Genre: Drama / Sport
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Film1
Plot The Wrestler
"Love. Pain. Glory."
In de jaren 80 was Randy "The Ram" Robinson een beroemd professioneel worstelaar. Nu, twintig jaar later, moet hij het doen met een handjevol liefhebbers bij shows in gymzalen en buurthuizen. Hij geeft zich echter nog altijd voor de volle 100%, maar dat komt hem duur te staan; hij zal zijn leven ingrijpend moeten gaan veranderen...
- Trailer (YouTube)
Adam
The Ayatollah
Necro Butcher
lykathea
Ik begrijp je commentaar niet echt.
Nu ja, dat de man een leuk cv heeft en daarom wint is natuurlijk een argument van niks, maar al helemaal lachwekkend is het om de stellen dat Penn wint omdat hij sympathiek in het dagelijkse leven zou zijn.
Dan ken je weinig van Penn, ben ik bang.
Hectometerpaal
Ik zeg dat juist sarcastisch, omdat dat soort onzinnige redenen blijkbaar belangrijker is in Hollywood als het om de Oscars gaat in plaats van een sterke rol neerzetten.
En ik ben een groot fan van Penn, dus die bijdehante praat mag je weer uitgummen hehe. Ik vind dat het duidelijk is dat Mickey een oscar had moeten krijgen, de rol was perfect ingevuld. Ik ben juist geen Rourke-fan maar deze keer vond ik hem weergaloos. Waar het meestal Penn is die duidelijk mijn voorkeur geniet.
Jeauhan
Dan ken je weinig van Penn, ben ik bang.
Ik zeg dat juist sarcastisch, omdat dat blijkbaar belangrijker blijkt in Hollywood als het om de Oscars gaat in plaats van een sterke rol neerzetten.
timbo_
Kan ook niet echt meer volgen wat Hectometerpaal nu precies bedoeld.
Hectometerpaal
Ach Rourke schijnt gezegd te hebben dat Penn een homofoob is en wordt daarom nu gestraft door geen oscar te krijgen. Daarom zei ik sarcastisch dat je voor de oscars maar beter de ideale schoonzoon kunt zijn. Ja we zijn weer op moviemeter waar elk woordje een overbodige ellenlange discussie aan kan zwengelen, Sorry! Vergeten!
Hectometerpaal
Kan ook niet echt meer volgen wat Hectometerpaal nu precies bedoeld.
Ja met dit soort commentaar kunnen we wat.
Hectometerpaal
En wat zijn rol betreft vond ik hem oscarwaardig, daar hoef ik niet meteen alle andere films uit 2008 voor gezien te hebben. Dat zou erg overdreven zijn. Maar zoals al eerder gezegd: Rourke was favoriet om de Beste Acteur te winnen voor The Wrestler, al zal zijn verleden hem parten spelen. Rourke zelf twijfelde vorige week of hij het wel zou worden: “Ik heb vroeger zoveel mensen in Hollywood uitgescholden en geslagen. En deze stad vergeeft en vergeet niet zo snel.”
Aldus NOS.
lykathea
Het ging erom dat je stelling paradoxaal was, en nog steeds is. Maar goed...
Montorsi
Het ging erom dat je stelling paradoxaal was, en nog steeds is. Maar goed...
Mwoa valt wel mee. Penn was altijd een beetje een bad boy, maar wordt zeker tegenwoordig erg goed gewaardeerd in Hollywood-kringen. Rourke is gewoon een outcast, dat blijkt maar weer. Treurig dat zulke politiek altijd mee blijft spelen.
lykathea
Rourke is gewoon een outcast, dat blijkt maar weer.

Montorsi
Dus Rourke is een gewaardeerd en geliefd lid van de Hollywood-familie, een welkome gast op feestjes als deze? Het was al vrij uniek dat hij genomineerd werd (al konden ze daar moeilijk om heen). Zijn uitspraken over Penn hebben hem weer achteruitgeslagen in die waardering.
lykathea
Nee, je ziet het verkeerd. Ik spreek helemaal niet tegen dat de man misschien, en hoogstwaarschijnlijk gehaat is, ik koppel dat alleen niet aan het feit dat hij niet gewonnen heeft.
Ik snap dat mensen die denken dat Rourke de beste performance van het jaar neerzette dat als laatste strohalm zien om hun gelijk te krijgen, en misschien zit er ook wel een kern van waarheid in, maar ik zie gewoon twee erg goede rollen neergezet worden, waarbij er maar 1 kan winnen. En tja, dan verliest er ook één.
Montorsi
..en wat mij betreft is het goed vs ongekend goed.
Montorsi
Overigens denk ik dat de voornaamste reden was het karakter van de rol die de heren spelen. Een homo-activist is natuurlijk een politiek geladen rol en een ouwe worstelaar gewoon niet.
The One Ring
En Mickey Rourke had dan weer een comeback-rol, wat ook erg populair is in Hollywood. Als Rourke gewonnen had zou dat waarschijnlijk door Pennliefhebbers gebruikt zijn om Rourke's overwinning te verklaren. Ik denk niet dat je te veel achter dergelijke overwinningen moet zoeken.
lykathea
Daarmee bagatelliseer je heel de prijs, in mijn optiek, en zou het feit dat Rourke 'm niet wint je juist tevreden moeten stellen. - Morele winnaar zijn op een heel ander niveau.
Montorsi
Wellicht wel een beetje, maar ik zie de Oscar toch nog steeds als de voornaamste filmprijzen, en dan dient ook de beste kandidaat te winnen. En niet af te vallen omdat hij niet lief gevonden wordt of omdat de rol politiek of sociaal minder voorstelt.
lykathea
Maar met die constatering aan jouw kant (wat ik nog steeds een ongegronde vind), moet je die award misschien maar niet meer zo heel serieus nemen?
Montorsi
Ik neem het ook niet serieus, in die zin dat het voor mij niet meer dan 'leuk' is als mijn favoriet wint. Maar ik begrijp ook verder je punt niet zo, in het midden gelaten of je het terecht vind of niet dat Penn heeft gewonnen, zie je de Oscars dan niet als dé filmprijzen?
lykathea
In die zin neem ik de oscars serieuzer dan een absoluut lachwekkend iets als de grammies, want waar daar zelfs de nominaties van een zeer bedenkelijk niveau zijn, zie ik bij de oscars toch vaak ook films terug die ik zelf ook behoorlijk goed vond.
Maar het feit dat ik het probleem niet heb dat ik een award die niet gegeven is afschuif als vriendjespolitiek, is het natuurlijk ook wat makkelijker om zo'n award show serieus te nemen, alhoewel alles natuurlijk relatief blijft.
RedLightCityBoy
opzich een erg sterk staaltje regie. The Wrestler wordt goed in de spotlights gezet, en je beleeft alles heel erg dicht bij de hoofd-persoon. Zo kom je er echt achter hoe het leven van zo'n worstelaar er uit ziet. Ook de link met zijn dochter is mooi neergezet. Alleen heeft de totale film mij niet echt zo veel gedaan. Te standaart verhaal naar mijn mening. En dan moet je als regisseur wel meer kunnen dan alleen The Wrestler goed in beeld brengen. Ondanks dat best vermakelijk.
Hectometerpaal
De oscars serieus nemen? Onzin natuurlijk. Daarvoor heeft het in mijn optiek veeeeeeel te lang geduurd voordat iemand met een ander kleurtje 'em heeft gewonnen. Ook daarmee wordt weer bewezen die vriendjespolitiek en het ik mag je gehalte van de oscars. Tssss Halle Berry als eerste negerin een paar jaar geleden maar. Ridicuul.
Deze film wist me toch wat minder mee te voeren dan ik vooraf had gehoopt. Komt vooral omdat ik eigenlijk helemaal niets heb (nooit gehad ook, integendeel) met dat geworstel.
En bij een film als dit die dat heel gedetailleerd beschrijft is het af en toe een beetje doorbijten.
Maar Rourke is wel fenomenaal in de hoofdrol, en als je zijn eigen leven en voorgeschiedenis er een beetje bij betrekt is er niemand die dit beter had kunnen doen. Hij is inderdaad wel een beetje een outcast in Hollywood, altijd al geweest, daarom is het misschien maar beter dat hij geen Oscar heeft gekregen.
Scenes in de supermarkt zijn echt nu al classic!
Mochizuki Rokuro
Eric Roberts is the fucking man
Stukken beter dan zo'n Kate Winslet die hysterisch sentimenteel gaat doen. Maar een beetje een (dronken) pose is het natuurlijk wel en een ongeleid projectiel. Leuk om te zien. Zouden ze daar ook rekening mee houden?
Nou ja, image is toch belangrijk voor zo'n show en de vakorganisaties.
dennis1979
Eric Roberts is the fucking man
Het was vooral zijn optreden tijdens de BAFTA Film Awards dat er voor heeft gezorgd dat hij een Oscar is misgelopen.
Jezelf een image of attitude aanmeten is prima maar dit was ronduit triest om te zien.
Dit soort optredens zullen er waarschijnlijk ook voor zorgen dat hij direct weer in de vergetelheid beland, heel jammer want Rourke is echt heel getalenteerd!
lykathea
. - Sidney Poitier won die oscar al in 1964.
Dat Berry 'm won in 2001 is nog een wonder te noemen, verdienen deed ze die oscar niet.
Eric Roberts is the fucking man
Hoffman heeft 'm waarschijnlijk ook misgelopen door die muts. Deed 'm zelfs tijdens de oscars ook op.

The Pianist

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000

Requiem for a Dream
Drama, 2000
new jerseysupermarketheart attackambitiondochterworstelensportstrippersteroids famebarbed wireworstelaarverlossingprofessioneel worstelensuper 16mm16mmpro wrestlerspro wrestling movie