• 9.378.922 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

avatar van Dreamboy

Dreamboy

misterwhite schreef:

Ik denk het ook, ik vond hem eigenlijk slecht in de film. De fans van twilight vinden hem blijkbaar knap en daarom is het meteen hun lievelingsfilm: Wat ik dus heel raar vind.

ik vond hem wel goed opzich, alleen hij keek zo psycho op de momenten dat ie bang of boos moest zijn ofzo....

avatar van joeydogge

joeydogge

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

joeydogge schreef:

een slechte film, actie begint pas na anderhalf uur..

Het is dan ook geen actiefilm...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geinige tienerhorror.

Bijna de gehele film lang is het een typisch tiener drama, maar dan met een vampier in de rol, had veel liever iets anders gezien, slecht was het dan weer niet.

Er loopt een erg dikke romantische draad door het verhaal, samen met wat 'horror-elementen' weet dat een heel breed publiek te trekken, wel jammer dat de ''horror'' zo lang op zich laat wachten en maar tot uiting komt in 1 scéne.

Het einde is daarnaast wel heel erg vrolijk, typische happy ending. Verloop van het verhaal verder was ook niets verassends, wel keek het geheel lekker weg en vervelend werd het nooit ondanks de wat kale stukken die er in voorkomen.

Het acteerwerk was ook wel oke, niets op aan te merken.

Leuk, maar zeker niet de score wat het hier krijgt waard.. 3*

avatar van accordejoan

accordejoan

Het kwam bij mij een beetje over als de aflevering van een aardige serie.

De sfeer over de gehele film vond ik wel goed.

avatar van koiboy

koiboy

Lekker een zoet sappig vampier filmpje dit. Ben erg benieuwd naar de volgende films en tv serie die hier ook op gebaseerd is.

avatar van Lovebreeze

Lovebreeze

ehm men is nog niet zeker over die tv serie dus nog niet te blij worden

avatar van maarten_d

maarten_d

joeydogge schreef:

een slechte film, actie begint pas na anderhalf uur..

het is dan ook geen echte actiefilm eh !!!

btw tis ne vrouwen film, wa zit gij daarnu over te zagen

kijk liever eerst eens wat genre het is voor debiele quote's te plaatsen

avatar van Kletskoek

Kletskoek

De film is op zich redelijk, maar in vergelijking met het boek stelt het weinig voor. Dat was ook niet te verwachten...

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

Ik zeg niet dat ik het film kijk

voor robert

ik zeg gwn dat hij ook lekker is! =D

Maar de boeken zijn wel

beter

vind ik.

avatar van Jorretje

Jorretje

Ik vind de film eigenlijk niet echt een tienerhorror.

3 sterren is wel erg laag als het 1 van je favoriete films is.

Ik vind de film eigenlijk niet echt een tienerhorror.

dat is het ook niet, het is een tienerflick

avatar van timburton

timburton

Aardige film. Verhaal beetje slapjes. Het moet het vooral van het magische Noord-Amerikaanse 'Twin Peaks' sfeertje hebben.

avatar van Vera

Vera

Toch jammer dat de film dan weer minder blijkt dan het boek!

Boek uitgelezen, dus ga nu maar eens de film bekijken

Mensen die het boek nog niet gelezen hebben; vooral lezen!

avatar van Flipman

Flipman

Er zijn echt maar weinig uitzonderingen op die regel, hoor !

Maar toegegeven, ze zijn er wel...!

avatar van Roos-_-

Roos-_-

Ok het geheel bekeken!

Goede film. Boek helaas veel en veel beter. Zo misde ik bepaalde details en irriteerde ik me aan veranderingen. Spoiler: Jacob spreekt Bella aan voor de dans in plaats van tijdens de dans en het samenspel in het boek over wie nu de vragen mag stellen misde ik ook

De film zat goed in elkaar, af en toe wat snel gedaan. Misde de diepgang maar het zat goed in elkaar. Vond wel dat Bella & Edward erg snel verliefd worden, maar dat komt denk ik omdat ik de film in 2 delen heb bekeken. Actie zat goed in elkaar en het acteerwerk was matig tot goed, Robert Pattinson & Kristen Stewart doen het goed samen, ondanks de af en toe emotieloze blikken van hun samen.

Al met al goede film, mooi vind ik niet. Vond Thirteen wel wat beter, zelfde reggisseur maar ze heeft toch wel een goede film opgeleverd.

Ben erg benieuwd naar New Moon en ga die dus zeker bekijken in de bios.
*3,5

Helemaal mee eens ! boeken waren veel en veel beter maar toch een leuke film..!

pas Twilight gekeken

opzich wel een goede film

die goed in elkaar steekt

hier en daar af en toe een beetje voorspelbaar maar niet storend, je kijkt deze film vlot weg en is leuk om met vrienden te kijken.

3.5

avatar van Roos-_-

Roos-_-

helemaal mee eens !

Dreamboy schreef:

wat wil je daar mee zeggen?!

come on.....

fantasie heeft nog nooit verloren van beeld & geluid

avatar van charmed one

charmed one

ik heb het boek niet gelezen .maar een vriendin van mij vond ook al dat de boek beter was .maar toch vond ze de film ook goed. maar een boek is meestal beter omdat je je fantasie zijn gang kan laten gaan. en dat kan je bij een film niet. daarom valt een film dan meestal erg tegen.

avatar van Dreamboy

Dreamboy

deTuinman schreef:

come on.....

fantasie heeft nog nooit verloren van beeld & geluid

nou wat ik heel erg misde in de film was de psychologie. Zo hield Bella het bijna niet vol in de hotelkamer....en in de film was ze zo het hotel uit....

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

5**** sterren is eigk nog te laag eigk zou het 50 sterren moeten zijn met zo tiop film =3333333333333333333333

Dreamboy schreef:

wat heeft dat met psychologie te maken? afein, is het dan nog niet duidelijk dat ik gewoon aangeef dat het boek nog nooit verloren heeft van een film?

Onweersvlieg schreef:

Je maakt hopelijk een grapje

avatar van charmed one

charmed one

ja de film is wel 50 sterrennnnnnnnn waard hij is heel goed

avatar van Theodora

Theodora

Wauw!

Ik hou van deze film!

Ik heb Twiligh al 8 keer gezien en ben nog niet uitgekeken.

Ik geef het een 5

misterwhite

Ik vraag mij toch echt af wat hier zo fantastsich aan is??

Ik vond Edward echt slecht gespeelt, pattinson was goed in the goblet of fire maar hier speelt hij echt zo raar.

avatar van Zinema

Vermakelijk.

Maar net niet sterk genoeg. Dit is overigens weer typisch zo'n gevalletje waarbij je beter niets van het plot kunt weten. Anders zit je de eerste 3 kwartier voor Jan Lul te kijken. Het is zowiezo een domme gewoonte trailers en hoesjes tot je te nemen, maar goed in dit geval is het dus extra dom.

E.e.a. begint als de zoveelste highschool film, maar met een mysterieus randje. Op het moment dat de waarheid boven tafel komt neemt de film nog niet eens zo'n gekke wending. Niet supersterk misschien, maar wel onderhoudend en bij vlagen vermakelijk.

Kon de soundtrack overigens ook wel waarderen. Al is die zo kitsch als maar kan.

De BluRay is idioot mooi (import). Schitterend beeld, echt een aanrader. Vooral de scenes in het bos zijn nog nét niet 3D.

Al met al valt dit tienervoer best aardig weg te kanen.

Redelijk filmpje.

avatar van G-Talks

G-Talks

Goede film, mooi neergezet, boek niet gelezen, misschien blij van.

Ben zeer benieuwd naar het vervolg.