• 9.379.105 stemmen

Geregisseerd door: Catherine Hardwicke

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Twilight

"When you can live forever, what do you live for?"

Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

jirachi03

(Pattinson zuigt vies bloed weg! Ofzoiets.)

De film zou meteen een stuk beter zijn als hij Kristen meteen had leeggezogen. :I

Van die scene kon je tenminste nog iets moois van maken, lijkt me ^

avatar van alcapachino

alcapachino

dit is geen film die of een beetje goed word gevonden of een beetje slecht hij valt in de categorie heel goed/heel slecht , en ik vond hem heel slecht.

Wat een vervelend langdraderig gedoe gatverdamme!

Geen actie ok maak er dan wat anders meeslepends van of draai er een goed eind aan.

Laat haar in een keer een vampier worden en al die moves uitvinden , een oorlog beginnen met de school en een flink robbetje vampier fighten !

HAHA

avatar van Missygirl9192

Missygirl9192

Ik snap niet dat iedereen het heeft over dat vampieren in de zon hóren te verbranden. Maar vampieren zijn toch verzonnen figuren, waarom zou je er dan niet je eigen draai aan mogen geven. Dat is tenminste weer wat anders dan het 'stereotype' vampier.

jirachi03

Dan is het geen vampier ,maar ongeveer een mislukte zombie. :I

charmed one

vind ik nou ook. niet alle vampieren in elke film hoeft het zelfde te zijn. ik vind het wel heel leuk bedacht.

jirachi03

Zijn het dan wel vampieren ?

avatar van -happy

-happy

ik hoop dat new moon nog beter is

deze vond ik matig ter vergelijking met oa het boek.

zelf heb ik alle twilight boeken gelezen en ben een groot fan .

charmed one

ik snap het niet iedereen vergelijkt de film met het boek. maar dan valt ie ook af. want met een boek fantaseer je en een film kijk je. en als je leterlijk het boek verfilmt dan word het echt een hele lange film.

Missygirl9192 schreef:

batman is ook verzonnen, dus iemand anders mag hem met vleugels of een roze cape maken? come on....

vampieren zijn edelfiguren, die absoluut niet simpel in de wereld zijn gebracht

jirachi03

Tuinman heeft gelijk , vind ik.

Mensen zoals Bram Stoker hebben veel fantasie gestoken in deze figuren zoals ze nu al over de 100 jaar zijn.

Je kan dat toch niet zomaar ineens veranderen ?

Je laat Darth Vader toch ook niet met een tutu de vogeltjesdans doen in Los Santos?

avatar van stefan88

stefan88

egt genoten van deze film!

charmed one

nou dat de vampieren anders zijn vind ik wel leuk. zo lijkt de film ook niet op andere films.

charmed one schreef:

zucht...... dus de vampierfilms van tegenwoordig lijken op elkaar omdat de vampiers niet tegen knoflook, daglicht en wijwater kunnen?

het gaat om het verhaal wat de orginaliteit slaat en tja, dan moet je niet bij twilight zijn

charmed one schreef:

Lijkt ''Fearless Vampire Killers'' veel op ''Blade''?

Of ''Interview with a vampire'' op ''30 days of night''?

deTuinman schreef:

JA ,zo'n romantisch verhaal over een relatie tussen menselijk meisje en een mannelijke vampier bestaat al flink een tijd.

Kijk maar naar ''Buffy the vampire slayer.'' (serie)

Je ziet hier dus o.a. de relatie tussen Buffy (the slayer) en Angel (vampier). Buffy komt een tijdje later erachter dat Angel een ''vegatarische'' vampier is.

Twilight is orgineel ,hé ?

jirachi03

Het idee van vegatarische vampieren bestaat al sinds 1988 (?)

bij de Duitse kinderserie'' Graf Duckula''

charmed one

nou ik bedoel meer dat er nu meer een eigen verhaal aan zit.

want in de meeste films is de vampier dus anders dan in deze film. en dat vind ik wel leuk. het verhaal is gewoon anders in deze film.dat bedoel ik er dus meer mee. dus ik schreef het wat verkeerd. en hij is natuurlijk romantischer dan de meeste vampierenfilms. en dat vind ik ook leuk aan de film.

jirachi03

Ik vind het verhaal wel extreem veel lijken op Buffy the Vampire slayer als je gaat kijken naar de realtie van Buffy en Angel.

avatar van dennislaport

dennislaport

Vond het zeker geen slechte film

beetje spanning

beetje actie

beetje Romantiek

een dikke 3,5

special effects waren soms minder daarom geen 4.0

jirachi03 schreef:

precies, net als wild boys

avatar van komerad

komerad

Film voor de kids. Verveelt evenmin als het boeit.

avatar van gk1515

gk1515

deTuinman

daar zorgt de film zelf voor

gk1515 schreef:

Jammer dat de emo's en scene kids weer de film een slecht naam geven.

Correctie :Jammer dat mensen met een goede smaak deze film een slechte naam geven.

avatar van Cole-

Cole-

gk1515 schreef:

leg uit, want ik volg je niet

Ik vind het apart dat er zulke lage 'rates' worden gegeven aan deze film want het is een heerlijke film om naar te kijken. Het acteerwerk van Kristen Stewart is niet altijd even goed en ook veel slechter dan in 'Panic Room' maar daar wordt denk ik wel aan gewerkt. Neem het met een korreltje zout. Het is pas de eerste van vier films, het moet nu alleen maar beter worden.

jirachi03

Dus is Kristen Stewart dat kind in Panic Room?

Ik weet wel dat Jodie Foster de moeder speelt.

avatar van misterwhite

misterwhite

jirachi03 schreef:

Dus is Kristen Stewart dat kind in Panic Room?

Ik weet wel dat Jodie Foster de moeder speelt.

Ja zeker dat zij dat kind is van panic room, ik vond ze toen beter spelen als nu.

avatar van Kisje

Kisje

Na lang aarzelen toch bekeken, had er nl. geen zin in na al die media commotie rond deze film.

Ik moet toch zeggen dat ik aangenaam verrast was. Ik werd 2 uur lang meegesleept in een intens en indrukwekkend verhaal.

Patterson speelde naar mijn mening super in deze film, wat een vertolking zeg!! En ook de rol van Reed ging mij niet onopgemerkt voorbij, wat zie ik haar graag spelen ! Over Stewart ben ik minder enthousiast, in deze rol leek ze me een beetje té gesloten..

Verder ben ik niet meer dan lof over deze film!!

En dit zal wel verhoogd worden, als de volgende ook zo'n topper is!

avatar van gk1515

gk1515

Cole- schreef:

leg uit, want ik volg je niet

zoek ''twilight emo'' en dan vind je een heleboel emo fans van Twilight