Genre: Avontuur / Drama
Geregisseerd door: Ron Howard
Met onder meer: Tom Hanks, Bill Paxton en Kevin Bacon
Releasedatum: 12 oktober 1995
Plot Apollo 13
"Houston, we have a problem."
De film vertelt het waargebeurde verhaal van de 13e Apollo missie, op weg naar de maan. De astronauten Lovell, Haise en Swigert ondervinden dat er in 1970, na de landing op de maan, nog maar weinig interesse is in de missies naar de maan. Dit verandert echter als er een aantal dingen verkeerd gaan in de Apollo, en een terugkeer naar de Aarde onwaarschijnlijk wordt.
Jim Lovell
Deke Slayton
Henry Hurt
Mary Haise
VanRippestein
Ik heb Apollo 13 gister voor het eerst gezien. Ik moet zeggen dat het ook was wat ik had verwacht: in alle opzichten niks speciaals. Waarom deze film zo'n lading prijzen heeft gewonnen is voor mij echt een raadsel, alhoewel ik weet dat ze in Amerika elk waargebeurde verhaal bij voorbaat al emotioneel vinden.
Het is een acteerfilm. en over de acteurs valt niks aan te merken. Iedereen komt goed over, aan de andere kant ook geen opvallend goede prestaties.
Die trend zet zich eigenlijk over alle andere aspecten van de film voort: niet slecht maar eigenlijk ook niet noemenswaardig goed. onopvallend
Een film om te kijken bij gebrek aan beter, maar zeker geen film om naar op zoek te gaan.
Galantje0012
spannende film en goed geacteerd! (vooral door tom hanks)
heb het boek thuis liggen. maar de film is minstens even goed! vanwege zeer goede effects en zeer goed beeldgebruik. ook die beelden van wat er "ECHT" gebeurd is scoren voor mij erg.
thedudesons
redelijke film om naar te kijken. beetje te veel drama, maar wat verwacht je ook van de usa die een pro usa film moeten maken....
Comanchero
Ik word hier zo moedeloos van
. Als Nederlanders een pro-Nederlandse film maken slaan we ons allemaal op de borst uit misplaatste trots, maar Amerika mag dat niet, dan wordt het te sentimenteel of dramatisch genoemd. Jakkas!
Usual Suspect
Ik vind dit een geweldige film, die ik keer na keer kan kijken, zonder dat het verveelt.
De super cast met Hanks, Paxton, Bacon, Sinise en Harris doet het geweldig, en de scene's in de spaceshuttle en de ruimte zijn fantastisch, vakkundig en vol spanning in beeld gebracht.
4,5.
Matchostomos
Traditioneel, doch oerdegelijk vakmanschap, waarmee Howard voor het eerst toonde waartoe hij enigszins in staat was. De kijker voelt zich evenals de crewleden van de Apollo 13 bijzonder benauwd en geïsoleerd, wat uiteraard de nodige spanning met zich meebrengt. Daarnaast kan Howard eveneens steunen op de bijzonder authentieke kostumering, het verfijnde geluid en de degelijke acteerprestaties.
3.5* ...maar meer zit er voor een Howard meestal niet in...
Baklap
helemaal goed heel erg mooi gemaakt wel een lekker amerikaans helden verhaal maar ondanks dat zeker een top film. Spannend en vooral mooie audio in deze film! 4,5
Steven Taylor
Net opgehaald, ben benieuwd. Jaren terug al eens gezien natuurlijk. Was toen wel onder de indruk. Hopelijk staat ie nog steeds!
villasappho
Pas geleden voor het eerst gezien (moet ik mij schamen?) vond hem er mooi en indrukwekkend zeker doordat ik niet bewust wist wat er allemaal aan de hand was met die shuttle.
4.5
baard8
geweldige film! een echte klassieker.. zeer spannend verhaal en zeer goed geacteerd..
4,5
Michael_deNiro
Inderdaad een klassieker.
Ron Howard maakt een prachtige film. James Horner met zijn prachtig gecomponeerde muziek.
En de acteerprestaties niet te vergeten.
Om een lang verhaal kort te maken:
Sterke film die me erg interesseerde omdat ik de ruimtevaart altijd erg boeiend vind. Je weet vooraf wel hoe de film zal aflopen, maar dat maakte de film niet minder. Ook het goede acteerwerk van vooral Hanks en Paxton zorgde daarvoor. Prima gefilmd en voorzien van het nodige drama en emotie.
Vanmiddag herzien en ik moet tot de conclusie komen dat deze film een waar meesterwerk is.
De film heeft alles , top acteurs , drama en veel spanning daarnaast berust de film op ware gebeurtenissen.
Tarkus
Hoewel iedereen de afloop van dit verhaal kent weet de film van begin tot eind te boeien.
Het is en blijft een schokkend verhaal, dat weliswaar een goede afloop kent, en hier prima wordt verteld. Mede dank zijn een cast om U tegen te zeggen.
Tom Hanks, Bill Paxton en Kevin Bacon spelen de drie astronauten en doen dit uitstekend, maar ook Gary Sinise en Ed Harris spelen belangrijke rollen die je niet uit het oog mag verliezen en bijdroegen tot de goede afloop van het ganse drama.
Het is niet de eerste maal dat ik de film zie (wel op DVD), maar wederom heb ik ervan genoten en wederom heb ik in spanning zitten kijken.
Een film die je keer op keer kan boeien en de spanning doet herbeleven kan geen slechte film zijn, integendeel, dit is een van Ron Howard's meesterwerken.
Topklasse !!!
Ondanks de voorspelbaarheid, is dit een prettig te pruimen film. Misschien ietwat langdradig maar ook spannend met uitstekend acteerwerk, Goed.
film_kaza
De enige "ruimte film"dfie ik ooit heb gezien. En deze weet, zelfs al heb ik geen idee wat al die code-taal betekend, het steeds spannend te houden. Het is alleen ietsjes te langdradig. Maar de acteerprestaties en de muziek van James Horner weten dit weg te werken.
i.Ron S.
Een hele tijd geleden dat ik deze film zag, ik herinner me nog dat er prachtige beelden in voorkwamen, zoals wanneer ze vanuit de ruimte op de aarde neerzien.
Ik vond het allemaal heel realistisch en zeer goed om je in te leven in de situatie waarin de personages zich bevinden. De angst en tegelijk de schoonheid. Heel mooi gedaan en goed geacteerd, maar het is dan ook een echte wereldcast.
Het heeft wel nogal wat typisch Amerikaanse momenten, sommige momenten duren iets te lang.
Maar het feit dat ik deze film nog in gedachten kan brengen wil al iets zeggen, ik zou hem nog eens moeten zien maar dan op DVD.
lucdecoster
Mooie fantastische, dramatische film. Ik wist niet veel af over al die apollo's. Zo wist ik zelfs niet dat apollo 11 : de landing op de maan was in 1969. Ik vond het wel een complexe, technische film maar het stoorde mij niet. Eigenaardig dat men volgens wikipedia een zuurstoftank uit apollo 10 haalde om hem in apollo 13 te steken, maar ja wie ben ik. Wat ik zo mooi vond was de start en de landing op de aarde met natuurlijk de climax op het einde : de 3 à 4 minuten stilte : dit was ongelooflijk spannend met vele emoties. Nu vind ik ook normaal dat er wat Amerikaans chauvinisme is bij zo'n gebeurtenis. Indien dit 3 hollanders waren was heel Nederland in een oranje-gekte.
Gil -Galad
Ik vond het in het begin inderdaad een beetje een pro -Amerika film, maar hij groeit enorm. Dingen als de verloren ring zijn een beetje saai en onnodig, zeker omdat ze er niet meer op terug komen. De special effects waren niet echt geweldig, maar ook die vielen niet tegen. De hele film lang voelde ik eigenlijk een 3 a 3.5 aankomen, maar op het moment dat de 3 minuten aanbreken voel je toch dat je echt geeft om de personages. De blijheid die je dan krijgt voelt gewoon geweldig, en gelukkig ook geen ellenlang einde.
Legan
Apollo 13... Mooi en degelijk gemaakt maar verder niets bijzonders. Bij vlagen onderhoudend en degelijk geacteerd, maar duidelijk te lang in duur en vooral erg steriel. Ondanks de props, kostuums, etc... kreeg ik totaal niet het jaren '60/'70 gevoel. Het oogt allemaal gewoon te steriel. Te nep. Het bevat enkele schaarse, voorspelbare 'kippenvelmomenten', zoals de launch, maar als je mij zou vragen of je wat mist hebt als je de film niet hebt gezien, dan is mijn antwoord gewoon nee.
Timothyvdmeer
Al zo vaak gezien maar echt een hele goede film met allerlei topacteurs. Vond ook de rol van Ed Harris goed!
Tomkx
Super film, elke film die wat met de ruimte te maken heeft scoort bij mij hoog.
tommykonijn
Apollo 13.. Een erg mooie film. Tom Hanks, Kevin Bacon, Ed Harris etc. acteerden erg goed hun rollen. Wat me ook opviel was dat er prachtige muziek in de film zat, en ook dat de film zelf heel mooi gemaakt was. Het einde kon bijna niet beter. Hier en daar was het misschien wat langdradig, maar over het algemeen vond ik het zeer zeker een goede film.
kimberlyVD
Erg ondergewaardeert hier vind ikzelf...
Want ik vond hem prachtig. Al vanaf het begin voelde ik mee met de personages. Hun passie voor ruimtevaart spat van het scherm, dat opzich vond ik al ontroerend. Ik had dan ook al onmiddelijk veel respect voor de 3 astronauten en de rest van het team.
En dan gebeurt er zoiets verschrikkelijk. Eén grote nachtmerrie... Zo voelde ik het aan. Hang daar maar eens, zoveel duizenden kilometers ver van de aarde weg... Ik mag er niet aan denken!
Echt geweldig in beeld gebracht. En het acteerwerk, subliem.
Jaja... verbazend mooi filmpje.
Voorlopig 4 sterren met veel kans op verhoging.

De zes beste films geregisseerd door de vandaag jarige Ron Howard (68)

Hartkloppingen: de vijf spannendste films die op Netflix te vinden zijn

Netflix verwijdert binnenkort deze titels uit het aanbod

The Green Mile

Captain Phillips
Biografie / Actie, 2013

Lion of the Desert
Biografie / Drama, 1980
maanfloridanasaspaceman race against timehouston, texasgebaseerd op een waargebeurd verhaalruimtereddenoverlevingrampexplosieastronautimaxsaturn v rocket couragehypothermiaapollo programcape kennedylunar missionspacecraft accident