• 9.377.350 stemmen

Animatie / Avontuur | 96 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Geregisseerd door: Pete Docter en Bob Peterson

Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.221.787)

Releasedatum: 7 oktober 2009

Plot Up

"The greatest adventure is just getting back home."

Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.

Carl Fredricksen (stemrol)

Charles F. Muntz (stemrol)

Russell (stemrol)

Dug / Alpha (stemrol)

Beta (stemrol)

Gamma (stemrol)

Construction Foreman Tom (stemrol)

Newsreel Announcer (stemrol)

Young Ellie (stemrol)

Young Carl (stemrol)

avatar van Travis Bickle

Travis Bickle

Het begin is echt overweldigend, de eerste keer dat een animatiefilm mij deed huilen (het stukje dat Carl Fredrikson steeds ouder werd). Maar daarna zakte het verhaal wel erg snel in, zeer traag, weinig humor en een zeer dun verhaaltje. na Rattatouille lijkt het steeds minder te worden met Pixar, daarintegen lijk het bij Dreamworks alleen maar beter te gaan. Al met al vond ik Up een beetje Pixar onwaardig.

avatar van Mementos75

Mementos75

dat die film met de huis dat die naar beneden gevlogen was en met die vliegtuig dat was het

Travis Bickle schreef:

Pixar heeft betere prestaties dan Dreamworks. Ik heb nog geen animatie film gezien van Dreamworks die in de top 250 staat.

Waarom is Up, Pixar onwaardig?

avatar van dulcinea

dulcinea

Ik vond Cars zeker niet beter dan Up he, maar Wall-E, Ratatouille en Monsters Inc eigenlijk wel.

Ik denk dat Up iets minder past in het rijtje Pixarfilms omdat ze hier gewoon met 2 mensen werken, een oude man en een jongetje .Bij mij werkte het beter als ze met monstertjes of robotjes werken en alle originele dingen die daarbij horen

Maar dat is blijkbaar héél persoonlijk want veel mensen zien dit dus net veel liever.

Up blijft zeker Pixar waardig voor mij en nog altijd een pak beter dan Dreamworks en alle anderen.

dulcinea schreef:

Ik vond Cars zeker niet beter dan Up he,

Ik vond Cars het slechtste van Pixar.

Pratende honden niet genoeg dan?

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Up: Leve het leven...net als de flierefluiter; geweldig!

Verdiende 4,5 *

planet_of_death

Eindelijk gerechtigheid! Up krijgt eindelijk op moviemeter zijn verdienden beoordelingen.

avatar van elias229

elias229

mijn dinsey pixar film top 3 beste:

1. ratatouille (beste disney pixar film!)

2. the incredibles (redelijk grappif)

3. finding nemo (oke voor kleine kinderen)

mijn disney pixar 3 slechtste:

1. cars (belachelijk om naar te kijken)

2. toy story (slecht verhaal)

3. WALL - E (veel te saai, heteerste deel gebeurde er NIETS)

En staat Up op 4?

elias229 schreef:

mijn disney pixar 3 slechtste:

2. toy story (slecht verhaal)

Maar je hebt wel Scary Movie in je top 10 en dat vind je een goed verhaal?

avatar van Villeneuve Jr.

Villeneuve Jr.

Gister deze in de bios gekeken maar bah wat heb ik me zitten ergeren aan het volk dat er zat. Echt om alles werd keihard gelachen, stoorde me er zeer aan, zo grappig is deze film toch niet of heb ik gewoon geen humor?

Sommige dingen waren wel grappig maar niet alles, ook veels te voorspelbaar. Zal de film nog wel eens kijken zonder extra volk erbij om een goed oordeel te geven.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

had ik ook helaas, was er in de middag net heen en zat vol met kleine kinderen die om alles zaten te lachen en door te film heen zaten te praten. gelukkig bestaan er in dit geval nog aso's en toen er eenmaal een of andere sjon door de zaal schreeuwde dat iedereen 'z'n kaak op elkaar moest houden' kon ik er eindelijk van genieten.

en dat heb ik zeker gedaan, prachtige film die helaas op het einde een beetje ontspoord.

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Ontroerend, zeker eerste deel is erg goed. Jammer van de pratende honden en de 'Dreamworks humor' af en toe. Daardoor neigt de film toch net iets te kinderlijk. Ookal is het verhaal ietwat voorspelbaar, blijft het erg ontroerend en levensecht ogen. Alles steekt goed in elkaar en een mooie animatie. Ook zitten er veel details in die kinderen niet zullen begrijpen, Zoals dat Carls vrouw onvruchtbaar is, maar men durft niet de kinderlijkheid uit de film helemaal weg te halen. Daardoor overtreft Up zijn voorganger Wall-E niet, terwijl dat er zeker in had gezeten.

avatar van Smooth Criminal

Smooth Criminal

Mementos75 schreef:

huh?

avatar van dulcinea

dulcinea

movie acteurs schreef:

Ik vond Cars het slechtste van Pixar.

Pratende honden niet genoeg dan?

Neen pratende honden of dieren, dat hebben we nog nergens anders gezien?!?

Ik zal maar stoppen met proberen argumenten te geven want het lukt toch niet, bepaalde mensen hebben er blijkbaar toch hetzelfde gevoel bij dan ik. Qua verhaal en originele ideetjes zat hier gewoon minder in dan in de meeste andere Pixarfilms. Qua herkenbaarheid en emotie is deze dan wel weer perfect, maar ik hoopte op een combinatie van beide (zoals in Wall-E)

bollepeer

buitengewone slechte film. 1 * en niet 0.5 omdat ik toch 2 keer heb moeten laggen.

buitengewone slechte film. 1 *

En waarom dan?

avatar van Shinobi

Shinobi

Gewoon een vermakelijke film met een prachtig animatie. Vooral in 3D is het echt mooi.

Voor de rest is het een goed verhaal, je gaat echt meeleven met Carl. De humor is op zich wel aardig, vooral die Russell.

Maar bij Pixar films heb ik toch vaak dat ik nooit hardop moet lachen, vaak heb ik gewoon een glimlach op mijn gezicht.

Goed voor 3, 5 sterren.

avatar van stuffie

stuffie

Wat een contrast, gisteren g-force gezien, vandaag up. Dat ging dus effe van 1 naar 5 sterren...

Leg eens uit.

avatar van Materny

Materny

Iron Maiden schreef:

Kan ik geen aso noemen. Zo'n persoon is net zo noodzakelijk als de doos met popcorn in een bioscoop

planet_of_death schreef:

Leg eens uit.

eens even kijken, te beginnen bij de 3D bij films als final destenation heb ik echt genoten van de 3D, bij deze film niet. dan het verhaal, begint wel aardig maar gaat al snel naar een flinterdun verhaal. de humor, zou van russel moeten komen, maar het was totaal niet grappig. de stemmen in het nederlands waren irritant, weet niet hoe het in het engels was geweest, de film was ook nog zaai, alleen al dat geleuter over carl's vrouw de hele tijd. dan heb je nog kleine kinderen die er de hele tijd doorheen lopen te roepen, oké dat heeft niks met de film te maken maar tog. sommige films van pixar vind ik best leuk, zoals the incredibles, maar deze kon me absoluut niet boeien. zoals the incredibles was ook nog wel voor een aardig breed publiek, maar deze was té kinderachtig.

bollepeer schreef:

maar deze was té kinderachtig. [/quote]

movie acteurs schreef:

maar deze was té kinderachtig.

Sorry hoor maar Carl's Fredrickson's vrouw die onvruchtbaar is en dood gaat vind jij kinderachtig? [/quote]

ja oke, maar dat was 2 minuten van de hele film.

ja oke, maar dat was 2 minuten van de hele film. [/quote]

Het begin is enige minuten maar het hele thema is niet echt kinderachtig. Dat het leven kort is en je geen zaken zou moeten uitstellen want daar kan je spijt van krijgen. Wie heeft daar niet mee te maken ? En dat zijn vaak geen kinderen dus geen kinderachtig thema ?

avatar van Carolaah

Carolaah

Superleuk!

Voor mij, samen met Ratatouille, één van de betere Pixar-films.

Leuk verhaal, het 3d-effect maakte het nog nét even wat mooier,

de humor zat er goed in voor mij en ik heb echt genoten .

Vond het een stuk leuker om naar te kijken dan Wall-E, die ook mooi was, maar ietwat.. saai? Desalniettemin, 4,5 ster! Misschien wat royaal, maar 4 vind ik net te weinig.

avatar van andrehoek

andrehoek

Eigenlijk alles na Incredibles is het net niet. Ook Up past goed in dat net niet rijtje. Dat ze bij Pixar goed kunnen tekenen hoef je niemand uit te leggen, maar een film maken met veel humor schijnt toch steeds moeilijker te worden. Of ben ik steeds moeilijker te vermaken...? Blijf erbij dat sinds Disney, Pixar heeft overgenomen dat de films gewoon minder zijn.

Up is mooi gemaakt en in het eerste stuk is er plaats voor drama en hier en daar wat humor. Het tweede stuk is totaal niet grappig en verandert de film in een over de top kat en muis spel.

Gelukkig zijn ze bij Pixar nog wel geniaal in het maken van de Short Movies. Partly Cloudy was toch weer op en top vermaak?

avatar van Vavi

Vavi

Ok ten eerste, Visueel gezien is Final Fantasy: Advent Children de beste animatie(blu ray version) Try it.

Nu mensen moeten niet vergeten dat het beste van de film in de eerste 5 minuten zit van UP, het is ontroerend, al goed en wel, mensen die al direct beginnen wenen zonder echt al veel van de personages te kennen... Nu swat daar stopt het volwassen gedeelte van de film, alhoewel ik het nog goed vond lopen tot net voor het huis de lucht in ging. Van dat punt ging het over naar een kinderfilm. Dus ik snap mensen wel die zeggen dat de film misschien wat kinderachtig overkomt.

De beste emoties zit voor mij nog altijd in Wall-E, hoe je een tot bijna halfuur in de film gaat en zoveel emotie toont met 2 woorden(3 als je directive meerekend ) Wall-E Heeft romantiek, volwassen niveau van humor(subtieler), heel origineel..

avatar van berry blaster

berry blaster

Fantastisch mooi gemaakt modern sprookje, alleen niet erg geschikt voor kleinere kinderen.

Expressie en detail vond ik uitstekend, jammer dat voor personage Russel een stereotiep dik manneke is gekozen met alle beperkingen van dien.

Humor is inderdaad niet uitbundig aanwezig, drama en sentiment echter wel. Voor (jong)volwassenen een prima film voor de liefhebber.

Blijven vergelijken met andere projecten vind ik zinloos, te subjectief.

Qua verhaal wordt de film gaandeweg steeds minder interessant, maar technisch blijft het topniveau.

Wat mij betreft toch goed voor 4*

avatar van Vavi

Vavi

berry blaster schreef:

Groot gelijk, Ballonnen, pratende honden, avonturen in een ver oord, kleurrijke vogels, scoutskinderen die badges willen... yep niet voor kinderen.... Het enige dat een klein kind niet snappen zal miss is het begin, en dat is niet erg want het is overbodig voor het kind.