Genre: Thriller / Mystery
Speelduur: 138 minuten / 146 minuten (extended cut)
Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie
Geregisseerd door: Ron Howard
Met onder meer: Tom Hanks, Ewan McGregor en Ayelet Zurer
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn, Frans, Duits en Mandarijn
Releasedatum: 13 mei 2009
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Angels & Demons
"The holiest event of our time. Perfect for their return."
Symboloog Robert Langdon wordt na de dood van de Paus door het Vaticaan ontboden omdat de Illuminati, een doodgewaande, mysterieuze sekte, ergens in Rome een bom heeft geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier preferiti, de kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen, gegijzeld. Elk uur zal één van hen sterven. Samen met Vittoria Vetra, de collega van een vermoorde wetenschapper, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te pakken...
Robert Langdon
Chartrand
Claudio Vincenzi
Father Simeon
Shelley 77
Heel leuk verhaal dat mij wel erg interesseert. Zo heel erg voorspelbaar vond ik hem niet of het stoorde me toch zeker niet.
Er kwamen toch ook enkele leuke plotwendingen. Goed geacteerd en goeie muziek. Aanrader!
chevy93
nou chevy93 ben het ook wel behoorlijk met bitbyter eens.
Kijk alleen al naar de onwaarschijnlijke ontsnapping van tom hanks in de vaticaanse bibliotheek, of het precies net overal op tijd zijn.
maar verders geen slechte film.
Ach ja.. dat is bij heel veel films zo.
Zo kan je altijd wel wat onrealismes vinden.
Ik zou wel wat voorbeelden kunnen geven, maar dan verklap ik eindes/scenes van andere films
erik1677
hahaha ok thanks, maar je vind dit deel wel beter dan the davinci code??
chevy93
Ik moet eerlijk bekennen dat ik die nooit heb gezien, omdat er zoveel negativiteit over was.
Ook door mensen in mijn directe omgeving. En ik kijk het liefste films die leuk zijn/gevonden worden.
Misschien later
Pastichio Rocker
Als je deze flutfilm leuk vindt, dan vind je The DaVinci code ook leuk, die overigens ook beter dan is deze.
deTuinman
beide films hebben een heel andere spanning, plotopbouw en scenariomethodiek
Pastichio Rocker
Gebaseerd op boeken van dezelfde schrijver met de dezelfde hoofdpersoon. En in beide films rennen de hoofdpersonen van hot naar her om hier en daar een clue te ontrafelen of ergens aan te ontsnappen, op de voet gevolgd door een chagrijnige pliesieagent.
chevy93
Op de manier dat jij het doet kan je idd bijna elke film wel met elkaar vergelijken..
Maar je ziet.. Gemiddelde van DVC = 3,29 en van A&D = 3,52
Pastichio Rocker
Er zit dan ook 3 jaar tussen TDVC en A&D. Denk niet dat 'ie in 2012 nog zo hoog staat.
Karl van H.
Ik vind het feit dat 't gebaseerd is op een boek van dezelfde schrijver en dat beide verhalen daarnaast ook nog eens dezelfde hoofdpersoon kennen (!) toch wel genoeg grond voor vergelijking, hoor; hoe oppervlakkig dat ook moge zijn.
chevy93
Vind ik ook, wie vind dat van niet dan?
Dat het dezelfde hoofdrolspeler is, mag niks uitmaken. Dat zegt hooguit wat over de rol van de speler zelf, maar niets over de film (inhoudelijk)
DaDonDaDa
Hallo,
ik heb even een vraagje voor de mensen die deze film al gezien hebben. Ik weet dat dit een vervolg is op The Davinci Code. Maar ik heb die niet gezien. Ik heb nu wel deze Angels& Demons thuis liggen.
Moet ik nu ook per see eerst de Davinci code zien of volgt het niet zo erg op elkaar?
oftwel zijn het 2 totaal aparte films?
mcdaktari
kijk hem gerust zou ik zeggen want je hoeft DC niet eeerst te zien om A&D te kijken
chevy93
Is A&D een vervolg op DVC?
Het is iig geval geen doorlopend verhaal, zoals bij LotR.
Je kan deze gewoon kijken hoor
Ralf81
Is A&D een vervolg op DVC?
Nee. Het enige dat de twee films met elkaar verbindt is dezelfde hoofdpersoon (Robert Langdon).
usr14112
Aardige film. Mooie scene's van Rome, spannend verhaal en redelijk goed geacteerd. Kijkt lekker weg. Alleen zeer onrealistisch wat het geen topper maakt.
Zymovie
Wat een film zeg!!
Spanning en geschiedenis worden samen toch zo boeiend.
Voor de 2de keer bekeken. Van 4* --> 4.5*
Aanrader
Hans58
Net als de in de Rocky cyclus, zou je deze film ook de DaVinci Code II kunnen noemen. Puzzeltjes oplossen, een irritant bijdehante professor met een lekker wijf waar hij verder niets mee doet. Gelachen wordt er ook al nergens, man ga toch eens leven. Het begin van de film (met de deeltjes versneller) en het einde (met de helicopter vlucht) zijn wel aardig, voor de rest val je snel in slaap.
wyatt earp
chevy93
De vergelijking met Rocky snap ik niet, omdat Rocky ook daadwerkelijk een serie is.
Het enige verband tussen deze film en DVC is de schrijver van het boek en de hoofdrolspeler
Pastichio Rocker
Hij legt toch duidelijk uit wat de overeenkomsten zijn tussen TDVC en deze film?
chevy93
Het enige wat hij zegt: 'Irritant, bijdehante professor met een lekker wijf'. Je gaat toch niet vertellen dat ik daar serieus op in moet gaan?
Zo kan je elke actiefilm wel met elkaar vergelijken en elke romantisch komedie ook.
Dat er niet in gelachen wordt? Volgens mij wordt er in 50% van alle films niet gelachen.
Niels&Jose
toch elke keer een rot gevoel tijdens de film.
tip lees het boek niet anders denk je welke keer wat is dit??
als je het boek niet gelezen hebt 4* wel gelezen 3*
Pastichio Rocker
Deze film is als Die Hard: With A Vengeance maar dan zonder de humor, explosies, Bruce Willis en Samuel L. Jackson.
JacoBaco
Ik vond deze film meer een soort Cast Away, alleen dan zonder FedEx, een onbewoond Eiland, Cocosnoten, Wilson en de onverzorgde baard van Tom Hanks!
Pastichio Rocker

Wilson zou iedereen eruit acteren in deze film.

Inferno
2016

The Da Vinci Code
2006

Blockbuster 'The Da Vinci Code' en zijn vervolgen verschijnen binnenkort op Netflix

De tien best beoordeelde films van de jarige Tom Hanks (66)

HBO Max voegt op 1 juni onder andere deze vijf topfilms toe aan het aanbod

Foo Fighters: Back and Forth
Documentaire / Muziek, 2011

The Terminal
Komedie / Drama, 2004
rome italiëvatican (holy see)gebaseerd op boeksymbolismilluminatiquantum mechanics prequelanti matter samenzweringinvestigatorcatholicismcern