• 9.378.387 stemmen

Animatie / Avontuur | 96 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Geregisseerd door: Pete Docter en Bob Peterson

Met onder meer: Ed Asner, Jordan Nagai en Christopher Plummer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.221.986)

Releasedatum: 7 oktober 2009

Plot Up

"The greatest adventure is just getting back home."

Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.

Carl Fredricksen (stemrol)

Charles F. Muntz (stemrol)

Russell (stemrol)

Dug / Alpha (stemrol)

Beta (stemrol)

Gamma (stemrol)

Construction Foreman Tom (stemrol)

Newsreel Announcer (stemrol)

Young Ellie (stemrol)

Young Carl (stemrol)

avatar van namingway24

namingway24

Pixar flikt het hem weer. Zoals het nu staat is dit mijn favoriete film dit jaar. Ik heb verder niets onderbouwends te zeggen, want niets wat ik zeg kan deze film eer aan doen.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Pete Docter vestigt zijn naam als de meest getalenteerde in de Pixar-stal. Monsters, Inc., ook van zijn hand, was vooralsnog mijn favoriete Pixar, maar na het zien van dit meesterwerk begin ik toch hevig te twijfelen. Up is zoals we gewend zijn weer een lust voor het oog, zit boordevol goede grappen en is bovendien ontroerend en hartverwarmend. Fantastisch!

avatar van The Oceanic Six

Ik zie bijna elke krant of site 4,5* tot zelfs 5* voor Up geven. Wat hebben zij gezien dat ik niet heb?

avatar van miepke

miepke

Sentimenteel, emotioneel, grappig, spannend.

Eigenlijk bevat deze film alles, maar wel met mate.

Het had van mij iets grappiger mogen zijn (wat mijn verwachting was.)

En zoals normaal; de grappigste stukjes zaten al in de trailer.

Al met al 3*

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Weer een uitstekende animatie-film uit de Pixar-stal. Die opening alleen al is simpelweg schitterend waardoor je ook al meteen begrijpt hoeveel Ellie voor Carl betekent. De avonturen in Paradise Falls zijn tof, evenals de beesten die ze tegen komen, maar helaas, er komt weer een slechterik in voor. Dat probleem had Wall-E ook al, een verhaal dat heerlijk voortkabbelde en uiterst vermakelijk was, maar waar ze dan toch zo'n conventionele goed vs. slecht plot in gooien. Compleet onnodig en zo blijkt maar weer dat Pixar nog altijd niet die laatste stap durft te nemen om echt eens 'outside the box' te denken. Tot die tijd zullen ze hun grote Aziatische voorbeeld Hayao Miyazaki nog niet voorbij streven, maar slechts als inspiratie gebruiken.

avatar van Vavi

Vavi

Or down?

Jah na al die reacties hier en der verwachte ik natuurlijk wel wat van deze film.

De film begon zalig, en van daar ging het berg af. Niet constant maar het zakte van iets leuks en unieks naar iets alledaags. Het verhaal ging in feite te traag, er gebeurde niet veel na het eerste half uur. Visueel is het oogstrelend, het 3D element kwam dan ook volledig tot zijn recht met deze film, je ziet een duidelijk kwaliteitsverschil met andere projecten die niet van Pixar afkomstig zijn.

Vergeleken met zijn voorgangers was ik wat teleurgesteld het vrij volwassen element in Wall-E is hier niet meer aanwezig en is dus meer voor een jonger publiek. Inhoudelijk krijgt de film een 3, maar door het excellente grafische die ik een 4 geef krijgt het geheel nog een 3.5

zo komt Up in het Pixar lijstje beste films op 4 bij mij. Na Wall-E, Ratatouille en Monster Inc.

Het word nu dus 3-4 jaar wachten op de volgende verrassing van Pixar want Cars 2 en nog meer Toy Story 3 zal het hem zeker niet doen, ik vrees dat hun inspiratie bodem heeft geraakt. Maar kop op, ze hebben nu wat tijd om terug aan de top te komen.

avatar van gotti

Two thumbs up!

Prachtige animatie (al heeft de 3D me nog niet geheel overtuigd), maar vooral de meest ontroerende Pixar die ik tot dusverre zag (en volgens mij zag ik ze allemaal). Bij de beginsequentie waarin je de twee ouder ziet worden hield ik het nauwelijks droog. Fantastisch hoe er zonder dialoog en een minimum aan muziek zoveel bereikt kan worden.

Geheel geloofwaardig is ook dat Carl uiteindelijk vertrekt met zijn huis, door ook weer een klein simpel element dat eerder een belangrijke rol heeft gespeeld. Een kleine smet is dat het geheel op drie kwart een beetje flauwig en plat wordt, waardoor de Pixar magie voor even verdwijnt, maar met het schitterende einde het weer helemaal goed maakt. Op het randje van melo-drama, maar werkelijk precies goed.

Dik 4*.

avatar van dulcinea

dulcinea

Uitstekende animatiefilm maar toch een klein beetje teleurgesteld na het ijzersterke en vooral unieke Wall-E.

Zoals velen hier al gezegd hebben begint de film ijzersterk, de animatie en kleuren zijn gewoon schitterend en het 3D effect doet hier echt z'n werk. De personages zijn leuk, het leven van Carl en Ellie wordt perfect in beeld gebracht , je leeft al vrij snel met de oude man mee en ook de relatie tussen hem en de jongen wordt heel leuk gedaan, je ziet ze beiden ook echt veranderen en evolueren in de film. De emotionele momenten zijn enorm sterk zonder er ooit over te gaan en daar kan Pixar nog altijd net die gevoelige snaar raken zonder melig te worden het fotoalbum toont de perfecte foto's, wanneer Russel zegt dat de saaiste momenten degene zijn die hij zich het meest herinnert, héél mooi

Wat zijn dan de minpunten in Up? De humor was soms net iets te makkelijk en niet zo subtiel dan we van Pixar gewoon zijn, maar vooral het verhaal viel voor mij toch iets te dun uit. Ik verwachtte ergens een groot avontuur met veel verschillende vreemde dieren en dat kwam er dus niet echt. Het bleef een beetje voorspelbaar en het hele idee van het huis en de ballonnen was héél uniek maar ik verwachtte toch meer van dat soort geniale ideetjes in een Pixarfilm.

Dus hoewel de film van mij toch 4* krijgt had ik er een beetje meer van verwacht, niet mijn favoriete Pixarfilm maar het blijft wel Pixar en dat is nog altijd een stapje hoger dan de andere animatiefilms wat mij betreft.
Ik wil hem zeker nog ns terugzien gewoon op dvd om te zien wat ervan overblijft zonder het hele 3D effect.

avatar van kMal

kMal

Prachtige film. Echt waar. Ik vind dat Disney en Pixar zich wederom hebben bewezen. De sfeer is geweldig in deze film.

Vooral de eerste paar scénes zijn melancholisch, doch blij.

Waar ik niet tevreden mee was, was de speelduur. Het had wel iets langer gemogen om het verhaal nóg spannender en bevredigend te maken.

planet_of_death

Heb er lang naar uitgekeken, maar vanavond is het zo ver. Ben benieuwd!

avatar van wwelover

wwelover

Genieten geblazen weer met Pixar. Echt een zeer geslaagde film. Grappig en gevoelig ten top. Misschien wel de beste animatiefilm die ik heb gezien op Shrek na. Het verhaal is zo leuk en ook continue boeiend. Ik heb zelden zo mee geleefd met een animatiefiguur. Carl wekt ontzettend veel sympathie op. Met name het begin is er één waar ik wel een brok in me keel van kreeg. Misschien ook omdat ik naast een bejaard stel zat Maar ik vond het echt zo mooi in beeld gebracht, de liefde tussen die twee en zonder al te veel woorden te gebruiken was het erg duidelijk. De stemmen zijn eigenlijk niet bekend voor mij, maar ze waren wel leuk. Het 3-D gebeuren was ook wel vermakelijk, maar voegde vrij weinig toe om eerlijk te zijn.

planet_of_death

Net gekeken... en hij was ongelofelijk goed.

Up is zeer ontroerend, grappig en... alles eigenlijk wat goed is. De beste animatie film die ik ooit heb gezien. Pixar is gewoon 100 keer beter dan dreamworks.

Een volle 5 sterren en een plaats in mijn top 10.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ik ga er dan vanuit dat jij nog niet heel veel animatiefilms gezien hebt. ok, het is een aardig filmpje maar ook niet meer dan dat, maar om te zeggen dat het de beste film ooit is. Er zijn toch wel betere animaties dan deze dacht ik zo

planet_of_death

Ik heb uit de stal van pixar vrijwel alles gezien, behalve Wall-e. Dit is een animatie film die me echt raakt.

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

planet_of_death schreef:

Snel Wall-E kijken! Maar nu ga ik off topic. Ik ben benieuwd, ga er binnenkort heen. Heb er goede dingen over gelezen.

avatar van gotti

Up raakte mij tig keer meer dan Wall-E. Vooral bij de openingssequentie is het moeilijk het droog te houden.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Toch wel een film die niet in het standaard rijtje van Pixar-films hoort. Ik ergerde me er de laatste tijd wel een beetje aan. (Ice Age 3 is een goed voorbeeld van zo'n 'standaard film, ook Wall-e hoort daar een beetje bij).

Alleen het einde vond ik wat onafgemaakt aanvoelen, anders was het 4* geweest.

Squirrel!

avatar van Vavi

Vavi

Charlie Cheese schreef:

Alleen het einde vond ik wat onafgemaakt aanvoelen, anders was het 4* geweest.

Squirrel!
Ice Age is wel niet van Pixar he dus ik snap niet zo goed wat je daarmee bedoelt?
Van alle Pixar films vind ik dit nu net ééntje dat meer standaard is en met minder unieke ideeën dan een Wall-E of Cars bv

Berichten verplaatst naar Overigen > Algemeen > het grote taaltopic

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Eerst gezien in de originele versie, gisteren gezien met mijn neefje, die voor de eerste keer naar de bioscoop ging in zijn leven (!), in de Nederlandse versie, maar het is en blijft een juweel van een film. Mijn neefje (hij is vier) ging op een gegeven moment staan en bij de spannende momenten vond hij het een beetje eng af en toe. Toen is ie bij zijn moeder op schoot gekropen (mijn zus) en vond het achteraf alleen maar geweldig. Dus ook voor kleine kinderen werkt deze film prima. Mijn stem blijft 4,5 *, omdat ik "Finding Nemo" toch nog net een tikkeltje leuker vind.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Weer een geniale Disney Pixar film. Up vind ik ontroerend en mooi maar vaak erg geestig. Mijn Bioscoopzaal heeft tranen weggepinkt en ook erg gelachen. Up is als gewoonlijk bij een Pixar film zeer mooi gemaakt. Vooral het ontroerende thema dat het leven maar kort is en je moet proberen je dromen uit te laten komen sprak jong en oud aan. Ik geef het een 4,5.

Vavi schreef:

Dus een mannetje die met ballonen aan zijn huis gaat reizen is minder uniek dan pratende auto´s?

avatar van dulcinea

dulcinea

planet_of_death schreef:

Sorry ik had gisteren ff op m'n man (vavi) z'n naam gepost

Maar dat was dan ook het enige echt unieke idee dat erin zat. Als je kijkt naar wall-E, gewoon al die figuurtjes van hem en EVE zijn zo prachtig gevonden. Dat zat minder in Up vind ik, wat niet wegneemt dat het een uitstekende film is, maar qua verhaal toch iets minder uniek vind ik.

planet_of_death

Oke, Wall-e heb ik dus nog niet gezien maar het idee is inderdaad erg uniek. Maar als je Up met dat rommeltje Cars vergelijkt kwa orginaliteit is het duidelijk wie de winnaar is.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

planet_of_death schreef:

Inderdaad Cars vind ik ook vreselijk. En deze film heeft tenminste betere ideeen dan auto's die kunnen praten.

avatar van zidane01

zidane01

Ik vond hem tegenvallen! Maar dat kan ook aan mijzelf liggen.. In de trailer leek het erg op een comedie, dat vondt ik er te weinig inzitten.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De Godenzonen van Pixar presteren het wederom om een animatieklassieker van formaat af te leveren. Wat mij betreft is deze prent nog sterker dan de ecologisch verantwoorde Wall-E van vorig jaar. De kracht van Pixar zit hem erin in hoe zij elke keer weer een simpel kinderverhaaltje weten te kruiden met een dieperliggende emotionele laag. De pijn van het echte leven wordt mooi vertaald naar een wereld van de kinderlijke fantasie. Zo zijn de vijf minuten waarin het leven van Mr Frederickson wordt verteld geniaal. Geen woord teveel en toch snapt iedereen, van klein tot groot, de tragiek van het vertelde. En het belangrijkste, deze Pixar is weer ouderwets leuk in zijn grappen en grollen. Ik heb me weer een slag in de rondte gelachen om de absurdistische grappen rond vliegende huizen, pratende honden en koene padvinders.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

zidane01 schreef:

Mjah, ik vond dit eindelijk weer eens een Pixar waar de humor de boventoon voerde. Wall-E was wel erg gortdroog qua grappen.

avatar van Liesha

Liesha

Een ontroerende, humoristische, aangrijpende en meeslepende animatie!

Buitengewoon fantastisch.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Vavi schreef:

Ahja, je hebt gelijk. Ik bedoel eigenlijk meer de computertekenfilms van de laatste jaren.

Ik zie echt elke keer dezelfde standaardgrappen terugkomen. Op een gegeven moment begint dat wat saaier te worden.

Uniek heb ik het niet over, want daar zijn Wall-e, Cars(hoewel dat een frotfilm was) en ook Up goede voorbeelden van .