Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Cameron Diaz, James Marsden en Frank Langella
Releasedatum: 4 februari 2010
Bekijk via CANAL+
Plot The Box
"All you have to do is push the button."
Norma en Arthur Lewis, een jong stel dat in een buitenwijk woont, krijgen een simpel houten doosje cadeau. Een vreemdeling komt langs met het bericht dat de eigenaar van het doosje $1.000.000 zal krijgen als die op een knop drukt. Maar de druk op de knop zorgt er ook voor dat ergens anders op de wereld iemand sterft, iemand die ze niet kennen. Met de doos maar 24 uur in hun bezit, zitten Norma en Arthur met een dilemma. Gebaseerd op de "Button, Button" aflevering van The Twilight Zone.
Norma Lewis
Lana Burns
Rhonda Martin
Martin Teague
Dziban
Eigenlijk zouden we allemaal jouw voorbeeld moeten volgen.
Allemaal een recensie schrijven vol taalfouten ?
kayltje
Weer zo'n suffe verhaallijn waardoor ik een bioscoop bezoekje toch maar links laat liggen
Ninto
Vond het verhaal boeiend en spannend en niet voorspelbaar
Nee, uiteraard was deze film niet voorspelbaar... dit was het meest belachelijk verhaal ooit, met de meest debiele wendingen ooit. Bij iedere wending blijf je met een vraag zitten in je hoofd, en aan het eind van de film heb je 18 vragen die niet beantwoord worden.
Kan je zeggen... daar heb je dan mooi het volgende deel voor. Echter, ik kan me niet voorstellen dat ze nog een deel DURVEN uit te geven van deze troep, na alle doodsbedreigingen die ze ontvangen hebben.
Dat je Diaz slecht vond acteren ben ik het ook niet mee eens. Zij is de reden dat ik deze film een 2.0 geef, en niet een 1.0...
katjaken
Had veel verwacht van deze film, vond hem echter saai. Zat er naar te kijken en te wachten wanneer er eindelijk iets zou gebeuren maar helaas! Nee, voor mij absoluut ondermaats
Actionfreak
Ik had gedrukt.. xD
namingway24
Deze film, met een Intrigerend concept, is zeker het eerste uur best het kijken waard, maar daarna verloor ik snel mijn interesse.
MIME2000%
Allemaal een recensie schrijven vol taalfouten ?
Wat bedoel je daarmee.
Een slechte film blijft een slechte film.
Parisa
Ik ben al dagen aan het denken wat ik deze film zou geven. Het is uiteindelijk een 2,5* geworden. Met name omdat hij te erg aan de trage kant is. Soms is dat wel lekker om het mysterie echt tot je te laten komen, in The Box werkte dat gewoon niet.
De film bevat wel een bepaalde dreiging, maar toch mist die iets. Het is van dit soort films uiteraard ook niet de bedoeling dat iedereen opgegeten wordt door lelijke beestjes (ander genre, natuurlijk). De dreiging was gewoon wat te sloom.
Toch ben ik wel voor X-files en King's verhalen te vinden. Dus ook voor zo'n soort film. Voor mij hoeft hij ook niet de grond in geboord te worden. Hij bevat genoeg leuke ingrediënten om hem een keer te bekijken.
Tazke
Net de film gekeken en ik was voorbereid dat het geen topper was. Gelukkig maar!
Het concept vind ik ijzersterk, maar het einde sloeg echt nergens op. Had veel meer in gezeten.
Het middenstuk was het minste van heel de film. Dacht op een gegeven moment dat het alleen om een bruiloft ging. Ik zal hem waarschijnlijk nog wel een keer gaan kijken, maar denk niet dat ik hem dan beter ga vinden.
johanvankessel
begint leuk en spannend en daarna gaat het ERG HARD berafwaards.
Einde is waardeloos.
MecG
Wat johanvankessel hierboven zegt....
Draak van een film. Ik begrijp met dit soort films niet, waarom er niet een klein beetje meer informatie over het geheel wordt gegeven. Dan kun je tenminste meedenken, begrip kweken en een mening ontwikkelen over de gang van zaken etc.
Nu sta je echt te kijken en denk je..... oke, leuk maar het slaat nergens op.
Er zijn vast mensen die het allemaal wel begrijpen (?) maar leg het dan maar eens uit...
Voor het twilight zone gevoel van weleer toch nog 1,5*
Douwe Dabbert
De film begon nog alleraardigst, maar na een vaag middenstuk en een zeer voorspelbaar einde zal ook deze film niet lang in mijn geheugen gegrift blijven staan...
aphexfreak
Ik snap al die kritiek van mensen niet zo.Door alle slechte berichten op MM verwachtte ik hier helemaal niks van.
Zo blijkt maar weer eens dat je nooit op de mening van andere mensen moet afgaan.
The Box blijkt namelijk een spannende degelijke thriller te zijn, met een typische Richard Kelly sfeer.
Althans, de film is misschien beter te omschrijven als een Kelly ''light'' met lichte Lynch elementen en als toetje wat X-Files-achtige zaken.
Verhaal stelt niet zoveel voor natuurlijk maar de sfeer en het prachtige camerawerk maken veel goed.
Cameron Diaz doet het tegen mijn verwachting in ook best goed.
Richard Kelly blijft toch 1 van mijn favoriete regisseurs waar ik ondanks dat hij na Donnie Darko 2 iets mindere films heeft gemaakt toch van blijf genieten.
Zijn films ademen een mysterieuze sfeer die ik verder niet zo vaak tegenkom.
qwatje
Uitermate magere verfilming van dit verhaal.
het wordt nergens spannend en vooral zweverig.
jammer
amanda3785
Redelijke film, met een einde die ik niet had verwacht. Niet echt een supergeweldig verhaal, maar leuk om een keer gezien te hebben.
Arko800
Helemaal mee eens en niks aan toe te voegen.
goldberg68
Deze film is een verfilming van een vroegere korte film.
want vroeger had je twillight zone en roald dahl 1 van de 2 had deze film ook.
Ik wil hem graag zien maar ik lees de berichten dat hij niet zo goed is toch?
RodneyS
Het eerste uur van de film vond ik best sterk. De spanning werd goed opgebouwd.
Hierna werd de film te apart en verwarrend naar mijn idee.
Ik heb de film ook niet geheel gesnapt, wat voor mij toch ook wel belangrijk is.
Het einde vond ik dan wel weer goed en boeiend, ook redelijk geacteerd.
Al met al vond ik het geen slechte film.
ikhebsmaak
Deze film wordt als matig beoordeeld, en door veel forumleden als slecht. Laten we deze film eens zetten naast een andere recente film. De film 2012, een blockbuster, staat op moment van schrijven op een beoordeling van 3,05. Ook niet al te best, maar nog altijd een krappe halve ster meer dan deze film.
Het verhaal van 2012 is ronduit matig te noemen: zeer voorspelbaar en nog eens onrealistisch. De special effects zijn heel aardig hoor, maar dit moeten we relativeren. Wanneer we dit over tien jaar zouden terugzien, dan vinden we deze effecten waarschijnlijk onrealistisch.
Dan komen we bij het budget. The Box heeft 30 miljoen dollar gekost, tegenover een slordige 200 miljoen dollar voor de film 2012. Dat is dus bijna zeven maal zoveel
Persoonlijk vind ik The Box veel verrassender. Het einde is inderdaad wat vreemd, maar heeft ook wel wat. Cameravoering en acteerprestaties zijn in orde. Een zeer onderhoudende film, die zo nu en dan tot nadenken aanzet (filosofische vraagstukjes).
Toch heb ik het gevoel "dat er meer in zat", maar wellicht hebben de makers zich gehouden aan het originele verhaal uit 1970. Deze film is nl. gebaseerd op een "short" story.
Al met al toch een 7 voor deze film: 3,5 sterren.
Suleika1
Hmmm...snap echt niet dat mensen zeggen dat ze op die knop zouden drukken. Ook al zou het verder geen gevolgen hebben, het is toch moord. Jij bent dan verantwoordelijk voor iemand anders' dood. Ik zou het nog niet doen voor al het geld van de wereld..
Sunshine1983
Ik hou het in het midden qua sterren omdat de helft me heeft kunnen boeien. Het begin vond ik sterk, maar naar mate de film verstreek mocht het voor mij wel klaar zijn.
grid8400
Sterk en veelbelovend begin, maar daarna is het dodelijk vermoeiend allemaal.
Morgen ben ik dit alweer vergeten.
missl
begon sterk en interessant en tijdens de aftiteling is het raar en onsamenhangend. Zonde!
eppo349
Deze film in december gezien en ik heb nog steeds koppijn van de afschuwelijke sountrack.
Justinw
Tegenvaller,
Het verhaal boeide me weinig, het was iets te abstract allemaal, en de SF wending beviel me ook niet. Ergerde me ook dood aan het gespeelde accent van Diaz. Er waren dan wel een paar scenes waarin Kelly zijn klasse laat zien zoals hij in Donnie Darko deed. Maar het kon de film helaas niet redden
Tun-89
Ik ben geen fan van het genre 'Mystery' maar
dit verhaal sprak me erg aan, en Cameron Diaz ook.
uiteindelijk gekeken, echt vreselijk!
Zeer saai, de hele sfeer alleen al.
En ik snap ook niet waar het accent van Diaz voor nodig was?!
Het begin is intressant je verwacht heel wat, en ik denk
dat het misschien wel iets had kunnen worden maar dan op een andere manier, ander tijdperk etc.
Geen aanrader, 2,0 *

Zee van Tijd