Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Cameron Diaz, James Marsden en Frank Langella
Releasedatum: 4 februari 2010
Bekijk via CANAL+
Plot The Box
"All you have to do is push the button."
Norma en Arthur Lewis, een jong stel dat in een buitenwijk woont, krijgen een simpel houten doosje cadeau. Een vreemdeling komt langs met het bericht dat de eigenaar van het doosje $1.000.000 zal krijgen als die op een knop drukt. Maar de druk op de knop zorgt er ook voor dat ergens anders op de wereld iemand sterft, iemand die ze niet kennen. Met de doos maar 24 uur in hun bezit, zitten Norma en Arthur met een dilemma. Gebaseerd op de "Button, Button" aflevering van The Twilight Zone.
Norma Lewis
Lana Burns
Rhonda Martin
Martin Teague
mac71
Toen ik die trailer zag moest ik gelijk aan de twilight zone denken.
Daar is het van gepikt.
idd.
dat dacht ik dus ook meteen na de eerste beelden van de tv reclame.
vond het toen ook al wazig en veel te lang (15 minuten of zo).
het einde was voorspelbaar.
als ik zo de meningen eens lees,is de film niet veel beter.
gerwinmaster
Film Gezien Zelfs Al Op Dvd Hi HI,
Tja Beetje saaie langdradige Film Saaie Niet Goed uitgewerkte Film..
Erg Saai ,
Carmerion Diaz Speelt Wel oke,
gebrobeerd , Mislukt!
Kijk eerder naar last House on the Left 2009 ,Is Wel een Super Goede Film ...
Beetje off-topic misschien, maar ben jij niet die kerel uit Afkicken?
Starscream
Diaz zet een goede rol neer,eerlijk is eerlijk.Maar de film nee doet me verders niks.1 x kijken en je bent hem vergeten.
2.5* had meer in kunnen zitten,en voor de goede rol van Diaz.
rsm
Een film die veel te veel aandacht krijgt. Voor mij niet de moeite waard.
Erg langdradig en een weinig tot de verveelding spreekende verhaallijn.
Jammer.
fappie
- 2005 stemmen
Op een gegeven moment werd de film ontzettend slecht. Ik heb me daarentegen wel vermaakt
. Ik hoop dat Kelly's volgende film een stuk beter wordt.
Peterrr
Blij dat ik hem toch heb gekeken ondanks die negatieve berichten.
aardige film naar mijn smaak.
gk1515
Slechte film zeg, Het eerste gedeelte van de film was best leuk, lekker mysterieus. Maar later werd het een soort x-files movie.
Wel een goeie acteerprestatie van James Marsden en Diaz
ralfsjam
Kijk eerder naar last House on the Left 2009 ,Is Wel een Super Goede Film ...
hahaha last house on the left.....super goede film
mikey
Wat zo leuk is aan de aflevering van de twillight zone is dat die eindigt na het drukken op de knop. Deze film zal wel een geheel onlogisch verhaal hebben vastgeplakt na de push.. Lijkt me een draak van een film.
voskat
Fotografisch erg sterke film, met flink wat knipoogjes naar Kubrick (vooral in de bibliotheek). Maar het verhaal van de buitenaardse wezens die even komen arbitreren over het bestaansrecht van de mens is dan weer erg jammer.
Ik heb het verhaal van Richard Matheson lang geleden gelezen, maar ik kan het me niet meer herinneren. Moet ik nog eens boven water halen om te zien of Richard Kelly er zijn eigen draai aan heeft gegeven of niet...
3 krappe sterretjes
Actionfreak
The Box begint erg goed, Ik dacht Leuk! 4,0* Maar nee, na een half uur gaat het mis en is deze film niet leuk meer.
Een aantal dingen die er niet in hadden gehoeven van mij:
- Het gat in het hoofd van die man.
- De bloedneuzen.
- Die fantasy achtige uigangen in de bibliotheek.
Zo blijft er niet veel over van deze film.
Het verhaal is goed alleen zonder de bovenstaande punten met op een andere manier uitgewerkt verhaal was dit wel goed gekomen.
Maar nu dus voor mij niet. jammer....
Bla
Wat een stompzinnig verhaal. Het is zeer jammer dat Kelly hieraan begint aangezien we ook hier weer kunnen zien dat de beste man helemaal geen slecht regisseur is. De film draait gewoon op niks.
Af en toe mooie beelden zoals de man die in een cubus water boven Cameron Diaz op bed zweeft en vooral wanneer het water dan uiteenspat maar het redt de film allemaal niet.
robertvanes
nou wat een film, als je het eerste half uur en het laaste kwartier aan elkaar plak is deze een stuk beter, ik begrijp niet waarom die mensen in een soort van trance waren. en dan dat achtervolgen in die bibliotheek, net van die zombies, dat gat in die vend zijn hoofd, die bloed neuzen, en dan die mensen die opeens raar gingen praten of doen maar dat van die keuze maken is wel leuk, verder wel lekker acteer werk.
maar zeker nooit geen 2de keer meer voor mijn.
Debo
De film begon goed en ik zat er met plezier naar te kijken. Uiteindelijk werd hij rommelig en vooral onduidelijk waar het nu eigenlijk precies om ging. Al bij al een onsamenhangend verhaal met een zwak einde.
Een aantal dingen die er niet in hadden gehoeven van mij:
- Het gat in het hoofd van die man.
- De bloedneuzen.
- Die fantasy achtige uigangen in de bibliotheek.
Kun je ons uitleggen waarom niet?
voskat
Dat was toch behoorlijk duidelijk. Die mensen stonden onder controle van de buitenaardse intelligentie.
Tonypulp
Beetje raar om het uiterlijk van die man anders te willen zien. Als er een doodnormale meneer aan de deur komt is het een stuk minder vreemd/mysterieus dan wanneer nu het geval was. Meteen één van de betere gedeeltes van de film, alle mystiek rondom het gebeuren die helaas al snel vervalt.
RipCurl
Had de trailer gezien en het idee sprak me wel aan. Soort Indecent Proposal, maar dan met mensen levens. Vol verwachting aan de film begonnen, maar na 45 minuten begon het behoorlijk voorspelbaar en langdradig te worden. Daarna werd het alleen maar waziger en ging het meer op de SF-tour (a la X-Files). Waarschijnlijk doordat me het niet meer kon boeien en ik een paar keer ben weg gelopen voor wat te drinken, eten en andere behoeften snapte ik het einde van de film niet helemaal (of was het de teleurstelling dat ik dacht: nee, niet zo toch?). Het idee was super, de uitwerking minder en het einde slecht. Mijn mening: sla hem gerust over, je mist er niets aan...
Lunchtime
Gisteren de film gezien en vond het zwaar tegenvallen.
Ik vond ten eerste Diaz niet de geschikte persoon voor deze rol.
Daarnaast ben ik het eens met RipCurl, het idee was goed maar de uitwerking barslecht. Het begin was spannend maar nadat de eerste moord werd gepleegd werd de film te voorspelbaar.
Het einde was ook zoals het voorspelt was, erg jammer dus, geen verassingen.
Erg jammer van de uitwerkig, er had meer in gezeten.
Shinobi
De film begint erg sterk en mysterieus, maar daarna zwakt het alsmaar af. Het wordt nooit echt duidelijk waar het over gaat. Aliens, een N.A.S.A. test, het hiernamaals, die drie deuren waaruit Arthur moet kiezen, een hoop water en ga zo maar.
Het lijkt op een bijeengeraapt zooitje die zichzelf voordoet dat het interessant is.
Erg jammer, hier had wel meer in gezeten.
1, 5 Sterren voor het eerste halfuur en wat fraaie beelden.
Actionfreak
Kun je ons uitleggen waarom niet?
Dat het van een interessante thriller naar een fantasy film ging.
En dat had ik niet verwacht mede door de beschrijving hierboven van MovieMeter. En ook is dit niks voormij.
stuffie
Eerste half uur was leuk, daarna was het echt niks meer. Zaadfilm.
voskat
Dat het van een interessante thriller naar een fantasy film ging.
Het is inderdaad een sci-fi film. En jij bent een action freak.
Dus kan me wel voorstellen dat je dan een beetje afknapt.
nairobi
Na de trailer gezien te hebben, dacht ik dat dit een top film zou zijn.
Helaas niks is minder waar, het concept is natuurlijk super, maar het 'freak' gehalte verpest de hele film.
Richard Kelly mist hier de boot volledig!
JAMMER!
geen aanrader!
robertvanes
ja oke, dat was duidelijk, maar het was die jongen in de klas, het oppas meisje, mensen in de winkel, al die mensen bij dat zwembad, allemaal zo overdreven gek gedoe, maarja, het was niet mijn film:D
voskat
Die mensen in de bibliotheek en bij het zwembad waren gewoon willoze slaven. Daarom liepen die ook in perfect gechoreografeerde groepjes rond.
Noem het maar overdreven gek gedoe, maar het strookt prima met het idee dat zij als robots bestuurd werden.
Het verhaal van de jongen in de klas en de babysitter was weer iets anders. Dat waren volgens mij oude "slachtoffers" van de tests die een handje wilden helpen, voor zover zij dat tenminste konden.
Leland Palmer
Eerste (kleine) misser van Richard Kelly, maar nog steeds een prima film. Vooral jammer dat hij een beetje een té 'serieuze' kant op gaat met deze film. Ik zie liever weer eens een gestoorde film zoals Southland Tales van deze man.
Want Kelly kan het echt wel. Ik weet ook zeker dat hij weer eens met een ongelovelijk meesterwerk op de proppen komt, want die gast heeft een talent van hier tot Tokyo. Daar zijn Donnie Darko en Southland Tales wel ware bewijzen van voor mij. Diaz en Marsden doen het goed in deze film, de sfeer en het tijdsbeeld zijn geweldig en de film bevat echt een paar prachtige scénes; Marsden die in die ''waterkubus'' boven het bed hangt en naar beneden donderd bijvoorbeeld, maar toch voelde het allemaal niet zo geweldig aan als dat ik had gehoopt.
Het is allemaal best wel vermakelijk, maar de vele verwijzingen, theorieën en symboliek boeien niet zoveel, omdat het geheel een beetje onsamenhangend is en niet echt ''werkt''. Het concept is geweldig, maar er had wat meer uitgehaald kunnen worden. Langella doet het goed, wel jammer van zijn hoofd waar ze op digitaal vlak nog wel wat meer aan hadden kunnen doen. Leek een beetje te nep. Voor de rest jammer dat het een beetje te sentimenteel en serieus gebracht wordt, terwijl Kelly zo'n ongelovelijk gevoel voor humor heeft, gezien z'n vorige twee films.
Maar... nu wil ik niet te negatief zijn, want ik heb me weer goed vermaakt met deze film die ook genoeg spanning kent. Helaas weinig uitdaging voor mij om evt. theorieën te achterhalen, maar toch weer genoeg mooie plaatjes, interessante scénes en een ondersteuning van een prima score die een voldoende verdienen.
misteryland
the box samen met inglourious basterds de grootste flops van 2009
wat een knulfilms :s
GEEN AANRADER

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Zee van Tijd
Drama, 2022