- Home
Geregisseerd door: Oliver Blackburn
Met onder meer: Julian Morris, Robert Boulter en Tom Burke
Releasedatum: 23 april 2009
Plot Donkey Punch
"This party is going overboard"
Een aantal feestvierende vakantiegangers besluiten hun feestje voort te zetten op een luxe jacht in de oceaan. Als één van de opvarenden op een ongelukkige manier de dood vindt, ontstaat er onenigheid onder de overige passagiers over wat ze met de situatie aanmoeten.
Bacon
Nou sta ik niet bekend om het geven van hoge scores, maar het gemiddelde van 2,64 na 17 stemmen vind ik toch wel erg laag voor deze film.
Ik vond het in ieder geval een zeer aangenaam filmpje. In het begin bezorgt het je het relaxte vakantiegevoel; stappen, drinken, goedkope Engelse dames, boottochtje en ga zo maar verder. Een bepaalde gebeurtenis de donkeypunch! zorgt er dan voor dat het leuke feestje ineens omslaat in een regelrechte nachtmerrie vol gruwel en suspense!
Over ruim een maand kunnen we hier op Moviemeter weer de persoonlijke top 10 van 2008 invoeren, en zoals het er nu naar uitziet krijgt Donkey Punch van mij een mooi plaatsje bij de eerste vijf.
Tegenvallend gevalletje (uit de Warp stal?).
Britse horror die zich spiegelt aan de Amerikaanse, getuige een cast van compleet onuitstaanbaar tienergruis. Zeer vervelend zootje bij elkaar dat het eerste half uur enkel moet vullen met wat gefeest en plat gekakel.
Wanneer de film dan eindelijk omslaat weet de film nog steeds niet te overtuigen. De sfeer zit wel redelijk tussen keyscenes door, de soundtrack is af en toe best cool en gepast. Maar daar houdt het dan ook weer een beetje mee op.
Vreselijk slechte suspense en echt de meest belachelijke wendingen om het boeltje gaande te houden. Kwam totaal niet over, voelde allemaal erg geforceerd aan. En ik val normaal niet erg snel over zulke zaken, alleen maken ze de film er niet bepaald leuker op hier. Gemiste kans.
Nogal flauw en zoutloos gedoe, af en toe sfeervol maar nooit op de juiste momenten eigenlijk. Elke keer wanneer de film zich moet bewijzen kom hij sterkt tekort. Makkelijk te negeren binnen de nieuwe lading horror dus.
Macmanus
Eens met Onderhond.
Beetje een andere insteek op het "er is een moordenaar en een groepje hulpeloze tieners". Dit keer is er geen moordenaar alleen een groepje hulpeloze tieners die 1 voor 1 door redelijk belachelijke acties dood gaan. Voor mij werkte het totaal niet, het zag er wel aardig uit. Alleen boeide geen enkel karakter me ook maar iets, en er kwamen zoveel debiele acties langs. Die zo overduidelijk erin waren geschreven zoals OH al aangaf om het verhaal opgang te houden. Helaas wekte dat niet en miste ik heel erg een debiele moordenaar die al die onsympathieke karakters even een kopje kleiner maakt.
2 hele kleine sterretjes. Warp? Really?
opa_paul
Ook ik heb de film zojuist in de sneak gezien. Moet bekennen dat ik het eerste half uur graag weg wilde gaan, maar mezelf heb kunnen beheersen. De film start traag, irritant en vraagt je bijna om de film af te zetten. De spanning bouwt niet echt voldoende op om de aandacht erbij te houden. Zeker als je de film kijkt zonder te weten waar hij over gaat is dit een enorm minpunt.
Als je de eerste 30 minuten niet in slaap bent gevallen
kom je erachter dat de spanning toch wel aanwezig is. Er gebeurt voldoende om het verhaal leuk te houden. De thriller, want dat is het wel, bereikt niet het niveau wat het wil halen, maar bevat voldoende humor, spanning en originele gebeurtenissen. De moorden zijn juist erg origineel, de ongelukjes op een komische manier gebracht en de tenenkrommende vieze scenes geslaagd.
Visueel is de film goed gemaakt. Vooral de moord-/ongeluk-/martel-scenes zijn mooi in beeld gebracht! Het einde viel me tegen, maar meer kan je ook niet verwachten van deze film.
dutchtuga
Ik schrik een beetje van de lage score en negatieve reacties hierop. Ik vond dit toch een zeer stijlvol filmpje. De horror was op de juiste momenten aanwezig en de thriller-elementen hielden mij op het puntje van mijn stoel. Wanneer dit audiovisueel op een klinische, maar stijlvolle manier gebracht wordt, kan het al snel niet meer stuk voor mij. Zelfs het typische tienergemekker vond ik nergens storend en eigenlijk heel erg realistisch. Goede casting, mooie locaties, subtiele gore en Hitchcockiaanse chaos. Ja, vond Donkey Punch één van de betere films op Imagine.
Prudh
Uiterst cool tienerthrillertje. De vermakelijke opzet plaveit de weg voor een boot vol hysterische tieners die elkaar steeds meer onderdompelen in ellende. Ik kon me echt niet ergeren aan hun gekeuvel voordat de pleuris uitbrak, bij vlagen erg grappige dialogen zelfs.
Zodra de Donkey Punch geleverd is krijgen we een lekker naar sfeertje binnen een groep die natuurlijk steeds de verkeerde beslissingen maakt. Erg origineel is het allemaal niet, maar wel leuk uitgewerkt. Een paar personages komen op niet mis te verstane wijze aan hun einde. Lachen geblazen dus.
Sterke muziek aan het begin ook. Ik heb een paar toffe nummertjes voorbij horen komen.Verder is een Donkey Punch niet hetzelfde als een Doggy Punch...
Jessen0wnt
Als eerst had ik best veel verwachtingen voor deze film door de trailer, verwachtte niet een al te eng verhaal en beter dat het dat ook niet was.
Goede film, laat de meisjes op vakantie extra goed uitkijken. Na mijn inzien een beetje TE heftige sexscenes wat bijna porno was. Het verhaal vond ik een beetje afgerafeld, acteer werk was heel erg verschillend. De meisjes waren ietsje beter dan de jongens. Vooral de sterfscenes vond ik allemaal vrij nep en te snel voorbij gaan, ook de reacties mochten iets meer realistischer.
Einde was een beetje vlot gedaan, opzich wel goed. Had liever een meer happy ending gezien maarja, de film kan niet uren duren natuurlijk...
Een film wat laat zien, voor alle meisjes die op vakantie gaan, wat erin het ergste geval kan gebeuren. 3 sterren!
Hele goede film met genoeg spannende plot / wendingen.
Acteren was goed.
En de locatie was prima.
En de titel van de film is ook leuk
3,5 ster
schram101
Aardig tot redelijk onderhouden film. Of het donkey-punch nou een waar standje is of niet, dat doet er in weze niet toe.
Het laaste gedeelte van de film was het best, hier kijk je de film ook voor. Na het verplichte ellenlange intro begonnen de sex-scenes in slaapkamer welke zo gekopieerd zouden kunnen zijn uit een willekeurige pornofilm. Na de ongelukkige dood van Lisa werd de film gelukkig stukken beter. Toch slaagt de film er niet in de spanning de hele tijd vast te houden. Dit is uiteraard erg moeilijk aangezien alles zich in principe op een en dezelfde locatie afspeelt, hoewel inmiddels in andere film bewezen is dat dit zeker wel mogelijk is. Voornamelijk de muziek werkt hier tegen de spanning. Vrij irritant.
Het acteerwerk is wel overtuigend. Voornamelijk de heren in het verhaal deden het goed.
Het einde had ik graag wat anders gezien, daarom 3*
DonOswaldo
- 1931 stemmen
leuke film voor een avondje, lekker ziek, leuk plot.. en ook sterk geacteerd..
Movie Spotter
Aardige film , niet meer en niet minder. Heb me niet verveeld tijdens het kijken , maar zal hem zeker geen 2e keer meer zien.
otherfool
Toch weer een net niet film.
Begint allemaal aardig met hitsige jongeren en een partijtje drugs, vrij cliché maar vooruit dan maar weer. Na de Donkey Punch komt dan het meest interessante gedeelte; de kids zitten feitelijk in hetzelfde schuitje (haha...) en de voorgedragen oplossing vond ik zo vreemd nog niet. Daar school een zekere intelligentie in.
Maar helaas, de boel mond toch uit in een hysterische bende waarbij de opvarenden bij bosjes op vrij bizarre (en ietwat lachwekkende) wijze het leven laten, zonder de over-the-top gore die daar dan toch echt bij hoort. Had liever een soort psychologisch spel gezien. Het einde is helemaal een sof.
Cast is redelijk, film is gemiddeld. 2,5*.
Banjo
- 2035 berichten
Ik vermoed/denk (aan de score te zien) dat veel mensen niet door het eerste half uur konden worstelen, en de film uit hebben gezet..
verbeter me als het niet zo is.
Het eerste half uur van deze film is inderdaad vreselijk!. Maar daarna herpakt de film zich, en wat me ook opviel was het sterke acteren. Deze film verdient beter..
voskat
Vermakelijke variant op de Open Water / Adrift films, ditmaal met een groepje jong tuig uit Yorkshire... en met een erg sterke soundtrack (M83, The Knife en die geweldige Four Tet Bloc Party-remix hoorde ik voorbij komen).
Met de domme beslissingen viel het in deze film nog redelijk mee. Er worden bijvoorbeeld geen mobiele telefoontjes zonder enige reden de zee in gegooid. Dus dat scheelde al wat ergernis.
Aapje81
Hele aardige maar weinig bijzondere film.
Het eerste half uur is er de rustige opbouw met wat soft porno. Daarna slaat het om en wordt de sfeer beklemmend en claustafobisch.
Met minimale middelen zijn de makers erin geslaagd om iets heel interessants te maken dat drijft op onderhuidse spanning en redelijk tot goed acteerwerk. Echt overrompelen doet deze film helaas nergens maar ik heb wel geboeid zitten kijken en dat is met alle horror/thriller rommel van de laatste jaren al heel wat.
Kleine meevaller.
maxcomthrilla
Een fijne film!
Ik heb mijzelf de eerste 30 minuten lekker onder laten dompelen in een broeierige sfeer, mede gecreëerd door veel shots waarin een maximum aan zonlicht doorschijnt en flirtende tieners buitenspelen. Ten overstaan van dit alles klonk er geniale, relaxte muziek op de achtergrond: Bloc Party - So Here we Are ( Four Tet Remix ), M83 - Lower Your Eyelids to Die with the Sun, The Knife - Heartbeats en Broadcast - Before we Begin.
Na het zien van deze film ben ik dus een flink aantal nummers gaan traceren. Het enige nummer dat ik niet kan vinden is dat extreem relaxte nummer dat na krap een half uur langzaam opbouwt en abrupt stopt ten tijden van de beruchte Donkey Punch scene. Ik had vooraf trouwens geen idee wat een Donkey Punch betekende ( kennelijk ben ik niet zo kinky als de meeste mensen hier
), dus de impact van deze gebeurtenis liet zich raden. Een gaaf moment, waarna 10 onheilspellende en chaotische minuten volgen.
De rest wat volgt is minder noemenswaardig maar blijft gelukkig nog aardig op de been dankzij enkele geniale moordscenes en de psychologische ontwikkelingen die de personages doormaken. Helaas wordt het niveau van de pakweg 1ste drie kwartier niet meer gehaald. Ik blijf dit soort films niet te versmaden vinden! Een 3,5*
Jawaddedadde
Eerst en vooral, ik wist niet wat een donkey punch was, dus wat dat betreft heb ik weer wat bijgeleerd.
De film dan. Vond het zeker een aardig begin, die broeierige sfeer van geilheid en uitgelatenheid die zo typisch is voor jongeren op vakantie.
Ook het vervolg, na de bewuste donkey punch mag er zijn. Toch had ik net iets meer psychologische spelletjes verwacht. De aanzet was er wel, maar er werd niet volledig op doorgegaan. Wel leuk dat ook de jongens onderling zeker geen hechte groep vormden en dat rivaliteit en hypocrisie de kop op staken.
Maar gaandeweg werd het minder spraakmakend, teveel het 10-kleine-negertjesverhaal. Vond trouwens dat die meiden vrij makkelijk door dat schip konden lopen.
Zeker niet slecht, maar al bij al weinig verrassend.
david bohm
Film met slecht acteerwerk maar ook met enkele onderhoudende scènes. Vond het lastig om voortdurend de aandacht bij de toch wat slappe vertoning te houden. Het ziet er ook allemaal vrij goedkoop uit.
Wat een waardeloos stuk troep is Donkey Punch zeg, vanaf het begin wordt je lastig gevallen met ontzettend irritante muziek, irritante personages en een dom verhaal.
Na de doodslag/moord wordt het alleen maar erger, de film valt van de ene cliché in het andere.
De domme jongelui op de boot maken ongelooflijk domme beslissingen, waardoor ze alleen nog maar erger in de problemen komen. En als je denkt dat het niet erger kan, overtreffen ze zichzelf daarna gewoon weer in stupiditeit.
Voorbeeldje:
Je wist eigenlijk al dat ze met zo'n rare beslissing zouden komen.]Als ze gewoon naar de kust zouden varen en gewoon naar de politie waren gegaan dan was misschien alleen die Donkey Punch jongen aangehouden, maximale straf...doodslag.
Echter was het allemaal een ongeluk, dus tsjah. Verder dat argument dat het niet leuk is voor die ouders om te weten hoe hun dochter overleed raakte kant nog wal. Denk liever dat de ouders hun dochter zouden willen begraven dan dat ze ergens in de oceaan drijft en god weet waar ze is.
Jammer dat ze het altijd weer in films moeten verpesten met dit soort achterlijke gedragingen, denk bijvoorbeeld is aan een Sorority Row bv. Net zo'n domme film en zo heb je nog tig meer clichématige films waaraan de tieners hun dood volkomen aan zichzelf te danken hebben met hun stupide gedrag.
Verder is Donkey Punch totaal niet spannend en mede dankzij al die onlogische handelingen heb ik deze troep met moeite af kunnen kijken. Ook het einde was barslecht, voorspelbaar en behoorlijk droog(geen spanning).
Pluspunten waren de paar leuke kills en de muziek dat naarmate de film vorderde beter werd. Voor de rest raad ik iedereen om deze poging tot een film te mijden als de pest.
Elineloves
Ik vraag me af wat de makers van deze film dachten. ''Er zijn al zoveel films vol mooie mensen, wij maken er een met minder aantrekkelijke lui, inclusief een man met een hazenlip!''? Toch is dit enerzijds een verademing, om 'echte' mensen te zien. Dat de beslissingen die ze maken niet slim zijn, even terzijde gelaten.
Ik vond de herziening eigenlijk ontzettend meevallen. Ik had deze keer veel meer 'rust' en het viel me op dat ik van de eerste kijkbeurt in 2008 ook amper iets herinnerde. Indruk maken had hij dus niet gedaan, maar nu wel.
Of het zo onrealistisch is weet ik niet. Ik vind het best begrijpelijk dat mensen in het heetst van de strijd domme beslissingen maken, zeker in groepsverband. De één jut de ander op, en op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Je bent bang voor de gevolgen, dat jij ook in de problemen zal raken, en kiest dan voor de 'gemakkelijkste' uitweg. Vergeet niet dat ze ook onder invloed waren van drank en drugs.
Donkey Punch bevat een dosis seks en gore, maar voornamelijk het thriller sfeertje hangt in de lucht. Kijkt ook nog eens lekker weg, het 1,5 uur vliegt om en de film blijft interessant genoeg en de spanning blijft aanwezig.
Ja, best een fijn thrillertje.
TinkerTex
Om deze film was nog al wat te doen geweest, vanwege enkele expliciete seksscènes. Ja, je ziet wat meer dan in de gemiddelde film, maar zoveel stelt het ook allemaal niet voor. Knap is de wijze waarop het hele riedeltje van jongetjes-meisjes-drank-drugs-seks op overtuigende wijze is neergezet zonder dat er al teveel clichés aan te pas komen. Ook wanneer er doden vallen, verzandt de film niet in een clichématige bedoeling en dat maakt het realistisch.
Donkey Punch is een film die gaat over waar mensen tot in staat zijn als zij tot het uiterste worden gedreven.
Matige thriller waarin een stel geile tieners tijdens een sex-feestje op een boot iets te ver 'doorslaan'. De lange introductie is wat aan de saaie kant, en de film is over de gehele linie nogal voorspelbaar. Maar het is wel zo geschreven dat de acties van de personages nog enigzins zijn te begrijpen, en de acteurs maken er ook het beste van. Verder wordt het nergens echt spannend of eng, maar de film heeft wel een passende naargeestige toon.
bjerik76
film begint als een tienerfilm.
De sexscenes duurde beetje erg lang, en waren ook niet echt een promotie van "safe sex" voor tieners.
Vervolgens word het toch een aardige spannende thriller.
Begreep niet echt de actie waarom ze weer aan boord van de boot kwamen, maar al met al toch aardig filmpje geworden.
Tonypulp
Blackburn's Kristy is een stuk beter. Heeft wel te maken met gelijksoortige problemen, zeker richting het einde heeft hij er duidelijk moeite mee om er een lekker tempo in te houden en op logica te vertrouwen. Donkey Punch maakt het echter wel erg bont. Verschrikkelijk lelijk geschoten, maar met name gedomineerd door een groepje onuitstaanbare jongeren. Altijd pijnlijk als die Britten zo'n Amerikaans filmpje proberen te maken. Dat lukt ze gewoon niet.
Deze Britse low-budget productie Thriller film, heb ik puur en alleen bekeken vanwege het meespelen van Sian Breckin (van haar valt genoeg te genieten na circa 30 minuten), welke ik laatst zag in de Britse Drama film "Starred Up (2013)". De filmtitel refereert overigens aan een gewelddadig vrouwonvriendelijk seksstandje, waarbij de vrouw van achteren wordt genomen en op het moment dat de man gaat klaarkomen, slaat deze de vrouw hard op de achterkant van de hals (hierdoor ontstaat een onopzettelijke kramp in het lichaam van de vrouw).
Drie Noord-Engelse vriendinnen uit Leeds, te weten Tammi (Nichola Burley), Kim (Jaime Winstone) en Lisa (Sian Breckin), gaan tijdens een zuipvakantie op Mallorca in op de uitnodiging van vier brallerige landgenoten, te weten Sean (Robert Boulter), Bluey (Tom Burke), Josh (Julian Morris) en Marcus (Jay Taylor), om feest te vieren op een geleend jacht. Daar wordt flink gefeest en wordt er alcohol en drugs gebruikt en de daaropvolgende orgie (welke gefilmd wordt) loopt fiks uit de hand, nadat de goedgelovige maagd Josh (Julian Morris) een "Donkey Punch" uitvoert op Lisa die haar fataal wordt. Daardoor ontstaat er onenigheid onderling, over wat ze met de situatie aanmoeten.
De eerste 30 minuten van het verhaal zijn flauw, langdradig en saai, maar daarna valt er gedurende vijf minuten genoeg te genieten van de blote lichamen van Jaime Winstone en vooral Sian Breckin en nadat de laatste op een ongelukkige manier de dood vindt (door de slag breekt haar nek), wordt het zelfs wat boeiend en spannend.
De door drugs en alcohol bedwelmde jongeren maken weliswaar niet altijd de meest logische keuzes, maar dat zorgt wel voor enkele bloederige, en soms zelfs verrassende sterfscènes (met name die van Marcus door een vuurpijl en die van Sean met een buitenboordmotor, mochten er wel wezen). Maar echt eng, spannend of griezelig wordt het dan weer nergens. Het Is alleen de volgorde van het vallen van de slachtoffers (het eerst slachtoffer volgt na circa 65 minuten, die weliswaar niet gelijk doodgaat), waar eigenlijk geen peil op te trekken is, alhoewel !
Het einde onder het motto van "boontje komt om zijn loontje" en "met gelijke munt betalen", was best aardig en daarna is de film ook gelijk afgelopen. De cast bevat geen grote namen (daarvoor is het ook een low-budget productie), maar de zeven jonge acteurs doen het verdienstelijk (niemand steekt erbovenuit) en zij maken van de personages geloofwaardige karakters, die in een situatie terecht zijn gekomen die in een rap tempo ver boven hun hoofd is gegroeid.
Al met al een aardige vermakelijk Thriller film (duurt circa 95 minuten), welke zich lekker wegkijkt (met name vanaf de 30e minuut) en die zelfs een beetje spannend is.
Kondoro
"You're gonna be okay. Your lung's filling up with blood. But that's why God gave you two."
Enorme tegenvaller en extreme domper dit zeg. Al jarenlang hoor ik mijn beste maat praten over deze film, vooral op de manier hoe die dame dood gaat. Maar ook jarenlang is deze film maar amper te verkrijgen, en ook op de pindakaasmanier kwam er maar niet aan. Tot ik hem voorbij zag schieten, en ik na dertien jaar de film eindelijk eens kan kijken. Je weet eigenlijk precies wat er dan al fout is gegaan hé; een te hoge verwachtingen geschept op een film die het eigenlijk al vanaf minuut één niet waar kan maken. De slechte pornoscéne was nog wel wat indrukwekkend, maar de film bouwt echt helemaal nergens wat op. Daarnaast is deze film vooral enorm vervelend op meerdere gebieden, zijn de personages niet boeiend genoeg en mis ik gewoon de actie. Het einde wist nog iets te overtuigen, maar uiteindelijk is dit toch echt gewoon een slechte film.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Stop-Loss
Drama / Oorlog, 2008