Genre: Drama / Horror
Met onder meer: Kåre Hedebrant, Lina Leandersson en Per Ragnar
Gesproken taal: Zweeds
Releasedatum: 23 april 2009
Plot Låt den Rätte Komma In
"Eli is 12 years old. She’s been 12 for over 200 years and she just moved in next door."
Oskar is een 12-jarig jongetje, dat continu wordt geplaagd door twee bullebakken. Op een dag maakt Oskar kennis met zijn nieuwe buurmeisje en de twee worden vrienden. Sinds ze naast Oskar en zijn familie is komen wonen, sterven plotseling een hoop mensen, maar niemand weet waarom, behalve Oskar, die een geheim van zijn buurmeisje kent.
Raffael77
Had dus een hele andere film verwacht. Vreemde combinatie van genres. Het ene moment lijkt het een jeugdfilm, het andere moment wordt er iemand in de nek gebeten. Vond het wel redelijk geslaagd gedaan overigens. Ook het vreemde sfeertje en setting vond ik goed neergezet.
Zo denk ik er ook over. Maar echt horror kan je het niet noemen.
pegasuspiet
Ik vond dit een aparte, sfeervolle film met mooie muziek.
Als de aftiteling begint even blijven kijken want de film is dan nog niet echt afgelopen
FRANKY PANKY
Heel aparte film. Hij was boeiend. Het komt heel knullig over, maar niet op een vervelende manier. Moet ook eerlijk zeggen, dat ik hem in een nagesynchroniseerde versie heb gezien. Denk dat het orginele taaltje nog beter overkomt. Ik geef hen 3,5 sterretjes.
coldheaven
Sorry hoor, maar die belachelijke Engelse nasynchronisatie maakt de film werkelijk ondragelijk om naar te kijken
filmfreak25
een aparte film. absoluut geen horrorfilm, terwijl er af en toe toch wat gore in voorkomt. een mix tussen een kinderfilm, liefdesfilm en horrorfilm (wat ik persoonlijk abusoluut geen goede mix vindt; voor de horrorfans te saai en allesbehalve spannend, en voor de kinderen en dramafans toch weer net teveel horrormomenten).
een twee voor het verhaal en het erg goede acteerwerk.
kniteforce
Masterpiece! Als je van dit soort films houd. Voldoende voor als je er open voor staat. En ik denk "niet geschikt" voor de mensen die hem niet uit kunnen zitten.
Zelf had ik een voldaan gevoel op het einde van de film.
Ik bedoel "DEZE FILM VOND IK ZEER GOED"!
erikb88
Na alle lovende kritieken die ik had gelezen was ik erg nieuwsgierig geworden, dus heb ik heb vanmiddag maar eens gehuurt, en hij viel absoluut niet tegen! Goeie mix van thriller en drama. Wel 4 sterren waard.
Nu ook maar eens achter het boek aan morgen, die wil ik zeker lezen!
Dridge
Eerste kwartier op het puntje van m'n bank gezeten , lekker grimmig , waar gaat dit naar toe?
Na de scene dat het meisje die kerel bespringt onder het viaduct ben ik maar in een meer comfortabele houding onderuit gezakt en dacht ; hoe gaan ze dit verder uitwerken en dit tot een geslaagde prent maken . en ik moet zeggen , op een paar prulscenes na viel hij uitendelijk toch niet tegen .
Dit kwam absoluut door de intense sfeer die steeds aanwezig bleef.
mcdaktari
dit is nou echt een film die me aansprak, teminste eens niet een standaard vampiere film. eerst dacht ik dat het een kinderfilm was maar dat is het beslist niet. en voor een zweedse film helemaal nog niet zo gek. eens wat anders,
Toontje35
Het is niet echt mijn genre. Maar was toch wel benieuwd naar deze film.
Kon mij niet echt boeien. Was wel een sinister geheel. Maar de echte spanning/verrassing ontbrak. Jammer
Dridge
voor een zweedse film helemaal nog niet zo gek.
Heb je al veel Zweedse films gezien dan?
Blijven sowieso stupide uitspraken, over welk land dan ook.
Of je moet een land hebben waar ooit in 1860 drie films gemaakt zijn, die allemaal een discutabele kwaliteit hebben. Dan mag het wél natuurlijk....
En spoilers quoten is ook niet zo handig!
Ik heb spoilertags geplaatst.
dumble
Een voldaan gevoel? Ik weet niet.. ik had het einde absoluut niet verwacht maar op het einde werd mij duidelijk waar de man aan het begin vandaan kwam. De man is de voorganger van het kleine jongetje, dat is natuurlijk niet 100% met zekerheid te zeggen. Maar dit zette me ook weer aan het denken dat het meisje de vriendschap en liefde allemaal gespeeld heeft om een nieuwe 'slaaf' te vinden en dat werd me eigenlijk pas allemaal duidelijk in de laatste scene in de trein. Dus voldaan gevoel aan het einde? Nee.. , maar een meesterlijk einde was het wel..
korenwolf
Voor het eerst dat ik een Zweedse film zag.....
Een oud klassiek horroronderwerp wordt hier wel in een zeer apart jasje gegoten.
Tja, ik weet eigenlijk niet goed wat ik ervan moet zeggen. Aan de ene kant best aardig, maar ook heel traag. Het had allemaal in wat minder tijdbesteding gemogen wat volgens mij ten goede zou komen. Qua sfeer zeker niet onaardig, ondanks het weinige horror.
2,5 van mij.
Ibar
Deze film kon mij absoluut niet boeien, had er hoge verwachtingen van..
HeatWave
Een film waar ik meerdere emoties in ondervind.
Het is horror,deprimerend, ziekelijk, en fascinerend.
Geen doorsnee horror, maar wel eentje met een diepe gelaagdheid + dat het een Zweeds produkt is.
Dit is volgens mij toch ook niet echt doorsnee.
tommycatkins
Beetje jammer ook dat ze in de remake de verwijzing naar Morrissey's liedje niet in tact laten:
"...And when at last it does
I'd say you were within your rights to bite
The right one and say, "what kept you so long ?"
"What kept you so long ?"..."
Oh ...

Mai*
Hmm...als iets geen horror is, dan is het deze film wel!
Ik vond het gezicht van die vent die zichzelf overgoten had met zuur spul erg mooi gemaakt! maar vond er verder geen reet aan!
Het einde is wel grappig, maar er zat naar mijn idee helemaal geen goed verhaal aan vast.
Waarom was dat meisje een vampier? Daar was heel geen geschiedenis van terug te vinden!
Waarom op het eind kan Oskar zomaar weg komen met wat er in het zwembad gebeurd is?? Bedoel, die jongens zijn wel dood.
Dat hij haar nieuwe slaaf wordt, oke. Alleen toen haar 1e slaaf in de film uiteindelijk dood was, kon ze toch ook overleven? of niet dan? Waarom zou ze dan een slaaf nodig hebben???
Nee, het is geen echte aanrader. Wel leuk om op een zondag middag uitgezakt op de bank deze film te kijken.
tommycatkins
In het boek wordt uitgelegd hoe het jongetje (het is inderdaad een jongetje, maar dat wordt uit de film niet echt duidelijk) een vampier is geworden.
Daarnaast heeft hij geen slaaf nodig. Eli(as) is eenzaam en zoekt vriendschap. In het boek komt dat nog beter naar voren.
En het is misschien niet al te realistisch dat Oskar zo maar op weg kan gaan na die moordpartij. Echter vind ik het wel gewoon een tof einde, dat die twee samen de "de wijde wereld in trekken". - Ik vind dat je het einde dan ook een beetje in de sprookjesachtige sfeer van de film moet zien. En in sprookjes gebeuren immers ook een hoop dingen die niet altijd even realistisch, maar daarom des te mooier zijn.
amaz0ne
Dit is een pracht film een meesterwerk. Geen fouten. Details.
Verhaal. Personages. Origineel. De sfeer En een geniale einde.
Ik heb deze film op Blue Ray
Ik geef deze film 5 Sterren.
Als je goed hebt opgelet dan weet je dat Eli en Oskar bijde moordenaars zijn.
De scéne in de donkere kelder was geniaal.
Eli's pepillen stonden wagenwijd open zoals een roofdier.
Wanneer het licht aan ging zag je dat haar pepillen in een natuurlijke vorm veranderden. Oog voor details.
Mensen die deze film niet apprecieren zijn mensen die geen verstand hebben van meesterlijke films zoals Let the right one in.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Hmm...als iets geen horror is, dan is het deze film wel!
Moet dat dan?
Je weet helemaal niet of hij er mee wegkomt. Ik denk het trouwens wel, iets waar ik prima mee kan leven. De realiteit van de film. Daarbij: je zou kunnen zeggen dat zij hun vermoord heeft omdat ze moest 'overleven' en de jongens dus in feite willekeurige slachtoffers waren. Nee, ik had er niet zoveel problemen mee.
Misschien heb ik de film verkeerd begrepen, maar voor mij was het helemaal niet duidelijk dat hij haar slaaf zou worden. Geen idee waarom ze een 'slaaf' nodig had en waarom de man dat voor haar deed...In het boek was het trouwens een pedofiel, als m'n informatie correct is.
Oskar is geen slaaf.
Er is liefde tussen Eli en Oskar.
Bij de oude man was er alleen maar vriendschap.
De voorgeschiedens is onbekend hoe de relatie is ontstaan tss Eli en de oude man.
Op het laatse kon je de ontroerende scéne zien in de trein dat ze elkaar een berichtje stuurde 'KISS'.
DiStefanO
Jammer, hoewel het verhaal aardig is, vond ik het niet helemaal goed uitgewerkt. Daarnaast irriteerde ik mij aan de jongen, die ik niet bijster goed vond acteren.
amaz0ne
De film is heel goed uitgewerkt.
Tis gewoon dat u oog voor detail is ontgaan.
Je moet deze filmbegrijpen.
Die jongen kan heel goed acteren.
Hij speelde een sullig jongetje.
kniteforce
Ik ben het met je eens over wat jou tot nadenken bracht. Juist daarom vond ik het een goede film.
neo
Stond op de site van Cinerama Rotterdam bij verwacht, maar is daar inmiddels verwijderd. Jammer, zou deze graag nog eens willen zien, maar dan op groot scherm. Gaat helaas enkel in Kriterion draaien.

Wie het laatste lacht wordt niet afgeslacht: Een greep uit wraakhorror

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Zweedse horrorfilm 'Låt den Rätte Komma In' morgen op BBC Two

Serie rondom Zweedse horrorfilm 'Låt den Rätte Komma In' vindt eerste acteurs