Knowing (2009)
Met onder meer: Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury
Releasedatum: 9 april 2009
Bekijk via Videoland
Plot Knowing
"What happens when the numbers run out?"
In 1959 werd tijdens de oprichtingsceremonie van een basisschool een tijdscapsule begraven. Nu, vijftig jaar later, wordt hij geopend. Een professor, John Koestler (Nicolas Cage), ontdekt cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden en bovendien doet hij een angstaanjagende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Een aantal voorspellingen die in het document staan moet nog plaatsvinden. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten te waarschuwen, maar tevergeefs. John moet nu zelf alles op alles zetten om het dreigende gevaar af te wenden.
John Koestler
Miss Taylor (1959)
Miss Taylor (2009)
robinb
Waardeloze film.
De eerste 15 minuten zijn wel veelbelovend, maar het hele verhaal slaat totaal nergens op.
Waarom werden de data ingefluisterd?
Wat voor functie hadden die stenen?
Wat was nou de functie van het voorspellen van de rampen.
Bovendien is Nicolas Cage zo'n slechte acteur. Een hopeloze vent.
Het was een echte B film.
Ik ben ook in slaap gevallen.
Ze maken echt geen goede films meer!
Ik vermaak me tegenwoordig wel Southpark!
Als je daadwerkelijk nog met al deze vragen zit, heb je de film gewoonweg totaal niet begrepen...
Zij kreeg die data door omdat zij haar kind moest voorbereiden op hetgeen er komen ging. Haar kind en die jongen waren een soort adam en eva die uitgekozen waren om de wereld opnieuw op te starten na het einde van de wereld
Het voorspellen van de rampen had dus wel degelijk een functie. Zij moest ervan op de hoogte zijn om ervoor te zorgen dat beide kinderen het zouden overleven....
Die stenen zijn in mijn ogen meer een soort teken / bewijs zodat men ziet wie de uitverkorene zijn...
Kortom een zeer sterk doordacht en knap vertaald verhaal...
Dat jij meneer cage een slechte acteur vind, is uiteraard je goed recht. Maar ik denk dat 3/4 van de wereld dat met je oneens is. Hij kan zeer sterk acteren en is niet voor niets een van de meest succesvolle acteurs uit hollywood die al meer toptitels op zijn naam heeft staan dan menig ander acteur.
En dat je daarnaast aangeeft jezelf meer te vermaken met Southpark zegt overigens meer over jou dan over deze film...
sylvia73
Ik vond het een goede film. Keek lekker weg en het bleef afwisselend. Heb me prima vermaakt met deze film. 4 sterren.
djkoelkast
Je moet die aliens ook niet als aliens zien. Het zijn meer een soort scheppers / redders van de aarde en daar draait de gehele film om, dus het lijkt me niet meer dan logisch dat het op deze overigens fantastische manier eindigde...
Ook vreemd is dat je jezelf niet in deze "aliens" kan verplaatsen, maar het begin waarbij een klein meisje de toekomst kan voorspellen, wel geloofwaardig vind...
Dus eigenlijk zou je zeggen dat je of het allemaal onrealistisch of allebei realistisch vind ....aangezien de kans dat iemand de toekomst kan voorspellen of de kans dat deze "aliens bestaan" even groot is...
Zodra er ruimnteschepen met aliens of ufo's of dit soort nonsense komt ben ik inderdaad snel uitgekeken.
Neem The sixth sense, die is ook niet zo belachelijk uitgewerkt, toch kan het niet, maar het is niet ongeloofwaardig.
djkoelkast
En trouwens : hoe wist Cage in Godsnaam dat de coördinaten voor die laatste ramp onder een deur verborgen zaten of is er mij iets ontgaan?
Dat heeft die lerares hem verteld, dat kon ze zich namelijk nog wel herinneren. Ze heeft ook precies gezegd welke deur het was.
robinb
Ah ok, ja ik begrijp wel wat je bedoeld, maar dan verschillen we op dat punt gewoonweg van mening.
Ik vind een alien namelijk niet per definitie ongeloofwaardig. Maar dat is meer vanuit mijn algehele denkbeeld op de wereld.
Als wij hier op deze mini aardbol kunnen leven is de kans zeer aannemelijk dat er meerdere aardbollen zoals deze zouden kunnen bestaan, iets wat de wetenschap overigens ook al bewezen heeft...
Maar ik kan mezelf sowieso altijd wel goed inleven in een film. Veel mensen vinden bijvoorbeeld transformers ook een ongeloofwaardige film, want tja een "pratende koekblik" dat kan toch nooit !! Maar zolang je je in kan leven in de film, zoals ik ook bij transformers en deze film kan doen, kan eigenlijk alles geloofwaardig overkomen, zolang het verhaal maar op een goede manier uitgewerkt word
deTuinman
Damn.. ik heb hier weinig goeds voor te vertellen. Het begon goed, beetje freaky maar de climax was droevig. Te makkelijk, erg voosprelbaar, scenes die al zo vaak zijn gedaan, lekker hollywoodisch.
De 13 in een dozijnfilm is weer geboren. Vooral de cgi was erg slecht en niet natuurlijk neergezet.
Dit is leuk voor kinderen, maar geen blockbustergehalte.
nbarten
Op zich goede film, bleef de meeste tijd wel vrij geboeid kijken, al wist ik het op het laatst wel.
Vooral die ramp met de metro vondt ik geweldig... gewoon ontzettend goed gedaan.
Vond het eind wel wat vreemd... jongen en meisje rennen op de nieuwe mooie planeet vrolijk naar een boom... moeten ze niet denken aan pappie en mammie, missen ze die niet?
Daarnaast: naast de mens gaat er dus nog een diersoort mee, het konijn. Leuk, je ziet de eerste grote konijnenplaag al voor je
Verder leuke film.
@deTuinman: De cgi was opzich vrij goed gedaan vondt ik, slechte cgi vindt je in films zoals deze:
Tyrannosaurus Azteca
L0sT_R3B3L
Toffe film,zat meteen in het verhaal,en bleef zo.Goed geacteerd,mooie special effects.Hele leuke fimm voor een zondag om te kijken
L0sT_R3B3L
Dit is leuk voor kinderen, maar geen blockbustergehalte.
voorspelbaar dat klopt wist al meteen wie die mensen waren enzo,maar toch bleef het een goede film
grandpa
geen tijdverpilling...... tot 10 minuten voor het einde
het einde blijft het lastigste zo ook met dit kits gebeuren
jammer....
snuiter5
Deze film is zeker de moeite waard om naar te kijken!
Ik heb me geen enkel keer verveeld en er zaten zeer spannende delen in.
Het verhaal was zeer origineel. Soms een beetje voorspelbaar, maar origineel.
Het acteer werk van Nicolas Cage was ook niks op aan te merken.
Al met al een top film! 4.5*
mrwhite
deze film begon heel erg goed maar naarmate het einde toe was het al veel minder en begon ik op mijn klok te kijken en dan de laatste 10 min ongelooflijk goed gedaan eindelijk konden de americanen het einde van de wereld niet verhinderen in plaats daarvan starten ze een nieuwe wereld had ik nog niet gezien en dat was dus verassend te noemen
dus 3,5* voor verassend einde het goeie acteerwerk dat toch ook wel van de partij is en de bij momenten goeie speciale effecten
nens89
Het begon érg goed en ik was dan ook zeer benieuwd naar het einde en hoe ze het zouden finishen, maar goed, dat verpestte het ook weer geheel voor mij.
Tr1bal
Ik vond het een super film! vooral de special effects. Acteerwerk was ook uitstekend van Nicolas Cage.
Over het einde heeft iedereen een eigen mening. Zodra ik een film heb gezien die ik andere dan ook meteen aanraad, dan is ie voor mij goed!
Da G
wederom, fijn dat ik het einde al redelijk weet terwijl ik m deze week ga kijken.
Respect voor de mensen die zo verrekte goed zijn met spoilers!
Rapporteer de berichten met spoilers gewoon.
En het is ook aan te raden zon topic pas echt door te lezen als je de film hebt gezien. Kans op een spoiler is altijd aanwezig.
Ik lees een topic voordat ik een film kijk altijd globaal even door zodat ik weet of de film wat is maar inside info lees ik pas na het zien.
88Fabian
Knowing de film met die cijfers,tja best een slap verhaal.
maar het verhaal doet er niet toe in 95% van de films van tegenwoordig.
ok het was toch wel een hele spannende film,en het einde was natuurlijk
wel weer zo voorspeelbaar als maar zijn kon.
de scenes dat ze moesten vluchten waren wel het spannendst maar
in de trailer hadden ze ook wel veel al laten zien zoals meestal bij
rampen films het geval is.
wait_here
Knowing de film met die cijfers,tja best een slap verhaal.
Het verhaal is niet zo zwak als het lijkt.
Het cijfertjes verhaal is eerder een gevolg van het vinden van de meest geschikte manier om communicatie te stand brengen tussen de menselijk denkende wereld (de mensheid dus) en de ondoorgrondelijke wereld van de aliens die hun eigen manier van communiceren hebben. Voor de aliens was dit de meest zinnige manier om met de mensheid te communiceren. Maar jij bent natuurlijk een mens en kunt je niet verplaatsen in de gedachtengang van een alien.
Vandaar dat jij dit een slap verhaal vindt.
Snaaf
Een niet heel verkeerde, maar ook zeer zeker geen goede rampenfilm. Van mij mogen de aliens wel buitenspel mogen blijven als ze mensgezind zijn en goddelijk willen overkomen. Weinig vernieuwend.
MrLee
Prima vermaakt, vooral de vernietiging van de aarde was impressive, dus +0.5, het voorspelbare emotionele Amerikaanse einde met walgelijk, alsnog, happy end -0.5, anders was hij voor mij wel een 4 waard
rotem
Creepy film, maar kijkt lekker weg. Deze film bleef me bijna tot op het einde boeien. De laatste 20 minuten zijn wel ver gezocht. Je hoopt op een happy end, maar die komt niet. Dat de kinderen naar de boom des levens lopens staat echt enorm haaks op de rest van film. Vanaf het begin was eigenlijk al duidelijk dat er Aliens (etc..) gingen komen omdat Nicolas Cage tegen zijn zoon zegt dat hij gelooft dat er verder niemand meer is.
DaMovieJudge
gewoon een hele goeie vette film..... aanrader voor een ieder...
Dutchmeister
Zitten wat vreemde dingen in (duhh) maar het is toch een uiterst vermakelijk fimpje geweest. Die scene met het vliegtuig ziet er wel cool uit, die heb ik dan ook even opnieuw gekeken. Wel vreemd dat de politieman schrikt van het vliegtuig maar dat hij vervolgens uit zijn rug komt en hij hem helemaal niet aan kan zien komen
Soms wat langzaam en Cage doet het soms wat minder maar uiteindelijk toch wel een leuke film.
3,5
MindFucker
Dat viel mij ook op.
de politieagent kijkt de kant van Cage op (recht vooruit) en rent dan weg, terwijl het vliegtuig duidelijk vanaf zijn rechterkant komt !
Beetje jammer is dat.
Die scene is verder wel geslaagd vind ik.
Voor de rest is het wel okee, het wordt nergens spectaculair.
Dutchmeister
Die scene is verder wel geslaagd vind ik.
Dat vliegtuig maakte indruk inderdaad. Zag er gelikt uit!
extremezz
4.5 voor deze film
lol
Thanoz
Handig heh? Die SPOILER optie?
GAARNE gebruiken mensen.
De hoes / poster van de film verklapt eigenlijk ook al heel wat; dat waar die achterstevoren geschreven "EE" uiteindelijk op doelt en dus de film mee eindigt...

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Seven Pounds

One Last Thing...
Komedie / Drama, 2005

Limitless
Thriller / Mystery, 2011
cataclysmcodeend of the worldtime capsuleastrophysicist grieving widowerlexington massachusettswestford massachusettsprediction researchernumbersnewsknowing