Hard Rain (1998)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Denemarken / Frankrijk / Japan / Nieuw-Zeeland
Actie / Misdaad
97 minuten
geregisseerd door Mikael Salomon
met Christian Slater, Morgan Freeman en Minnie Driver
Tijdens een grote overstroming wordt truckbewaker Tom in een klein dorpje overvallen door de crimineel Jim. Tom weet met het geld te ontsnappen, en verstopt het. In paniek vertelt hij de sheriff waar hij het geld verstopt heeft, waarna hij opgesloten wordt. Tom moet nu zorgen dat hij het geld krijgt, zichzelf in leven houdt, en de sheriff, Jim, en zijn crew te slim is.
TRAILER

Prima geslaagde actiefilm, waar je niet al te veel moet nadenken. Goede speciale effecten en nog prima acteerwerk ook. Meer moet dat niet zijn.
Met deze samenvatting ga ik zeker mee! Prima luchtig vermaak.
Vooral de setting van de film was zeer leuk. Maar ook de special effect waren tof gedaan. Ook vond ik het een keer leuk om Morgan Freeman te zien als een 'semi-badguy'. Slater deed het ook aardig. De script was vrij simpel en voor mij misschien het grootste minpunt.
Hier had meer ingezeten als je kijkt naar geweldige setting en goede acteurs.
Wel een beetje raar dat Slater niks met het geld deed. Hij zat in de begin van de film te kankeren over zijn werk, en dan krijgt ie de kans om $1.5m te 'stelen' zonder dat er ooit iemand achter komt, pakt ie het niet. Ik wist het in ieder geval wel

Ik heb genoten van deze simpele actiefilm. Ik ben benieuwd hoe ze dit allemaal hebben gefilmd.

Na 10 jaar nog steeds een prima filmpje.

Thaha wa ik wel grappig vond dat het dak in brand stond en dat da vuur op nix trok xD da was precies zo getekend

Ya swa, da is ook egt onbegreipelyk G!
'k vond het wel een goeie film. Niet zo'n moeilijk verhaal, maar toch onderhoudend genoeg om de volledige speelduur te boeien.
De cast deed het goed en de film had wel een aparte setting met al dat water.
Niet direct een waw film (omwille van het iet wat voorspelbare verhaal), maar toch een film die de moeite is om te (her)bekijken.
Nog steeds een vermakelijke film....
Het verhaal is gewoon in orde en de blijft ook gewoon prima om naar te kijken. De setting is ook in orde en geeft wat extra sfeer voor deze film...
De keuze van de acteurs was ook goed , Morgan Freeman is altijd prima en Christian Slater viel me ook zeer mee....maar de twee oudjes Henry Sears en Doreen Sears waren helemaal geweldig !!
oppervlakkig, en laat de film uiteindelijk een tamelijk onbevredigende indruk achter.
Leuk. Ik heb Hard Rain vroeger ontzettend vaak gezien en als pretentieloze actie/rampenfilm blijft het allemaal zeer vermakelijk. De constante regenbuien en al het water levert een ijzingwekkende en onheilspellende sfeer op, en het doet de film zichtbaar goed. Randy Quaid en Morgan Freeman zijn geweldig in de film, en ook Slater is goed als hoofdpersoon. Mijn liefde voor Minnie Driver is ook met deze film begonnen. Ze is in Hard Rain gewoon een badass vrouw die zich moeiteloos staande houdt tussen al dat testosteron.
Ooit enorme verwachtingen van gehad nadat ons oog verwend was met Face/off en deze film een jaar later gepresenteerd werd als de actieknaller van dat jaar. Maar helaas, Hard Rain is aardig maar geen top.
De sfeer en setting met de overstroming en de zware regenval is lang niet gek en soms ziet het er echt wel mooi uit. Filmisch zitten er ook een paar hele aardige opnamen bij en de muziek doet sterk denken aan The Fugitive, die harmonica doet aan het begin bijna pijn aan de oren, even meende ik ook dat het een synthesizer was. Al met al is het verhaal wat te dun, de karakters krijgen niet echt veel diepte hoewel Driver er leuk als altijd uit ziet en Freeman uiteraard ook zijn uiterste best doet. Het blijft te vlak, de personages zien er bijzonder vol van kleur uit in de kou en water waar ze al uren in rond drijven, de sherrif besluit wel erg plotseling voor zijn eigen belangen te gaan maar het meest rap is de verandering qua gedachte van Phil die het ene moment de sherriff onder schot houd om daarna opeens braaf mee te doen. De kerkbrand is ook niet heel best trouwens. Ook opvallend hoeveel munitie men, doorweekt en al, bij zich kan hebben kennelijk.
Eindresultaat is redelijk, niet hoogstaand, aardige actie en een beetje spanning. Aardig hersenloos weg kijkertje waarvan ik denk dat er wel iets meer van te maken geweest was.