• 9.383.295 stemmen

Met onder meer: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan en Rosario Dawson

Releasedatum: 9 oktober 2008

Plot Eagle Eye

"Don't walk. Run."

Wanneer Jerry Shaw (Shia LaBeouf) en Rachel Holloman (Michelle Monaghan) allebei een mysterieus telefoontje krijgen van een onbekende vrouw, komen ze door dit toeval met elkaar in aanraking. De vrouw bedreigt hun en hun familie met de dood en brengt Jerry en Rachel in verschillende levensgevaarlijke omstandigheden. Hierbij gebruikt ze de hedendaagse technologie om elke stap die ze doen te controleren. Uiteindelijk escaleert de situatie en worden deze twee gewone mensen de meest gezochte voortvluchtigen. In een race tegen de klok proberen ze er samen achter te komen wat er werkelijk gaande is en waarom hen dit overkomt.

Jerry Shaw

Sam Holloman

Mrs. Wierzbowski

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Prima vermaak. De ongeloofwaardigheid van het verhaal doet niets af aan deze film die gewoon lekker wegkijkt.

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het een aanrader. In het begin was 'k wel niet helemaal mee met het verhaal, maar naar het einde toe vallen alle stukjes in elkaar. De film vond 'k erg spannend en de twee uurtjes vlogen voorbij. De cast vond 'k ook goed gekozen.

Er zaten ook enkele verwijzingen in naar Hitchcock films en de film deed ook wel wat aan Enemy of the State en dergelijk Big Brother toestanden denken.

Enig nadeel misschien dat sommige dingen wel wat ver waren gezocht, maar dit kon zeker de pret niet bederven.

Wie graag een actie/thriller ziet, zal het zich zeker niet beklagen.

avatar van blurp194

blurp194

Tsja. Ook voor een blockbuster is een goed verhaal niet overbodig. Vergezocht is op zich nog niet zo erg, maar dit vond ik toch wel wat te onzinnig.

Er zit wel voldoende vaart en actie in om het geheel spannend te houden - tenminste, tot net iets over de helft. Daarna begint het verhaal zo hard te rammelen dat het begint te irriteren. Wat het geheel nog net overeind houdt is het enthousiasme van de acteurs.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Het ellendige van dit soort films is dat je bij voorbaat weet dat die uit de bocht gaat vliegen. In het begin wordt alles zorgvuldig geïntroduceerd en spreekt het vermakelijke plot wel aan. Maar na een tijdje kun je het niet meer serieus nemen. Bij Eagle Eye gebeurde dit ook, ongeveer bij de introductie van die supercomputer. Het plot wordt te belachelijk, onzinnig en onwaarschijnlijk . Eigenlijk valt er dan ook niks meer te redden, maar goed neemt niet weg dat ik me wel heb geamuseerd en daar gaat het uiteindelijk ook om.

avatar van nadrin

nadrin

Deze film begint echt heel goed.

Zowel het verhaal als de actie zijn overtuigend.

Maar helaas dat duurt niet zo lang.

Al vlug verwaterd het geheel in absurditeiten a volante.

Jammer zeker een gemiste kans.

En om het helemaal te bederven werd er nog een zeemzoet eind aan gebreid.

avatar van balrog

balrog

Van een slechte actiefilm gesproken, dit is er eentje. Overdreven actie opgehangen aan een ongeloofwaardig flutverhaal.

avatar van djinnieboy

djinnieboy

Leuke film, maar zeker geen topper..

avatar van Opperdienaar

Opperdienaar

Geweldige film, een computer die ontdekt dat de regering het grootste gevaar is voor de bevolking.

Met een regering in de VS die

-Mag vermoorden wie ze willen

-CIA die met drones mensen wil vermoorden op basis van een profiel

-Mensen alle resources denkt te mogen afpakken in een situatie van crisis

-de slachtoffers hun mond kan dwingen te houden

Niet ver van de realiteit, afgezien van de technische onhaalbaarheid.

avatar van Opperdienaar

Opperdienaar

Met een regering in de VS die

-Mag vermoorden wie ze willen

-CIA die met drones mensen wil vermoorden op basis van een profiel

-Mensen alle resources denkt te mogen afpakken in een situatie van crisis

-de slachtoffers hun mond kan dwingen te houden

Niet ver van de realiteit, afgezien van de technische onhaalbaarheid.

Jammer dat uiteindelijk iedereen zijn leven opoffert om de fuhrer te redden.

avatar van haguewarrior

haguewarrior

Film niet al te lang geleden nog gezien en viel alleszinds mee. Als lief hebben van complotheoriën sprak het me wel aan. Natuurlijk ongeloofwaardig verhaal, maar welke film is dat niet. Goede aktie en zet je ook wel aan het denken.

avatar van Davidus

Davidus

Super irritante rol van LaBeouf!

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Best een spannende actiefilm voor een avondje vermaak. Het verhaal betreft een rush van achtervolging en snelle actie en met opdrachten die constant na elkaar vervuld moeten worden.

Je kunt geen 3 minuten wegkijken of er is weer een volgende setting aanwezig en een nieuwe opdracht gaande. Inderdaad, een race tegen de klok. Goede actie, veel effecten, prima geacteerd. Prettig dat Michelle Monaghan hierin meespeelt, ik vind haar een leuke actrice.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Hysterische en voorspelbare actiefilm. De omschrijving doet lijken alsof het een 'lekker wegkijk film' is, maar het is vooral ongeloofwaardig met een irritante dosis paniek.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Veel actie, weinig inhoud en vergezocht plot. Een computer dat meent dat het echte gevaar van binnenuit komt. De maker geeft duidelijk zijn persoonlijke mening over het establishment en dat zij de vijand zijn die moet worden tegengehouden. Dat de computer hierbij zelf ook alle middelen inzet die god verboden heeft maakt dat je niet goed meer weet waar ze met deze film heen willen.
Het acteerwerk is wel ok, vooral Bob Thornton vind ik altijd een prettige acteur om in actie te zien.
Er zit ook genoeg vaart in de film, maar soms iets teveel waardoor het meer een computerspelletje begint te worden. Schiet van hot naar her en blijft wat oppervlakkig. Het einde is helaas ook te Hollywoodiaans. Laat de hoofdpersoon toch gewoon een keer doodgaan ipv als een wonder weer te herrijzen. Zou allemaal wat meer impact hebben gemaakt en de film zou wat langer blijven hangen. Nu blijft het allemaal wat doorsnee, waardoor ik hem al weer snel vergeten zal zijn.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Inderdaad is het ook de vraag wie nu eigenlijk terrorist is als je de tactieken zo ziet.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima Blockbuster. LaBeouf doet het aardig in de hoofdrol. De bijrol van Thornton was ook welkom. Het verhaal is vrij simpel, maar bevat wel een goede vaart. De effecten ogen ook goed. Verder is de film gewoon erg vermakelijk. Veel actie en spektakel, in een goed tempo. 3,5 Sterren.

avatar van witboek

witboek

avatar van zxstyle

zxstyle

Redelijk standaard verhaal en dito voorspelbare uitvoering.

Verder heb ik me prima vermaakt met eagle eye, alleen het is gewoon geen hoogvlieger.

avatar van Sanderdewilde

Sanderdewilde

Zwakke film... Ook al was het begin veelbelovend.

Achteraf bekeken, tijdverspilling.

avatar van caelers8

caelers8

hutsekluts schreef:

Ik vind juist wel dat de ongeloofwaardigheid van het verhaal afdoet aan de film. In tegenstelling tot een willekeurige Statham film bijvoorbeeld vond ik deze actiefilm maar weinig boeiend. Vooral het laatste uur moest ik echt moeite doen om de aandacht erbij te houden.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Dit is typisch een echte actiefilm. De kijker wordt nergens ook maar enige rust gegund, het is van begin tot eind een grote adrenalinerush. In het begin is dat nog leuk, vooral omdat het lekker mysterieus is, maar hoe verder de film gaat, hoe dramatischer het plot wordt. Natuurlijk hoeft een film als deze niet waarschijnlijk te zijn, maar waar ze nu mee kwamen opdraven sloeg echt alles. Kansloos gewoon.

Gelukkig doen Shia LaBeouf en Michelle Monaghan nog wel wat van ze gevraagd wordt en is dankzij hen de film nog wel het aanzien waard. Billy Bob Thornton vond ik dan weer iets te veel aan overacting doen.

Veel woorden zal ik er verder niet aan vuil maken. De film is leuk om een keer voorbij te zien komen, meer niet.

Kleine onvoldoende.

avatar van Hauy

Hauy

Wel een film waar je in moet opletten, was de draad soms even kwijt. Wel nonstop spanning, maar niet uitstekend oid

avatar van scorsese

Redelijke film waarin twee onbekenden hetzelfde telefoontje krijgen en gedwongen worden om met elkaar samen te werken. Een thriller waarbij de huidige technologie een belangrijke rol speelt. Een totaal ongeloofwaardig plot, maar het levert wel een vermakelijke film op met een flink tempo en een aardige cast.

Leuk weetje: de stem van de supercomputer is van Julliane Moore.

avatar van The Beast

The Beast

Een voor mij onbekende film waar ik nog nooit van heb gehoord, wat uiteindelijk toch een goede film bleek te zijn.

Zoals Scorsese zegt, de huidige technologie speelt een belangrijke rol in deze film, het is echt heel erg gaaf om te zien hoe dat het verhaal + de hoofdrol spelers beëinvloed, ook de manier hoe ze elkaar ontmoeten is erg gaaf.
Er zit volop spanning in deze film, met een origineel en goed verhaal eromheen gewikkeld, verveelde geen enkel moment, en het acteerwerk vond ik ook top,

Erg goede film, ik zit te twijfelen tussen een 3,5 en een 4, maar ik ga toch voor de 3,5 omdat de technologische invloed op het verhaal zo groot is dat het te makkelijk te voorspellen is wat er wanneer gaat gebeuren, en ik niet continu op het puntje van mijn stoel heb gezeten.

avatar van Montorsi

Montorsi

Ronduit verschrikkelijk. Dit soort films zijn toch een aanslag op het denkvermogen van filmkijkers. Ik heb weinig tegen dom gebeuk met een tongue-in-cheek insteek, maar Eagle Eye presenteert zich als serieuze actiethriller. Het speelt erg in op de angst van de Amerikaan voor 'de overheid', en doet er een flinke dosis patriotisme en moraal bovenop om te doen alsof dit ook maar iets heeft te vertellen.

Het eerste uur is al redelijk over de top. De enige na de andere onnozelheid of vergezochtheid volgt elkaar op. Dan volgt iets na de helft de clou wel zo'n beetje, wat het allemaal niet erg veel beter maakt. Een soort kruising tussen HAL en Skynet volgt maar weer eens een protocolletje op die totaal tegen morele principes van de mensheid in gaat. De film kopieert ook gewoon bijna schaamteloos 2001:ASO scenes, de maker vond het wellicht te ver gaan de lipleesscene helemaal een op een te kopieren, maar dit kwam toch akelig dicht in de buurt. En vervolgens wordt die kerel gebruikt om dat systeem te ontsleutelen, waarna hij omgebracht kan worden, maar het meisje besluit onder invloed van een sluimerende romance anders. Zien we de hele film lang dat die computer iedereen ombrengt, maar hierbij vertrouwt hij op de willekeur van een mens? Afijn, zullen de makers gedacht hebben, we moeten op het einde nog wel een zoen hebben, dus we later haar nog maar een rolletje spelen. Blijkbaar vonden ze het een goed idee om de superintelligente megacomputer de vrouw op te geven om met dat expolosief naar de State of the Union te gaan. Dan wordt je als kijker toch niet serieus genomen, dit is gewoon te onnozel voor woorden... die computer wil nota bene dat dat kind van haar dat kristal laat ontploffen met z'n trompetje, maar dan laat je de moeder daar bewust opdraven. Ja tuurlijk loopt dat in de soep, je zit net de hele film lang te vertellen dat je d'r kind gaat ombrengen als ze niet doet wat je zegt..

Ja en dan het einde, er worden nog wel melige moraaltjes en een filmkus doorheen gedrukt, als je niet al lang van domheid en cliche's bedroefd bent geraakt dan nu wel. Laboeuf houdt ondanks 3 of 4 kogels in zijn rug ook nog wonderbaarlijk genoeg bijna niks over! Het braaksel druipt nu nog van m'n scherm af.

Afgezien van alle bullshit qua plot etc. mist de film ook elke vorm van esthetiek. Actiescenes zijn een grote puinzooi, niet te volgen, niet mooi geschoten. Werkt ook totaal niet als tempo, het enige wat het doet is vervelen en je afstompen. Ook hier zitten weer de nodige totaal belachelijke scenes in die meer te zoeken hebben in films als Die Hard dan in iets wat gepresenteerd wordt als serieuze thriller met iets van een boodschap. Daarnaast lopen er twee charismaloze hoofdpersonen rond. Labeouf vind ik sowieso een non-acteur, ook die griet loopt wat met een open mondje de film door te rennen. Dan zitten er verder nog wat bijrollen in die vrij weinig meer doen dan je helpen het plot te volgen, je kunt het amper mensen noemen. Alleen Billy Bob Thornton heeft als rol nog een klein lichtpuntje.

Absolute bagger. Triest formulewerk wat er in Hollywood elk jaar wel van de band rolt, maar dan nog wijselijk op een stoffige plank had moeten blijven liggen.

avatar van De Klauw

De Klauw

De film is een en al actie van begin tot einde. Het is allemaal sterk overdreven en opgejaagd. Een normale actiefilm gaat er bij mij wel in, maar dit is té.

avatar van Dennis,26

Dennis,26

Dit is echt een GEWELDIGE film !!!!!

van begin tot het einde was geweldig goede Acteurs mooi verhaal.

daarom een verdiende 5. TOPPER

Degelijk.

Vooral qua actiefilm wel geslaagd. Caruso houdt er een energieke en vlotte stijl op na. Een soort van mix tussen modern Hollywood en 90's HK martial arts, waar door middel van korte en goed geënceneerde cuts met aansluitende bewegingen de kern van de actie perfect vormgegeven wordt. Wie echter op rustige, goed overzichtelijke takes hoopt komt bedrogen uit.

LaBeouf en Monaghan zijn maar matige leads. Niet echt actiemateriaal, al schaadt het de film nu ook weer niet enorm veel. Ook de romance (die eigenlijk pas de laaste scene vorm kreeg) is compleet misplaatst, maar dat schaar je dan maar onder de broodnodige genreclichés. Er zal vast ergens wel iemand met een checklistje klaargezeten hebben om te kijken of deze film bioscoopklaar was.

Eerste uur was vlotjes, het loopt allemaal wel erg gemakkelijk maar de mysterieuze helper zorgt ervoor dat het aangenaam om volgen blijft. Eens duidelijk hoe de vork in de steel zit wordt het al snel wat te belachelijk, ook met de gebruikelijke tech-doem heb ik helemaal niks. Dat zijn van die zaken die dan toch wel eens wat origineler uitgewerkt mogen worden, zeker omdat er in deze film toch nog de nodige aandacht naar uitgaat. De "eagle eye" zelf ziet er gelukkig wel erg sappig uit, maar daar houdt het dan wel zo'n beetje op.

Actiescenes zijn oké, maar halverwege wordt het wat te onnozel en de film is nu ook weer niet van dat niveau dat de actie de rest overbodig maakt. Maar Caruso heeft wel gevoel voor leuke actiemomentjes. Alleen nog een keer de juiste film maken.

avatar van frans123

frans123

Filmfan74 schreef:

Helemaal met de vorige spreker eens....Je moet een jaar of 22 zijn, vol zitten met 6 Red Bull en nog wat sterkers om hier door heen te komen en het goed te vinden. Jammer, had de film opgenomen een tijd geleden en ging er voor zitten.....Ik word te oud (...) voor dit soort films: eindeloze actiescenes,waar je moeiiiii van wort, hysterische irritante hoofdrolspelers, met name Laboeuf. Het einde kan me geen h.l schelen. Sorry moviegluurders, ik doe hem uit en kies voor een nietszeggend , onsamenhangend, frans psychologisch drama, of een overgewaardeerde BBC film, met echte mensen in een echte wereld (lol), want deze film boeit NIET....

avatar van Insignificance

Insignificance

Gelikt verpakte hi-tech actie thriller die zichzelf onderweg uitput. Met de grootste mogelijke onzin, maar dat hoeft een leuke film niet in de weg te zitten. Zodra de twee geactiveerd worden, heeft Caruso het in de juiste versnelling staan en pakt-ie uit met tomeloze capriolen. Dwaas, ja natuurlijk, maar dat met die kraan, de botsende auto's en de sloop, het ziet er stiekem allemaal best tof uit.

Die glijbaan op het vliegveld is ook niet verkeerd. Minder is dat tussen die taferelen door de teneur aan de ernstige kant blijft en het maar aan blijft klooien met z'n dolle verhaaltje. Niet echt een aansprekend duo, LaBeouf en Monaghan, maar je kan ze het hier nauwelijks kwalijk nemen. Alleen Thornton mag af en toe leuk voor de dag komen. Het had allemaal best wat uitzinniger gekund.

Zeker wanneer duidelijk wordt hoe het zit met die mysterieuze stem. Zeg maar het kruispunt in de film. Het wordt nu echt te gek, maar in plaats van snel te schakelen naar een kinetische, spetterende finale, krijg je te veel rompslomp voor de kiezen die alleen werken wanneer personages en het doemscenario daadwerkelijk iets zouden voorstellen. En dat is overduidelijk niet het geval.