• 9.372.314 stemmen

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Hanks, Bill Paxton en Kevin Bacon

Releasedatum: 12 oktober 1995

Plot Apollo 13

"Houston, we have a problem."

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de 13e Apollo missie, op weg naar de maan. De astronauten Lovell, Haise en Swigert ondervinden dat er in 1970, na de landing op de maan, nog maar weinig interesse is in de missies naar de maan. Dit verandert echter als er een aantal dingen verkeerd gaan in de Apollo, en een terugkeer naar de Aarde onwaarschijnlijk wordt.

Jim Lovell

Mary Haise

avatar van italian

italian

The One Ring schreef:

Een ander klein puntje van kritiek (maar wel een die misschien meer aan mezelf ligt dan de film) is dat er wel heel veel technisch gewauwel en ruimtevaart-jargon in de film zat. Ik heb eigenlijk meestal geen flauw idee wat ik met al die informatie aan moet, want ik snap er toch niks van en ben vast niet de enige. Aan de andere kant zou ik verder ook niet weten hoe ze het eruit konden laten. Maar de film was wellicht minder langdradig geweest als ik niet constant naar die informatie moest luisteren

sterker nog, er zullen er zeer veel zijn!

ik snapte er ook bijna niets van van dat ruimtegedoe waardoor je een groot deel van de tijd een film aan het kijken bent die je gewoon niet verstaat en dus zeer langdradig wordt aangezien dat je met de informatie die je krijgt niets mee kan doen...

avatar van kiriyama

kiriyama

Goede film met een dito cast die geen moment verveeld. Als het verhaal je wat lijkt moet je deze zeker gaan kijken.

avatar van Film Pegasus

Zoals er al mensen gezegd hebben lijkt het soms langdradig met al het jargon dat gebruikt wordt. De acteerprestaties zijn wel goed, maar zeker geen klassiekers. Waarom Hanks meer recht had op een Oscar tegenover zijn collega's is me een raadsel. De film begint nogal traag, maar dat kan voor een deel aan het onvermijdelijke taalgebruik liggen met veel jargon. Eens de ramp begint schiet er echter een shot energie in de film. De regisseur en montage zorgen dat de spanning mooi opgebouwd wordt. En dat is niet evident met een waargebeurd verhaal, waarvan al bekend is hoe het eindigt.

Minpunt is (zoals ik al een paar keer zei) het jargon en het wetenschappelijke gedeelte en eigenlijk had ik meer verwacht van de cast.

Pluspunten zijn de opbouw van de spanning (vooral 2e deel van de film) en de prachtige beelden. Mooi decor in de shuttle en de mooiste lozing van urine in film.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

geweldige film met geweldige cast .

hij heeft wel iets van independence day en armageddon.

ik geef 3.5

avatar van kelvino

kelvino

briljante film en nog iets op 15 augustus 2006 is ie op TV

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Erg Amerikaans, maar wel erg entertaining ook.

Houston, we've got a problem

avatar van kelly1610

kelly1610

Heel goed, zeker een aanrader! Al vaak gezien, maar ga hem vanavond zeker weer kijken. Ik hou van waar gebeurde verhalen dus... 4.5 *

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

jack-sparrow schreef:

geweldige film met geweldige cast .

hij heeft wel iets van independence day en armageddon.

avatar van Toby N. Tucker

Toby N. Tucker

Ik heb al moeite met de term ''waargebeurd verhaal''. Weten we echt zeker dat er mannen op de maan zijn geweest ??

avatar van The One Ring

The One Ring

De mannen van Apollo 13 zijn in ieder geval nooit op de maan geweest, dus kunnen we veilig aannemen dat het waargebeurd is

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Vrij spannende film, erg Amerikaans dat wel. Geen bijzondere film maar het is zeker geen marteling om hem te zien. 3,5 *

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Blijft van A tot Z boeien dit verslag van vlucht 13.. Lekkere film om te kijken

avatar van killzone

killzone

Appolo 13 is een film die je of echt boeiend vindt qua de informatieve deel van de film of echt een hele saaie film vindt qua de langradigheid van de film.

Je kunt niet echt als neutrale kijker naar de film kijken.

Want als je dat doet is Appolo 13 een saaie film met veel dialogen en weinig spanning.

Maar de film is toch op de één of ander moment toch erg leuk wegens de informatie die je krijgt over de echte landingen en over het spel van de acteurs, vooral Tom hanks is goed en Bill Paxton kan er ook mee door, maar verder ja, een beetje té gewoontjes van de overige cast.

Net geen meesterwerk, maar wel boeiend, ook al zit er geen echte spanning in.

Tenminste beter dan Blackdraft (ook van regisseur Ron Howard)!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Goede, boeiende film met goed acterende cast. De film is dan nooit echt spannend, integendeel soms best voorspelbaar, maar vermakelijk was het wel. Die 140 min waren toch sneller voorbij dan ik dacht. Soms kreeg ik ook kippevel, kortom de film heeft indruk gemaakt en verdient een ruime voldoende.

Ik hou het op 3,5*

avatar van sangha

sangha

integendeel tot wat veel andere mensen hier vinden vond ik deze film niet langdradig. ik vond het prachtige film die de chaos ontzettend goed neerzette en ook de acteurs waren goed. ik weet niet hoe ik erover ga denken als ik hem nog een tweede keer ga kijken, maar voor nu vind ik het een ontzettend goede, meeslepende film.

avatar van trebor

trebor

Gewoon een steengoeie film waar vooral het houtje touwtje van de USA ruimtevaart eind jaren 60 naar voren komt.

Prestige won het toen van veiligheid, je zal er maar ingezeten hebben.

avatar van coconoto

coconoto

Langdradg voor sommige, ik had hier geen problemen mee maar erg, erg spannend!!

avatar van hel1

hel1

killzone schreef:

Je kunt niet echt als neutrale kijker naar de film kijken.

dan zal ik wel de eerste zijn... ik vond het een prachtige film en wel spannend van begin tot einde. het is een mooie rijk inhoudelijke film over de ruimtevaart. ik vind het een aanrader!

avatar van lowhusky

lowhusky

predator schreef:

Houston, we've got a problem

In de film zeggen ze "Houston, we have a problem", historische "misquote", Swigert zei: "Houston, we've had a problem here" en toen herhaalde Lovell met: "Houston, we've had a problem".

avatar van NarcissusBladsp.

NarcissusBladsp.

Mooie shots in en vanuit de capsule: het geeft een prima inkijk in hoe de reis geweest moest zijn. Ook de sfeer bij de leiding van de missie mooi weergegeven. Gewoon een prima reconstructie van een legendarische reis. Uiteindelijk met huis-, tuin- en keukenmiddelen overleeft men. Schitterende shots van de maan vanuit de capsule etc.
Prima acteurs, kortom een leuke, interessante en spannnende film. Traditioneel vakwerk. En die Hanks blijft een aardige gozer. 3,5*

avatar van by_the_way

by_the_way

Leuke film maar niet wat ik ervan verwacht had. En de scene's op de maan zijn inderdaad eenvan de leukste uit de film.

avatar van aerogp1

aerogp1

Erg interesante film. Eerste gedeelte was wat saai. Ook had ik meer wrijving verwacht tussen de bemanningsleden, zodat er nog wat meer "drama" in de film zou zitten.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Prachtig verhaal en goed gespeelt. Kevin Bacon en Tom Hanks spelen erg goed.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Het was lang geleden toen ik de film had bekeken, maar voor zover ik me herinner was het wel een leuke.

*2,5*

avatar van joe black

joe black

Ik was negen jaar toen de film uitkwam maar ik weet nog héél goed toen ik hem was gaan zien. Ik was helemaal overweldigd! heb hem sindsdien niet meer teruggezien maar ik geef hem de voordeel van de twijfel: 3,5*

avatar van neoryzer

neoryzer

in zijn gerne 1 van de beste, zeer ontspannend en je leert nog een beetje geschiedenis bij op een leuke wijze 3.5*

avatar van papaEd

papaEd

Eigenlijk een schande maar, heb hem pas vanmiddag voor het eerst gezien. gweldige film.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Wat een drammerige film, echt een aanfluiting. Een film zonder cliché's had ik niet verwacht, maar dit... het druipt er van af! Wat een overdaad aan uitgekauwde filmtrucjes en melodrama. Af en toe had ik echt de aanvechting om de film af te zetten en iets anders te gaan doen.

Nou is Tom Hanks toch al niet echt een feest om naar te kijken, die man 'heeft 't' domweg niet, ook de rest van de cast presteerde hoegenaamd niks. Bordkartonnen figuurtjes en typjes die kleurloos werden 'ingevuld'. Acteren op de automatische piloot. . Wat een flauwe hap. Brrrrr....

1,0* voor de moeite.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik vreesde al zoiets. Daarom maar niet gekeken, en zinnigere dingen gedaan.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Puh, opschepperd

Trouwens, Kevin Bacon vond ik wel het minst slecht onder de acteurs, hoewel hij in rotzak-rollen nog altijd op z'n best is. Die ene ster is dan ook grotendeels door hem verdiend.