• 9.379.298 stemmen

Geregisseerd door: Craig Mazin

Met onder meer: Drake Bell, Sara Paxton en Christopher McDonald

Releasedatum: 28 augustus 2008

Plot Superhero Movie

"The greatest Superhero movie of all time! (not counting all the others)"

Nadat hij gebeten is door een genetisch gemanipuleerde libel, ontwikkelt high school loser Rick Riker superkrachten. Hij besluit zijn krachten te gebruiken voor goede zaken en wordt een gemaskerde misdaadbestrijder genaamd 'The Dragonfly'. Hij komt echter snel tegenover de slechterik Lou Landers te staan. Na een mislukt experiment, heeft deze de kracht ontwikkeld andermans levenskracht te ontnemen om zodoende onsterfelijkheid voor zichzelf te creëren. Zal het 'The Dragonfly' lukken deze slechterik te verslaan en de wereld te redden?

Dragonfly

The Chief of Police

Dr. Hawking

avatar van AHWA

AHWA

Ik vond hem nog best leuk.

Heb best moeten lachen. Begon al bij de verschillende groepjes in de bus. Ook het scheetfestijn was grappiger dan ik had verwacht. Nielsen blijft een love-him or hate-him-acteur, maar ik blijf z'n gortdroge delivery fantastisch vinden. Kan hem in bijna elke parodie wel waarderen.

Het verhaal is leuk bijeengeraapt, en er zitten genoeg frisse grappen in om de speelduur te vullen. Doe er een paar leuke verwijderde scenes in de aftiteling in, en je hebt een prima kijkmiddag.

Goed voor een voldoende, nee, dat nog net niet, daar is de herkijkwaarde te laag voor. Ook het acteerwerk is erg matig. Paxton is wel een leuke meid trouwens.

avatar van soom

soom

Sorry, my bad...

Op sommige momenten echt pijnlijk onleuk, om daarna weer tot een ietsje beter niveau te komen. Met een beetje heimwee denkend aan Spiderman, dat wel, maar het is leuk genoeg allemaal, en Sara Paxton was niet eng of angstaanjagend, ze was zowaar nog een beetje leuk in wat ze deed.

avatar van Elineloves

Elineloves

- You're a whore, just like your mother!

Who was that?

- My mother.

Ik geef het toe, ik heb er een zwak voor. Films als Scary Movie, Meet The Spartans, Epic Movie en Disaster Movie... Ik hou dr van! De flauwe humor weet ik te waarderen, en ook het feit dat deze films zichzelf absoluut niet serieus nemen. Het geeft een satirische draai aan alle superhelden films (die ik toch al niet allemaal even leuk vind). Wat is er lekkerder na een lange dag werken om je verstand op 0 te zetten en giebelend op de bank te hangen met een te flauwe film?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Eline, al van Spanish Movie gehoord ?

avatar van Elineloves

Elineloves

Nee! Wat is dat dan? * Gaat meteen googlen *

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heb er een stukje bij geschreven, misschien heb je er wat aan!

Spanish Movie (2009)

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Moet ik ook maar eens gaan kijken :O

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Ik heb echt een hekel aan drake bell.

Maarja, de film heeft wel lollige momenten, maar is als komedie jammerlijk geflopt.

Gewoon niet grappig genoeg voor een parodiefilm.

1,5 sterretjes voor de moeite

avatar van Freckles

Freckles

Drake Bell is leuk in Drake & Josh,

maar hier is hij echt verschrikkelijk.

Toch vaak moeten lachen.

avatar van juhnzun

juhnzun

Met de uitzondering van Blade

heb ik al geen goed woord tezeggen over de serieus bedoelde super hero movies

Parodies op zulk films zijn dan volkomen onnodig

de gewone versies zijn al belachelijk genoeg

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Leuke parodie op voornamelijk Spiderman

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Typisch Amerikaans. Een parodie waarvan we er duizende hebben. Toch kan ik er bestom lachen.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

vreselijke film, heb hem halverwege uitgezet.

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuk filmpje, verstand op nul en genieten maar.

Je moet geen al te hoge verwachtingen hebben bij een film als dit, gewoon over je heen laten gaan en dan is dat wel eens leuk.

De film is een parodie op de vele superhelden-filmen van de laatste jaren, en dat vooral op Spider-Man en X-Men, en nog een paar andere.

Er zitten een paar goede grappen tussen, maar een topfilm is dit natuurlijk niet.

Kortom: leuk voor jong en oud.

avatar van southparkgek

southparkgek

Leuke komedie een 3.0

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

zo snel op tv al

bijna alle parodie films van de laatste jaren zijn echt ******

maar deze vond ik nog wel gaan

avatar van weaselweasel

weaselweasel

the-hague-pride schreef:

zo snel op tv al

bijna alle parodie films van de laatste jaren zijn echt *****

maar deze vond ik nog wel gaan

met "echt *****" bedoel je zeker niet 5 sterren of wel?

avatar van stevyforello

stevyforello

Deze film is gewoon legendarisch. Helemaal mijn humor, i love it!

avatar van saint_joey

saint_joey

geniaale film echt droog

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Heb best moeten lachen zo nu en dan.

Die vent in zijn rolstoel die niet kan praten en in die killerbees terecht komt. au au au, ja grappig voor 1 keer.

avatar van ILDIB

ILDIB

Tis een paradie, met slechte maar ook een paar hele goeie jokes..

Het stuk met de impressie van Tom Cruise is fenomenaal.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

weaselweasel schreef:

met "echt *****" bedoel je zeker niet 5 sterren of wel?

neuh, eerder iets wat ik hier niet mag roepen

beetje censuur dr tegenaan

Brak.

Beter dan Disaster Movie, gelukkig. Maar dat was ook niet geweldig moeilijk. Die film was echt amateuristisch slecht.

Probleem met dit soort filmpjes is dat men blijkbaar aanneemt dat slecht acteren gelijk staat aan parodie. Nielsen loopt er nochthans in rond om het tegendeel te bewijzen. Komisch talent is niet voor niks een talent. Delivery van grappen, mimiek en postuur, het speelt allemaal een belangrijke rol. Hoofdacteur en zowat de gehele rest van de cast zijn complete nontalenten. Moeilijk om dan nog een grappige film te maken.

Verder wordt er echt veel gekopieerd, zonder vaak ook echt grappig te zijn. Da's geen parodie, da's een amateuristische remake. Verder veel slechte grappen ook, gelukkig toch een aantal lichtpuntjes en een aantal stukjes die best meevallen. Veel en véél te weinig voor een film als deze, maar maakt de film in ieder geval nog een beetje draaglijk.

Vind dit best een geinig genre trouwens, maar dit is echt aardig goedkoop en slecht in elkaar gedraaid. Bleh.

avatar van elayz

elayz

Leuke film, heb hem vandaag (dinsdag 27 juli) op Tv gezien. en kan deze film een 3.5 geven.

heb me prima vermaakt tussen de reclame`s door

avatar van the new guy

the new guy

Gewoon totaal mislukt. Dit is zo'n makkelijk genre om belachelijk te maken, en dan zo weinig geslaagde grappen! Zware tegenvaller.

avatar van erpunited

erpunited

Redelijke film. Af en toe goede humor maar veelal te trieste humor. Flauwe grappen. Het verhaal is matig. Geen topper.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Matig, maar niet zo slecht als Epic Movie bijvoorbeeld. 2.5*

avatar van La Barca

La Barca

Heb hem dinsdag ook maar weer eens op tv gekeken

Vond hem zeker wel vermakelijk, doet het bij mij net zo goed als scary movie 3 / 4, zitten paar erg geslaagde grappen in vind ik

Zo'n film moet je ook absoluut niet serieus kijken en van te voren weet je al dat lang niet alle grappen geslaagd zijn

avatar van murtcelP

murtcelP

Deze film is eigenlijk alleen leuk vanwege de herkenbaarheid van vele scenes uit de echte superheldenfilms, want de grappen die ze erbij bedacht hebben zijn wel van heel laag niveau...

Leslie Nielsen doet het nog wel leuk, maar die zie ik toch veel liever in z'n films uit de jaren '80/'90, dat was pas humor!

avatar van BandietjeXL

BandietjeXL