Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Cameron Diaz, James Marsden en Frank Langella
Releasedatum: 4 februari 2010
Bekijk via CANAL+
Plot The Box
"All you have to do is push the button."
Norma en Arthur Lewis, een jong stel dat in een buitenwijk woont, krijgen een simpel houten doosje cadeau. Een vreemdeling komt langs met het bericht dat de eigenaar van het doosje $1.000.000 zal krijgen als die op een knop drukt. Maar de druk op de knop zorgt er ook voor dat ergens anders op de wereld iemand sterft, iemand die ze niet kennen. Met de doos maar 24 uur in hun bezit, zitten Norma en Arthur met een dilemma. Gebaseerd op de "Button, Button" aflevering van The Twilight Zone.
Norma Lewis
Lana Burns
Rhonda Martin
Martin Teague
Tarkus
Goede thriller, met een opvallend goede Cameron Diaz in een niet komische rol.
Het verhaal is zeker mysterieus, maar toch wel goed uitgewerkt, al viel het einde wel tegen.
Prachtige make-up bij Frank Langella, die evenwel zijn Oscar-prestatie uit 'Frost-Nixon' niet kan herhalen.
Maar ik kan niet zeggen dat ik me heb verveeld met deze film.
Een beter einde en er was een hogere score aan verbonden geweest.
De film begint echt heel sterk, de sfeer wordt vanaf minuut 1 fantastisch neergezet en de mysterieusheid in de film druipt er vanaf. Zelden heb ik de laatste tijd het 1e uur zo nieuwsgierig naar een film zitten kijken. Wat een spanning en frustratie tegelijk.
Dit komt mede dankzij Diaz en Marsden. Die zijn in vorm en Langella is echt fantastisch als Arlington Steward, de mysterieuze man. Die helaas richting het einde niet meer zo mysterieus is
Ik was blij dat Diaz al redelijk vlot op de knop drukte, waardoor ik mijn voorspelde ergernis over het niet indrukken van de knop lekker naast me neer kon leggen. Kelly bouwt de spanning gestaag op en laat je lekker gissen naar al die mysterieusheid, veel vreemde blikken en veel bloedneuzen. Ja, je zit met heel veel vragen.
Helaas kent de film ook een keerzijde, op een gegeven moment wordt het plot duidelijk en kent de film ondanks een paar sterke scenes(bibliotheek) helaas weinig verrassingen meer. Het wordt allemaal wat voorspelbaar en dat hele alien/hiernamaals gedoe vind ik totaal niet passen bij het 1e uur van de film.
De film eindigt wel behoorlijk sterk, waardoor toch maar weer duidelijk wordt dat het indrukken van de knop eigenlijk niet meer is dan een vicieuze cirkel die rond gaat.
Uiteindelijk dankzij dat ijzersterke 1e uur toch nog een meevallertje!
Vier sterren voor het 1e uur en twee sterren voor het tweede uur.
Gemiddeld: 3*
susanenjan
Wat een baggerfilm!!!!!
Helemaal op de bank genesteld voor een "spannende" film, maar wat een tegenvaller.
Er was werkelijk niets spannends aan de film.
Tuurlijk acteert C.D. weer uitermate goed, maar dat maakt de film nog niet interessant.
Ik raad je niet aan deze film te huren, want het staat garant voor bijna 2 uur gapen en wakker proberen te blijven, in de hoop dat het toch nog spannend gaat worden......
Vind de film zeker in het begin erg spannend. Er gebeuren veel vreemde dingen, alleen al op die repetitie voor de bruiloft. Vreemde gedragingen van personages en wat wil die man met die box nou?
Ik weet niet hoe jij het hebt beleefd, dat je teleurgesteld bent over de tweede helft begrijp ik volkomelijk. Maar je slaat wel een beetje te erg door.
Naomi Watts
Your home is a box. Your car is a box on wheels. You drive to work in it. You drive home in it. You sit in your home, staring into a box. It erodes your soul, while the box that is your body inevitably withers... then dies. Where upon it is placed in the ultimate box, to slowly decompose.
Tja erg goede film, de slechte kritieken verbazen mij niets. Samenhang is er niet, een degelijke uitleg wordt er overigens ook niet gegeven en met al het Hollywood geweld de laatste tijd met een ietwat vage storyline doen ze vrolijk alles uit de doeken, dan wordt het niet goed. Helaas heeft Kelly ook nog eens aan de stok met onredelijke Donnie Darko fanboys.
Toch een enorm interessante films. Vooral het gespeel van Kelly met beeld en audio blijft niet minder dan geniaal. De setting vind ik ook heerlijk, de jaren 70, die lelijke art-deco design, die kapsels, de aankleding. Uitgangspunt is ook erg interessant in the Box, en de uitwerking is niet altijd even ideaal maar is wel goed verzorgd. De gebrek aan samenhang van de scenes vind ik het grootste pluspunt aan The Box, dat geeft het nog meer een surreële droom/nachtmerrie 'feel'.
Film kent ook een heerlijk bevreemdende sfeer, met al die vage schimmen die je tegenkomt. In zo'n verhaal hoor je natuurlijk ook een leading bizar sleutelpersoon te hebben, en die vult Langella met verve in. Ook erg veel scenes die erg bevreemdend aanvoelen, en het gebrek aan samenhang speelt daar zijn rol in. Einde vond ik ook nog best wel indrukwekkend trouwens, en gelukkig blijft een gedetailleerde uitleg uit. Geweldige Kelly eigenlijk, die imho op elk vlak wel beter is dan Donnie Darko, even bedenken hoe ik dat nog tot uiting ga brengen in de beoordeling. Zeker niet voor iedereen deze Kelly, vooral niet voor de DD fanboys maar zeker een enorm interessante film. Qua weirdness is er nooit een mindfuck geweest die zo dichtbij de 'feel' van een Lynch kwam, deze ligt er ook nog ver van af maar komt van al die MF's nog wel het dichtst bij en dat is een prestatie van formaat.
Metalfist
Mooie recensie, fijn dat er iemand de film nog eens kan waarderen!
Naomi Watts
Ik heb er te lang mee gewacht door diezelfde vernietigende waarderingen. Maar gewoon een erg goed filmpje, jammer dat velen het niet kunnen waarderen. Ook voor mensen die deze film wilen gaan zien. Het succes van Donnie Darko wordt Kelly een beetje fataal, onterecht overigens.
AmazingPP
Nadat ik de trailer van deze film had gezien was ik erg benieuwd naar dit product. Vandaag gekeken en eerlijk gezegd viel hij me wel een beetje tegen. Ik vond hem hier en daar gewoonweg saai. Echter, het gegeven vond ik wel heel aardig en wilde dan ook heel graag weten hoe de film uitgewerkt zou worden. Op zich is dat best wel OK gedaan, maar als je van films houd waarin je op alles een antwoord krijgt, moet je deze achterwege laten. Ik kan de film zeer zeker waarderen, maar dit is meer om het filmische aspect dan om het verhaal. Er blijven naar mijn mening teveel vragen onbeantwoord. Diaz speelt de sterren van de hemel en laat zien dat ze meer kan dan komedie. Marsden doet reuze zijn best en zet zijn rol gewoon goed neer, maar de show word gesteeld door Langella, die met een laatste tikje aan zijn hoed deze film eindigd. 3 *
Ik vond hem hier en daar gewoonweg saai. Echter, het gegeven vond ik wel heel aardig en wilde dan ook heel graag weten hoe de film uitgewerkt zou worden. *
Gebruik je wel de juiste woorden? Als je nieuwsgierig bent naar het verhaal kan je toch moeilijk zeggen dat het saai is?
Naomi Watts
Een interessant concept kan gewoon saai uitgewerkt worden hoor.
Ja, maar als je tijdens de film nieuwsgierig bent naar hoe het afloopt kan ik moeilijk concluderen dat je het dan saai vindt.
Denk dat ik de zin wel verkeerd geïnterpreteerd heb nu ik het zo herlees
Metalfist
Volgens mij kan dat wel hoor. Met Curious Case of Benjamin Button was ik ook benieuwd hoe het ging aflopen maar alles er rond was erg saai.
Suleika1
Ik snap echt niet dat mensen op de knop zouden drukken... Ben ik nou echt zo'n goody-two-shoes dat ik niet op de knop zou drukken? :S Helemaal niet moeilijk om over na te denken.
Nou ja, uiteindelijk na het einde van deze film zou ik hetzelfde zeggen.
Maar vooraf zou ik het eigenlijk wel indrukken, ik ken diegene toch niet. Als iemand in Afrika overlijdt door de druk op de knop van mij zou ik er persoonlijk niet wakker van liggen. Het wordt anders als het dichterbij komt.
Suleika1
Inglourious basterds een flop??!!
Dat is wel een heeel goede grap!!

Suleika1
Nou ja, uiteindelijk na het einde van deze film zou ik hetzelfde zeggen.
Hmm dat kan ik echt niet begrijpen :S Het is toch een leven dat jíj beëindigt, en dat er zonder jouw actie nog zou zijn. Het is eigenlijk niet veel anders dan dat je een trekker overhaalt, alleen zie je de persoon niet. Nope, ik zou het moord vinden, zou niet met mezelf kunnen leven joh, daar kan geen geld van de wereld tegenop.
Tsjah, het blijft toch een behoorlijke afstand he. Als iemand 10 000 km verderop overlijdt kan ik er onmogelijk mee zitten eigenlijk. Pas als iets dichtbij je komt ga je er toch wat meer over denken. Wat dus ook gebeurt in de film. Je merkt toch in the Box dat de mens tegenwoordig een individualist is.
Suleika1
Jammer, hoop toch niet dat iedereen er zo over denkt.
Het is toch willens en wetens iemands leven beëindigen ( =moord ).
Tsjah, jij vindt het moreel verwerpelijk, misschien is het ook zo. Maar veel mensen zullen er ongetwijfeld op drukken.
Uiteindelijk is niemand perfect en schuilt er in ieder mens wel een klein duiveltje
Tonypulp
Grote meerderheid zou hetzelfde doen. Ligt ook wel de kracht van deze film. Het is geen domme beslissing, juist heel begrijpelijk in die positie. Een positie waar je je als afstandelijke kijker maar lastig in zult kunnen vinden aan het einde. Maar wanneer je er dan even stil bij staat, concludeer je uiteindelijk toch dat je hetzelfde zou hebben gedaan.
Ik krijg zin om 'm te herzien
Ik bedoel, hoeveel geven we uiteindelijk nou echt om die Afrikaanse kindertjes bijvoorbeeld? Ik steun SOS kinderdorpen met 6 euro per maand op dit moment, maar ik zou ook op die knop drukken. Mijn slechte daad compenseer ik dus met het feit dat ik die arme kids toch ook weer wel help.
Suleika1

Ik geloof niet dat een meerderheid dit zou doen. Als je echt de kans kreeg, als je er echt over na zou denken, zou je toch echt niet zomaar iemands leven beëindigen?? Stel, je vermoordt een heel onschuldig iemand, een kind misschien? Hoe zou je dan kunnen leven met jezelf?
Er wordt gesteld dat het een moeilijke keuze zou zijn om wel/niet de knop in te drukken. Nou, ik vond het meteen al geen moeilijke keuze: zeker niet doen dus, had ik gezegd. Ik had gezegd: pak je doos en scheer je weg hier met je walgelijke voorstel!
Maar misschien ga ik hier te ver op door...
Ik moet gewoon geloven dat de meerderheid dit niet zou doen, want ik geloof liever in het goede van de mens.
Helaas is de wereld niet zo goed
Denk dat de overgrote meerderheid weinig geeft om zo'n aidskind uit Afrika(klinkt heel grof, maar het is wel zo denk ik). Een miljoen euro is heel veel voor mensen, 98% van de mensen op deze aardbol zal in hun hele leven nooit een miljoen verdienen. Het is niet zomaar iets waar we over praten.
Zo fictief is the Box ook niet naar mijn mening, de mens is qua gedrag ook erg moreel verwerpelijk. The Box geeft eigenlijk ook goed weer dat een paar tegenslagen voor een gezin al heel veel invloed heeft op de beslissing om zo'n knop wel of niet in te drukken.
Raar he met al die oorlogen, moordenaars en andere criminelen op deze planeet. Mooiste voorbeeld is nog wel Bouterse die als president wordt herkozen. Criminaliteit loont blijkbaar.
roelv
Film een paar dagen geleden gezien. Ik vond het een interessant concept, dat behoorlijk goed uitgewerkt werd. Natuurlijk een geleend concept (van de Twilight Zone-aflevering: 'Button Button'), maar dan wel met een leuke twist eraan.
Als diehard Donnie Darko-fan kon ik deze film sowieso al waarderen om de vaagheid ervan.
Het mooie van de film is het hele concept zelf; je hebt 24 uur de tijd om op een knop te drukken. Als je dat doet gebeuren er twee dingen:
1. Iemand ergens op deze wereld, die je niet kent, zal sterven.
2. Je krijgt een miljoen (dollar) cash.
Het interessante is om te zien dat er al vrij snel op de knop wordt gedrukt, onder het motto: "Boeien, we kennen die persoon toch niet"; niet wetend dat 'the box' ook weer aan andere mensen aangeboden kan gaan worden en dus 'terug gaat vuren'.
Het is een boeiende test die voorgelegd wordt door Arlington Steward, (die er overigens heel freaky uit ziet met dat stuk uit zijn gezicht) wie overigens goed gespeeld wordt door Langella.
De test is namelijk om niet op de knop te drukken. En dat kunnen veel mensen niet laten. Want geld is belangrijker dan een mensenleven. Toch?
De film roept in ieder geval veel discussie's op, daarin slaagt deze film sowieso al beter in dan menig andere film.
Het is wel een lastig te volgen film, die niet door iedereen begrepen zal worden. Maar dat maakt niks uit. Ik was van begin tot eind geboeid en vooral gefascineerd door het verhaal.
Ronduit geniaal, terwijl ik een mindere film had verwacht, gezien de ontvangst ervan.
Alleen geschikt voor mensen die actief een film willen kijken. In hapklare brokken komt deze film namelijk niet.
Tegenvaller dit. Het verhaal en concept zijn natuurlijk erg interessant en voor mij gelijk al een reden om de film te willen zien, wie de regisseur dan ook is. De uitwerking is echter behoorlijk tegenvallend.
Hoewel ik de film redelijk goed kon volgen, komt het toch allemaal op mij over als een nogal onsamenhangend geheel, waarvan de beweegredenen van een ieder lang niet altijd duidelijk zijn, sommige zaken duidelijk zijn, sommige vaag en sommigen ook wat tegenstrijdig. Daarnaast acteren Diaz en vooral Marsden maar erg matig. Alleen Langella is op sommige momenten wel heel sterk. Dat zijn ook gelijk de momenten dat er wat spanning in de film zit, want daar ontbreekt het een film als deze ook aan.
De film schetst verder een goed beeld van de jaren zeventig, wat qua sfeer wel goed is, al wordt die sfeer soms ineens weer tenietgedaan door de soms erg slechte sfx die de film heeft. Onvoldoende dus.
VanRippestein
Vraagje:
Klopt t dat op de karige dvd edition (deze) ook die twilight episode staat + wat andere extra's of heb ik de verkeerde dvd meegekregen?
David Aaronson
The Box verteld het verhaal van de gedoemde mensheid; wij zijn ten prooi gevallen aan hebberigheid en moord en er is No Exit meer. De hel, dat zijn de anderen. Het experiment met de doos is slechts bedoeld om die kern van de mens bloot te leggen.
Goede, intrigerende film, met veel interessante verwijzingen.
VanRippestein
Fijne recensie. Ik kan me er goed in vinden: Diaz en Marsden acteren fckng beroerd. De dialogen zijn daarnaast van een tergend niveau. En de motivatie van de karakters ontbreekt wat. Neem bijvoorbeeld de scene dat Diaz haar voet laat zien in de klas: Wat een bizzariteit. Ik heb nog nooit een docent meegemaakt die haarzelf zo makkelijk voor lul zet. Dat neemt niet weg dat ik me redelijk met de film vermaakt heb, dus een krappe voldoende.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix