Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan en Rosario Dawson
Releasedatum: 9 oktober 2008
Plot Eagle Eye
"Don't walk. Run."
Wanneer Jerry Shaw (Shia LaBeouf) en Rachel Holloman (Michelle Monaghan) allebei een mysterieus telefoontje krijgen van een onbekende vrouw, komen ze door dit toeval met elkaar in aanraking. De vrouw bedreigt hun en hun familie met de dood en brengt Jerry en Rachel in verschillende levensgevaarlijke omstandigheden. Hierbij gebruikt ze de hedendaagse technologie om elke stap die ze doen te controleren. Uiteindelijk escaleert de situatie en worden deze twee gewone mensen de meest gezochte voortvluchtigen. In een race tegen de klok proberen ze er samen achter te komen wat er werkelijk gaande is en waarom hen dit overkomt.
Jerry Shaw
Sam Holloman
Mrs. Wierzbowski
sn@ke
- 2077 berichten
Niet te geloven dat dit de regisseur is van 'the salton sea'. Erg routineuze en ronduit onnozele actiethriller. Slecht geschoten actiescenes en een hight tech- verhaaltje dat nergens boeit.
miepke
Nou, ik vond 'm top.
Net gezien in de bios, iedereen was tevreden.
Phille
Ongeloofwaardige actiepulp, 13 in een dozijn, zoals Hollywood ons al jaren serveert.
Kijkt alleen lekker weg als je de bovenkamer uitzet...
Wel een aardige film moet ik zeggen. Shia LaBeouf was eens een keer niet irritant. Het verhaal was in orde en de film was ook wel boeiend, bovendien zat er veel vaart in de film. Het einde was wel weer een afknapper.
Het idee van een computer welke zijn eigen leven gaat leiden is wel niet uniek want dit is al eerder toegepast in o.a. IRobot, A space Odyssey en Demon Seed.
Esteban
Theunissen, zou je even de spoilertags kunnen gebruiken? Alvast bedankt.
SpooXxX
Ja het waren drukke daagjes voor mij. In de bios heb ik gezien: Babylon A.D., Death Race, Eagle Eye en Tropic Thunder.
Dit was een van de weinige films van 2008 waar ik naar uit zat te kijken. Ik had er torenhoge verwachtingen van. Helemaal omdat King Spielberg de producer van de film zou zijn.
De film pakt je beet en gooit je alle hoeken van de bioscoop zaal rond. Het heeft alles: mysterie, spanning en actie ( vooral die gruwelijke achtervolging op het autokerkhof ). King Spielberg is heer en meester op het gebied van actie sequences. Jawel, ze zagen er weer puik uit. Bij hem moet ik altijd net meer moeite doen om te kunnen zien wat er wel echt is en wat nep.
Helaas begint daarna de 2de helft van de film. Voor mijn gevoel zakt hij dan helemaal in. De vaart is eruit, het mysterieuze is het hoekje om en de spanning is met verplicht verlof gestuurd. Als eenmaal de plot bekend wordt gemaakt, is dat niet eens een frons van mijn wenkbrauw waard. Daarna nog een laatste paar acties scenes op het allerlaatste eind om het gedoe weer wat leven in te blazen. Echter mocht dat niet meer baten.
Dus….. tja. Denk niet dat de IMAX experience mij een veel mooiere belevenis kan bezorgen met de vertoning van deze film.
New
Gisteravond gezien. Goede vermakelijke film. Veel snelle actie en goed acteerwerk. Shia was inderdaad een keer niet irritant.
Na het Juvenalis Dilemma van Dan Brown gelezen te hebben is het verhaal niet meer nieuw, maar al met al toch 3,5 sterren.
kakstoel
NOU IK VOND HET EEN VETTE FILM goeie acktie film van mijn 4,5****
ArcovandenBroek
Geweldige film, zoals ik had verwacht na het 20x van de trailer.
Shia en Michelle acteren super, de actiescenes zien er mooi uit en de muziek is heerlijk aan te horen.
Topper!!!
xatjeroen
Gisteren naartoe geweest, beste film van het jaar, erg goeie actie, goed plot. geluid is briljant. Nog beter dan Die Hard 4.
Hij verveeld geen moment en is continu spannend met verrassende wendingen.
4.5 sterren
Roel-
- 1978 berichten
Gister bij gebrek aan beter naar pathé gegaan om "Eagle Eye" te zien. De trailer trok me al niet echt, maar ik moest toch wat op mijn Zaterdagavond.
De film begon wat warrig en hierdoor vroeg ik me al vrij snel af wat me nu eigenlijk te wachten stond. Wat me direct opviel was het camerawerk. Allemachtig wat was dat zwak en ongelooflijk zenuwslopend, ik kreeg er naarmate de film vorderde gewoon hoofdpijn van. Tijdens actiescènes was het een grote onoverzichtelijke chaos en had je geen idee wat er nu eigenlijk gebeurde. Kortom: geen touw aan vast te knopen.
Het verhaal zelf was op zichzelf wel aardig, maar het werd bij vlagen onnodig ingewikkeld en het werd allemaal wel heel erg ongeloofwaardig. Bovendien werd er constant een te hoog tempo aangehouden waardoor het af en toe niet meer te behappen was, onbekende termen die op je afgevuurd werden en een hoop geschreeuw, rond rennen en schieten. De spaarzame momenten van rust waren dan weer erg geforceerd en "gedwongen" emotioneel. Met een plot wat erg teleurstellend was en een einde wat mij allerminst kon bevredigen bleef er weinig goeds over aan "Eagle Eye".
Om dan toch iets positiefs te noemen zal ik maar op het degelijke acteerwerk wijzen. Hier is vrij weinig op aan te merken, niet hoogstaand maar zeker niet slecht. Uitzondering hier vond ik Shia LaBeouf die een puike rol neerzette en mij in positieve zin opviel.
Al met al een matige film die niets nieuws te bieden heeft en verzuipt in zijn eigen tempo.
Patat
Spannende actie-thriller die aanvankelijk mysterieus begint, maar langzaamaan zijn geheimen prijs geeft. Film verveelt geen moment en blijft gaan aan het tempo van een heftige rollercoaster. Dat de film een interessant plot biedt is enkel maar mooi meegenomen. Eén van de betere films van dit jaar.
hannes64
- 1926 berichten
Ja patat....ik wilde ook een leuk comment hierover schrijven , maar je was me voor.
Precies wat ik erover denk.......een zeer verbluffend overdonderende hightech-actiefilm die geen moment verveeld.
Maar zoals Roel al schreef.....tè snelle bewegingen van de camera....kreeg er ook bijna hoofdpijn van.
WARGAMES meets ENEMY OF THE STATES ( Zie de gelijkenis van de poster ) , maar dan een stuk sneller, met een paar schitterende scenes.
Vond WANTED al een goeie snelle film, maar deze slaat echt alles.
Ik vond Thornton een goeie rol hier in spelen...en LaBeouf kon wel eens een hartaanval krijgen, zo druk is ie in de weer ( Goede bedoeling )
Zat soms echt letterlijk op `t puntje van mijn stoel.
Een zeer snelle film, en ik denk dat ik em nòg maar `s gaan bekijken.
1 Van de besten van dit jaar.
M.Goodkat
Veel van verwacht en lost mijn verwachtingen dan ook in.
Film begint supersterk maar verzwakt na een tijdje dan in (vooral de laatse 30 procent van de film)
Shia laBeouf speelde ijzersterk (emoties en dergelijke) en zetten tot nu toe een van zijn sterkste rollen neer van 2008
Michelle Monaghan dan tegen, ze deed het niet slecht maar vond haar niet passen voor die rol, al een kind dit en dat...allez ja, klopte niet zozeer.
De tempo was snel, soms té snel, en ik ben zo een iemand die van tempo houdt, vind daarom Wanted ook geweldig. maar die camerashots waren soms zo druk dat ik er even genoeg aan had vooral die autoachtervolging naar de autokerkhof
voor de rest geef ik het een 4,0* Billy Bob deed zoals gewoonlijk geweldig maar spijtig voor hetgeen wat gebeurde, einde is niet weliswaar wat je wilt zien (had iets anders in petto voor die branche) maar voor de rest een dikke 4,0*
jacobine_rodijk
Moeilijk te toppen gezien zijn enige andere rol in Indiana Jones was dit jaar
xatjeroen
roel houdt zeker niet zo van futuristische actie thrillers, want mijn mening is dat het een van de beste films is van dit jaar. maar ja, smaken verschillen.
shia labeouf is echt samen met hayden christensen (jumper) een van de vele opkomende acteurs. in the greatest game ever played speelde hij (shia) ook al geweldig.
mooiste scene uit eagle eye was naar mijn mening het acteerwerk van shia toen hij naar de kist liep in de kerk.
M.Goodkat
Moeilijk te toppen gezien zijn enige andere rol in Indiana Jones was dit jaar
Disturbia en Transformers dan???
Felicia
Zeer slecht camera werk,
Zeer slecht (en voorspelbaar) plot,
Slechte dialogen,
Onzinnige actie+snelheid in het verhaal,
VOORSPELBAAR, of had ik dat al gezegd?
Uitgemelkt concept. AI (Artificial Intelligence) taking over the world idee.
MARCUS CORVUS
Eens met Felicia!
Voegt niets nieuws toe aan de films die er zijn en die we hebben gezien. Let op: mensen die hier hoog stemmen, baseren hun stem puur op de special effects en die komen in de bios ongetwijfeld aardig uit de verf. voor de rest is alles k*t. Shia schijnt zichzelf nogal een goeie acteur te vinden. Dat zal niet op deze film gebaseerd worden.
Een uitstekende film..... om snel te vergeten
Roel-
- 1978 berichten
....
Het gaat er niet eens om dat het een futuristische film is. Ik moet toegeven dat het niet mijn favoriete genre is, maar deze film is gewoon verschrikkelijk slecht uitgewerkt en het camerawerk is dramatisch. Daar is mijn stem meer op gebaseerd dan op mijn genre voorkeuren.
Mr_White
- 2067 berichten
Zwak en voorspelbaar plot met actie-scènes die zo slecht gefilmd zijn dat je vaak alleen maar naar snel afwisselende close-ups van rondvliegende brokken metaal zit te kijken. Geen touw aan vast te knopen. Ondertussen slaapwandelt LaBeouf (een verschrikkelijk acteur) door de film terwijl Thornton de meest achterlijk boze agent aller tijden speelt. Je zou bijna denken dat het een parodie moest zijn ware het niet dat de film zich schijnbaar doodserieus neemt. Troep, troep, troep.
lagaiske
Net terug van de Kinepolis.
Beetje een standaard actie/thriller.
Serieus overdreven en een filter dun verhaal met weinig of geen plotwendingen.
Maar Shia speelt zijn rol weer voortreffelijk.
Al bij al heb ik toch van deze film genoten.
xatjeroen
misschien kijken we er te kritisch naar. het gaat om gewoon een lekkere film te zien. daar doen we het toch voor?
ik vindt net zoals iagaiske dat shia zijn rol voortreffelijk speelt.
maar ik vond het een goeie film omdat het mijn genre is.
iedereen zijn mening, das het leuke aan een foru/recensie.
ik snap trouwens niet dat felicia het een voorspelbaar plot vindt wat als het goed is weet je pas later waar het werkelijk over gaat, tenminste dat had ik dan.
xenja
Het verhaal mag dan wel niet vernieuwend zijn maar ik vond het quite entertaining. Ik verwachtte ook niks anders van een film met Shia LaBeouf
En over de snelheid van de film, ik vond het best goed te volgen. tjah, er wordt nou eenmaal van ons verwacht dat we de snel achter elkaar opeenvolgende beelden aan elkaar kunnen linken en het verhaal snappen.

Law Abiding Citizen

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002

Fisshu Sutôrî
Drama / Komedie, 2009
vskunstmatige intelligentiewashington dcterroristgeheime identiteitgijzelaartechnologiefbipentagontwin brotherhuman vs computer