• 9.383.116 stemmen

Tropic Thunder (2008)

Komedie / Actie | 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Komedie / Actie

Speelduur: 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Ben Stiller

Met onder meer: Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr.

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 25 september 2008

Plot Tropic Thunder

"Get Some."

Door een serie van uitzonderlijke voorvallen wordt een groep acteurs die een oorlogsfilm aan het opnemen zijn, gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Dit, omdat ze in contact komen met een plaatselijke drugsbende op de locatie waar de film wordt opgenomen.

avatar van Timecop

Timecop

Jack Black was weer erg sterk.

avatar van Don Dijk

Don Dijk

Tis meer vet dan spieren volgens mij.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Leuk geacteerd door een sterke cast maar dat is ook alles verder vond ik het maar een matige film.

avatar van Local Hero

Local Hero

Stànnn schreef:

wie drinkt er nu ook bier voor/tijdens hij een film kijkt..

Ehh, om de simpele reden dat ik dat lekker vind..

Om het even toe te lichten, met veel bier vind ik bijna alles grappig..

Maar bij deze film werd ik alleen maar droeviger

avatar van the.real.deal

the.real.deal

downey was fantastisch inprincipe de rest ook maar om hem heb ik het meest gelachen.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Goeie film met perfecte gespeelde rol van downey en black en stiller zijn natuurlijk ook weer zieklachen

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Tropic Thunder is hier duidelijk ongewaardeerd. Al moet ik toegeven dat de film zeer onevenwichtig is. De film wordt hierbij vooral gered door de komedie, die meestal van hoog niveau is. Qua actie stelt de film weinig voor en ontbreekt alle spanning. Dit komt door het nogal kinderachtige verhaal.

Maar het draait in deze film toch vooral om de humor en de karakters. De film kent dan ook verschillende hoogtepunten zoals de trailers in het begin van de film, en voornamelijk de dialoog van Downey Jr. Het is opvallend dat de film de ene keer bewust omgaat met bepaalde clichés en die op een eigen (leuke) manier weet te interpreteren. Bij andere scènes wordt deze balans niet gevonden en wordt het allemaal iets te overdreven.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Jack Black: ill cradle the balls, stroke the shaft, work the pipe,

and swallow the gravy. Get it over here, buddy. Lets do this .

avatar van nightbreed

nightbreed

Geinig en melig filmpje die op een leuke wijze Hollywood (films + acteurs) op de hak neemt. Het begin van de film vond ik erg sterk met die (herkenbare) trailers, daarmee was meteen de melige toon gezet. Daarna wisselen grappige scenes en wat te melige scenes elkaar af, maar de grappige scenes hebben wel de overhand. Nou is dit geen film waar ik de hele tijd van in een deuk lag, maar de film toverde wel vaak een grote glimlach op mijn gezicht.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Lachen filmpje.

De dialogen zijn soms echt om je kapot te lachen. Zoals:

I'm the dude, playing the dude, playing as another dude!

Het verhaal is niet echt speciaal, maar de manier waarop vind ik wel erg leuk gedaan.

Het acteerwerk vind ik van iedereeen wel goed. Voor Stiller en Downey Jr. vond ik goed. Bij die neger zat ik de hele tijd te kijken of het Downey Jr. wel was Goed gedaan.

Vermakelijke film voor een koude/saaie avond

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Net als The Simpsons heeft deze film aleen hardnekkiger pieken en dalen.

De cast zit vol sterren de acteur die mij in het oog sprong is toch Robert Downey Jr hij speelt geweldig als Kirk Lazarus - Hot LZ.
Maar dat laat ik effe voor wat het is.

De film

De film moet het hebben van de dialogen en wat minder van de '" mr bean grappen'" om het zo te noemen,gelukkig zijn het toch de dialogen die de boventoon voeren. ( vooral Robert Downey Jr )
alhoewel Jack Black ook grappig is met zijn '' winegums''

Het verhaal is toch simpel en oppervlakkig en er word hier en daar naar wat films gewezen o.a Platoon 3 sterren

PS het dansje van Cruise is flauw

avatar van kalehein

kalehein

RSmovie91 schreef:
Lachen filmpje.
De dialogen zijn soms echt om je kapot te lachen. Zoals:
I'm the dude, playing the dude, playing as another dude!

Klinkt eigenlijk meer als monoloog, maar goed, ik ga m vanavond kijken.

Wellicht voorbarig... maar ik denk dat hij tegen valt en dat ligt met name aan Jack Black. Die man is totaal niet mijn type acteur. Ik hoor verder goede resencies over Downey Jr. dus hij is dan weer een reden om wel te kijken.

Maar goed, vanavond weet ik meer en kan ik mijn stem uitbrengen (en wellicht dat ik er nog een motivatie tegenaangooi)
--------------------------

Film gezien en ik moet zeggen dat hij me 100% is meegevallen.

Zelfs Jack Black had zo af en toe een goed moment, vooral zijn Cold Turkey.
Downey zet een heerlijk naïeve Australiër neer, die zo op gaat in zijn rollen, dat hij het zelf niet meer in de gaten heeft dat het een rol is. Nu snap ik dus ook eerder genoemde quote
Stiller is de sullige gast zoals hij dat altijd is.
Nick Nolte die de schrijver speelt en waarvan later blijkt dat hij het hele verhaal uit zijn duim heeft gezogen. En die duim krijgt in deze contex een heel andere inbreng haha.
En dan Tom Cruise. Ik had echt helemaal niet in de gaten wie het was, totdat mijn vriendin zei "Is dat Tom Cruise??" Ze hoorde het aan de stem en zag het in eerste instantie ook niet.

Er wordt beste veel verwezen naar andere Films, Platoon, Forrest Gump, Little Emperor, the Nutty Professor, Rambo, Dat stuk waar "Alpa Cino" zijn coming out heeft en ineens een doek op zijn kop kwam ook uit een andere film, al kom ik niet op de naam.

Al met al een vermakelijke film, geen diepgaand acteerwerk, losse verhaallijn en leuke humer. Perfect voor op de vrijdag- of zaterdag avond.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Aardige komedie met zo nu en dan sterke momenten dat afgeblazen hoofd wat Stiller begint te likken, verder niet echt geniaal, maar ik heb me toch prima vermaakt.

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg flauwe film die nergens leuk is. Niet mijn humor. Eigenlijk is het heel raar. Ik stoor mij eigenlijk nooit aan Stiller maar films zoals The Heartbreak Kid, There is something about Mary en ook deze vind ik gewoonweg heel vervelend.

avatar van zeffie

zeffie

Leuke film, met een voor mij verrassende rol van Tom Cruise die ineens zwaar behaarde kolenschoppen van handen bleek te hebben, TOP!

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Sterke eerste helft met goede grappen, tweede helft afglijdend naar saai. Jammer, dankzij goede start 3*

avatar van Theunissen

Omdat ze hem nu regelmatig bij Film 1 uitzenden heb ik hem nog eens herzien en ik moet zeggen het eerste half uur is gewoon geweldig. Vooral de rollen van Tom Cruise (steelt echt de show in deze film), Matthew McConaughey (met zijn Tivo ) en ook Ben Stiller (Simple Jack was geweldig) zijn uitstekend. Ook Jack Black en vooral Robert Downey Jr. doen het aardig in deze film maar wel wat minder dan de eerder genoemde personen.

Het is jammer dat de film na ongeveer 45 minuten wegzakt maar in het laatste half uur herpakt hij zich gelukkig weer enigszins. Ik gaf eerder de film 3 punten maar na het herzien ervan geef ik hem toch een halfje erbij.

avatar van benzoni

benzoni

geen goed verhaal en niet heel grappig. ik geef een 2

Karl van H.

Je ziet Ben Stiller al met zijn team om de tafel zitten: 'Is het niet leuk als dit...?', waarop de rest van de crew netjes knikt en meneer Stiller de hemel in prijst. Wat blijkt echter: Tropic Thunder is helemaal niet grappig - sterker nog, het is een behoorlijk stupide film met een stupide verhaal dat precies verloopt zoals je dat zou verwachten. Tropic Thunder weet op zijn beste momenten niet meer dan een gniffel te bewerkstelligen, en dat is voor een komedie wel érg bedroevend.

avatar van goongumpa

goongumpa

Een film als dit moet je toch niet afrekenen op "een stupide verhaal dat precies verloopt zoals je verwacht"? Volgens mij neem je hem wat te serieus. Voor dit soort komedies gelden andere wetten als voor andere films. Het plot is volkomen onbelangrijk, de film wil je gewoon aan het lachen brengen, met een bombardement aan weinig subtiele grappen, waarvan er evenveel beroerd als hilarisch zijn.

Verder is dit absoluut geen film die je op je eentje moet kijken. Nodig wat vrienden uit, dan komt dat lachen vanzelf. Wij hebben in ieder geval wel gelachen. Vooral om Stiller die aan die afgeschoten arm likt.

Ik heb vooral gelachen om Robert Downey Jr. als doorgedraaide method-actor (zoals Val Kilmer).

Karl van H.

Je hebt gelijk, inderdaad, maar als de grappen je nu eenmaal niet aan het lachen brengen dan ga je vanzelf daar op letten - ik althans wel. Ik ben het met je eens dat de humor het belangrijkst is en de rest bijkomstigheid, maar zowel de humor als de bijkomstigheden zijn wat mij betreft onder de maat.

avatar van goongumpa

goongumpa

Ja, is de grappen je niet liggen, is het al vlug gedaan met dit soort films, want dat is eigenlijk het enige dat ze te bieden hebben.

avatar van DroBje!

DroBje!

Opzich ben ik niet vies van dit soort humor.

Het 1e half uur was dan ook erg goed en had zin in de rest van de film, maar helaas kakte de film in. De rest van de film was saai met heel af en toe een welkome opleving.

Wel leuk dat redelijk wat bekende acteurs hieraan meewerkte, ik had Tom Cruise niet herkend

avatar van aburex

aburex

Erg ondergewaardeerde film als ik zo de scores bekijk. Ik vond de film wel grappig en zeer goed gemaakt. Hollywood wordt door de regisseur nergens gespaard. De 4de film van Stiller is veruit zijn beste. Ik heb me geen moment verveeld en de grappen zijn op geen enkel moment grof. Heb een leuke avond beleefd.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Volgens mij zien veel mensen over het hoofd dat veel in deze film geimproviseerd is. En misschien ook wel alle spoofs en de verwijzingen naar andere films.

avatar van Dead01

Dead01

• 1979 stemmen

Deze onlangs gezien en moet zeggen totaal mijn ding niet.

Enkel Ben Stiller kon soms iets grappig doen maar voor de rest gene goede komedie. Andere acteurs vond ik ook zeer zwak.

Goed voor eens te zien te hebben en daar bij laten dan zou ik zeggen.

2 Sterren

Martijnnn schreef:

Dat wist ik inderdaad niet... maar de grappen worden er niet grappiger van

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Grappige film die het moet hebben van de humor en Robert Downey jr. Verder vond ik de film niet denderend en zaten wel wat grappige stukjes bij zoals inderdaad de trailers aan het begin van de film.

avatar van twistie

twistie

heel flauw........ opgeklopte humor !

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

wat een belachelijk lage score, alleen al voor het begin moet deze film minstens 3 sterren krijgen