• 9.381.150 stemmen

Geregisseerd door: Oliver Blackburn

Met onder meer: Julian Morris, Robert Boulter en Tom Burke

Releasedatum: 23 april 2009

Plot Donkey Punch

"This party is going overboard"

Een aantal feestvierende vakantiegangers besluiten hun feestje voort te zetten op een luxe jacht in de oceaan. Als één van de opvarenden op een ongelukkige manier de dood vindt, ontstaat er onenigheid onder de overige passagiers over wat ze met de situatie aanmoeten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van rep_robert

Wat een waardeloos stuk troep is Donkey Punch zeg, vanaf het begin wordt je lastig gevallen met ontzettend irritante muziek, irritante personages en een dom verhaal.
Na de doodslag/moord wordt het alleen maar erger, de film valt van de ene cliché in het andere.

De domme jongelui op de boot maken ongelooflijk domme beslissingen, waardoor ze alleen nog maar erger in de problemen komen. En als je denkt dat het niet erger kan, overtreffen ze zichzelf daarna gewoon weer in stupiditeit.

Voorbeeldje:
Je wist eigenlijk al dat ze met zo'n rare beslissing zouden komen.]Als ze gewoon naar de kust zouden varen en gewoon naar de politie waren gegaan dan was misschien alleen die Donkey Punch jongen aangehouden, maximale straf...doodslag.
Echter was het allemaal een ongeluk, dus tsjah. Verder dat argument dat het niet leuk is voor die ouders om te weten hoe hun dochter overleed raakte kant nog wal. Denk liever dat de ouders hun dochter zouden willen begraven dan dat ze ergens in de oceaan drijft en god weet waar ze is.

Jammer dat ze het altijd weer in films moeten verpesten met dit soort achterlijke gedragingen, denk bijvoorbeeld is aan een Sorority Row bv. Net zo'n domme film en zo heb je nog tig meer clichématige films waaraan de tieners hun dood volkomen aan zichzelf te danken hebben met hun stupide gedrag.

Verder is Donkey Punch totaal niet spannend en mede dankzij al die onlogische handelingen heb ik deze troep met moeite af kunnen kijken. Ook het einde was barslecht, voorspelbaar en behoorlijk droog(geen spanning).

Pluspunten waren de paar leuke kills en de muziek dat naarmate de film vorderde beter werd. Voor de rest raad ik iedereen om deze poging tot een film te mijden als de pest.

avatar van Soulistic

Soulistic

Wat een bagger.

Had het idee dat ik naar een overgedramatiseerd verhaal over Joran van der Sloot en Consorten zat te kijken.

Onrealistisch verhaal en wordt daardoor nergens spannend.

Nee, had hier meer van verwacht.

avatar van erik1677

erik1677

Ik heb een hele tijd om deze film heen zitten draaien, zal ik hem nu wel of niet kijken.

Toch maar gekeken dus, en hij viel me absoluut niet tegen moet ik zeggen.

Het eerste half uur is helaas wel wat geneuzel, maar dan komt ie ook helemaal los.

En damn! best shocking eigenlijk.

Nee, absoluut geen tegenvaller.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Slechte verhaal en dialogen, totaal geen spanning en veel ongeloofwaardigheden.

Adrift is veel en veel beter.

Elineloves

Ik vraag me af wat de makers van deze film dachten. ''Er zijn al zoveel films vol mooie mensen, wij maken er een met minder aantrekkelijke lui, inclusief een man met een hazenlip!''? Toch is dit enerzijds een verademing, om 'echte' mensen te zien. Dat de beslissingen die ze maken niet slim zijn, even terzijde gelaten.

Ik vond de herziening eigenlijk ontzettend meevallen. Ik had deze keer veel meer 'rust' en het viel me op dat ik van de eerste kijkbeurt in 2008 ook amper iets herinnerde. Indruk maken had hij dus niet gedaan, maar nu wel.

Of het zo onrealistisch is weet ik niet. Ik vind het best begrijpelijk dat mensen in het heetst van de strijd domme beslissingen maken, zeker in groepsverband. De één jut de ander op, en op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Je bent bang voor de gevolgen, dat jij ook in de problemen zal raken, en kiest dan voor de 'gemakkelijkste' uitweg. Vergeet niet dat ze ook onder invloed waren van drank en drugs.

Donkey Punch bevat een dosis seks en gore, maar voornamelijk het thriller sfeertje hangt in de lucht. Kijkt ook nog eens lekker weg, het 1,5 uur vliegt om en de film blijft interessant genoeg en de spanning blijft aanwezig.

Ja, best een fijn thrillertje.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Om deze film was nog al wat te doen geweest, vanwege enkele expliciete seksscènes. Ja, je ziet wat meer dan in de gemiddelde film, maar zoveel stelt het ook allemaal niet voor. Knap is de wijze waarop het hele riedeltje van jongetjes-meisjes-drank-drugs-seks op overtuigende wijze is neergezet zonder dat er al teveel clichés aan te pas komen. Ook wanneer er doden vallen, verzandt de film niet in een clichématige bedoeling en dat maakt het realistisch.

Donkey Punch is een film die gaat over waar mensen tot in staat zijn als zij tot het uiterste worden gedreven.

avatar van The Hidden

The Hidden

Vanavond was de tijd rijp om deze film in de speler te stoppen, nadat ik hem enkele maanden geleden gekocht heb.

Zonder al teveel verwachtingen gekeken, misschien dat hij daardoor meeviel. Donkey Punch is uiteraard geen niveau Dead Calm, maar wel beter dan menig ander tiener/twintiger-slashertje.

Leuk ook waren de personages, alhoewel ik een player met een hazelip wat vergezocht vond.

De toevoeging van drank en drugs rechtvaardigt sommige domme beslissingen en de paranoia, die in een normale tienerfilm zouden storen.

Ook waren de seks- en drugsscènes geen kapstok om een schokkende film omheen te breien. Dit is wat (sommige) jongeren zouden doen op vakantie in als ze in eenzelfde situatie verzeild raakten.

Een aanrader voor iemand die geen zware kost zoekt, maar wel iets beters dan hersenloos geslacht.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

De film lijkt me echt wel gaaf! Hoop het een keer te bekijken.

Ik heb me hier prima mee vermaakt! Verstand op nul, en kijken maar!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik wou deze film bijna kopen, en nu komt die gewoon op tv Dus die ga ik zeker zien, heb er zin in. Hebben ze waarschijnlijk speciaal voor mij gedaan

avatar van Boneka

Boneka

Het had een hele mooie film kunnen worden maar naarmate de film vordert wordt hij een stuk minder geloofwaardiger. Het speelt zich ook helemaal op de boot af, jammer. Het begint lekker en ik moest even denken aan Van der Sloot......Muziek vond ik trouwens prima in deze film, heerlijk, maar na het ongeluk werd de film toch wat minder. Het werd een soort "I know what you did last summer" verhaal waar steeds meer slachtoffers komen. En dat maakt de film gewoon minder.

avatar van krizl

krizl

Ik wist niet dat er films waren op het WARP platenlabel, waar ik grote fan van ben.

de muziek sloeg inderdaad nergens op tege mijn verwachtingen in.

Ik had ook gedacht pilleslikkende ravers te zien

maar het waren eerder irritante rijkeluis-Johnny's ! (sorry voor mijn benaming)

Dit waren minpunten maar verder een aardige slasherflick, ik heb er slechtere gezien.

een 3

avatar van yellowflag

yellowflag

Spannende film. Jammer van die seksscenes. (zouden die echt zijn?) Daarom niet waardig voor mijn collectie(waar iedereen uit leent)

avatar van yeyo

yeyo

Gruwelijk geweld is prima maar o wee als er een beetje seks inkomt?

avatar van rep_robert

De seks was juist wel prima te doen haha. Vandaar ook geen halve ster

avatar van yellowflag

yellowflag

yeyo schreef:

Gruwelijk geweld is prima maar o wee als er een beetje seks inkomt?

een beetje sex, ok. Maar dit vond ik te ver gaan. Moeite met een andere mening?

avatar van yeyo

yeyo

Ik vind het enkel nogal bizar om een film die bol staat van verminkingen en moord, vanwege één expliciete seks scène als 'niet waardig voor je collectie' te bestempelen. Is seks zoveel erger dan geweld?

Elineloves

Je zou denken dat we in 2011 leven en niet in 1814...

Ja, daarom is het ook zo jammer dat ze zelfs in 2011 nog kutfilms afleveren

Elineloves

Ik had het natuurlijk over de sex(scènes), duffe. Die vond ik persoonlijk best goed te doen.

avatar van rep_robert

Dat probeerde ik dus te zeggen, wel seksscenes, maar tegelijkertijd ook kutfilms als dit afleveren

Naomi Watts

Beetje vreemd die aversie tege nseks, en niet tegen geweld. Wat zijn velen toch ook conservatief. En wat had je verwacht van een film met de titel Donkey Punch? Een boksende ezel? .

Elineloves

Denk dat de meerderheid van de mensen op voorhand niet zal hebben geweten wat een Donkey Punch is. De meeste mensen zullen er niet mee bekend zijn of van hebben gehoord, denk ik. De poster en het plot laten er ook niets over los.

Naomi Watts

Blijf het vreemd vinden als je dat niet kent, but that's me .

avatar van rep_robert

We slaan onze vriendinnen natuurlijk allemaal zo

Naomi Watts

Al is de term toch best algemeen bekend dacht ik, en we hebben allemaal Guttermouths 30 wel eens gezien .

Elineloves

Bij de 'standaard' filmkijker die dit begrip niet kent en deze film bijvoorbeeld tegenkomt in de MediaMarkt, zullen echt geen belletjes bij gaan rinkelen, of ze denken gewoonweg niet over de titel na. Vooral de oudere generatie zal dit niet kennen, onder de jongeren zal de term wel wat bekender zijn.

avatar van rep_robert

Ik kende hem serieus ook nog niet hoor Maar het gedoe om wat seks snap ik al helemaal niet, vooral als de kritiek ook nog is van mannen komt Ik zou me eerder om andere dingen zorgen maken in Donkey Punch.

Naomi Watts

Hmm, ik denk altijd wel over de titel na. Zegt bijna altijd veel over de film, en lees uit principe niet de synopsis achter op de hoes. Staan vaak veel te veel spoilers in, en zo'n titel is vaak en prima alternatief.

avatar van rep_robert

De Donkey Punch is natuurlijk slechts een middel aan het begin van de film om het verhaal te vertellen. Heeft voor de rest niet meer veel met de film zelf te maken. Dit standaard verhaal is natuurlijk al wel 10 miljoen keer eerder verteld.