• 9.377.673 stemmen

Tropic Thunder (2008)

Komedie / Actie | 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Komedie / Actie

Speelduur: 107 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Ben Stiller

Met onder meer: Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr.

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 25 september 2008

Plot Tropic Thunder

"Get Some."

Door een serie van uitzonderlijke voorvallen wordt een groep acteurs die een oorlogsfilm aan het opnemen zijn, gedwongen om hun rollen in het echte leven over te nemen. Dit, omdat ze in contact komen met een plaatselijke drugsbende op de locatie waar de film wordt opgenomen.

avatar van rvanrooden

rvanrooden

Verbazingwekkend hoe laag deze film hier gewaardeerd wordt. Tropic Thunder is typisch zo'n film die ik meerdere keren per jaar in de dvd-speler stop wanneer ik zin heb in hilarische onzin. Waar een Adam Sandler mij meestal op de zenuwen werkt, weet Stiller mij toch vaak wel een glimlach op het gezicht te toveren. Erg fijne humor!

You m-m-make me happy!

avatar van Merk

Merk

Hoe kan deze film zo underrated zijn.

Ik heb hem net voor de 2e keer gezien en vond hem beter dan de eerste keer dat ik hem zag.

avatar van Paatje

Paatje

ik denk wel de slechtste film van Ben Stiller ooit gemaakt!!! waar-de-loos!!

misschien sowieso wel de slechtste film ooit!

Ik heb hem niet eens af gekeken, want een vogel die buiten op een tak zat boeide me meer.

Tha-Joker

Ok en ga je ons ook nog vertellen waarom? Of is je 0,5 alleen maar om sterker uit te drukken dat je dit geen leuke film vond?

Ja idd dit is juist 1 van de leukste films. Graag motivatie

Tha-Joker

Hij geeft Night at the Museum ook een 1 dus zal wel een Ben Stiller hater zijn... En dan elke film waarin hij speelt laag beoordelen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Zoiezo is het jammer dat iemand stemt als die een film niet fatsoenlijk af kan kijken. Zo kan ik ook 3 - 5 andere films een stem gaan geven.

Q Jones

Ah das triest, ik haat Seagal en ik heb zelfs een film van hem 3 sterren gegeven. Sowieso stemmen als je hem niet af hebt gekeken vind ik erg laag, iets wat ik alleen bij Streets of Blood heb gedaan maar die film kon ik na een uur wel uitkotsen maar dat was een hoge uitzondering. Hopelijk komt hij nog met een goede motivatie. Ben benieuwd.

Tha-Joker

Me too, we wachten in spanning af.

avatar van Kevin13

Kevin13

Stemmen als je een film niet afgezien hebt is zowiezo triest. Ook als je de film na een uur kon uitkotsen.

Q Jones

Mischien als je Streets of Blood ziet dat je het begrijpt maar ik ben het volkomen met je eens.

avatar van Kevin13

Kevin13

Hoe waardeloos een film ook is pas stemmen als je het geheel hebt gezien. Heb ook al tal van films afgezet omdat ik het te slecht vond maar daar stem ik ook niet op.

Ontopic.

avatar van erik1677

erik1677

fantastische actiekomedie.

Gisteren weer voor de 2e keer bekeken.

Persoonlijk vind ik robert downey jr hilarisch in zn vertolking,echt de ster van de film.

En ben stiller die ik eigenlijk inhet begin van zn carriere nog wel eens irritant vond is hier ook helemaal top.

Tja eigenlijk alle acteurs wel, met hun 2en toch wel bij uitstek.

OOk de actie,opnames en vormgeving zijn dik in orde,en sommige gorestukken zijn heerlijk over de top.

Tja ik vind dit 1 van de betere actiecomedies.

avatar van Ducoz

Ducoz

Hij is ook nog eens door Ben Stiller zelf geregisseerd! Ik vind het een toffe filM!

avatar van Minotaures

Minotaures

Ging wel.

Vond het niet zo een geweldige komedie. Deze moet het meer hebben van zijn actie.

Er zaten wel een paar grappige stukken in, maar sommige grappen zijn ook een beetje grof uitgewerkt zoals dat rockie-regisseur op een landmijn stappen, maag opensteken met een mes en de verbrijzelde hand van Stiller tijdens een clip.

Maar als actie/gore-komedie (Hot Fuzz) je ding is, zou het een aanrader zijn.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Maffe film dit,Les Grossman is pas lachen.en krijgt z'n eigen film heb ik al gelezen.

avatar van 88Fabian

88Fabian

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Ik kan het best begrijpen als dit mensen dit een kut-film vinden. Bij mij pakte het in ieder geval goed uit; dit is echt mijn humor.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wat een schitterende parodie-film is dit die je regelmatig de slappe lach bezorgt en gewoon absurder is dan absurd. De introductie van de film is al geweldig met die reclamespotjes en neptrailers die we later natuurlijk in de film nog tegenkomen. Die Reetzweet drank actie vond ik toch wel hillarisch en die schetenlaat familie. De film zelf is ook gewoon erg gestoord en zelden is er nog zo'n mooie en absurde parodie gemaakt. Eigenlijk meer een parodie op een parodie. De acteurs zijn ook lekker lomp en geweldig, ook Downey JR als neger en Tom Cruise is al helemaal geweldig als Les Grossman. Al denk je in eerste instantie dat dat Tom Cruise helemaal niet is. Maar god wat een geweldige personage, en wat kan ie vloeken en schelden. Ook de bijrollen van Nick Nolte etc waren fantastisch en het feest gaat al helemaal los als de lompe filmcrew in de jungle worden gedropt en denken dat het filmen kan beginnen. Maar uiteindelijk zitten ze in een jungle waar de echte niet geacteerde guerilla's op de loer liggen waarvan de crew het doelwit is. En al de tijd denken ze dat ze nog in de film zitten. Die scene met dat die ene opzichter in een landmijn trapt en de crew nog steeds denkt dat dat allemaal nep is en gewoon bij de film hoort is ook schitterend.

Ook leuk dat de grapjes uit de begin spotjes/neptrailers regelmatig voorbijkomen.

Verder waren die Guerillias ook lekker ruig, vooral ook dat generalen jochie van 11. Wat een rotjoch. En verder is deze film ook niet echt voor de kleintjes bedoeld, want het gore-gehalte zit er ook heel erg in. Ingewanden en ledematen vliegen door de lucht.

Verder gewoon een prachtparodie met een schitterende cast en ook een doch verrassend einde. Alles was toch een film?? Gewoon genieten geblazen. Aanrader voor hele heftige zwarte komedies en voor mensen met een sterke maag.

avatar van shockdog

shockdog

Tha-Joker schreef:

Night at the Museum is ook een waardeloze film, daar hoef je geen Stiller-hater voor te zijn om dat te zien

avatar van mnrk

mnrk

Wat een geweldige film is dit toch ....

Dit is mede te danken aan de geweldige cast die er gebruikt wordt en de personage's die ze spelen. Met als toppers Robert Downey Jr en Tom Cruise

Ook het verhaal wordt goed gebracht en voeg daarbij de muziek bij en de humor en je hebt een geweldige film.

avatar van Rizz

Rizz

I love this crappy movie

avatar van jansma

jansma

Geforceerd grappig waardoor het niet grappig werd. Normaal wel fan van B. Stiller films maar deze kon mij niet bekorren. Nauwelijks gelachen, te geforceerd allemaal.

avatar van jansma

jansma

niemand opgevallen dat Tom Cruise ook een rolletje heeft

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Hij wordt alleen maar in zo'n beetje elke (positieve) recensie als een van de hoogtepunten van de film genoemd...

avatar van SimtekF1

SimtekF1

Leuke film, mooie actie scenes en humor waar ik wel van hou.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Wat een belachelijk gemiddelde (op imdb hebben ze er dit keer meer verstand van).

Gemakkelijk één van de meest geslaagde Amerikaanse komedies van de afgelopen tien jaar. Het parodie vleugje kon ik wel waarderen, vooral de Platoon pose was tamelijk lachwekkend. Verder een handvol droge situaties, domme gezichtsuitdrukkingen en lollige dialogen. Wat komische noot betreft zit het dus wel goed.

Verhalend is het ook nog best leuk gedaan. Ik zal daar verder niet inhoudelijk op ingaan, maar Hollywood wordt ook aardig te kijk gezet.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Weer eentje voor mijn lijst van komedies waar ik geen enkele keer heb mee kunnen lachen. hij irriteerde mij al na de eerste vijf minuten.

Ben Stiller heeft maar weinige goede rollen, en als regisseur vind ik hem al helemaal een nul. En dat geld in feite voor de rest van deze cast ook.

avatar van nakada

nakada

Na de verschillende reacties hier dat de rating te laag zou zijn, dacht ik: toch maar eens kijken. Maar eigenlijk klopt het gemiddelde wel. Het originele begin, Tom Cruise en enkele leuke momenten in het verloop van de film zorgde er wel voor dat het een aangename film is om te bekijken. Maar ik heb op te weinig momenten kunnen lachen om deze film hoger te beoordelen.