• 9.379.368 stemmen

Met onder meer: Cameron Diaz, James Marsden en Frank Langella

Releasedatum: 4 februari 2010

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Box

"All you have to do is push the button."

Norma en Arthur Lewis, een jong stel dat in een buitenwijk woont, krijgen een simpel houten doosje cadeau. Een vreemdeling komt langs met het bericht dat de eigenaar van het doosje $1.000.000 zal krijgen als die op een knop drukt. Maar de druk op de knop zorgt er ook voor dat ergens anders op de wereld iemand sterft, iemand die ze niet kennen. Met de doos maar 24 uur in hun bezit, zitten Norma en Arthur met een dilemma. Gebaseerd op de "Button, Button" aflevering van The Twilight Zone.

avatar van wackerz

wackerz

Rampzalige film vind ik het.

Slecht script, gewoon een slecht uitgewerkt verhaal wat opzich nog vet klinkt maar totaal niet goed wordt uitgepakt.

Een afrader deze. Zonde van mijn kostbare tijd!

avatar van jerry r

jerry r

wat een flop film zeg

avatar van Najade

Najade

Niks aan. Ik ergerde mij dood aan de nepaccenten. Tijdverspilling.

avatar van TDL

TDL

Het verhaal is goed. Het begin is goed, alleen na een half uur krijgt de film een totaal andere wending en verliest de film het genre thriller en komt het mysterieuze te voorschijn.

Ik hoop echt dat zo'n soort verhaal opnieuw wordt gemaakt en dan zonder het mysterieuze en gewoon realistisch.

De acteurs zorgen nog voor een 1,5

avatar van dwid

dwid

EVIL '84 schreef:

Ik herinner mij nog een aflevering uit het 1e seizoen van The New Twilight Zone (jaren 80) waarin ze dit verhaal ook gebruikte...

Niet echt origineel dus... maar keb deze film nog niet gezien, dus benieuwd hoe t afloopt.

Tsss, niet orgineel nee, maar het wordt hier boven in het verhaal gezegd en in de aftiteling van de film zelf zie je ook weer dat die gebaseerd is op de aflevering 'Button button', dussss

De film; Verhaal op zich leuk alleen slecht uitgewerkt.

En wat ziet cameron er oud uit tegenwoordig (had haar al een tijdje niet gezien). Naar mijn idee lijkt ze half veertig.

Maar film is mij de moeite niet waard om hem nog een keer weer te kijken of aan te prijzen.

De 70-tiger jaren sfeer was wel erg goed weergegeven, sterker nog, als je niet beter zou weten denk je dat de film het uit die tijd komt (gemaakt is).

avatar van Freckles

Freckles

Flop!

Ligt het nou aan mij?

Ik vond deze film helemaal geweldig, hij was erg spannend en ik heb hem dan ook met plezier afgekeken.

Cool verhaal ookal zie ik aan andere reacties dat het niet echt origineel is.

avatar van kalasnikov

kalasnikov

Opzich was het verhaal wel goed,ik kende het nog niet

wist niet dat het gecopieerd was maar

heb me toch afgevraagt welke keuzes ik zou maken...

de opbouw van het verhaal duurde me toch iets te lang.

camaron diaz(god wat is ze lelijk) vond ik zeer fake acteren met

dat nep accent.

voor de rest wel redelijk neergezet

van mij krijgt hij 2,5 ster

kalasnikov schreef:

camaron diaz(god wat is ze lelijk)

avatar van Derrick

Derrick

Het idee van de fil is goed . Acteer werk van Cameron Diaz is slecht .

Had er meer van verwacht . De film word vager en duurt te lang .

avatar van samtari

samtari

Ik begrijp niet waarom deze film 115 minuten duurt. Ik heb hem zelf nagespleed en was in 15 seconden klaar. knpje een miljoen en iemand die je niet kent gaat dood.

avatar van Reinoir

Reinoir

Spoilers samtari, .

avatar van samtari

samtari

Meen je dat nou ? ik heb de film niet eens gezien. Wel de aflevering die jij hier gepost had,

avatar van savior

savior

op zich was dit een hele rare film,

maar bleef me toch boeien,

heel ziek phsycholigisch verhaal eigenlijk als je erover nadenkt,

aangezien de keuze die de vader moet maken.. ik geef vier sterren, want het was geen top film, maar ik vond hem wel spannend, ik denk dat iedereen wel een beetje nadenkt wat hij/zij zou kiezen. en dat het verhaal al zou bestaan, dan is het inderdaad misschien wat minder, maar ik kende het verhaal nog niet. en vond het een leuk idee voor een film.

en btw over het acteerwerk van cameron diaz, vond het helemaal niet slecht geacteerd, en dat accent deed ze best goed vind ik persoonlijk. en dat ze lelijk is valt heus wel reuze mee hoor.

*wat me trouwens wel even opviel, dat haar man een auto had met een elektrisch raampje, en volgens mij waren er toen geen elektrische ramen of ben ik nou raar??

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Kan je hieruit concluderen dat Donnie Darko toevallig een hele goede film was en dat Kelly eigenlijk helemaal niet zoveel talent heeft?

avatar van chevy93

chevy93

Er zijn genoeg mensen die dit een goede film vinden. Bekijk de film en oordeel zelf

avatar van nognooit

nognooit

Het advies van chevy93 zal ik zeker opvolgen, want wie weet vind jij 'm wel fantastisch.

Zelf vind ik dat Kelly zijn meesterwerk Donnie Darko nog niet heeft overtroffen, maar dat is een film die sowieso moeilijk te overtreffen valt.

avatar van Reinoir

Reinoir

samtari schreef:

Oh haha, wist jij veel. De film is zo goed als het zelfde.

avatar van JeffreyV

JeffreyV

Heb deze film vandaag gehuurd voor €4,50. Wat zonde van mijn geld zeg!

Een hele rare, vage, mysterieuze film.

Alleen het begin en een paar minuten van het eind waren nog redelijk goed en enigszins spannend. Alles daar tussenin: echt langdradig en slecht.

Er zullen best mensen zijn die dit soort films kunnen waarderen, maar ik zeker niet. 0,5 voor de moeite.

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Damn, this sucks qua verhaal....

Opzich een goeie film, als je de verhaallijn er buiten laat enzo maar menen die dat serieus??? kind die blind en doof is,vrouw moet vermoord worden door de vader door het hart,ziel en al die shit redden het kind voor mij was dat allemaal een beetje teveel.
Wel goeie acteerprestaties van Diaz,Marsden en Langella maar de film slaat wel serieuze mistappen op bepaalde momenten, special effects zijn niet denderend (vooral als je hem op Blu Ray hebt gezien).

Ik geef de film in ieder geval een 3* omdat het vermakkelijk was en licht verteerbaar was voor mij,maar waar is de Richard Kelly van Donnie Darko trouwens??? God mag het weten :s

savior schreef:

op zich was dit een hele rare film,

maar bleef me toch boeien,

heel ziek phsycholigisch verhaal eigenlijk als je erover nadenkt,

Ja jij hebt op alle punten gelijk, er kloppen wel meer dingen niet met de tijd die ze willen nabootsen.

Als ik hem voor de 2de keer zie zal ik beter kijken.

avatar van han de barman

han de barman

Gebaseerd op de twilightzone?

Het verhaal was identiek!

Behalve dan dat het verhaal langer doorging. Dat was dan wel weer verrassen.

Helaas hebben ze het mooiste stukje van de twilightzone niet goed weergegeven. Er werd hier namelijk meteen al gezegd dat na gebruik de box weer naar een ander zou gaan. Bij de twilightzone kwam die verrassing pas toen ze al gedrukt hadden. Toch wel een crusiaal verschil.

Wel lekker die Cameron natuurlijk!!!

avatar van murtcelP

murtcelP

Mooie ethische questie, deze film laat zien dat de hebzucht van de mens groter is dan hun morele waarden. Helaas wijdt The Box heel erg uit in een soort science-fiction verhaal, waardoor de kern van het verhaal, die op zich zelf heel erg goed is, een beetje verloren gaat. Dit zorgt wel voor wat spannende en griezelige momenten, maar wordt wel zo onrealistisch dat je aandacht verslapt.

Ik heb de korte film 'Button, button', die als extra op de dvd stond, ook gezien. Deze is filmtechnisch van een stuk mindere kwaliteit, maar blijft wel bij de kern, met een einde dat je wel nog 's goed erover na laat denken.

The Box zit is een degelijk gemaakte film, maar blijkt toch een beetje een gemiste kans. ***

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Zeer leuk uitgangspunt en concept. Ik vind het idee hierachter erg goed gevonden, het heeft me zeker aan het denken gezet. Maar het mocht misschien net iets minder complex?

Niet dat het moest evalueren in een standaard-thrillertje, maar het werd me net iets te science-fiction allemaal. De eerste 40 minuten waren meesterlijk, maar daarna volgen wat te "vreemde" scènes en rare overgangen in de film.

De film deed me denken aan een mix tussen "The Invasion" met Nicole Kidman en "Harry Potter". Er deed zelfs een actrice mee die ook in "The Invasion" speelde. Een genoegen om Cameron Diaz eens in dit soort films te zien, maar echt goed acteren vond ik ze niet in deze prent.

Een groot pluspunt vond ik de seventies-setting. Heel mooi uitgevoerd en het past wel met het concept van de film. Dat hele ruimte-onderzoek en zo is toch wel iets typisch seventies lijkt me.

Het einde van de film is dan wel weer goed. Hun tweede test en alles wat hier uitvloeit was weer mooi in beeld gebracht. Toch blijft alles te vaag. Het concept is erg leuk, maar soms had de film ook iets voorspelbaars over zich.

Ergens is dit inderdaad een gemiste kans.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Top of the flop, overgehypte film.

avatar van essepluisje

essepluisje

Toen ik las waar hij over ging was ik super enthousiast, hele discussies ontstonden in onze vriendenkring. Druk je op de knop of niet. Zo enthousiast als ik begon zo teleurgesteld was ik na het zien van deze film.

Het gaat ineens een heel andere kant op die eigenlijk nergens meer toe leid. Op een gegeven moment ben je het helemaal kwijt.

Erg zonde.

1* voor de man met het rare gezicht maar meer ook echt niet.

avatar van elffie

elffie

vaag sfeertje hangt er in deze film...

niet echt super leuk, en cameron met dit accent was raar

kwam gewoon niet echt over.

jammer, want het verhaal boeide wel

avatar van nognooit

nognooit

lordhumangus schreef:

Top of the flop, overgehypte film.

Had deze film een hype dan?

avatar van planet_of_death

planet_of_death