• 9.195.678 stemmen

Geregisseerd door: Tony Bill

Met onder meer: Marisa Tomei, Christian Slater en Rosie Perez

Releasedatum: 9 september 1993

Plot Untamed Heart

"He doesn't make sense. She doesn't make sense. Together they make sense."

Serveerster Caroline heeft geen geluk in de liefde. Als ze op een avond door twee mannen bijna verkracht wordt, wordt ze gered door de vreemde en stille Adam die ook bij haar in het restaurant werkt. Adam heeft een hartkwaal, en de nonnen hebben hem vroeger in het weeshuis wijsgemaakt dat hij een bavianenhart heeft. Caroline is Adam natuurlijk erg dankbaar en langzamerhand ontstaat er een innige band tussen de twee.

logo tmdbimage

avatar van Movsin

Movsin

Nat "King" Cole's "Nature Boy" is perfect gekozen voor dit romantisch drama, dat net iets te voorspelbaar is maar anderzijds kan rekenen op mooi acteerwerk, zekerlijk van Marisa Tomei, nog in haar filmbeginjaren.

Keurig en vlot verhaald, sober eigenlijk, op het randje van de oversentimentaliteit maar in zijn geheel toch een aanvaardbare story.

avatar van missl

missl

Niet mijn smaak, onsympathieke hoofdpersonen die dan ineens samen komen terwijl niemand weet waarom.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Waarom komen sommige mensen bij elkaar?

Waarom zou een Marisa Tomei vallen op een jongen zoals Slater deze speelt in deze film?

Liefde laat zich soms ook niet verklaren.

Voor mij is dit een guilty pleasure.

Een film die ik als puber jongetje zag en gelijk stiekem een beetje verliefd werd op Tomei.

Dit is gewoon een lieve film waarin Tomei en Slater een prima chemie hebben.

En dan dat einde.....

Ik waardeer deze untamed heart nog steeds op 4 sterren. Dit liefdesverhaal doorstaat voor mij de tand des tijds.

avatar van scorsese

Goeie film over een serveerster die gered wordt van een aanranding door een collega. Een mooi liefdesverhaal met mooie personages. Marisa Tomei, Christian Slater en Rosie Perez zijn uitstekend gecast en er is een fijne chemie tussen die eerste twee. De film heeft een aangenaam, rustig tempo en alhoewel het einde ontroerend is, is het ook een beetje voorspelbaar. Met gemak 3.5 sterren.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Meh.

Marisa Tomei is charmant als altijd, maar kan verder weinig doen in dit suffe drama. Christian Slater's personage komt niet verder dan 'me Tarzan, you Jane'. Niet geholpen door kinderlijke dialogen en onhandige acties komt de romance amper van de grond. Het einde is voorspelbaar, maar dat is geenszins het grootste manco.