Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Cameron Diaz, James Marsden en Frank Langella
Releasedatum: 4 februari 2010
Bekijk via CANAL+
Plot The Box
"All you have to do is push the button."
Norma en Arthur Lewis, een jong stel dat in een buitenwijk woont, krijgen een simpel houten doosje cadeau. Een vreemdeling komt langs met het bericht dat de eigenaar van het doosje $1.000.000 zal krijgen als die op een knop drukt. Maar de druk op de knop zorgt er ook voor dat ergens anders op de wereld iemand sterft, iemand die ze niet kennen. Met de doos maar 24 uur in hun bezit, zitten Norma en Arthur met een dilemma. Gebaseerd op de "Button, Button" aflevering van The Twilight Zone.
Norma Lewis
Lana Burns
Rhonda Martin
Martin Teague
Turkeyloverz
Kelly is de weg kwijt sinds Donnie Darko. Hij komt net als bij Southland Tales weer met een heel stom verhaal. Oke, DD had ook niet een logisch verhaal, maar die zat wel geniaal in elkaar. Het begin is zeer bedroevend. Na 3 kwartier/een uur komt de film wat beter op gang en krijg je een paar leuke scene's te zien, maar tegen het einde wordt je weer teleurgesteld. Die symbolische gebeurtenissen etc. Kelly doet gewoon overbodig moeilijk. Als je dan ook nog ruim anderhalfuur lang naar het jankerig gezicht van Cameron Diaz moet kijken, is de pret snel voorbij. Dit is niet de eerste keer trouwens, ook bij My sisters keeper had ze zo een gezicht. Zij kan beter weer terug naar comedy's. Er wordt wel een redelijk 70's sfeertje gecreerd en het acteerwerk van de rest is ook in orde. Jammer, het idee was leuk, de uitwerking niet.
Jessen0wnt
Wat heeft de regisseur, de crew, productie en iedereen die aan deze film heeft meegemaakt in vredesnaam bezielt? Dat dit een klassieker zou worden? Deze film kan ik gewoon niet serieus nemen, maar is wel op een serieuze manier neergezet en kan ik dus niet zien als een opzettelijke ''faal''. Zonde...
Ik kijk graag naar films van Cameron Diaz, maar in deze film was ze ronduit irritand, met haar zachte stem en haar zogenaamde zielige handicap, ook met de andere hoofdpersonen kon ik weinig medelijden tonen of meegaan in het verhaal. Er zat geen chemie tussen de acteurs, net alsof ze elkaar pas op de set voor het eerst kende.
Nee, the Box is niet mijn film. Toch afgekeken omdat je wilt weten hoe het plot nou precies is.
1,5 ster.
people
Leuk begin, mysterieus sfeertje.. hoewel het astronomische gedoe met NASA het verhaal eigenlijk compleet verpest heeft.
Dat water sloeg echt nergens op, leuk waren wel die momenten waarop de mensen in de greep waren van die man, ben zijn naam even vergeten... zoals die kerstman
Hmm 3.5 voor originaliteit en Cameron Diaz.
Neder0001
Wat een ongelooflijk achterlijke film zeg!!!!!!!!! Ik heb veel slechte films gezien maar dit slaat echt alles! Wat ben ik blij dat ie afgelopen is zeg, ongelooflijk. 0,5 is zelfs nog teveel voor dit prut. Dat dit niet met stip bovenaan staat in de flop 100 daar snap ik niks van. Ik zal morgen 2012 Doomsday gaan kijken om te zien of het inderdaad nog slechte kan maar ik betwijfel het!!!!
Elineloves
...omdat er geen bloederige martelingen in voorkomen zoals in Saw 1 t/m 6, want die hebben tenslotte allemaal een keigoed verhaal, diepgang en perfect acteerwerk?
Neder0001
Ach doe normaal zeg. Alleen de muziek al in deze film, zo slecht is het nog niet eens in films uit de 50er jaren.
En wat SAW betreft; de makers wie deze achterlijke film hebben gemaakt zitten SAW een beetje na te apen. Naast het feit dat die opa met z'n doosje claimt z'n slachtoffers te "testen" (Jigsaw wannabe) gebruiken die achterlijke makers van de officiële trailer ook nog eens de HELLO ZEPP soundtrack. Om nog maar te zwijgen over het feit dat hij z'n slachtoffers zelf niet dood maar dat ze elkaar doden (Jigsaw wannabe alweer).
Verder blijf je alleen maar met vragen zitten en klopt het verhaal voor geen meter. Waar komen die rare bloedneuzen vandaan? En zo had ik nog een reeks vragen die ik alweer vergeten ben aangezien ik deze nachtmerrie zo snel mogelijk probeer te verwerken.
Het einde was helemaal lachwekkend. In het begin wordt gezegd dat als er op de knop gedrukt wordt, iemand dood zal gaan. Akkoord, maar hoezo staat deze knop in verband met de acties wat een ander doet? 't is toch wel heel verdomd toevallig dat wanneer de knop ingedrukt wordt, Cameron Diaz een kogel ontvangt.
Verder hoop ik niet dat je sarcastisch bent wanneer je zegt dat SAW een keigoed verhaal heeft, want dat heeft SAW wel degelijk.
En nu ben ik er klaar mee. Ik heb al genoeg tijd verspild aan deze achterlijke film. Ik ga er niet nog meer aan vergooien.
0,5 en daar blijf ik bij
nognooit
The Box is geïnspireerd door een aflevering van de tv-serie The Twilight Zone, dus misschien is het meer dat Saw daarvan af heeft gekeken.
Verder vind ik beide films niet heel erg op elkaar lijken en zijn ze ook beiden voor een ander publiek bedoeld.
Don Dijk
I saw this movie, 3 sterren lijkt me rechtvaardig.
***
Elineloves
0,5 en daar blijf ik bij
Well excuse me, wist niet dat je je zo op je tenen getrapt zou voelen.
Neder0001
Well excuse me, wist niet dat je je zo op je tenen getrapt zou voelen.
Wel als je aan SAW komt.
o0Mayumi0o
Saw en verhaal..misschien..Saw en een GOED verhaal...uh..nee (naar mijn mening dan he)
Vond TheBox toch iets beter qua verhaal
DB10
Was bij het lezen van al de berichten en meningen hier wel bang voor een te vage film, maar dat viel gelukkig alleszins mee. Zeker aan het begin erg mooi, de jaren '70 setting is uitstekend weer gegeven. Naarmate de film vordert wordt het toch allemaal wat wat minder en te veel over de top.
Hopelijk zet Richard Kelly na deze film de stijgende lijn weer in, want hoewel Southland Tales en The Box nog wel bovengemiddeld zijn, is het toch weer wachten op een film van het niveau van het niveau Donnie Darko.
Overtuigend slecht.
De film kent één pluspunt. Het uitgangspunt is sterk. Eenvoudig, makkelijk maar op minder dan 5 seconden ben je hooked.
Verder begrijp ik Kelly's keuze voor de 70s ook wel. Op de één of andere manier past dat compleet belachelijke scifi / hiernamaals / alien verhaaltje wel in dat tijdsbeeld.
Minder leuk is Kelly's verbeelding van die tijd. Saaie keuze (begint mij ook wat te vervelen) om de film er zo 70s mogelijk realistisch uit te laten zien. Geslaagd, dat wel, maar het maakt het doodsgrauwe uiterlijk, brak kleurgebruik en onzindelijk editingwerk er echt niet beter op.
Muziek is al even slecht en sfeerloos, maar het is uiteindelijk vooral het acteerwerk waar ik echt van achteroverviel. Diaz en Marsden zijn absoluut niet wereld's beste acteurs, maar wat ze hier tentoonspreiden tart elke verbeelding. Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit niet op aanrijken van Kelly is, maar wat hij hier dan mee wilde bereiken
Verder duurt de film zeker een half uur te lang, is het half uur daarvoor al compleet belachelijk (die waterpilaartjes
) en gaat de film steeds sterker lijken op een achtergestelde Lost Highway. Wat erg is gezien het compleet sfeerloze en saaie geheel dat The Box is.
Het laatste uur is één en al irritatie, wat jammer is gezien het toch echt sterke uitgangspunt van de film.
Er is vast een publiek voor Kelly's "ziet er hetzelfde uit als die brakke cinema van X jaar geleden" gefrul, maar voor mij hoeft het niet meer.
Uier
- 2006 berichten
Voor mij wel.
Van alle drie de Kelly-films erg genoten. Al is The Box wel de minste van de drie.
- 2005 stemmen
De film deed mij nauwelijks denken aan de jaren 70. Als er vermeld zou worden dat het verhaal zich in het heden afspeelde, had ik het ook wel geloofd.
Weh? Muziekkeuze, wagens, aankleding, filmstijl ... je kan er moeilijk naastkijken.
people
Zo denken er jammergenoeg veel mensen over het horrorgenre, waardoor veel horrorproducers ($ geldwolven) meer van zo'n lage films maken voor laag publiek, wat dus ook veel opbrengt.
Spijtig voor de echte horrorliefhebber, want wij willen niet enkel bloed en afgekapte armen. Maar een degelijk verhaal met diepgang.
Moesten deze producers nu eens eindelijk afstappen van het ouderwetse 'slasher' en zich concentreren op psychologische horror, thriller horror of mystery horror dan zou het genre terug herleven.
- 2005 stemmen
Ik vond juist dat je er makkelijk naast kon kijken. Ik dacht nou niet meteen aan de 70´s. Nou moet ik zeggen dat ik bijvoorbeeld geen verstand heb van auto´s uit de jaren 70
. Maar de muziek en de filmstijl vond ik nou niet echt typisch 70's. Ik zeg ook niet dat er fouten in zaten op dat gebied, maar zo overduidelijk was het voor mij gewoon niet.
Ik moet trouwens wel zeggen dat de aankleding in het huis van Norma en Arthur en de kleding over het algemeen wel 70´s was. Maar de echte 70´s sfeer was er voor mij persoonlijk niet.
Merkwaardig, dat was juist het enige opmerkelijke (en positieve) aan de film.
Opmerkelijk vind ik het al niet meer. Kelly deed hetzelfde al eerder met Donnie Darko en sindsdien zijn er nog wel een aantal films geweest. Vind het verder ook maar redelijk lullig. De 70s zijn voorbij, leer er mee leven.
Donnie Darko
hoe kom je daar nou weer bij.
Er zullen er misschien nog wat meer zijn, kan me recentelijk alleen Zodiac herinneren waar de '70s sfeer zo gedetailleerd en goed werd weergegeven. Maar ook hier was dat zeer geslaagd.
Donnie Darko is gewoon hetzelfde maar in de 80s.
House of the Devil is typisch jaren 70 horror werk.
Halcyon
The Box opent met locatie en jaartal: Virginia 1976. Ik denk dat er verder weinig over te discussiëren valt. House of the Devil is trouwens eighties, niet seventies. Niet dat het verder veel belang heeft...
Maar goed, ik heb The Box ook gezien en ik vond het een vreselijk slechte film. Het uitgangspunt is nog wel goed gevonden, al omhelst het te weinig om een hele film mee in te blikken. Vandaar ook dat het oorspronkelijk als korte episode in The Twilight Zone werd gebruikt.
Het probleem zat voor mij bij de achterliggende geschiedenis van het doosje en het personage van Arlington Steward. De nodeloos warrige sci-fi verklaring is enorm ver gezocht en doet afbreuk aan de tot dusver redelijk beklemmende sfeer. Bovendien wordt de film als geheel ongeloofwaardig gebracht omdat geen enkele handeling van de hoofdpersonages logisch te verklaren valt. Dat de special FX ondermaats waren helpt ook al niet natuurlijk.
Naast het uitgangspunt is de consistente cinematografie zowat het enige pluspunt, maar helaas wordt dat allemaal overschaduwd door de waanzinnig slechte plot.
dutchtuga
Praat voor jezelf alsjeblieft. Ik beschouw mijzelf als een 'echte horror liefhebber', maar voor een degelijk verhaal en diepgang (?) zoek ik mijn heil wel in een ander genre. In de horror zoek ik vooral naar sfeer en naar uitdaging en die komt vaak puur in de gedurfde invulling van clichés. Neemt niet weg dat ik een goed origineel verhaal op zijn tijd best prettig vind, maar prioritair is dat verre van.
- 2005 stemmen
Dat was ook niet het punt van de discussie. Ik heb ook wel gezien dat het zich in de jaren 70 afspeelde (vooral door de vermelding aan het begin)
. De echte overtuigende 70's sfeer miste ik gewoon. Maar het heeft inderdaad weinig belang verder.
Met Donnie Darko had ik dat een stuk minder ( met de 80's). Die film vond ik gewoon top.
hangtangding
Ik had veel verwacht van deze film.
Het begin vond ik allemaal spannend en interessant, maar later wordt het steeds ongeloofwaardiger en het einde vind ik enorm vaag.
EVIL '84
Ik herinner mij nog een aflevering uit het 1e seizoen van The New Twilight Zone (jaren 80) waarin ze dit verhaal ook gebruikte...
Niet echt origineel dus... maar keb deze film nog niet gezien, dus benieuwd hoe t afloopt.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Zee van Tijd