Donkey Punch (2008)
Geregisseerd door: Oliver Blackburn
Met onder meer: Julian Morris, Robert Boulter en Tom Burke
Releasedatum: 23 april 2009
Plot Donkey Punch
"This party is going overboard"
Een aantal feestvierende vakantiegangers besluiten hun feestje voort te zetten op een luxe jacht in de oceaan. Als één van de opvarenden op een ongelukkige manier de dood vindt, ontstaat er onenigheid onder de overige passagiers over wat ze met de situatie aanmoeten.
Sunday
Ik vond het begin wel aardig, maar op het einde gaat de film helemaal over de kop. Heb hem afgekeken, maar het koste wat moeite. Weinig overtuigend. Vond alleen de rol wel Louis (hazelip) wel aardig.
Waku
Helemaal geen onaardige thriller.
Het eerste half uur tot aan de zogenaamde "donkey punch" is inderdaad een beetje langdradig maar na het bizarre voorval wordt het een aardig kat en muis kijkspel.
Tot hoever kan paniek en radeloosheid een mens drijven?
"Donkey Punch" bevat aardig wat bloedige scenes in het tweede gedeelte van de film!!
Al met al niet verveeld gedurende zeker laatste uur.
Saaimen
Hoe voorspelbaar kan een film zijn !! Ik heb deze film met ze 4en gezien en we wisten allemaal al snel wat er ging gebeuren!! WEl leuk dat ze uitleggen wat een Donkey Punch is
Movie Spotter
Aardige film , niet meer en niet minder. Heb me niet verveeld tijdens het kijken , maar zal hem zeker geen 2e keer meer zien.
m1701
Film was niet goed en niet slecht
Beetje standaard. Begin was wel erg langdradig!!
Het einde was wel aardig
vandaar de 2,5*
leuk om 1x gezien te hebben maar meer ook niet
otherfool
Toch weer een net niet film.
Begint allemaal aardig met hitsige jongeren en een partijtje drugs, vrij cliché maar vooruit dan maar weer. Na de Donkey Punch komt dan het meest interessante gedeelte; de kids zitten feitelijk in hetzelfde schuitje (haha...) en de voorgedragen oplossing vond ik zo vreemd nog niet. Daar school een zekere intelligentie in.
Maar helaas, de boel mond toch uit in een hysterische bende waarbij de opvarenden bij bosjes op vrij bizarre (en ietwat lachwekkende) wijze het leven laten, zonder de over-the-top gore die daar dan toch echt bij hoort. Had liever een soort psychologisch spel gezien. Het einde is helemaal een sof.
Cast is redelijk, film is gemiddeld. 2,5*.
Banjo
- 2035 berichten
Ik vermoed/denk (aan de score te zien) dat veel mensen niet door het eerste half uur konden worstelen, en de film uit hebben gezet..
verbeter me als het niet zo is.
Het eerste half uur van deze film is inderdaad vreselijk!. Maar daarna herpakt de film zich, en wat me ook opviel was het sterke acteren. Deze film verdient beter..
ErwinH
Best een leuke film, het eerste deel is wat langdradig, de sex scene is niet zo heftig als sommigen beweren en duurt maar ca. 2 minuten. Het camerawerk vind ik erg matig, doet denken aan een homevideo. Het acteerwerk is heel behoorlijk. Sommige scenes zijn ook best verrassend.
verbeter me als het niet zo is.
*Zo*veel scheelt het gemiddelde toch niet met het aantal punten dat jij ervoor geeft?
Nancy1980
Wie de sex in deze film leuk vond... Ik heb pas een film gezien met nog meer sex, op een boot. De film heette: The Talented Mr. Lick-me.
Haha die film lijkt me beter dan deze, deze was bar slecht! [/quote]
Begon wat traag, maar het laatst half uur ging het nog lekker los. Kleine 3*
voskat
Vermakelijke variant op de Open Water / Adrift films, ditmaal met een groepje jong tuig uit Yorkshire... en met een erg sterke soundtrack (M83, The Knife en die geweldige Four Tet Bloc Party-remix hoorde ik voorbij komen).
Met de domme beslissingen viel het in deze film nog redelijk mee. Er worden bijvoorbeeld geen mobiele telefoontjes zonder enige reden de zee in gegooid. Dus dat scheelde al wat ergernis.
Milan07
Nadat ik het eerste half uur bijna in slaap viel van de niet spanning werd het interessant totdat alles over de top ging aan het eind van de film. Waardeloze dialogen en weinig venijn. Voordeel was dat het makkelijk te volgen was, weinig risico's genomen in het script. Het had wat spannender gemogen. Jammer maar weer zal ik zeggen!
Blokland
Weer zo'n voorbeeld van een film die uit niet veel meer bestaat dan een half-aardig idee. Alles wat daar vervolgens omheen gebeurt is nogal willekeurig.
voomzap
Jammer dat het zo'n 50 minuten moet duren voordat de paranoia toeslaat. Dat laatste deel was zeker de moeite waard om te zien, maar wat moet je er lang op wachten zeg. Daardoor zeker een punt minder.
CaptainTwisted
Droevige film. Naast dat er naar mijn een idee een heeeel ver gezocht verhaal in zat, was er ook geen spanning in de film. Ik zit gewoon niet te wachten op een film met allemaal cliche personages. Een 0,5*
Aapje81
Hele aardige maar weinig bijzondere film.
Het eerste half uur is er de rustige opbouw met wat soft porno. Daarna slaat het om en wordt de sfeer beklemmend en claustafobisch.
Met minimale middelen zijn de makers erin geslaagd om iets heel interessants te maken dat drijft op onderhuidse spanning en redelijk tot goed acteerwerk. Echt overrompelen doet deze film helaas nergens maar ik heb wel geboeid zitten kijken en dat is met alle horror/thriller rommel van de laatste jaren al heel wat.
Kleine meevaller.
orbit
- 12092 berichten
Had best leuk geweest, maar het gegeven wordt almaar margerder en de actie ongeloofwaardiger.. uitermate zwakke thriller (wat je het amper kan noemen, want spannend is het geen moment).
Emmieslim
Een film die goed wegkijkt, vooral de eerste 30 minuten. Niet bijster bijzonder, maar ook zeker niet slecht. 3*
The_Game
Een film dat zeker beter uitgewerkt had kunnen worden. Het begint redelijk vermakelijk, maar niet bepaald vernieuwend. Na de donkey punch, zakt de film nog dieper naar beneden en komen alle clichés voorbij. De flinterdunne personages maken de film ook al niet veel beter.
maxcomthrilla
Een fijne film!
Ik heb mijzelf de eerste 30 minuten lekker onder laten dompelen in een broeierige sfeer, mede gecreëerd door veel shots waarin een maximum aan zonlicht doorschijnt en flirtende tieners buitenspelen. Ten overstaan van dit alles klonk er geniale, relaxte muziek op de achtergrond: Bloc Party - So Here we Are ( Four Tet Remix ), M83 - Lower Your Eyelids to Die with the Sun, The Knife - Heartbeats en Broadcast - Before we Begin.
Na het zien van deze film ben ik dus een flink aantal nummers gaan traceren. Het enige nummer dat ik niet kan vinden is dat extreem relaxte nummer dat na krap een half uur langzaam opbouwt en abrupt stopt ten tijden van de beruchte Donkey Punch scene. Ik had vooraf trouwens geen idee wat een Donkey Punch betekende ( kennelijk ben ik niet zo kinky als de meeste mensen hier
), dus de impact van deze gebeurtenis liet zich raden. Een gaaf moment, waarna 10 onheilspellende en chaotische minuten volgen.
De rest wat volgt is minder noemenswaardig maar blijft gelukkig nog aardig op de been dankzij enkele geniale moordscenes en de psychologische ontwikkelingen die de personages doormaken. Helaas wordt het niveau van de pakweg 1ste drie kwartier niet meer gehaald. Ik blijf dit soort films niet te versmaden vinden! Een 3,5*
ramon12121
redelijke film om een keer gezien te hebben maar vaker ook niet
hetzwarteschaap
Ik kan echt de helft van de film niet zien omdat het zo donker was???? heb ik me echt zwaar aan geirriteerd, vandaar het cijfer
LFCx8
Deze film afgelopen weekend gezien op FILM 1
vond het t eerste half uur nergens maar ook nergens op lijken alleen maar sex en drugs
maar daarna was t wel een aardige film
Jawaddedadde
Eerst en vooral, ik wist niet wat een donkey punch was, dus wat dat betreft heb ik weer wat bijgeleerd.
De film dan. Vond het zeker een aardig begin, die broeierige sfeer van geilheid en uitgelatenheid die zo typisch is voor jongeren op vakantie.
Ook het vervolg, na de bewuste donkey punch mag er zijn. Toch had ik net iets meer psychologische spelletjes verwacht. De aanzet was er wel, maar er werd niet volledig op doorgegaan. Wel leuk dat ook de jongens onderling zeker geen hechte groep vormden en dat rivaliteit en hypocrisie de kop op staken.
Maar gaandeweg werd het minder spraakmakend, teveel het 10-kleine-negertjesverhaal. Vond trouwens dat die meiden vrij makkelijk door dat schip konden lopen.
Zeker niet slecht, maar al bij al weinig verrassend.
david bohm
Film met slecht acteerwerk maar ook met enkele onderhoudende scènes. Vond het lastig om voortdurend de aandacht bij de toch wat slappe vertoning te houden. Het ziet er ook allemaal vrij goedkoop uit.
mnrk
Een redelijk thriller met een standaard verhaal.
Het acteerwerk is van een redelijk niveau, wel wordt er goed in beeld gebracht hoe moeilijk het is om bepaalde keuze's te maken.
Ondanks dat de hele film op een boot afspeelt is het toch wel aangenaam om naar te kijken.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix