Genre: Komedie / Actie
Speelduur: 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Geregisseerd door: Ben Stiller
Met onder meer: Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr.
Gesproken taal: Mandarijn en Engels
Releasedatum: 25 september 2008
Plot Tropic Thunder
"Get Some."
Door een serie van uitzonderlijke voorvallen wordt een groep acteurs die een oorlogsfilm aan het opnemen zijn, gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Dit, omdat ze in contact komen met een plaatselijke drugsbende op de locatie waar de film wordt opgenomen.
- Tropic Thunder (MusicMeter)
- Tropic Thunder (MusicMeter)
Tugg Speedman
Cody
Damien Cockburn
Fran
- 1953 berichten
Het is een tijd geleden dat ik een film heb gezien waarbij ik bijna constant in een deuk heb gelegen. Dit is echt een leuke satire op hollywood. Ik heb iedere 5 minuten wel een keer liggen rollen van het lachen op de bank.
Even een eervolle vermelding voor Robert Downey jr. Wat zette hij zijn rol goed neer zeg. Met zijn praten en bewegen. Echt geweldig !!!
En dan de dansscene van Tom Cruise. Lachen !!!
Je moet wel in de stemming zijn voor deze film. Lekker melig dus.
Local Hero
Zelfs met heel veel bier op vond ik de grappen echt heeeel erg slecht...
skipy05
Ik had er veel van verwacht maar hij viel toch zwaar tegen. Heel grappig vond ik hem niet. Verhaal is maar gewoon. De acteurs deden het wel goed.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Matige film. Er wordt veel verwezen naar andere films. Als je die niet herkent is het vaak moeilijk om te lachen met de humor. Als horrorfan herkende ik scènes uit Child's Play (Chucky) en The Exorcist.
De humor zat er voor mij niet echt vlot in (nogthans doet de hoes dat wel vermoeden). Dit heeft te maken met het bovenstaande, maar ook met het rommelige script. Ik was niet boos toen ik de credits zag.
Ondanks enkele leuke bedachte scènes toch een onvoldoende hoor.
Hilarische film. Leuke cast ook. Vooral Tom Cruise is erg goed op dreef. Wel een erg lage score hier.
miesmol
Zeer flauw,zal waarschijnlijk wel de amerikaanse humor zijn. We hebben er in ieder geval maar weinig mee kunnen lachen. verspilde tijd.
medansavamhel
En dan de dansscene van Tom Cruise. Lachen !!!
Je moet wel in de stemming zijn voor deze film. Lekker melig dus.
Je schijnt wel een hele aparte belevingswereld te hebben.
Movielicious
Wat een drama deze film. Zo'n cast en dan zo'n "prestatie" neer zetten. Het verhaal gaat nergens over, maar veel belangrijker nog, ik heb geen moment in een deuk gelegen. Ja een paar seconden dan om de geniale bijrol van Tom Cruise. Dat is dan werkelijk ook de enige reden waarom ik 1,5* geef. Ik zie liever een melige film als Hot Shots. Ook niet geweldig maar daar heb ik nog wel eens bij gelachen.
RedLightCityBoy
Wat een ontzettend slechte film was dit zeg! ik had echt stukken beter verwacht. Er zit naar mijn mening geen lekkere drive in de film en ik heb serieus niet 1 keer echt moeten lachen (tja, misschien zijn de grappen niet echt mijn soort humor). De film komt nooit echt lekker opgang, en ook de acteurs spelen zeer matig. Het concept is dan nog wel sterk, maar waardeloos uitgevoerd. Het is dat ik niet in slaap ben gevallen, want anders kreeg deze film, van mij, het laagste cijfer.
devilkem001
goed mee gelachen. Misschien valt het toch beter mee voor de jongere publiek.
MovieFreak1995
Er waren wel scenes die grappig waren & het concept was ook goed maar de film kwam niet echt opgang en werd daardoor saai, en met zo een cast vind ik de acteerprestaties matig tot slecht.
Ik wou een 2* geven
weer leuk als vanouds. Robert Downey jr. deed het super
Mijn complimenten
Deze film verdient echt 4,5 ****
Rizz
Dit was echt gewoon zó'n flauwe film dat ie grappig werd.
Ik heb hem wel aangeschoten in de bios bekeken, misschien lag het daaraan. Ik vond vooral de eerste helft erg, erg grappig, daarna zaten er een paar slechte scenes tussen om vervolgens weer goed te eindigen.
Tonypulp
Hele geinige onzin.
Hoop Vietnam clichés en wat parodieën op een hoop gegooit, maar het blijkt wel een gegeven te zijn dat goed kan werken.
Verhaaltje is geinig maar doet er verder niet echt toe.
Valt genoeg te lachen, mede dankzij de geweldige cast. Al word dat richting het einde iets minder (De humor), blijft het toch erg plezierig om naar te kijken.
De grappen zijn vaak lekker grof en bot, nogal eens smerig en natuurlijk wat flauw, maar dat is een goed iets
Wel mijn type komedie dit iig. 3.5*
powerman
Leuke film, doorspekt met knippogen naar andere films, over een filmploeg die een "Platoonachtige" vietnamfilm maken. Echter de acteurs blijken verwende rijkeluis "kinderen" die niet overtuigend overkomen. Dan bedenken ze dat het wat "echter" moet allemaal, maar als dan blijkt dat ze in de armen van een drugsbende lopen, inplaats "vietcong acteurs" wordt het allemaal wel érg realistisch.
Veel flauwe humor, en vele dure special effects, desalnietmin leuk voor een ontspannen avondje lachen. ook de bijrolletjes zijn leuk, met name de gewetenloze filmbaas.
Tarkus
Dat deze film een aardige duit heeft gekost leidt geen twijfel, als je ziet wat een mooie locaties, prachtige special effects en een cast met grote namen men heeft gebruikt.
Onder anderen Tom Cruise, die onherkenbaar is zal wel een aardige cent hebben gekost.
Maar ondanks dat alles is deze prent verder rommel van de bovenste plank, want het verhaal stelt geen bal voor en grappig is het evenmin.
Ik vraag me af of men al het goede van deze prent, het budget dus, niet beter aan een deftige oorlogsprent had besteed.
1 Ster, voor de special effects en locaties, en de goede soundtrack, die ervoor heeft gezorgd dat ik de film heb uitgekeken.
Ceeda7
Ik heb toch wel gelachen met sommige scènes.
Verhaal is wel leuk gevonden, en de combinatie van enkele topacteurs doen de rest.Zeker niet slecht dus.
Al bij al een iets meer dan doorsnee komedie.
Apster
Weet iemand of Tropic Thunder: Rain of Madness ergens te verkrijgen is of zit dit bij de extra's van de dvd uitgave? Deze nep making-of lijkt me namelijk wel een leuke spoof op de docu Hearts of Darkness van Apocalypse Now.
Kijzer
Een heel specifiek soort humor. Je houdt ervan of niet.
Ik wel, ik heb werkelijk in een deuk gelegen. De cameo's zijn geniaal en robert downing is ronduit GENIAAL.
Actionfreak
Ik had er meer van verwacht toen ik de trailer zag.
Al met al is het een aardige film die lekker kijkt.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
had hem heel wat leuker verwacht door wat ik ervan hoorde, aantal leuke momenten, maar voor de rest veel meer potentie vind ik.. vooruit nog net een voldoende..
DeCol
First take a big step back and Literally FUCK YOUR OWN FACE!
Geniale scene met Tom Cruise. Jammer genoeg wel een van de weinig grappige scenes. Ik wel een aantal keer goed moeten lachen, maar mijn verwachtingen waren toch wat hoger. Vooral het begin was ronduit saai. Pas naar het einde toe werd het grappig. De special effects zijn best vet en de locaties natuurlijk erg mooi. Het gaat hier ook echt niet om het verhaal want dat trekt eigenlijk helemaal nergens op. Die hele drugsbende met een kind als leider is echt te flauw.
De paar grappige scenes die er dan zijn en de leuke cast maken het deze film nog wel de moeite waard om te kijken.
Ruim 2,5*.
Don MN
First take a big step back and Literally FUCK YOUR OWN FACE!
Soms heeft de man echt geniale stukjes in z'n rollen, deze vond ik een van zijn leukste. Erg grappig hoe hij zich helemaal laat gaan tijdens dat telefoongesprek.
Donkerwoud
De Amerikaanse Hot Fuzz, zou ik bijna willen zeggen. Dezelfde lompe humor in een lekker dik aangezette actie-parodie. Over een groepje te grote ego's die opeens geconfronteerd worden met zichzelf als ze in een echte oorlog terecht komen. Ontzettend goed gecast en goed getimede grappen.
Tomato
Tja ach op zich wel vermakelijk maar ik had em net zo goed kunnen overslaan. Ik heb wel een paar keer gelachen maar nooit echt in een deuk gelegen...

Deze vijf films scoren op MovieMeter significant hoger of lager dan op IMDb

Robert Downey Jr. heeft geen spijt van het dragen van blackface voor zijn rol in 'Tropic Thunder'

Ben Stiller biedt geen excuses aan voor 'Tropic Thunder' ondanks controverse: 'Trots op'

Kick-Ass

Tupac: Resurrection
Documentaire, 2003

Bloody Sunday
Drama / Oorlog, 2002
film bedrijfvietnamsatireparodiejunglefilmstersoutheast asia land mineshackleswar filmmaking duringcreditsstingerblackfacemethod acting amused