Genre: Komedie / Actie
Speelduur: 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Geregisseerd door: Ben Stiller
Met onder meer: Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr.
Gesproken taal: Mandarijn en Engels
Releasedatum: 25 september 2008
Plot Tropic Thunder
"Get Some."
Door een serie van uitzonderlijke voorvallen wordt een groep acteurs die een oorlogsfilm aan het opnemen zijn, gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Dit, omdat ze in contact komen met een plaatselijke drugsbende op de locatie waar de film wordt opgenomen.
- Tropic Thunder (MusicMeter)
- Tropic Thunder (MusicMeter)
Tugg Speedman
Four Leaf Tayback
Cody
Damien Cockburn
m1701
Film was wel aardig. Op sommige stukken miss. een beetje flauw.
Moest toch wel constant ontzettend laggen.
Vond alle rollen echt geweldig gespeeld.
Bij het kindje aan het eind moest ik denken aan "Chucky"
FIlm is zeker de moeite waard om een x te kijken. Erg grappig gevonden.
sandansyl
Was wel een leuke film, soms goed kunnen lachen,een verhaal van lik me kont ,maar voor een zaterdagavond wel leuk om eens te zien.
Chimpz
Had hem beter verwacht, vooral de eerste helft komt heel traag op gang. Echter wel goede mix van slapstick en doordachte humor (en referenties naar andere films), en vooral Robert Downey Jr heerst; I'M A LEAD FARMER MOTHERFUCKER!
BraveSirRobin
Dit is de leukste film die ik in tijden heb gezien, er zijn veel memorabele momenten. De parodie previews zijn geweldig, maar het is helemaal briljant hoe Ben Stiller aan het begin van de film, helemaal doorzeefd, ter aarde stort en dan heel dramatisch en overdreven (met een melancholisch muziekje) met zijn armen wappert. Ik lag toen echt helemaal dubbel. Moge er meer films met dit soort humor volgen...
DiDa
Ik denk dat de verwachtingen voor deze film te hoog waren. De film is heel erg gepromoot, vandaar dat ik hem misschien tegen vond vallen. De film moet het niet hebben van z'n individuele komedie momenten. De hele film is eigenlijk 1 grote grap. In dit geval een parodie. De film is verder goed gedaan, maar weet toch niet de volle speeltijd te boeien. Ik had veel meer grappen in de film verwacht, maar die kwamen maar niet echt. Zoals ik al zei: je moet de film in z'n geheel als 1 grote grap zien.
Verder is het wel goed dat ook aandacht is besteed aan de actiescenes. Voor een komedie waren die heel goed.
Het was gewoon een matige actie/komedie/parodie.
2.5 ster
Don MN
Tropic Thunder
Deze film is zo dom dat het de film alleen maar grappiger maakt. Dit is mede te danken aan oppergrappers Stiller en Black, maar Downing Jr. is nog het beste. Als een aantal van je favoriete Vietnamfilms keihard worden afgezeikt is het natuurlijk geen pretje, maar als je alles laat gaan is Tropic Thunder voor een keertje wel leuk, soms best mooi camerawerk en actie. Kortom: Tropic is zo ontzettend onnozel, dat hij erg grappig is.
Iron Maiden
BraveSirRobin
Inderdaad. Nu ik het weet kan ik de volgende keer harder lachen, bedankt!
tal1b
tom cruise vond ik goed spelen. de rest was te flauw om hm af te kijken.
Roodkapje
Matig filmpje. Het is een komische film die volgens mij erg veel verwijst naar andere films. Helaas was ik bijna nonstop niet mee met de referenties omdat ik de desbetreffende film nooit gezien heb
. Daardoor is de humor maar flauwtjes. Het idee rond de film zélf vond ik wel goed gevonden maar oooo zo slecht uitgewerkt. Popcornslikker, niet meer, niet minder.
fappie
- 2005 stemmen
hahaha wat erg deze film:P downing jr. heeft zelfs een oscarnominatie voor deze film hahah.. en waarom:P!? een 3,5 omdat die zo heerlijk slecht is:P
wasta
Geniale satire op Hollywood! Een van Ben Stillers beste films. Topper.
Maffen
Deze film komt dicht in de buurt van een B-film. Toch zitten er zeker wel wat grappige Ben Stiller momenten in. De film gaat eigenlijk nergens over.. en je zou van deze cast meer mogen verwachten. Vond het allemaal wat vlak, weinig pieken, weinig echte goede grappen.
Wel wat leuke persiflages op oorlogsfilms (maar dat had ook nog veel meer gekund). Al met al karig dus, maar toch heeft Stiller altijd wel iets grappigs over zich. Dit was echter wel een van zijn slechtere films. Geef mij maar ZOOLANDER, gaat ook nergens over, maar is wel hilarisch!!
Oja ik dacht trouwens al vrij snel dat die kale producent Tom Cruise was, maar wist het niet zeker. Erg goed bewerkt
White Trash
Heb hem verlaagd naar 2 sterren omdat er werkelijk niks is blijven hangen van deze film..
fappie
- 2005 stemmen
ah deze film is echt niet goed hoor hahah al is over alles wel erg goed naged8 en ishet wel orgineel
ik vond hem zo slecht, dat die goed was.. haha heerlijk
daan_1980
Geweldige film. Ondanks dat deze in het begin wat 'moeilijk op lijkt te komen' zijn de karakters geweldig. Met name hulde voor Robert Downey Jr. die werkelijk een meesterlijke rol speelt (als neger). Aanrader voor een leuke humoristische film op de vrijdagavond!
Rafke Pafke
Deze film was niet echt geslaagd en toch wel een teleurstelling. Ik had er een stuk meer van verwacht en vooral had ik gedacht dat hij grappiger ging zijn.
De fake trailers aan het begin, het personage van Robert Downey jr. en de bijrol van Cruise waren wel leuk.
Het merendeel van de rest van personages en grappen vond ik flauw tot bedroevend slecht.
-Revelation-
Idd, doordat de film zo slecht is, wordt hij best nog goed te bekijken ^^
Puthenaer
super goeie film!
In jouw ogen zeker, want 4,5 of 5 sterren is het enige dat je kunt geven, op Southpark na dan.
SiD3Sp|N
Wat een ontzettend flauwe film. Heb het nu 2 avonden achter elkaar geprobeerd en ben 2 keer in slaap gevallen. Laatste kwartier kijk ik niet eens meer af.
Het is zowieso niet mn favoriete genre maar er zijn de laatste tijd tig veel betere komedie's uitgekomen.
Terwijl ik normaal erg om Ben Stiller kan lachen denk ik dat ik nu zn minst leuke film heb gezien. 1,5 ster.
ghostman
Door deze film is mijn antipathie jegens Tom Cruise omgeslagen in sympathie.
**** / *****
f2sputnik
Als dit ook in Amerika uitkomt, en dat is wel zeker, zal er zeer veel gepiept worden, wat een gescheld en gevloek.
En dat maakt deze film ook wel weer geinig om te zien.
Heb hem eigenlijk met veel plezier bekeken, hoe raar het misschien ook voor sommigen klinkt.
Ik heb wel genoten van Tom Cruise en Ben Stiller.
Platoon heeft nu ook een heel andere dimensie gekregen.
Martijnnn
Als dit ook in Amerika uitkomt, en dat is wel zeker,
Weet je dat wel zeker!
Piraat
Wow, zeer veel stemmen wel voor een komedie van amper een jaar oud (IMDb).
brabusRUS
Aanrader om eerst Platoon te kijken voordat je Tropic Thunder gaat zien.
Thomas_Stiller
ja, dat is waar. Ik denk niet na over scenes en hoelang de film duurt en zo, gewoon kijken. Fims zijn ontspanning.

Deze vijf films scoren op MovieMeter significant hoger of lager dan op IMDb

Robert Downey Jr. heeft geen spijt van het dragen van blackface voor zijn rol in 'Tropic Thunder'

Ben Stiller biedt geen excuses aan voor 'Tropic Thunder' ondanks controverse: 'Trots op'

Kick-Ass

Tupac: Resurrection
Documentaire, 2003

Bloody Sunday
Drama / Oorlog, 2002
film bedrijfvietnamsatireparodiejunglefilmstersoutheast asia land mineshackleswar filmmaking duringcreditsstingerblackfacemethod acting amused