The Cell (2000)
Met onder meer: Jennifer Lopez, Vince Vaughn en Vincent D'Onofrio
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 9 november 2000
Plot The Cell
"Enter The Mind Of A Killer"
Carl Stargher vermoordt mooie jonge vrouwen op gruwelijke wijze. Zijn slachtoffers houdt hij gevangen in een cel, waarin automatisch water stroomt. Als de meisjes eenmaal dood zijn leeft Stargher zijn zieke fantasieën verder uit op hun lichamen. FBI-agent Peter Novak ontdekt hem, maar wanneer ze zijn woning binnenvallen, ligt de levensgevaarlijke moordenaar in een diepe coma. Een race tegen de klok begint. Waar is het laatste levende meisje? Kan ze nog gered worden? Ze roepen de hulp in van dr. Catherine Deane die haar eigen hersenen via computers kan koppelen aan de hersenen van Stargher. Aan haar de taak om in de verwrongen, kleurrijke fantasiehel van de psychopaat de locatie van het meisje te vinden voor het te laat is en voor ze er zelf aan onderdoor gaat...
Catherine Deane
Dr. Miriam Kent
Dr. Barry Cooperman
Ella Baines
Regan_Robbie24
'k heb hem een 5 gegeven omdat Jake Thomas erin speelt en 'k daarop ben, alleen hier is ie nog klein! verder omdat ie apart en mooi is...... maar andere reden... no way! 'k vind hem eigenlijk afschuwelijk! vooral die enge ringen
mrdig
Erm, een film 5 sterren geven omdat je op iemand bent die in de film speelt is hier niet echt de bedoeling. Het is hier geen opwiebenjemeter.nl
predator
- 1948 stemmen
Prachtige, spannende surrealistische film met een mooie rol van JLo (als je haar verafschuwt, heb je wel een probleem want ze is erg aanwezig).
Wel hier en daar gejat (Matrix/Silence of the Lambs) , maar beter goed gejat dan slecht bedacht.
bisse
Visueel overweldigende film met een alom goed acterende cast. Erg origineel uitgangspunt en tot in de puntjes uitgewerkt. Nou ja, in het verhaal hadden wat verbeteringen gekund.
Het was mij echter wel duidelijk dat het allemaal een excuus was voor die ongelofelijke scenes in de minds van de hoofdpersonen. Deze beelden vind ik dan ook echt geweldig en onmisbaar. Hele aparte film die ik nooit had willen missen. Denk wel dat het geen slimme zet was om lopez te casten want daardoor komt er een totaal ongepast publiek op af. Lopez zelf speelt zoals altijd prima das het probleem niet. Naar mijn mening is zij een zeer goed actrice, ze had alleen noiit moeten gaan zingen.
Naomi Watts
eer goed actrice, ze had alleen noiit moeten gaan zingen.
Eens, alleen hou ik het erop dat ze nooit een relatie had moeten beginnen met Sean 'Party Animal' Combs. Haar laatste twee albums waren niet onaardig.
Regan_Robbie24
deze wordt steeds gemener! en ik vind hem nu gruwelijk, maar mooi.
Naomi Watts
Weer een herzien. Visuele prachtige scenes, de sfeer is goed, Vaughn doet het aardig alleen zie ik hem liever in een comedy, Lopez doet het goed alleen jammer dat haar acteertalent verdwenen lijkt te zijn, de film kijkt heerlijk weg en Lopez is mooier dan ooit. Halfje verhoogt naar 4*. Wat een onderschatte film trouwens.
donnie darko
ja, ik vind deze ook onderschat, wel heel laag gemiddelde voor een vrij geslaagde psychothriller.
3 sterren.
~suzn~
ik vind dit egt een moie film maar er zitten wel een paar rare stukken in
maar goed leuke film:D
Mark86
Dit is een van de slechtste films die ik ooit gezien heb.
Vince Vaughn en Jennifer Lopez in 1 film, oh god....

Dit is een van de slechtste films die ik ooit gezien heb.
Dat wil ik ook wel, geen slechte films zien.
DRJeFF
Vond t een prima film met een goed verhaal.
Jlo viel me niet eens zo heel erg tegen.
Een zwaar minpunt was dat ik deze film ooit op video kocht en er Calimero in bleek te zitten.Niet fijn als t al zaterdagavond 22.30 is en je net met je nieuwe date "die spannende film" wild gaan kijken.
soom
wat een vreselijk enge ranzige film is dit. Ik zag hem toen ik 17 was ofzo, en ik herinner me te allen tijde die scenes met dat paard... ik heb hier echt serieus nachtmerries van, en dat gebeurt niet erg vaak bij een film.
xenne
film die zich gedeeltelijk in de werkelijkheid en in een droomwereld afspeelt. we krijgen vooral veel overgangen tussen die 2, met een bizarre collage van beelden, maar het levert helaas geen goeie film op, daarvoor heb je een scenario, verhaal & structuur nodig. zonde van het geld ...
je kan deze maar beter mijden (imho)
1.5
Bones1138
Flinterdun verhaal. De enige reden dat ik deze film kan uitzitten is Vincent D'Onofrio. Die vent schopt kont!
soom
Dit is een van de slechtste films die ik ooit gezien heb.
Vince Vaughn en Jennifer Lopez in 1 film, oh god....
Okee, deze film is wel slecht, maar ze heeft toch wel mooie films gemaakt, of vind jij van niet? En wat is er mis met de combinatie Vince en Jennifer?
JodyWeistra
Jeetje paar jaar geleden dat ik deze heb gezien
(heb hem nu op dvd)
Maar hij was niet erg goed volgens mij,
toen vond ik hem maar vaag..
BoordAppel
Die scenes in het hoofd van de moordenaar blijven erg mooi en lekker ziek maar alles wat daaromheen zit is niet zo heel erg interessant. Blijf bij mijn 3 sterren. D'Onofrio zet trouwens een goede rol neer, toch wel een onderschat acteur.
Ik herkende trouwens plots een stuk uit deze film als sample in een nummer. Op het moment dat het laatste slachtoffer in haar cel begint te huilen, dat zit in het nummer Pressure Torture van Venetian Snares. Ja, het moet je maar opvallen
Turkeyloverz
Met jatwerk van andere films en een slechte Lopez die alsmaar geil probeert te doen en een voorspelbaar verhaal en einde...en die psychopaat werd te snel opgepakt,in een klap gevonden...
2 sterren voor sommige enge scenes.
us_raider
- 2034 berichten
Wat een prutfilm. Niks aan, stom verhaal. En die gebeurtenissen in die dromen sloegen alles. Naja, ze sloegen eigenlijk alles compleet mis. Kon me eigenlijk geen moment boeien. Niks was goed, J. Lo heeft er zelfs wel mooier uitgezien dan hier. 1*
darkcity
Beste rol van Jlo tot nu toe in een degelijke film
Heelmaal mee eens, vind dit haar beste film naast Out of Sight.
Halcyon
Visueel blinkt deze film uit. The Cell heeft een openingsscène die kan tellen!
Hoewel velen het verhaal matig tot slecht vonden, vond ik het best nog wel OK, zeker omwille van de sterke uitwerking ervan. En al ben ik geen grote fan van J-Lo, ik vond haar zeker niet slecht in deze film. Niet super, maar wel overtuigend.
Kortom, een degelijke film die het meer van stijl moet hebben dan van inhoud.
otherfool
Jammer dat uit het goede en originele idee niet een wat spannender verhaal is getrokken, want de plaatjes zelf zien er prachtig uit. Zeer behoorlijke film, maar het had dus beter kunnen zijn.
3*.
whimp
J.Lo word hier een beetje gedemomiseerd, het verhaal is geen uitblinker en de film zal ook geen oscar verdienen voor de acteerprestaties. Maar visueel is dit echt een juweeltje om naar te kijken. 4*
BlueSword
erg aparte film, best wel vermakelijk.
sommige dingen zat ik echt zo van...euh okay...leuk?
jennifer deed het ook wel OK, decors zagen er wel vet uit.
Mc
- 2092 stemmen
De acteerprestaties zijn vreselijk en het verhaal is niet echt origineel. De beelden en muziek deden het voor mij echter wel, voormalig Clip-regisseur Tarsem Singh creeert een geweldige 'droom'-wereld met mooie kleuren en hier en daar echt prachtige rituelen uitgevoerd door de 'demonen' van de moordenaar. Alleen al voor deze prachtige cinematografie krijgt de film van mij 3,5*

The Cell 2
2009