• 9.377.963 stemmen

Tropic Thunder (2008)

Komedie / Actie | 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Komedie / Actie

Speelduur: 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Ben Stiller

Met onder meer: Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr.

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 25 september 2008

Plot Tropic Thunder

"Get Some."

Door een serie van uitzonderlijke voorvallen wordt een groep acteurs die een oorlogsfilm aan het opnemen zijn, gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Dit, omdat ze in contact komen met een plaatselijke drugsbende op de locatie waar de film wordt opgenomen.

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

Deze film verdient 3 sterren door Downey jr. en Cruise!

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Prachtige film! Tijdens de film dacht ik toen ik die dikke zag;"Is dat niet Tom Cruise? Nee dat zal wel niet." Maar later bleek het toch wel Tom Cruise te zijn Ik vond deze film grappig, vooral dat stukje waar Tom Cruise zegt: 'Ok... Flaming Dragon, fuckface. First, take a big step back... and literally, FUCK YOUR OWN FACE!' Echt prachtig

Cinemaniak

Ik heb zojuist de lage score wat dragelijker gemaakt. Dat verdient ie gewoon.

avatar van gerrit019

gerrit019

Flauw is leuk. Droog is leuk. Het conceptidee is leuk.

Dit was wat mij betreft nix leuk.

Ben Stiller is echt uitermate hinderlijk wat mij betreft in deze rol.

RD Jr. maakt alles nog dragelijk.

Matthew McConaughey is ook nog enigszins grappig.

Daar dankt wat mij betreft de film nog 2* aan.

Wat mij betreft een filmpje in het kaliber je vindt het hilarisch of nix.

avatar van joel2305

joel2305

Mr Marchoso schreef:

Deze film verdient 3 sterren door Downey jr. en Cruise!

Je haalt de woorden uit m'n mond!

avatar van Robbie H

Robbie H

Wat een flauwe humor.

Cinemaniak

Mensen die lage scores geven zonder mening of goede beargumentatie zijn veel flauwer dan deze film.

Die reacties slaan nergens op.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Gezien deze film niet veel meer te bieden heeft dan de humor, vind ik het argument 'de humor is te flauw naar mijn smaak' meer dan voldoende, hoor

avatar van Dridge

Dridge

Prima komedie die hier op de site wel wat ondergewaardeerd wordt.

De humor in de film kan lang niet iedereen bekoren denk ik.

Vooral mooie rol van Downey jr.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Nee sorry, dit vond ik niet grappig. Verre van dat zelfs.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Met weinig verwachting naar gekeken en het is toch dik meegevallen. De "subtiele" verwijzingen naat andere films maken voornamelijk de humor en ik kon er hartelijk om lachen.

4sterren.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Ik ben echt niet vies van flauwe grappen humor (Superbad vond ik erg vermakelijk bijvoorbeeld ), maar dit is echt totaal niet leuk.

Ik heb 1 x gelachen toen ik doorhad dat die zwarte werd gespeeld door Robert Downey and that's it. 2 sterretjes.

avatar van Theunissen

Volgens mij heb ik deze film nu inmiddels een stuk of 5 keer gezien en ik moet zeggen dat ik maar blijf lachen om al die onzin eb hem eigenlijk ook steeds beter vind. De begin trailers zijn schitterend en het eerste gedeelte van de film is gewoon hilarisch. En Tom Cruise is gewoon magistraal met al zijn grove taal wat hij uitkraamt en zijn dansjes.

avatar van Big-T

Big-T

Had veel leuker kunnen zijn. Maar helaas kans verschoten.

Jack Black & Ben Stiller, redden deze film nog enigzins.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Ben Stiller zeikt over Hollywood!

De trailers in het begin zetten al meteen de toon. De MTV-reclame, de oerslechte komedie en vooral die hilarische actiefilm en Satan's Alley zijn ontzettend goed en grappig. De rest van de film is het ook gewoon genieten van de Hollywoodschets, met verwende producers en acteurs, en de duidelijke parodie op andere oorlogfilms (bv. Ben Stiller die wordt neergeschoten, geweldig!) Bij sommige scenes zit het tegen het flauwe aan, maar wat heb ik gelachen! Dat komt ook door - en dit is een van de beste dingen van de film - het acteerwerk. Ben Stiller als de actieheld, en Robert Downey Jr. als neger is werkelijk hilarisch! Wat een heerlijke acteur is 't ook. Dan moet ik nu natuurlijk ook Tom Cruise noemen, met z'n vatzige armen en kalende kop. Ik begin hem ook steeds meer te mogen, zo speelt hij ontzettend goed in Magnolia en is hij hier ontzettend grappig (de dansscene!). Af en toe komt er ook nog geweldige muziek langs, zoals Sympathy van The Rolling Stones, CCR, etc. In mijn ogen een ontzettend ondergewaardeerde komedie!

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Perfect uitgelegd

avatar van dave

dave

Verrassend goede film die erg lekker wegkijkt. Stiller verbaast.

Ik heb verschillende keren luidop gelachen. De ene absurde situatie volgt de andere op. Over the top, met stijl. Tropic Thunder is een film met vele lagen. Er zitten tal van referenties in naar andere films. Niet alleen in dialogen, maar ook omgevingen en gestiek. Alleszins een lollige ontdekkingsreis.

Zowat elk personage werd schitterend neergezet en zorgde samen met de hilarische dialogen voor een absolute meerwaarde. Vooral de bizarre uitlatingen van Kirk Lazarus (Downey Jr.) waren briljant.

I'm just like a little boy, playing with his dick when he's nervous.

Ook een zeer amusante bijrol van Tom Cruise.

Stiller heeft het hierin duidelijk niet op Hollywood. Maar toch vind ik dat hij het voorzichtig aanpakt. Geen zware, laag-bij-de-grondse aantijgingen, gewoon Hollywood eventjes een clownskostuum aandoen.

Beslist ondergewaardeerd.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Positief: het uitgangspunt dat echt wel veelbelovend leek en de verwijzingen - waarvan ik er waarschijnlijk maar een klein aantal ontdekt heb - naar andere films en gebeurtenissen.

Negatief: zowat al de rest.

De grappen kwamen op een sporadische uitzondering na niet verder dan wat standaard pis, kak en fuck-niveau en laat dat nu net het niveau zijn dat ik sinds een aantal jaren alweer ontgroeid ben.

Schamele 2 sterretjes. Grotendeels waste of time.

avatar van Rosicky

Rosicky

Schandalig laag gemiddelde, gelukkig is dat van IMDb beter...

Hele geslaagde Hollywoodparodie, met niemand minder dan Tom Cruise die niet vies blijkt te zijn van zelfspot. Heerlijk. Stiller acteert wat minder, maar Black en Downey jr. zijn wel heel goed. Veel geslaagde grappen worden af en toe afgewisseld met een wat minder stukje, maar de ruime meerderheid van de humor is zeer geslaagd. Ook de vele verwijzingen naar andere films zijn leuk. Prima comedy.

avatar van Dridge

Dridge

Rosicky schreef:

Schandalig laag gemiddelde.

Ja, vind ik ook . Opmerkelijk groot verschil met IMDB.

avatar van 606

Te lage score hier voor deze vermakelijke Komedie / actie film.

Downey acteert erg goed als zwarte man.

Cruise was ook onherkenbaar goed.

Actie was prima.

3,5 ster

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

erg slappe film

Dridge schreef:

Ja, vind ik ook . Opmerkelijk groot verschil met IMDB.

Teveel mensen nemen deze film serieus. Spijtig.

avatar van Q Jones

Q Jones

Als je niet om 1 grap in deze film heel hard kan lachen noem ik je humorloos, deze film begint al leuk met de nep trailers, en dan een geweldig begin waar bij de ene zijn arme er af vallen of de andere zijn ingewanden probeert terug te stoppen.

Dit is echt een komedie van top niveau ik heb er echt enorm om kunnen lachen en ik heb niet echt een slechte grap kunnen ontdekken.

Dan ook nog een geweldige bijrol van Tom cruise echt te grappig je lacht je helemaal kapot om deze film, ik raad daarom ook iedereen aan hem te zien.

Dit is 1 van de beste komedies die ik ooit heb gezien vandaar de 5 sterren want ik bijna nooit geef voor een komedie, voor deze maak ik een uitzondering

Kevin13

deze film begint al leuk met de nep trailers,

Satan's Alley

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Scorcher IV: Global Meltdown. ''Who left the fridge open.''

Kevin13

Was ik ondertussen al helemaal vergeten . Cruise heeft hier ook een aantal grappige quotes.

YouTube - Tropic Thunder Tom Cruise Phone Scene HD 720p - Best Scene in the Movie!

avatar van bvonk

bvonk

@Big-T

Beetje gek dat je zegt dat Ben Stiller deze film nog een beetje red want hij heeft deze film eigenlijk gemaakt.

Ik vond het wel een leuke film. Soms een overdreven maar zeker niet alleen maar flauwe grappen film.

4.0

avatar van Q Jones

Q Jones

Leland Palmer schreef:

Scorcher IV: Global Meltdown. ''Who left the fridge open.''

HERE WE GO AGAIN

Cinemaniak

half puntje eraf na het herbekijken van de film. Blijft wel een toppertje