• 9.377.249 stemmen

Animatie / Avontuur | 96 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Geregisseerd door: Pete Docter en Bob Peterson

Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.221.787)

Releasedatum: 7 oktober 2009

Plot Up

"The greatest adventure is just getting back home."

Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.

Carl Fredricksen (stemrol)

Charles F. Muntz (stemrol)

Russell (stemrol)

Dug / Alpha (stemrol)

Beta (stemrol)

Gamma (stemrol)

Construction Foreman Tom (stemrol)

Newsreel Announcer (stemrol)

Young Ellie (stemrol)

Young Carl (stemrol)

avatar van AHWA

AHWA

Prachtige Pixar weer.

Mooiste stuk is het begin en de manier waarop het leven van Carl tot dusver uit de doeken wordt gedaan. Geweldig hoe ze met alleen beelden en muziek zo'n emoties bij je weten op te roepen. Daarna gaat het verhaal over tot actie en zakt het niveau een klein beetje, maar toch weet de film stand te houden door het originele verhaal door het huis mee te nemen en de humor.

Het einde tilt de film dan weer een stukje hoger, het wordt nergens te zoetsappig, maar wel zoetsappig genoeg voor een aaaaaaw...gevoel.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Heerlijke feel good movie, die alles bevat wat je van een Pixar-productie verwacht.

Carl word ook mooi geschetst in de film.

Grappig, ontroerend en gewoon heel vermakelijk.

4 sterren.

bollepeer schreef:

eens even kijken, te beginnen bij de 3D bij films als final destenation heb ik echt genoten van de 3D, bij deze film niet. dan het verhaal, begint wel aardig maar gaat al snel naar een flinterdun verhaal. de humor, zou van russel moeten komen, maar het was totaal niet grappig. de stemmen in het nederlands waren irritant, weet niet hoe het in het engels was geweest, de film was ook nog zaai, alleen al dat geleuter over carl's vrouw de hele tijd. dan heb je nog kleine kinderen die er de hele tijd doorheen lopen te roepen, oké dat heeft niks met de film te maken maar tog. sommige films van pixar vind ik best leuk, zoals the incredibles, maar deze kon me absoluut niet boeien. zoals the incredibles was ook nog wel voor een aardig breed publiek, maar deze was té kinderachtig.

Sorry, maar jij bent dus gewoon een standaard horror fanaatje. Beetje up met Final Destenation vergelijken in 3D. Of die film zo goed is.

avatar van bollepeer

bollepeer

planet_of_death schreef:

avatar van movie acteurs

movie acteurs

het gaat niet om het vergelijken, ik wil alleen aangeven dat ik bij deze film niet heb genoten van de 3D [/quote]

Daarom een 1,0 ?

planet_of_death

Hij gaf ook al aan dat hij het niet grappig genoeg vond. Dat kan, ieder ze'n eigen gevoel voor humor. Ik heb veel en hard gelachen.

Montorsi

Middelmatig filmpje van de Pixar stal.

Sowieso blijven de Amerikaanse animatiestudio's vrijwel stilstaan, vooral op creatief vlak. Ook dit verhaaltje blinkt niet bepaald uit om zijn spitsvondigheden en nieuwigheid. Een flink voorspelbaar verhaal dat wat volwassen thema's wil toevoegen over liefde en dood, maar eigenlijk werkt dat amper omdat het contrast met de rest van de film daarvoor veel te groot is. Verder ook wel vrij voorspelbare wendinkjes, de gebruikelijke 'vijand', en iets of iemand die/dat gered moet worden. Scenes om echt te onthouden zitten er ook al amper in. Dug is het leukste personage, die je nog het meeste doet lachen, maar dat is ook maar bij vlagen. Over de hele linie aardig om te volgen, echt vervelen is er niet bij.

Verder vallen de animaties me amper op. Het is vakwerk, maar groots vond ik het allemaal ook niet, en nergens memorabel. Soundtrack is ook wel erg herkenbaar, maar niet bijzonder. Typisch Disney-deuntje zoals zovelen zonder al te veel fantasie.

Zeer doorsnee Disney-werk wat nergens imponeert, maar wel aardig vermaakt. Maar je zou toch wel wat meer mogen verwachten, waar is de creatieve geest gebleven.

avatar van Tomato

Tomato

Slechtste Pixar tot nu toe wat mij betreft. Natuurlijk zijn ze weer geweldig in het maken van snoezelige figuurtjes die je wel dood zou willen knuffelen maar dit geheel kon mij toch niet echt raken. Vooral dat gedoe met die honden daar kon ik echt niks mee. Zogenaamd grappige stemmetjes enzo, ik heb me er eerder aan gerirrteerd dan dat ik het grappig vond. Al met al wel vermakelijk maar ik verwacht van Pixar toch eigenlijk altijd een stuk meer... Dan liever Coraline.

Stelletje zuurpruimen.

planet_of_death schreef:

Stelletje zuurpruimen.

Zet em op

Gaat wel goedkomen.

avatar van Koerok

Koerok

Tomato schreef:
Vooral dat gedoe met die honden daar kon ik echt niks mee.

Hier ben ik het toch wel een beetje mee eens. Ik vond dat ook een minpunt, al vond ik het verder wel een goede film, met veel goede humor.
Aanvankelijk had ik het eigenlijk allemaal nog gekker verwacht (een soort Alice in Wonderland), maar deze film leek vrij realistisch te worden (in theorie), en grotendeels was het dat ook. Verre oorden met vreemde diersoorten, zeppelins, etc. bestaan wel degelijk. Zelfs het huis aan ballonnen zou theoretisch kunnen (hoe onwaarschijnlijk ook). Het enige echt onzinnige van de film waren volgens mij die sprekende honden. Ik kan wel tegen onwaarschijnlijke slapstick (bijv. dat die vogel de wandelstok inslikt), maar pratende honden vind ik niet passen in een film waarin mensen de hoofdpersonen zijn.

Iets vergelijkbaars had ik met Ratatouille. En bij die film gaat het me niet om de pratende dieren, dat is gewoon een direct gegeven van de film. Ik bedoel het besturen van Linguini door aan zijn haren te trekken. Dàt vond ik ongeloofwaardig.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

bollepeer schreef:

buitengewone slechte film. 1 * en niet 0.5 omdat ik toch 2 keer heb moeten laggen.

En ik moet janken van laggen met twee G's. Het is lachen!!!!

Koerok schreef:

Ik ben het eens met dat pratende honden niet passen in films met menselijke hoofdpersonen, maar de manier waarop pixar het gebracht heeft (die apparaatjes) vind ik geniaal.

avatar van Carolaah

Carolaah

Montorsi schreef:

Middelmatig filmpje van de Pixar stal.

Dit klinkt een beetje alsof je te verwend bent met alle animatie die tegenwoordig wordt aangeboden.

Zelf vond ik dit verhaal niet erg voorspelbaar of met scènes die niet imposant genoeg zijn om te onthouden. Ik vond het wel een origineel verhaal en erg mooi in beeld gebracht, zeker met het 3d-effect er nog bij. En hoezo zijn de thema's in contrast met de film? Dit is juist het typische aan dit soort films, dat er een boodschap in zit die er niet al te dik bovenop liggen, maar wel altijd aanwezig zijn. Ze zijn er voornamelijk op gebasseerd je te entertainen en niet om alleen maar serieus te zijn over de desbetreffende thema's als leven en dood, dit is juist een subtiele mengeling er doorheen.

En de creatieve geest? Als je hier de creativiteit al niet meer in ziet.. dan vraag ik me af wat voor eisen je wel niet stelt.

Smaken verschillen natuurlijk en waarschijnlijk worden we het ook niet eens, maar dat hoeft natuurlijk ook niet .

Carolaah schreef:

Als je dit vergelijkt met Coraline en 9 is het inderdaad niet bepaald indrukwekkend. En dan heb je ook nog de Japanse animatie die hier toch wel bovenuit steekt.

Waar zit hem dat in dan? Verhaaltje komt maar weer eens op hetzelfde neer. Animaties hebben dezelfde feeling als altijd. Humor is vrijwel identiek.

avatar van getyourchucks

getyourchucks

Ik had een feel good film verwacht, maar heb eigenlijk meer zitten huilen dan lachen.

avatar van Carolaah

Carolaah

Montorsi schreef:

Als ik dat al moet gaan uitleggen, dan is het denk ik tevergeefs, want ik kan me niet voorstellen dat je een film als deze niet creatief vindt. Het hele verhaal, de figuren, de grappen, het is allemaal fantasie, wat iemand in kaart heeft gebracht. En daar vind ik heel wat creativiteit bij komen kijken, daarnaast is het nog een schitterend gemaakt, de karakters, het hele animatiewerkje.

Ik zou niet weten wat er niet creatief aan zou zijn, de pixarfilms hebben misschien hier en daar wat gemeen, maar aan creativiteit geen gebrek. Zonde dat iemand dit niet kan waarderen.. Zoals ik zeg, het komt op mij een beetje verwend over, ik vind de film opzich van goede klasse. Maar ieder z'n eigen.

planet_of_death

Mee eens, de creatievetijd spat er van af, en ik kan me niet voorstellen dat sommige hier dit niet zien.

Carolaah schreef:

Ik maak een vergelijking tussen creativiteit van verschillende films, en ook met voorgaande Disney en Pixar films, en daarin vind ik ze vrijwel stilstaan ja. Niks verwends aan, integendeel zou ik zelfs willen zeggen. Natuurlijk zit er enig creativiteit in, wel een beetje tussen de lijntjes lezen, maar veel vind ik het niet voorstellen. Het enige echt interessant bedachte zijn die pratende honden. Personages zijn verder erg doorsnee binnen dat gegeven, behalve Dug misschien, maar dan houdt het ook wel op.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Pixar deed het weer geweldig voor mij!

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik blijf het eens met Montorsi wat betreft de creativiteit hoor, ik zag laatst Coraline en Spirited away en vond die beiden veel meer getuigen van creatieve ideeën, zowel in verhaal als in de uitwerking. Ook Wall-E vond ik veel creatiever dan Up. Ik noem dat niet teveel eisen stellen maar de standaard is gewoon enorm hoog met alle uitstekende animaties die bestaan, dan ga je vergelijken en mag je gerust veel verwachten en daar een klein beetje teleurgesteld in zijn.

avatar van Miss A

Miss A

Hele mooie en ontroerende film vond ik het!

Kreeg een paar keer echt een brok in me keel..

Het begin vond ik ook echt geweldig hahaha

avatar van Lau1986

Lau1986

Erg leuke film met zeer grappige stukken, maar ook met een aantal ontroerende stukken. Ook erg mooi kleur gebruik in de film!

avatar van Koerok

Koerok

Altijd maar weer die Spirited Away. Mijn hemel wat vond ik dat een nietszeggende baggerfilm. Absurdisme, vrije associatie tot de macht 10, veredelde rondspringende pokemons, hoe gekker hoe beter. Naar het schijnt allemaal gerelateerd aan Japanse mythes (die niemand kent natuurlijk). Kijk, een schoen met vleugels, of daar, een stel hersens met een mond, hoe verzinnen ze het.

Spirited Away is mijn grootste filmteleurstelling ooit, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de Candy Candy-animatie (hoezo adembenemend?)....

Nee hoor, dan toch echt liever wat recht doorzee, goed geproduceerd, Amerikaans vermaak van Pixar of Dreamworks.

[edit]

Niet persoonlijk opvatten dulcinea, schelden op Spirited Away is min of meer een hobby van me geworden.

avatar van TOmvadek

TOmvadek

Film was veel leuker dan ik verwacht had! In 3D zag het er zeer strak uit. Alleen naar het einde toe werd de humor steeds minder maar hij bleef zeer vermakelijk.

avatar van dimi303

dimi303

Waar we nog met verbijstering in onze stoel zaten na het zien van Wall-E ( voor mij het beste werk van Pixar tot nu toe al heb ik de beide Toy Story's nog niet gezien ) is er maar zeer weinig overgebleven bij hun nieuwste animatieprent Up. De scherpzinnige en spitsvondige humor is hier heel ver te zoeken. Dus het dolkomische avontuur is eigenlijk maar een zeer simpel en heel melig verhaal waar werkelijk niks speciaals in zit. Misschien een enkele poging tot het verschijnen van een glimlach bij het publiek maar meer niet.

Sinds Pixar is overgenomen is de invloed van Disney meer en meer te merken in de uitkomende prenten van Pixar met Up op kop. In het bijbehorende kortfilmpje Partly Cloudy, dat naar traditie altijd wordt vertoond zat meer humor verweven dan in de gehele film zelf.

Ik was toch de bioscoop binnengestapt met hoge verwachtigen maar daar bleef na afloop van de film niet veel, of zelf niks van over. Hopelijk is deze trend niet blijvend en krijgen we nog iets terug van het kaliber Wall-E. De volgende Pixar/Disney release of moeten we zeggen Disney/Pixar release wordt Toy Story 3!!

avatar van TimD

TimD

Prachtige, humoristische en ontroerende animatiefilm. Ook de korte animatiefilm over de wolken die voor de film werd vertoond was heel erg leuk. 4,5 *. Ik heb genoten.

avatar van dulcinea

dulcinea

Koerok schreef:

[edit]

No problem, elk z'n smaak he, ik weet dat de Japanse animatie iets apart is en niet iedereen ligt. Maar voor mij zat daar qua originaliteit gewoon zoveel meer in.

Zijn er trouwens nog mensen die geen kortfilm te zien kregen voor de film zelf?? We zaten vroeg genoeg in de zaal om alle reclames te zien maar geen kortfilmpje deze keer

avatar van DonLeone

DonLeone

prachtige film, verdient eigenlijk 7 op 5

en het kortfilmpje voor de film was ook al zo schattig!