Splice (2009)
Geregisseerd door: Vincenzo Natali
Met onder meer: Sarah Polley, Adrien Brody en Delphine Chanéac
Releasedatum: 16 september 2010
Plot Splice
"Science's newest miracle...is a mistake."
De twee vooruitstrevende wetenschappers Elsa Kast en Clive Nicoli experimenteren met dierlijk DNA en het lukt hen deze te verenigen. Het levert een mutant op die behulpzaam zou kunnen zijn bij het genezen van ziekten, maar hun project zal binnenkort worden stopgezet. Ze realiseren zich dat ze niet veel tijd meer hebben en beginnen op eigen houtje, zonder dat iemand er verder van af weet, een experiment met dierlijk én menselijk DNA. Het resultaat is verbluffend, maar tegelijk ook zeer riskant...
Clive
Joan Chorot
Glacius
Rare film, niet erg realistisch, vooral het einde niet. klasse apart 3*
:lol:
Je kijkt naar een sci-fi film en je klaagt over het feit dat de film niet realistisch is. Ehhhh okee....
_Moonwalker
Ik weet niet wat ik aanmoet met zo een film. Het verhaal was wel goed bedacht en waarschuwt ons voor het gevaar van klonen en spelen met de DNA van schepselen.
Maar de tempo was veel te laag, waardoor je de film niet interessant genoeg vindt.
En er waren een paar ranzige scenes in de film waaronder de seks met dat schepsel en de verkrachting scene aan het einde. Beiden hebben een incestueuze betekenis natuurlijk, om nog maar te zwijgen over het feit dat de vrouw uiteindelijk gewoon ervoor kiest om het kind van het schepsel met haar DNA niet te laten verwijderen.
Voor de rest vind ik Adrien een goede acteur en hij heeft zijn rol ook goed gespeeld samen met Sarah. Maar ze hadden meer kunnen halen uit het verhaal zonder gebruik te maken van die ranzige troep.
flyer
Alles bij elkaar best het kijken waard. Er zit een waarschuwing in de film waar ik mij best in kan vinden. OK alles is een beetje trager maar het verhaal maakt dat wel goed. Over de acteer prestaties geen klacht. Ja gewoon een film met een boodschap
Skindowz
Deze film is mij bijgebleven. Al met al een zeer vermakelijk en redelijk realistisch verhaal. Acteerwerk was prima en de decors waren overtuigend. Ik ben geen SF-fan, maar in dit geval boeide het toch wel. 4 Sterren!
lucdecoster
Deze film is mij bijgebleven.
voor mij ook, de beste scène : het sekspartijtje met het wezen.
*film fan*
beetje saai in het begin.
later wordt het spannender, wel aardige film.
heleen lamm
Ik vond dit zo'n slechte film dat ik hem halverwege heb uitgezet. Ik zie dat anderen zeggen dat het op het einde spannender wordt dus misschien had ik hem af moeten kijken. Toch trok deze film mij helemaal niet en ik vond het ook niet sterk geacteerd, daarnaast vond ik het schepsel vrij nep.
mayhemblik
Op de hoes staat dat ''Dren'' uitgroeit tot een beeld schone jonge vrouw????????
Als zij beeldschoon is dan ben ik een fotomodel. (die z'n weerga niet kent)
Filmkriebel
Als genetisch experiment vond ik Dren welgeslaagd.
Ondergewaardeerde film trouwens : hadden ze dit in de jaren '80 gebracht, dan was dat inmiddels een klassieker.
johnnie diepte
Je hebt niks gemist, het einde is erg voorspelbaar. Het verhaal en het concept van de film vond ik ongeïnspireerd en on-orgineel.
mixmaster
helemaal mee eens
selfhealing
Halcyon
what's your point?
Filmkriebel
Inderdaad Halcyon. Ook de manier waarop de film is aangepakt voelt jaren '80 aan; ik vind bvb dat het knuffelbaar en sympathiek maken van Dren net als E.T., Gremlins, dat wezen uit The Goonies en andere fantasiewezens iets typisch uit die periode is. Blijkbaar is hier nu geen publiek meer voor, terwijl dat net de succesformule was voor genoemde films.
bladerunner63
als sf liefhebber had ik deze al gekocht bij amazon UK op import
ik begrijp de lage score voor deze film niet echt ...
sylphil
ik begrijp de lage score voor deze film niet echt ...
exactly, prima filmpje voor de komende paasdagen,...
..........deze film een lagere score geven dan "The American" .....hoe is het mogelijk..
Natuurlijk is er op iedere film wat aan te merken, maar tussen alle crap die er de laatste tijd uitkomt is deze een dikke 3,5 waard.
Cipher
Prima filmpje! Vond het alleen jammer dat ze nog zo erg op een mens leek, hadden ze wat meer van kunnen maken.
De acteurs en dan vooral de vrouw waren lichtelijk irritant, maarja.
Jammer dat ik de "climax" echt overduidelijk aan zag komen en het absoluut geen schok was toen ze opstond met die dikke buik van haar.
WILL.I.AM
Het onderwerp van de film sprak me eigenlijk wel aan. Het is alweer een tijd geleden dat ze dit onderwerp (naar mijn idee) hadden gebruikt. De film begon ook aardig. Spannend, maar toch miste er iets. Ik heb het in de hele film niet kunnen vinden en zeker niet meer toen het een beetje ranzig werd. Er zaten aan het eind een boel zieke gedachtes in de film.
Conclusie: ik heb me niet verveeld tijdens de film, maar ik had gister beter mijn afwas kunnen doen.
yeyo
Splice zou je het best kunnen omschrijven als 'body horror' in de Cronenberg-traditie, wat wellicht meteen de reden is waarom de film nogal misbegrepen wordt. Veel mensen hoopten volgens mij op Alien vs. Predator-achtige toestanden. En toch is de kritiek ook enigszins begrijpelijk, want het is nu eenmaal geen geweldige film. De thematiek is interessant en op bepaalde momenten zeker bizar genoeg uitgewerkt. Het feit dat Dren zoveel op een mens lijkt en zich ook zo gedraagt, vind ik juist iets naargeestig hebben. Ook de manier waarop de twee hoofdpersonages niet weten welke rol ze zich moeten aanmeten tegen het wezen, is interessant.
Helaas zijn de personages an sich clichématige, bordkartonnen typetjes en acteert Sarah Polley echt erbarmelijk. Bovendien ontaardt de film in een nogal protocollaire climax met allerhande stunts en moorden, wat eigenlijk totaal niet bij de sfeer van de film past. Mooi geprobeerd van Natali, maar hij durfde duidelijk niet all the way te gaan.
Franklin1975
Afgelopen augustus de trailer in de bios gezien van deze film en was meteen geïnteresseerd. En dan is tie nu al uit op dvd.
Gisteravond de dvd opgezet en verwachtte een aardige film. Maar wat ik gezien en ervaren heb kan ik alleen maar zeggen dat dit de grootste verrassing van het jaar is. Wat een geweldige film! Iedereen is heel goed gecast in de film en zetten een prima geloofwaardige prestatie neer. De redenen die ik hierboven las om de film af te kraken (niet geloofwaardig etc.), kun je ook over Inception zeggen bijvoorbeeld. Of over vele vele andere topfilms. Star Wars en Harry Potter (om maar een dwarsstraat te noemen) zijn natuurlijk op en top ongeloofwaardig. Zulke redenen om een film af te kraken neem ik dus ook totaal niet serieus.
Bovendien is deze film helemaal niet zo ongeloofwaardig. Je moest eens weten wat men allemaal doet en kan doen in laboratoria...
Verder een goed uitgewerkt verhaal en naar het einde toe erg indrukwekkend.
Bibelonseberg
Best wel een spannende film. M'n verwachting was niet erg hoog gespannen maar werd verrast door de effecten en het verhaal. Jammer dat het einde zo voorspellend was en zo abrupt kwam. Voor de rest een prima film.
Elineloves
Het eerste wat ik me afvraag is: What were you thinking?? Half mens, half dier. Een meisje met een staart (en niet in haar haren!) en een verticale streep over dr hoofd? Ogen die op de plek van de oren zouden moeten zitten? Why?
Nee, serieus, ik bedoel... Why?
De kracht van Splice zijn de hoofdrolspelers Elsa en Clive. Goede chemie, geloofwaardige spanningen en puik acteerwerk. Adrien Brody en Sarah Polley laten zien dat ze deze film prima kunnen dragen.
Het sci-fi sfeertje is absoluut voelbaar, maar nergens wordt het echt spannend. Dit ligt echter niet aan de special effects, die zijn overtuigend genoeg. Maar wat is Dren nou eigenlijk voor een mormel?
Is het een vogel achtig iets? Een muis? Is het een mislukte pokemon? De ene keer is ze eng, dan weer schattig en lief, om vervolgens weer heel zielig en kwetsbaar te lijken. Ik werd in ieder geval nerveus van dr.
Al snel kweekt Elsa moedergevoelens voor Dren en alsof dat nog niet gek genoeg is zorgt het 'kindje' ook nog eens voor seksuele spanning bij Clive. Blijft een aparte verschijning trouwens, die Adrien. Wel knappe rol van Delphine Chanéac zeg. Je moet het maar kunnen. Ze heeft er wel het geschikte muizenhoofdje voor. Vroeg me alleen een beetje af waarom ze haar geen pruik op hadden gezet. Maar toegegeven: ik heb vrouwen gezien die minder aantrekkelijk waren dan Dren.
Het einde lijkt wel alsof het een compleet andere film wordt, minder subtiel en niet passend bij het eerdere verhaal. Al met al toch beter dan ik verwacht had. Nette voldoende dus.
devidia
lamlendig slecht... niks meer over te zeggen. adrien brody die een alien achtige monsterkloon neukt? hallo? fucked up! enorm slaapverwekkend. morele boodschap is achterhaald, horror en thriller (want dat claimed het te zijn,deze film) komt er op geen enkel moment aan te pas. rechtstreeks naar de vuilbak deze prent
otherfool
Het minst geloofwaardige wetenschaps-duo aller tijden frutselt in hun vrije tijd iets in elkaar waar zij haar moederlijke instincten, en hij zijn seksuele lusten op bot kan vieren. Ondertussen verandert een eerder experiment plotsklaps van een vrouw in een man zonder dat een dozijn andere wetenschappers (die schijnbaar slechts zijn geselecteerd op een familie-band met het eerder genoemde duo) dit door heeft. Een Frans sprekende mevrouw wordt ondanks de ene na de andere doorbraak zo boos dat ze het centrum wil opdoeken, maar dan ook echt alleen maar omdat ze in andere films heeft gezien dat dat altijd moet gebeuren als er ergens een lab is.
Het monstertje wordt ondertussen snel volwassen en wordt in een houten schuur bewaard, met een kat, een make-up doos en een zwembad. Om er goed het oog in te houden (empirisch bewijsmateriaal tenslotte!) hangt onze superwetenschapper Brody een paar cameraatjes van 20 dollar op. En hij is nog de slimme van het stel...
Geen idee wat we hier voorgeschoteld krijgen eigenlijk, het lijkt wel een soort mix van een parodie op een monsterfilm, een familie-drama in een extreem jasje, en een pulpfilmpje a la Species in één. Polley kijkt vooral schaapachtig en Brody blijkt een nog grotere neus te hebben dan ik altijd al had gedacht. Je gaat vanzelf op dat soort dingen letten, want deze film slaat simpelweg helemaal nergens op, zonder dat het overigens echt vervelend wordt.
1,5*.
Inderdaad beetje absurd filmpje. De wetenschappers nemen de ene na de andere domme beslissing die wetenschappers en zeker goede nooit zouden nemen. De geloofwaardigheid en daarmee de betrokkenheid gaat daardoor volledig over boord. De zogenaamde band die ze met het 'experimentele wezen' hebben is stom en vervelend. Ridicuul hoogte (of eigenlijk diepte)punt is Brody die sex heeft met het beest en als het nu nog campy bedoeld was....
Verder leunt de film te veel op de ongeloofwaardige emotionele kant dan dat het ooit horror wordt. Nee, een mislukking, en daar kan Sarah Polley helaas niets aan afdoen. Enkel laatste 10 minuten zijn op niveau.
Krappe 2*
M.Goodkat
Buah over die scene valt nog wel te bespreken Dren zelft heeft zowieso de kracht om mensen in hun hoofd te manipuleren,denk dat er genoeg hints waren...
Ook het feit dat de helft van de DNA van Sarah is maakt het nog interessanter voor onze Brody om 'making love' te doen...Ok het klinkt absurd en fucked up in de meeste mensen maar als je bekijkt in zijn gehele context, ook met de eindscene is dat het "wezen" zich verder wilt voortplanten...Zijn eigen ras in leven houden..
Wij zelf zijn van nature ook zo ingesteld, om ons ras in leven te houden...Dus echt weird is het in feite niet
Qua acteerprestaties vond ik het zeer hard meevallen, alleen Brody is het love-hate,, komt nogal op momenten geforceerd over maar denk dat het zijn manier van acteren is.
Vond het opzich een zeer goeie film om een avondje eraan te geven, hou ook zeer veel van het genre Sci-fi-horror...is een genre op sterven na dood samen met film noir...
okaysjon
Geen kaskraker wat mij betreft maar ik heb me wel 1,5 uur vermaakt.
Brody klimt steeds hoger op mijn fav acteur ladder al was het in deze film niet heel hoogstaand.
Sommige zullen de film vergezocht vinden maar er zullen genoeg gekken rondlopen die het met groot enthousiasme zouden willen proberen om dierlijk en menselijk DNA te mixen.
Dus wie weet loopt DREN over 30 jaar wel op aarde.
Als ze dan maar niet van geslacht gaan wisselen want daar worden ze agresief van.
valleyman
Shit he dacht dat die neus van Jean Reno groot was, maar we hebben een winnaar

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Secretariat
Biografie / Drama, 2010

Testament
Drama, 1983
experimentdnageneticsgene manipulation genetic engineeringgenetically modified organismscience fiction