Genre: Komedie / Actie
Geregisseerd door: Craig Mazin
Met onder meer: Drake Bell, Sara Paxton en Christopher McDonald
Releasedatum: 28 augustus 2008
Plot Superhero Movie
"The greatest Superhero movie of all time! (not counting all the others)"
Nadat hij gebeten is door een genetisch gemanipuleerde libel, ontwikkelt high school loser Rick Riker superkrachten. Hij besluit zijn krachten te gebruiken voor goede zaken en wordt een gemaskerde misdaadbestrijder genaamd 'The Dragonfly'. Hij komt echter snel tegenover de slechterik Lou Landers te staan. Na een mislukt experiment, heeft deze de kracht ontwikkeld andermans levenskracht te ontnemen om zodoende onsterfelijkheid voor zichzelf te creëren. Zal het 'The Dragonfly' lukken deze slechterik te verslaan en de wereld te redden?
Dragonfly
The Chief of Police
Dr. Strom
Dr. Hawking
Roomboter
Er is in dit soort films een hiërarchie.
De Naked Gun-films en Scary Movie-films staan bovenaan.
Daaronder komt Superhero Movie.
Daardoor komen Date Movie, Epic Movie en Meet the Spartans.
Helemaal onderaan staat Disaster Movie.
Ik ben een groot fan van deze soort films, maar Disaster Movie was echt verschrikkelijk en als ik die al verschrikkelijk vind, dan is ie heel erg!
Superhero Movie is supergrappig, je moet alleen van zulke humor houden!
4,5 ster
kylexy037
Zeer grappige film en het verhaal is op een leuke manier nagemaakt.
Natuurlijk wel erg voorspelbaar.
misterwhite
Zeer grappige film en het verhaal is op een leuke manier nagemaakt.
Natuurlijk wel erg voorspelbaar.
Dat voorspelbaar maakt mij niet uit bij een komedie, zolang als je er maar mee kunt lachen
TragieStar.*
Best wel saai en niet boeiend. De grappen waren flauw en niet grappig vond ik. Maar soms zaten er wel grappige momenten tussen hoor.
Er werd overdreven slecht geacteerd.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze film nog erger vond dan Scary Movie.
Toch wel vermaakt voor 1 keer. Maar dat was dan ook dat.
Mr_Remia
beetje flauw deze film, paar leuke grappen maar daar houdt het ook mee op 2*
ehs21
Het parodie gedeelte is op zich redelijk gedaan, de verhaallijn van spiderman wordt bijna helemaal gevolgd met een uitstapje naar x-men en fantastic 4. Deze films zijn echter niet mijn ding, daar kwam ik achter nadat ik hotshots gezien heb en is sindsdien niet verandert. 2* derhalve.
Decec
Ik vind wel dezelfde verhaal zoals "Spider Man". Het lijkt me wel herhaling!
Ik geef toch cijfer 3,5.
joshua1111
Komedie is niet helemaal mijn genre, maar hier maak ik een uitzondering, ik heb me echt vermaakt. Met die speciale school met al die mensen die speciale superkrachten hebben, en ik vind ook die dokter Hawkings erg grappig. Ik heb me ook dolgelachen om die dokter met die scene dat die tante dood gaat. Ook de Farting grandma vind ik echt super. Ik heb echt genoten.
Gang_Star
Superhero movie..... viel me wel een beetje tegen....
Na het geweldige Scary Movie en al die tegenvallende parodiefilms( voornamelijk Meet the spartans en disaster movie) dacht ik eindelijk weer een leuke parodiefilm op geweldige blockbusters te krijgen. De film is gewoon net niet. Geweldig trouwens die scene met Leslie Nielsen met dat spijkerpistool. Hilarisch, voor mij een van de hoogtepunten van de film.
-Shira
ik hou totaal niet van comedy, maar dit vond ik echt grappig XD lekker droge humor (aa)
maikel01
Toen ik hem voor het eerst zag vondt ik hem op sommige momenten super flauw! Maar op sommige momenten gewoon om te gillen,zoals dat die tante van die insecten man de heletijd ruften laat
maar toch nog niet alles grappig, dus 2,0 ster;)
movie fan
goede film ,er zitten goede grappen in , verhaal was oke , maar dit is helemaal niet erg hier , vermakelijke film , 4 sterren .
movie acteurs
Dit vond ik echt niks. Vreselijke parodie. 1 grap vond ik grappig dus daarom een 1,0.
sandesh036
Dat ik hier nooit eerder van heb gehoord. Geweldig grappige film!
jipt
Heel flauw maar kan af en toe wel leuk uit de hoek komen.
En heel erg cheap
DieGo
Een film parodiëren is één. Een film 1 op 1 overmaken en daar een paar details in veranderen is toch iets anders.
De grappen zijn van het niveau 'mijn-tante-laat-scheten-als-ik-mijn-buurmeisje-wil-zoenen', waarbij in mijn geval helaas niet meer vanaf kan dan een glimlach. Enkel de Tom Cruise imitatie vond ik écht leuk.
Karl van H.
Natuurlijk zijn de grappen in Superhero Movie te flauw en voorspelbaar voor woorden, maar godverdomme, ze werken wel... mits je melig genoeg bent. De vele missers worden gecompenseerd door enkele toch wel vermakelijke stukjes - de eerder aangehaalde immitatie van Tom Cruise was erg leuk - die de film kijkbaar maken. Benodigdheden: 'n paar vrienden en een kratje bier.
markq1
Ik moet zeggen dat ik toch wel een paar keer gelachen heb om deze slechte grappen.
Akh.
Ja erg leuke film
vooral voor mensen die echt van humor houden, moeten
deze film zien !
Hoe slechter de grappen, hoe harder je lacht!
paul83
Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik om een heleboel grappen heb kunnen lachen. De scene aan het plafond was bijvoorbeeld hilarisch om te zien.
Beter dan de enorm slechte Epic Movie en Meet the Spartans.
canciser
Maar had je ook kunnen lachen om die scheetgrappen? Wat was dat saai
paul83
Maar had je ook kunnen lachen om die scheetgrappen? Wat was dat saai
Scheetgrappen blijven altijd mooi. Moet ook altijd om mezelf lachen......
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Ik kon hier wel om lachen, natuurlijk geen geweldig verhaal maar wel grappig, vandaar een 3.
WeZet
Zeer vermakelijk! Persoonlijk had ik meer scenes met mijn held Leslie Nielsen verwacht, maar het persiflage Hawking (inclusief vocoder!), de begrafenis (Bye! en Nielsen die weer verstrooid is) en de ziekenhuisscéne (altijd goed!) deden me toch wel schudden. Een opeenvolging van vele dozijnen hilarische momenten.

Kontroll

Swing Vote
Komedie / Drama, 2008

Take This Waltz
Drama / Romantiek, 2011
anti heromiddelbare schooldragonfly superheldradioactivityparodiespoofduringcreditsstingersuperheroes