• 9.379.001 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

horrorfreak23

ik ga hem zo meteen bekijken. Ik ben benieuwd met deze hoge score.

avatar van Anne-Co

Anne-Co

Ik zit hem nu net te kijken en om dat stuk waar Edward kei-hard komt aangereden met de auto om Bella te 'redden' van die jongens moest ik gewoon hardop lachen, hij rijdt zo overdreven weg enzo haha

avatar van SMaM

SMaM

Ik heb eerst de film gezien, toen het boek pas gelezen. Maar goed ook, anders was denk ik de film een beetje tegen gevallen. Het boek is echt zo veel beter.

Als ik de film nu nog ns kijk, is dat niet echt om het verhaal, maar meer om Robert Pattinson nog eens als vampier te zien

Maar dan had ik nog tenminste eens gelachen.

Hahahaha dat is wel een terechte opmerking.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Maar dan had ik nog tenminste eens gelachen.

Wat mij betreft staat ie nu al in de flop 100 .

avatar van SMaM

SMaM

Maar dan had ik nog tenminste eens gelachen.

Ik denk inderdaad dat de film dan een stuk lager zou scoren.

avatar van Moviegek

Moviegek

ja de film is wel 50 sterrennnnnnnnn waard hij is heel goed

Ehh... Nee.

Ik vond het een redelijk saaie en langdradige film. Het had wel z'n momenten, maar die bleven ook erg beperkt.

misterwhite

[/quote] Ik denk inderdaad dat de film dan een stuk lager zou scoren.

Misschien speelt het mee dat ik heb boek heb gelezen voordat ik ging stemmen... Maar ik zou een film nooooit hoger waarderen omdat er nu toevallig wel of niet een ''knappe'' actuur in meespeelt... [/quote]

Eindelijk een vrouw die te goei stemt op deze film.

Aan alle meisjes (vrouwen) of mannen die Robert Pattinson een lekker stuk vinden: GEEF GEEN 5 STERREN VOOR DIE KEREL.

avatar van charmed one

charmed one

Dan is het goed

avatar van Legan

Legan

Het blijft te bezien uit hoeveel delen de Twilight-reeks zal bestaan, maar vooralsnog is het eerste deel een zeer aardige.

Inhoudelijk stelt het verhaal niet veel voor en de film wil ook nog eens van de hak op de tak gaan. Het acteren varieert van slecht tot best aardig en goed bijpassend terwijl de meeste personages niet verder komen dan de standaard stereotype oppervlakkigheid.

Pluspunten zijn de muziek, de cinematografie, maar vooral de sfeerschepping, welke zeer sterk is en de film zowat in zijn eentje draagt. En hoewel niet altijd even constant, slaagt het erin om prima onderhoudend te zijn.

Totaal niet de chickfilm die ik had verwacht.

avatar van WendyS

WendyS

ben ik volledig mee eens, kan niet wachten tot New Moon uitkomt

avatar van *San*

*San*

Wow wat een geweldige film!

Een van de beste die gemaakt is de laatste jaren, chapeau!

avatar van marlijn

marlijn

WendyS schreef:

ben ik volledig mee eens, kan niet wachten tot New Moon uitkomt

ben ik ook mee eens

avatar van charmed one

charmed one

new moon word een stuk spannender nog dan de twilight denk ik .en twilight is al vet goed. dus bang dat ie slecht gaat worden ben ik niet.

Trash, Tienerpulp, wazig verhaal. Setting voor drama, met als positief punt dat het nog slechter had gekunt.

horrorfreak23

Deze film is echt geweldig. Niet het typische zeemzoetige gedoe maar een film met aantrekken en afstoten. Dit maakt de film zo mooi en houdt je aan het scherm gekluisterd. Je weet op geen enkel moment of ze samen zullen zijn of niet op het einde. Het actie gedeelde kon me ook wel boeien! Ik vind het ook heel mooi en origineel dat wanneer ze met de zon in contact komen ze een gouden glans afgeven in de plaats van smelten, verbranden, ... zoals in andere films.

Kortom: Echt een pareltje!

horrorfreak23 schreef:

. Niet het typische zeemzoetige gedoe maar een film met aantrekken en afstoten.

hum

hum² + (ik wist het wel, om meer geld uit 2 vervolgfilms/boeken te halen)

Het actie gedeelde kon me ook wel boeien!

zzzzzz

Pattinson zien verbranden leek mij cooler.

Kortom: Echt een pareltje!

EGGGGGGGGGGGGGG

Edit: excuus voor de commentaar, kon het niet laten.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

Tsja typische film hoor..

Alleen voor meiden, en jongens die heel heel graag op het einde van de avond iets willen klaarspelen met die meiden. Anders kan je net zo goed twee uur lang naar telsell zitten kijken. Ongeveer net zo amuserend, en je ziet ook nog eens mister T een deur intrappen!

avatar van vitani

vitani

een erg leuke film maar ik heb wel eens betere films gezien.

hum

hum² + (ik wist het wel, om meer geld uit 2 vervolgfilms/boeken te halen)

zzzzzz

EGGGGGGGGGGGGGG

Edit: excuus voor de commentaar, kon het niet laten.

Geeft niet iedereen heeft zo z'n mening

jirachi03

Ik vond deze film totaal niks .

Je kent toch de normalevampieren? Degene die niet tegen zonlicht kunnen( behalve Blade the daywalker) , mensenbloed eten/drinken en niks kunnen hebben van knoflook ?

Dat genre intereseert me daarom vond ik deze vampieren een grove belediging voor o.a. Dracula.

avatar van Whatswithandy

Whatswithandy

TAYLOR LAUTNER

avatar van Whatswithandy

Whatswithandy

denk er wel aan dat dit een low budget film is, dus ze hebben het er behoorlijk goed van afgebracht!

Whatswithandy schreef:

Niets mee te maken. Ik ken tal van films die voor veel minder zijn gemaakt en veel beter zijn. Memento, Se7en....

District 9 bijv, voor 7 milj minder gemaakt dan twilight verpletterd deze film qua kwaliteit.

Bron:

Box Office Mojo - boxofficemojo.com

avatar van serpico

serpico

Juist. Twilight. Voor wanneer een meisjesfilm niet meisjesachtig genoeg is.

Ik heb aan den lijve mogen ondervinden wat voor effect deze film op mensen, om niet te zeggen meisjes, kan hebben. En ik kan er alleen maar met grote verbazing naar kijken.

Twilight is een ver ondermaats geacteerde film die geroemd wordt om zijn acteurs. Een emotieloze bedoeling die als het summum van romantiek wordt gezien. En gewoon een waardeloze film waar massa's mensen op af komen. Wat is hier aan de hand? Want nee, dit is geen simpel geval van smaakverschil, er komt meer bij kijken. En niet zomaar iets. Het is hoofdpersoon, leading male en (blijkbaar) bloedgeile vampier: Robert Pattinson.
Hij acteert niet eens zo slecht hoor, niet daarvan, maar hij is verre van bijzonder. Natuurlijk, zijn teksten zijn ook niet bepaald diepgaand, maar veel interessants laat hij ook niet zien. En tóch is hij blijkbaar de factor van de film die ervoor zorgt dat een groot (vrouwelijk, niet te hard) publiek de film geweldig vindt. Als hij verdrietig is, is het opeens echt zielig. Als hij van een meisje houdt, is het opeens echte liefde. Als hij een vampier is, is het opeens allemaal cool.

Want Twilight stelt geen bal voor. De échte hoofdpersoon, Kristen Stewart, speelt een typische, aarzelende dramaqueen en mag wat quasi-filosofische prietpraat oplepelen onder het mom diepgang, maar overtuigt desondanks geen moment. Met hottyboy Pattinson heeft ze absoluut, maar dan ook echt 100% geen chemistry, en hun slecht geschreven opbloeiende liefde die in feite bestaat uit genante blikuitwisselingen en domme gesprekjes over Scheikunde in veel te lang uitgesponnen scènes vormt allesbehalve een overtuigende reden om het later in de film op een tenenkrommend "I love you and I always want to be with you and we should never be parted." te gooien. Slecht geacteerd, volledig ontdaan van zelfreflectie, veel te serieus en drammerig allemaal. Tieners die zich niet als een tiener maar als hun oma van 88 gedragen. Toch wordt ze uiteraard vanaf het eerste moment door haar klasgenoten in de groep opgenomen, alsof ze zoveel in te brengen heeft. Heel geloofwaardig allemaal. Ook worden er random nog wat 'leukigheidjes' ingepleurd, grapjes bijvoorbeeld van Robert Pattinson, want ohja soms hebben Robert en Kristen het ook nog leuk samen. Niet dat de kijker mee kan lachen om deze grapjes, want écht grappig zijn ze natuurlijk niet, stel je voor, dat zou volledig breken met alle halfbakken emoties in de film.

Visueel heeft Twilight ook bar weinig te bieden, zelfs de special effects zijn verre van indrukwekkend. Het grauwe sfeertje van de film is niet bepaald boeiend en de bijpersonages zijn doorzichtig en ééndimensionaal. Kristens moeder spant de kroon door wel heel opzichtig op haar dochters liefdesleven aan te sturen, alsof ook zij inziet dat er toch werkelijk niks belangrijkers in het leven is.
Slechtste van alles vond ik nog wel het verhaal zelf. Er gebeurt in feite geen drol, zeker het rondniksende eerste uur van de film niet. Fantasy-aspecten in films zijn vaak intrigerend, maar in deze konden ze mij gestolen worden. Redelijk uitgewerkt maar kinderachtig en weinig origineel allemaal. Niet iets wat oprecht fascineert. Ook vreemd dat Pattinson zijn hele familie in gevaar brengt voor z'n nieuwste scharrel, dat hij amper een paar weekjes kent waarin hij vooral zijn best deed haar zoveel mogelijk te negeren.

Apart wordt het weer als ze gaan sporten. Muse komt erbij, we hebben een (matig geregisseerde) scène die weinig toevoegt maar eindelijk krijgen we een beetje spektakel. Echt goed is het niet hoor, maar zonder die scène was het natuurlijk al helemaal niks. Dan wordt er uiteindelijk nog slapjes en heel gemaakt aangestuurd op een ACTIESCÈNE, die ook heel graag een zeer indrukwekkende ACTIESCÈNE wil zijn, maar eigenlijk gewoon heel kut is. Oh, gelukkig krijgen we dan wel nog een potje zeer hoogstaande romantiek over ons heen gestort (Pattinson zuigt vies bloed weg! Ofzoiets.) en dat is het wel.

Waardeloze, volledig emotieloze rommel zonder een greintje originaliteit of geloofwaardigheid.

Is er dan helemaal niks goed aan Twilight? Jawel! Deze eerder geplaatste verkorte-en-eerlijker versie van het script is hilarisch!

KRISTEN STEWART

Hey, where did you go? Because you are exceedingly mean to me, I find myself attracted to you.

ROBERT PATTINSON

Sounds like textbook daddy issues, you fat cow.

ROBERT PATTINSON

You have a bright career as a stripper ahead of you.

ROBERT and KRISTEN continue not quite interacting with each other and having no chemistry what-so-ever

KRISTEN STEWART

Hey, your eyes are changing color from gorgeous to ultragorgeous. What's going on?

ROBERT PATTINSON

Alright, you got me. I was acting like a jerk because I secretly totally love you.

haha, heb toch wel even platgelegen van dit. Nice post

jirachi03

Ik vind Robert Pattinson in deze film eerder een zombie ,die een tijdje onder de grond ligt te rotten.

Is het ook