luidop om lachen ook al werd er geen woord in gesproken
mister blonde
Was het allebei niet. Was nogmaals goed gedaan, maar erg cliche waardoor ik er weinig gevoel bij had.
. Mijn punt is ook dat het aardig en wel geestig is. Maar niet echt leuk.
Ja, prima toch.
Maar dat hoort eigenlijk niet echt bij de film. Zegt ook wel genoeg dat je dat het leukst vond
planet_of_death
Wat zijn we weer lekker kritisch bezig in Nederland. De hele wereld is verzot op deze film, inclusief ik, maar de nederlandertjes zijn weer anders. Opzich wel een pluspunt...
mister blonde
Wat is dat nou weer voor reactie. Heel de wereld dit, dus nederlandertjes zus. Zijn genoeg kritische reviews te vinden, helemaal niet iets Nederlands. Bovendien kan een stukje kritisch vermogen helemaal geen kwaad. Beter dan alles maar slikken.
Near_Dark
Mja, ik moet toegeven dat ik me dikwijls laat vangen aan mooie, melancholische scènes die rechtstreeks op het gevoel werken. Je kan dit goedkoop sentiment noemen, maar zo steken de meeste mensen in elkaar denk ik, ik dan toch zeker
Ik kan me idd geen lange grappige scènes of lange grappige dialogen herinneren, zaten die er wel in...? Een tweede kijkbeurt op DVD zal mijn geheugen opfrissen, want ik moet toegeven dat ik héél snel details vergeet. Ik heb een legendarisch slecht geheugen, mijn vrienden/vriendinnen ergeren zich daar zelfs aan. Maar da's dan weer erg handig als je een film herbekijkt, voor mij is die dan weer als nieuw
Na dat superleuke kortfilmpje hoop je inderdaad dat de hoofdfilm in die genre verder gaat maar dat was spijtig genoeg niet zo.
Maar diegenen die nu pas hier komen kijken of de film de moeite waard is kan ik gerust stellen, ga hem zeker zien, het is een mooie film
dulcinea
Ik ben zeker niet iemand die altijd kritisch is (heb daar zelf een hekel aan) maar ik kijk veel films en dan ben je natuurlijk wel wat gewoon. Ik geef sowieso geen 5* omdat ik de eerste perfecte film nog moet tegenkomen, als ik dan zie hoe er hier met 5* gegooid wordt dan vind ik eerder dat veel mensen net een beetje meer kritisch mogen zijn.
valerio2003
Echt een geweldige film en wat zijn de persoontjes toch weer schattig gemaakt.dat leuke mollige oude mannetje en dat dikke aziatische jongetje echt super.
Donkerwoud
Nogal een domme opmerking. En dat komt van iemand die de film ook een hoge normering toedraagt.
planet_of_death
Sorry, maar ik bescherm mijn favorite films graag, of het nou dom is of niet. Ik irriteer mij gewoon aan de overdreven kritisch opmerkingen van sommigen.
Montorsi
Doorgaans niks overdrevens aan, tenzij je zo blind ben dat je geen enkele kritische noot wil zien..
planet_of_death
Er is wel wat kritiek, maar als een film mij zo overdonderd dan laat ik dat voor lief.
Bibelonseberg
Met m'n zoon geweest naar deze film (3D NL). Erg veel humor in (ook tragedie - Elly maakt het nl allemaal niet meer mee) Mooie grafische voorstelling en leuk verhaal. De film was JUIST leuk in 3D vanwege de diepte die op grote hoogte goed tot z'n recht kwam.
Thom1994
Ga dit nieuwe meesterwerk van Disney, die erg hoog in de IMDB top 250 is beland, straks zien in de bioscoop. Heb er veel verwachtingen van, en ik ben er eigelijk wel van overtuigd,dat deze verwachtingen uit gaan komen.
Thom1994
Onwijs mooie , leuke , en grappige Disneyfilm waarvan ik echt genoten heb.
Een ding aan deze film vond ik jammer, en hiervoor heb ik 0,5 sterren van mijn uiteindelijke beoordeling afgehaald.
De humor, die zich in bijna alle animatiefilms afspeelt, is hier verandert in erg kinderlijke humor. Nog steeds veel grappige momenten, maar als je het aan mij vraagt had er veel meer humor in deze film voor mogen komen.
Voor de rest kan ik geen nadelen over deze film noemen,
conclusie : 4,5 * , weer een meesterwerk van Disney die zeker het kijken waard is.
Thom1994
Maar iedereen heeft toch zijn eigen ideeën over deze film?
En er zijn anders genoeg Nederlanders die deze film ook erg hebben gewaardeerd, ik ben hier een van.
elizzy88
Vandaag de film gezien in 3D.
Ik heb gelachen, meegeleefd en een traantje weg gepinkt.
Een heerlijke fantasie film die zeker de moeite waard is!
Ik heb er erg van genoten daarom 4 sterren.
mock turtle
wat valt daar aan te beschermen dan??
"ik irriteer mij.." ??
Donkerwoud
Joh, als je daar energie in gaat steken word je gek. Jij zal ook wel eens een hooggewaardeerde film niks vinden. Maar zand erover, ik ken het frustrerende gevoel als mensen kritiek durven leveren op die film die jij zo goed vond. Dat hoort er ook bij.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Sen to Chihiro no Kamikakushi
Animatie / Fantasy, 2001

El Laberinto del Fauno
Fantasy / Drama, 2006
age differencecentral and south americaballoonreizencomputer animatiehondduringcreditsstingerpetsexploringseniorwalt disney pixargeni - pixar