Seven Pounds (2008)
Met onder meer: Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 15 januari 2009
Plot Seven Pounds
"Seven names. Seven strangers. One secret."
Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…
Ben
George Ristuccia
Larry
Susan
dudebag
Nadat bijna iedereen die ik ken me deze film heeft aangeraden, heb ik eindelijk gekeken. Ik heb geen flauw idee waarom ik Seven Pounds zo lang heb uitgesteld, want het was simpelweg een prima film.
Zeer indrukwekkend verhaal, het einde is redelijk voorspelbaar (en dan bedoel ik niet alleen de zelfmoord, duh), maar daar gaat het hierbij natuurlijk niet om. Hier en daar wat sappig, zoals het hele 'kwallen'-verhaal. Jammer, maar gaat er zeker mee door. Daarnaast met volle teugen genoten van Will Smith's optreden, hiermee bewijst hij toch maar weer eens zijn klasse als acteur.
Als je een dagje binnen aan het schuilen bent van de regen en lekker even uit moet huilen, huur dan Seven Pounds.
Musicer
Een overweldigende film met glansrollen voor Smith en waarschijnlijk de beste rol tot nu toe voor Dawson.
Over het algemeen ook erg goede cinematografie, die niet te veel afleidt, maar ook een paar prachtige shots (zoals Ben en Emily in het veld en de eerste keer dat we dat busje na het accident over de weg zien rollen). En vooral een geweldige soundtrack/score.
Zeer goede film, al had ik wel kunnen doen zonder de laatste scène waarin Emily en Ezra elkaar ontmoeten, vond het niet echt nodig.
Vond de insteek waarbij lang onduidelijk was hoe het allemaal in elkaar stak best sterk vooral voor Hollywood begrippen. Maan op de helft verviel het flink in een simpel romantisch emo filmpje. Toch wist de film zich daar nog redelijk uit te redden. Heb me best vermaakt en nauwelijks geergerd. Kleine 3,5*
Fryce
Heerlijke drama met sterk spel en een mooi in beeld gebracht verhaal.
bozzy
erg genoten van deze film ,sterk acteer spel verrassend verhaal en erg meeslepend.
Kan deze film aan iedereen aanbevelen!
ribas123
hele film zit ik te denken ''waar the F#$K gaat deze film over" en dan krijg ik het antwoord pas anderhalfuur later..
Echt een onzin film.
aburex
Echt een onzin film.
Had ook mijn twijfels in het begin over deze film maar langzamerhand begin je het verhaal toch beter te begrijpen. Waarom je deze film maar 0,5* geeft begrijp ik niet helemaal. Wil Smith is één van de beste acteurs van dit moment en hij speelt deze rol fantastisch.
Laks
Erg mooi drama.
Film heeft een mooie opbouw en blijft lang onduidelijk over wat het allemaal precies gaat, wat ik er wel positief aan vond. Vond de romance tussen Will Smith en Rosario Dawson goed, je voelde wel degelijk de chemie tussen de twee. Smith zet zijn rol alweer goed neer. Het einde wist mij dan weer te ontroeren. Verdient van mij zeker de 4*
Pacino74
Eindelijk nog eens een film met een ijzersterk verhaal welk je eigenlijk pas op het einde van de film totaal doorhebt (allé, ik toch)
- een fantastische Will Smith die bewijst dat hij echt wel alle soorten rollen aankan.
Originele zelfmoord van Smith en een leuke bijrol van Woody Harrelson
Voor mij één van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien
Een mooie 4 !
K. V.
Het eerste half uur is het echt WTF:? (zo die blinde man vernederen) en gissen wie of wat het personage Ben is. Een heel mysterieus personage, maar naargelang de film vordert, kom je steeds meer te weten en wat ook z'n plan is.
Van de makers van Pursuit of Happyness, maar toch een totaal ander verhaal. Het genre valt zeker onder drama.
Vond het absoluut een aanrader (Will Smith speelt ook enorm sterk) en 'k zou je aanraden niet te veel te lezen over deze film en gewoon bekijken!
nadrin
Een heel sterke performance van Smith. Die hier toch bijna de gehele film lang zijn vroeger imago kan afwerpen en een realistische getormenteerde man neerzet.
Het verhaal was echt subliem gebracht.
Laat je lang zelf zoeken naar het hoe, (het waarom word wel vlug duidelijk.)
Maar dat doet het verhaal alleen maar beter uitkomen.
prachtig eindshot als zij naar zijn ogen kijkt en Ezra naar haar litteken .
zonder een woord weten ze waar het over gaat.
Een verrassende aanrader, die ik nog eens graag terug zie.
MarkJhoekstra
Zeer goede Smith in Seven Pounds!
Een film waarbij je lang moet gissen, maar geen moment echt verveelt.
Niet echt een aanrader voor mensen die in een depressie zitten
lelici
Flutfilm die helemaal nergens over gaat. Twee uur van mijn leven naar de haaien.
benni
Zeer goed. Wat een emotionele film. Als je geen gevoel hebt, moet je niet naar deze film kijken, zoals sommigen hier boven. Want deze film verdient geen halve of 1 ster !
Dreiecke
Inderdaad, een emotionele film. Ook intrigerend en meeslepend. Een drama waarbij je pas op driekwart van de film een antwoord krijgt, hoewel er wel eerder tekenen worden gegeven. Een man lijdt onder zijn leven, onder zijn eerdere keuzes en de gevolgen van zijn onoplettendheid en probeert vrede te vinden en de balans te herstellen door achteraf te doen wat hij denkt dat wél goed is.
Hij had m.i. ook andere keuzes kunnen maken om misschien zelfs meer mensen te kunnen helpen, zij het weer andere mensen op een andere manier, de drang tot zelfvernietiging was blijkbaar sterker.
Je kunt de film ook meer metaforisch opvatten en minder letterlijk. Het getal 7 is ook al een symbool.
In het algemeen dus een plan maken en besluiten te geven van jezelf, in plaats van te nemen zoals hij eerder deed.
Zodat het gegevene (liefde) kan blijven voortleven in anderen.
Het acteren vond ik subliem, van beide hoofdrolspelers.
De rest zit ook goed in elkaar, en ik hoorde prachtige muziek.
Bakema NL
Onverwacht goede film. Ik vind Will Smith wel aardig, maar een super acteur nou ook weer niet. Andere serieuze rollen spreken me ook al niet zo aan van hem. Vandaar dat ik deze overgeslagen heb denk ik. Fout, fout, fout....hij kwam op tv en toen hij die blinde man zo begon uit te schelden was ik benieuwd waarom en waar dit naar toe ging. Ik houd wel van films die je op het verkeerde been zetten en waar je je een uur af vraagt waar het nou over gaat.
Mensen zonder enig gevoel zullen dit inderdaad een flut-film vinden, maar goed, die vermaken zich wel weer met het zoveelste American pie deel of de zoveelste hersenloze adhd actie-film....waar op zich niks mis mee hoeft te zijn. Er zijn echter nog andere dingen op de wereld.
Eentje die ik zeker op dvd ga halen ook.
ILDIB
Kwalitatief wel goed, maar o wat een dramatisch tempo. Kon mijn aandacht er amper bijhouden.
benniesmerrie
Een super goede film. Ik kon deze film de rest van de dag niet meer uit mijn hoofd krijgen omdat hij zo aangrijpend was.
Decec
Een mooie dramafilm...
Mooi verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteur Will Smith speelt zeer goed...
Mooi achtergrond geluid (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
Het is moeite waard...
hagelslagje
Prachtige film, goed geacteerd, mooie muziek. Mooi verhaal. Aangrijpend. Aanrader!
CrazyMovie
Net weer voor de derde keer bekeken en het blijft elke keer weer aangrijpend. Zeker zien!
ribas123
zo kan iedereen wel een film maken.
Hele film iemand laten afvragen wat er nou aan de hand is en pas op het einde alles uitleggen.
Nee vond het letterlijk NIKS AAN!
Ceeda7
Net herzien met een goede vriendin.
Bij de eerste kijkbeurt had ik na een halfuurtje in de mot waar de film naar toeging. Om dan nog 1.3u te wachten of ik juist was was er te veel aan. Enkel Smith houdt de film recht, daar heb ik wel op gelet. Het tempo ligt trouwens bijzonder laag.
anoniemand
Persoonlijk vond ik de film juist een mooie opbouw hebben, ook bleef de film hierdoor wat mysterieus, wat mij wel aanspreekt. Ik vond het erg goed geacteerd.
Zijn er trouwens meer mensen die zich doodergeren aan enkele kortzichtige mensen op Moviemeter met simpele reacties en stemmen van 0.5 tot en met 1.5 sterren?
Triple G
Voortreffelijke film. Uitstekend spel van Smith, licht ongeloofwaardig doch sterk uitgangspunt, goed uitgewerkt en uitgevoerd. Natuurlijk een tranentrekker. So what? Wordt 't dan te makkelijk? Denk 't niet. Emo kan ook sterk worden gebracht.
richiedoom
Eindelijk weer zo een film waarvan ik na afloop ff stil wordt. In het begin snapte ik nog weinig van de film, en vroeg ik mij af wanneer er eens een beetje vaart in zou komen. Echt vaart kwam er niet in de film, maar ik merkte dat mijn aandacht continu werd vastghouden. De uiteindelijke afloop heeft me geraakt, petje af voor Will Smith en Rosario Dwason die ontzettend sterk acteren!
tattoobob
Geweldig mooie film,waar ik zeker een traantje bij weggepinkt heb
Gelijk ook de beste film van Will Smith.........vind ik dan.
Scheffer44
3,5 puur door het einde! De rollen worden goed gespeeld, maar het eerste deel is lastig. Gelukkig wel afgekeken, want het einde maakt alles goed.

Netflix verwijdert binnenkort een grote hoeveelheid films

Vijf films op Netflix die worden beschouwd als tranentrekkers

Into the Wild

Human
Documentaire, 2015

The Pursuit of Happyness
Drama, 2006
sadnessvegetariantax collector blindpianistorgan transplantblood typesad story