• 9.374.935 stemmen

Met onder meer: Jennifer Lopez, Vince Vaughn en Vincent D'Onofrio

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 9 november 2000

Plot The Cell

"Enter The Mind Of A Killer"

Carl Stargher vermoordt mooie jonge vrouwen op gruwelijke wijze. Zijn slachtoffers houdt hij gevangen in een cel, waarin automatisch water stroomt. Als de meisjes eenmaal dood zijn leeft Stargher zijn zieke fantasieën verder uit op hun lichamen. FBI-agent Peter Novak ontdekt hem, maar wanneer ze zijn woning binnenvallen, ligt de levensgevaarlijke moordenaar in een diepe coma. Een race tegen de klok begint. Waar is het laatste levende meisje? Kan ze nog gered worden? Ze roepen de hulp in van dr. Catherine Deane die haar eigen hersenen via computers kan koppelen aan de hersenen van Stargher. Aan haar de taak om in de verwrongen, kleurrijke fantasiehel van de psychopaat de locatie van het meisje te vinden voor het te laat is en voor ze er zelf aan onderdoor gaat...

Catherine Deane

Henry West

Dr. Barry Cooperman

avatar van Lennert

Lennert

Viel me bijzonder mee. Het blijft een film waarbij de uitwerking toch beter is dan het script (ik had graag wat meer uitleg over de wetenschappelijke kant van dit hele geestversmeltingsproces gehad), maar deze uitwerking beviel me dermate goed dat ik niet teveel wil zeuren.

Kritiek op het acteerwerk van Lopez en helemaal Vaughn is wat overtrokken. Het Lopez personage moest een beetje een 'zweef-teef' zijn (copyright @ Youp van 't Hek) en werd wat mij betreft goed neergezet. Vaughn deed het helemaal uitstekend, al blijft de beste acteur van de film Vincent D'Onofrio die op een perfecte manier een zieke maniak uitbeeldt.

Visueel erg mooi, deed me denken aan de betere videoclips en schilderijen. Vooral de scene met het in stukjes gesneden paard was zeer imposant. De gore kwam hierdoor in de meeste gevallen erg 'clean' over (het moment waarop Vaughn's darmen op een stokje worden gedraaid als meest voorname voorbeeld), maar bleef in essentie schokkend. Vooral het moment waarop de moordenaar zichzelf aan haken ophijst om over een lijk wat hij heeft laten bleken klaar te komen deed mijn gezicht toch even vertrekken.

Minpunt blijft wel het feit dat de film het hele concept slecht uitwerkt en echt puur en alleen lijkt te zijn gemaakt om visueel overweldigend te zijn. Dit maakt niet dat ik de film slecht vind, maar het kon toch beter uiteindelijk. Desalniettemin zeker de moeite waard!

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

echt nie verkeerd hoor.......

gewoon kijken

avatar van essepluisje

essepluisje

Helaas een ondergewaardeerde film naar mijn mening, ik vind hem briljant.

Het verhaal is goed, hij is spannend, hij is eng, prachtige (maar soms ziekelijke) beelden. Je bent continue geboeid.

Ik vind de belevingswereld van de killer zo gaaf neer gezet.

Ook Jennifer speelt erg goed, ik vind haar een leuke actrice.

Ik vind dit echt een uitblinker.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Best goede film. Lopez deed het best goed. De vorm van de beelden zijn mooi en sfeervol. Je wordt hier ook bediend met wat bizarre schokkende beelden. Het verhaal komt goed en best boeiend over. Prima film verder maar had natuurlijk iets beter gekund. 3,5.

avatar van amanda22

amanda22

Aparte maar toch goede film.

Dacht eerst dat het een een of andere weird scifi was (persoonlijk houd ik daar niet van)

Maar verrassend genoeg was het een psycho thriller.

Heb er van genoten....niet schokkend goed, maar een leuke zaterdagavond film.

avatar van maerk

maerk

Net iets anders dan de doorsnee thriller.

Het klopt. Deze film heeft erg veel weg van The Silence of the Lambs. Niet dat dat ertoe doet. The Cell is bijzonder op zijn eigen manier. Visueel ziet de film er erg goed uit, mede door de kostuums en decors. De mooiste gedeelten van de film zijn de stukken die zich afspelen in het onderbewuste. Singh kan zijn gang gaan met surrealistische vertoningen en het zorgt voor erg mooie plaatjes. Singh schept ook een enorm mooie sfeer. De bad guy is erg goed gekozen, een erg enge vent.

Een thriller, maar net iets anders. Mij maakte het niet zoveel uit dat het verhaal een beetje achterwege werd gelaten soms. Er viel genoeg te genieten door veel sfeer en spanning.

4*.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Aardig.

Vooral het kleurvolle surrealisme dat we te zien krijgen is wel eens genieten. Het verhaal is best leuk en Jennifer Lopez doet het ook niet slecht. Alleen jammer dat het wat voorspelbaar is dat ze uiteindelijk de moordenaar in haar geest gaat laten en jammer dat ze veel tijd hebben besteed aan laten zien dat de moordenaar eigenlijk een lieve jongen is (wat inmiddels ook een behoorlijk cliché genoemd mag worden).

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Bij vlagen zeer opwindende stoofpot van thriller, actie, SF en horror waarin de speciale ingredienten Freud en surrealisme het geheel tot een enerverende smaak sensatie maken. Op het visuele gebied valt er veel te genieten en alles is zeer dynamisch gefilmd. Het verhaal loopt soepel, er is spanning en Jennifer Lopez zet zonder meer een prima rol neer, ze verdient niet zomaar haar centen door alleen maar haar lichaam te etaleren. Al met al een zeer onderhoudende film die me positief heeft verrast.

avatar van 606

Fijne mix van verschillende genres die mede door erg mooie effecten samen een goede film maken.

Aantal stukken waren spannend en goed gemaakt, en de acteurs zijn ook goed gekozen.

3,5 ster

avatar van charmed one

charmed one

deze film blijft goed.

ik heb hem al best vaak gekeken.

elke keer geniet ik weer.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

Leuke film ! Heb er zeker van genoten en het blijft boeien! Het is goed verhaal alleen had het beter uitgewerkt kunnen worden.

avatar van the Darf

the Darf

Dit is mijn lievelingsfilm! Wat een heerlijke zieke sfeer.

En J.Lo ziet er ook heerlijk uit. Kortom een must see als je van vage films houdt.

Goede film hoor, mooie fantasiewereld!

avatar van DragQueen

DragQueen

Geen verkeerde film. zelfs een vrij sfeervolle, en visueel fantasievolle prent. alleen is de uitwerking iets beter dan het verhaal. het concept is trouwens wel goed bedacht. de scenes waar Lopez in de geest van de moordenaar kruipt, zijn erg kunstzinnig gemaakt. aparte decors, en dito kostuums. het acteerwerk van Lopez viel me nog erg mee hier, en ze deed het best goed eigenlijk. evenals Vaughn, die ook wel overtuigend in zijn rol zit. maar de show wordt wat mij betreft gestolen door D'Onofrio, die erg overtuigend een zieke geest weet neer te zetten. 3,5 ster.

avatar van Yehudit

Yehudit

Ondergewaardeerd, visueel spektakel van de bovenste plank, Jennifer doet haar uiterste best (en dat ontaardt niet in plaatsvervangende schaamte, wat mij betreft) en ook het verhaal stond me wel aan, de regisseur kiest niet voor de makkelijke weg en maakt er geen typische Hollywoodthriller van, maar hij kiest er bewust voor om redelijk zieke, harde beelden in de film te stoppen, die mijns inziens essentieel zijn voor het verhaal.

De acteurs doen het ook verrassend goed, Jennifer slaat de plank niet volledig mis, zoals ik haar wel 's zag doen, Vince Vaughn, die ik bijna niet serieus kan nemen vanwege zijn filmkeuze (slappe, melige draken) doet het best goed en D'Onofrio zet een zeer overtuigende zieke geest neer. Schandalig dat deze film nog geen 3* als gemiddelde heeft.

Vooral de fantasiescènes zijn, in mijn opinie, briljant, meesterlijk en bijzonder kunstzinnig! Ik twijfelde tussen 3,5 en 4*, maar ik vond 'm te goed om bij 3,5* te blijven hangen.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Heerlijke film dit een van mijn favorieten(wij hebben er zo veel he mug?)

avatar van Rothko

Rothko

eigenlijk heel vreemd dat dit al die jaren een ondergewaardeerde film is gebleken. Kijk nu naar twee of drie jaar nog eens naar de commentaren hier en t verbaasd me dat er weinigen zijn die de geniale fotografie en de surrealistische inslag van de film niet ( kunnen ) waarderen. Jammer, maar het zal wel een kwestie van smaak zijn! Ook t spel en het verhaal is alles behalve een onvoldoende waard dus ik begrijp t niet.

avatar van Film Pegasus

De fantasiewereld is vrij mooi gedaan, al zijn het te korte flarden soms om er echt in mee te gaan. Het gedoe aan die machines valt nogal mee, het speurwerk zelf is dan weer saai. Als je door de fantasiewereld kijkt, is het een vrij standaard thriller. Lopez doet het wederom vrij goed. Een topactrice zal ze nooit zijn, maar sommige rollen (zoals deze) liggen haar wel. Al bij al een goeie film die misschien wat verouderd is ondertussen (oa de special effects), maar nog wel leuk is om zien.

bollepeer

wat een belachelijke film. dan bedoel ik het natuurlijk niet positief. in elk opzicht is deze film slecht. in welk genre je deze film ook plaatst. hij slaat altijd de plank mis. hij is niet eng. hij is totaal niet spannend juist langdradig. vooral in het 'onderbewustzijn' was het verschrikkelijk saai om naar te kijken. tot overmaat van ramp proberen ze er ook nog een stukje drama in te gooien en dan gaan we helemaal de verkeerde kant op.

geen enkel beeld of gore is schokkend of laat staan goed. ik las hier over het gore dat hier zo goed in is. ik heb er geen enkele keer iets van gemerkt. acteerwerk... dat valt over het algemeen nog wel mee, maar jlo heeft hier natuurlijk geen enkele moeite mee, aangezien iedereen dit nog kan spelen.

zelfs visueel gezien, waar ik ook positieve dingen over heb gehoord, viel flink tegen.

je kunt wel zeggen dat ik teleurgesteld ben en dat is nog een understatement.

en tot slot het verhaal. tja je raad het al.

kortom,

dit is één van de slechtste films die ik in de afgelopen periode heb gezien.

ik zou bijna zeggen dat 'disaster movie' nog beter is.

misterfool

Gek dan dat ik totaal aan de andere kant van het spectrum zit. Een erg intrigerende film die continue spannend blijft, durft de niet gebruikelijke paden te volgen, er prachtig uitziet(erg veel indiaanse en japanse invloeden) en als eerste film er in geslaagd is om me niet te laten irriteren aan Vince iritante smuckface Vaughn en Jennifer, what the fuck am I doing here Lopez. . Op zichzelf is het verhaal niet heel bijzonder, maar elk greintje sfeer en spanning welke uit het verhaal te halen vallen, zijn benut.

avatar van sveneras

sveneras

Aardig origineel filmpje, wijkt aan alle kanten af van de standaard. Kan hem dan ook niet echt in een genre plaatsen. Doordat de film zo eigen is en zich niet echt aan een bepaald genre bindt valt hij bij mensen met bepaalde verwachtingen waarschijnlijk niet in de smaak.

Het is dan ook erg makkelijk om de zwakke punten van de film op te noemen. De film was alles eigenlijk nét niet; spannend, eng, psychedelisch. Een overvloed aan genres zorgde ervoor dat geen van deze eigenschappen echt goed werd uitgewerkt.

Toch heeft deze film ook vele pluspunten. Het acteerwerk van Lopez bijvoorbeeld viel me reuze mee en de casting vond ik verder ook prima. Het mooiste van het film was het camerawerk gecombineerd met de settings en de special effects. De droomwereld werd prachtig surrealistisch neergezet en de shots waren op zichzelf ook al kunst (zie het shot langs de uitlaatgassen van het vliegtuig of de kerende camera wanneer lopez voor het eerst Starghers beleveniswereld ingaat).

Al met al ben ik van mening dat deze film zeer ondergewaardeerd is omdat het een vrij uniek werkje is wat meer op een surrealistisch schilderij lijkt dan op een thriller. Misschien is dat dan ook de reden dat hij zo laag beoordeeld wordt.

bollepeer

ik ben objectief genoeg om hem te boordelen zoals ie is en niet zoals hij staat aangegeven. dat verandert echter niets aan mijn beoordeling, maar als je de beelden zo mooi vind, kun je net zo goed een documantaire kijken over de carribean ofzo, maar als dat het enige is wat een film te bieden heeft... bovendien is het helemaal niet zo mooi als je beschrijft,.

misterfool

Mwah je bent iets kort door de bocht bollepeer. Juist de aankleding zorgt hier voor een prachtig surrealistisch sfeertje en gek genoeg zelfs voor eens stukje geloofwaardigheid. Het concept is boeiend genoeg om je bijna 2 uur te boeien en Vincent D'Onofrio zet een prima psychopaat neer.

bollepeer

ja daar ben ik het wel mee eens. hij zet een prima psychopaat neer. je zou het zo geloven. maar een stukje geloofwaardigheid?ga je nu niet lichtelijk te ver? het concept leek mij van te voren ook goed inderdaad, maar ze doen er veel te weinig mee. niet goed dus

misterfool

Nee eerlijk gezegd vond ik het wel geloofwaardig. Natuurlijk moeten we geloofwaardig en realistisch niet door elkaar halen. Maar ik vond de wereld die in het hoofd van Vincent D'onofrio afspeelde een mooie mix van de gewelddadige kant van de psycho die zichzelf ook als god zag en het jochie die het jeugdtrauma van de verdachte verbeeldt. Ik vond dat er een heel rijke verbeeldingswereld geschetst werd, gespekt met allerlei religieuze symbolen. Het concept vond ik geweldig uitgewerkt. Het verhaal was voor de rest wel redelijk rechtlijnig, maar dat hoeft voor mij zeker niet negatief te zijn.

Ik ben wel benieuwd naar het andere filmwerkje van deze regisseur

avatar van R-beq

R-beq

Ondergewaardeerde film. Visueel is dit een pareltje; het verhaal is ook boeiend, het idee erachter nog boeiender - hoe ziek is de geest van deze man misschien is het enige wat niet helemaal goed is de acteerprestatie van Jennifer Lopez. Hier stoorde ik me echter niet aan omdat er zooveel te zien is, de beelden ZO geniaal zijn (meer dan 5* waard) dat ik toch nog uitkom op een 5*. Tarsem Singh, I adore your sick images, de felle kleuren, gewoon de ziekelijkheid en mooiheid tezamen; surrealistisch mooi. Kan niet wachten tot je dark remake van sneeuwwitje!

avatar van black swallow

black swallow

Dit is eigenlijk niet zo mijn ding, maar de film is wel goed. Surreëel ja.

misterfool

Gisteren heb ik deze film voor de tweede maal gezien en die herziening viel toch tegen. Ik vind dat Tarsem deze film erg mooi aankleedt, maar het plot is helaas een aaneenschakeling van cliché's. Ik verlaag met een halve ster.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Lugubere sciencefiction rolprent, waarin het camerawerk, de decoropbouw en de kostuums & make-up, de fundamenten zijn die deze film dragen.
Het uitgangspunt is interessant: het binnendringen van de geest van een comateuze seriemoordernaar om vervolgens op deze wijze belangrijke informatie te winnen. Helaas blijft het wetenschappelijke idee erachter matig uitgewerkt en draait de film eigenlijk om de kleurrijke 'droomwereld' van Stargher (D'Onofrio), die ik overigens erg overtuigend vond acteren!
Een van de dingen die mij op een positieve manier in het oogsprongen was bijv. de scene waarin het paard in een 'x' aantal coupes gehakt werd waardoor het iets kunstwerkachtigs over zich kreeg. Lopez is inderdaad geen goede actrice, maar zo slecht zo als door sommigen hier wordt beschreven, vind ik haar ook niet.

Redelijk vermaakt, 3*.

avatar van wibro

wibro

Dit schreef Movie2Movie o.a. over deze film;

Zonder overdrijving kun je stellen dat 'The Cell' uniek is qua special effectsgebruik. Tijdens deze momenten verdwaal je je echt in deze film en staat het rammelende script, de bar slechte dialogen en erbarmelijke acteerwerk van enkele acteurs compleet in de schaduw. Je ogen nemen het over van je verstand. De klap is dan ook enorm groot als je van deze bijzondere scènes ineens wordt geconfronteerd met de 'normale' passages in de film, waarin men een verhaaltje probeert te vertellen.

Wat het rammelende script en het slechte acteerwerk betreft sluit ik mij hier volledig bij aan en verder wil ik daar verder nog aan toevoegen het zeer voorspelbare einde. Je wist binnen een half uur al hoe het ging aflopen en dat maakte voor mij deze film bijzonder saai.

Toch meende de recent van Movie2movie deze film alsnog te moeten waarderen met een 4,0* en wel voor de geweldige special effects en de prachtige beelden van het fantasiewereldje in het hoofd van Carl Stargher. Dat het videoclipregisseur Tarsem Singh alleen om die beelden en special effects te doen was en niet om het verhaal was mij vanaf het begin al duidelijk. Ik zou er mee kunnen leven als wat die beelden en specials effects betreft ik dezelfde mening zou hebben als de recensent van Movie2Movie. Helaas is dit niet het geval. Ik heb voor de special effects en het fantasiewereldje van Tarsem Singh namelijk maar een woord en dat is "KITSCH" met hoofdletters. En wat blijft er dan nog van deze film over; helemaal niets ofwel het door mij gehanteerde laagste cijfer.