Splice (2009)
Geregisseerd door: Vincenzo Natali
Met onder meer: Sarah Polley, Adrien Brody en Delphine Chanéac
Releasedatum: 16 september 2010
Plot Splice
"Science's newest miracle...is a mistake."
De twee vooruitstrevende wetenschappers Elsa Kast en Clive Nicoli experimenteren met dierlijk DNA en het lukt hen deze te verenigen. Het levert een mutant op die behulpzaam zou kunnen zijn bij het genezen van ziekten, maar hun project zal binnenkort worden stopgezet. Ze realiseren zich dat ze niet veel tijd meer hebben en beginnen op eigen houtje, zonder dat iemand er verder van af weet, een experiment met dierlijk én menselijk DNA. Het resultaat is verbluffend, maar tegelijk ook zeer riskant...
Clive
Gavin
Melinda Finch
Joan Chorot
silent_force89
Deze film in de bioscoop gezien, vermakelijk.
Alleen bij de scene dat die gast seks had (en wou) met Dren was voor mij een beetje onvoorstelbaar, maar voor de rest bleef het verhaal wel boeien. Dat wetenschappers-sfeertje sloeg iig bij ons wel aan.
3* Prima Film.
Muyo
Redelijke, op science-fiction gebaseerde film.
Leuk verhaal, wat natuurlijk vaker in dit genre naar voren komt, maar desondanks vond ik het wel lekker wegkijken.
Ik vroeg me toch steeds weer af wat er nu weer zou gaan gebeuren en dat kijkt toch lekker door.
De creaties vond ik goed, het filmen en de voortgang vond ik ook reëel, alleen het einde vond ik wat tegenvallen.
Daar had meer over nagedacht kunnen worden.
Verder een redelijke science-fiction goed voor 3 sterren.
Quinne
Géén creepy film, dit zeker niet, ..maar wel verdomd FREAKY !!
Die 'gewenste' Sex-scène van Adrien Brody
De film heeft iets aparts .. het kon me wel redelijk boeien.
Zeriel
Boeiende film, met relevante thema's voor de 21e eeuw.
Zwaar ondergewaardeerd hier, misschien doordat het niet precies in de bekende genre-hokjes past.
Dren is een overtuigend wezen, goed gemaakt met precies de juiste spanning tussen menselijk en dierlijk/demonisch.
De relatie tussen Elsa en Clive vond ik interessant, waar zijn ze nou eigenlijk helemaal mee bezig. Ipv zelf een kind te maken langs natuurlijke weg, creëren ze een Dren, m,et alle gevolgen van dien.
Er zitten een paar geweldige scenes in, vooral die presentatie voor een volle zaal.
Het einde ging me dan allemaal wat te snel.
Pete_033
Ik vond dit een fascinerende film. Kijkt goed weg maar wordt naar het einde toe wel voorspelbaar maar dat mag de pret niet drukken.
De scene van de presentatie was inderdaad erg goed gedaan
artwarrior
het dvdplaatje leek veelbelovend maar de film is niet spannend of eng....meer erg rommelig....die meid had de hele film door een bitchslap nodig....het monster was niet mooi...zeker wanneer het volwassen is...en als het volwassen is gedraagt het zich weer zo cliche-achtig...jammer had er echt meer van verwacht....wel afgekeken en daarom 2 sterren
N23
Een saaie film. De relevante thema's van de 21e eeuw lokte me aan.
Dren is een zeurend specimens.
De relatie tussen Elsa en Clive vond ik clice. En het acteer werk viel tegen.
Er zitten een paar geweldige scenes in, vooral Als Dren en Clive de liefde bedrijven
De film was langzaam en het einde nog zuigender dan de rest van de film.
erpunited
Dit is niet mijn type film. Super traag. Het acteerwerk is ook nie om over naar huis te schrijven.
De film is wel mooi gemaakt en daar krijgen ze ook mijn puntje voor. Nee dit was niet mijn film
Gangleri
Ik had er meer van verwacht. Del Toro als producer is geen garantie voor succes. Dit is al de tweede keer dat ik erin trap
Lange Darm
Beetje experimenteel maar effecten waren wel mooi...mooi vaag spooky open einde
as
Oeioeioei. Natali gaat hier op zijn bek zeg. na man's Cube en Nothing had ik hem hoog zitten maar hij had kritischer naar de plot moeten kijken. Wel legt hij vooral het eerste uurtje een mooi onbehaagelijk sfeertje neer maar al snel stapelt hij de ene na de andere bevreemdende keuze van de hoofdrolspelers op elkaar. Hoogtepunt is wel het lachertje wanneer Brody de koffer induikt met zijn gemaakte creatuur. Werkt op de lachspieren en ondermijnt elke geloofwaardigheid binnen het gegeven. Daarna kon ik de film niet meer serieus nemen.
2*en
MovieMind
Verwachte niet echt veel van deze film....jammer dat ik het juist had.
SinEater
Vandaag de film gezien en ik moet zeggen dat het inderdaad geen hoogvlieger is. Ik vond het allemaal net even iets te langdradig en ik vond het gedrag van de wetenschappers vaak nog merkwaardiger dan het wezen zelf. De film krijgt van mij net een 2.
Henry Spencer
Van mij een 3. Bijzonder zwarte humor, vind ik dit. Twee wetenschappers die een kind moeten opvoeden, wat moet daarvan komen ? Maar zoals gezegd dus niet iets voor monsterfilmfans, die zijn dan beter af met Home Alone.
mnrk
Redelijke, op science-fiction gebaseerde film.
Daar had meer over nagedacht kunnen worden.
Verder een redelijke science-fiction goed voor 3 sterren.
Sluit ik me helemaal bij aan.....
Species vs Jeepers Creepers
xxc
Heel leuk filmpje dit!
Grotendeels van de film is toch wel het genre speelfilm en thriller.. Maar na het einde toe, en zeker de laatste 20 minuten vind ik persoonlijk toch wel erg spannend. Horror wil ik niet zeggen, maar op sommige momenten kreeg ik toch wel even kriebels vanwege de schrikeffecten en dat Dren er toch wel eng uitzag..
Sarah Polley. Ik heb nooit veel aan haar gevonden. Daarom vond ik het ook heel jammer dat ze hier in speelde. Ik was bang dat dat mijn mening toch wel zou veranderen.. Maar gelukkig was niks minder waar. In deze film speelt ze zo goed en sterk, met zo veel overtuigingskracht!
Hetzelfde met Arien Brody. Niet dat ik aan hem ook niks aan heb gevonden, vond hem altijd wel sympathiek overkomen.. Maar ook hij speelt hier hardstikke sterk en overtuigend in.
En ja 'Dren'.... Ik zelf vond het mooier toen ze net geboren was, toen ze nog een echt wezentje was. Naarmate de film steeds verder gaat zie je haar steeds meer een mens worden. Dat vond ik eigenlijk het enigste nadeel aan de film. Van mij had er wel wat minder 'mens' mogen zijn.
Ja, absoluut een leuk filmpje. Had er eigenlijk niet zo heel veel van verwacht.. Maar toch, wat vaak voorkomt, vond ik hem erg goed. Heel mooi gemaakt!
LV426
Het eerste halfuur dacht ik "dit wordt een heerschend über-filmpje". Maar wat een desillusie. Begint sterk, maar vervalt daarna in sentimenteel geneuzel met kop noch staart.
Het einde was zo bedroevend dat ik wenend neer zeeg.
King030
maffe film is dit vond hem wel grappig maar hoef hem zeker niet nog een keer te zien!
Tarkus
Op zich is het verhaal in deze film niet slecht, maar toch viel het geheel me een beetje tegen.
Had er toch veel meer van verwacht.
Ik heb nu al vele filmen gezien met Adrien Brody in een hoofdrol, maar in geen van die filmen en dus ook niet in deze kan het zijn sublieme vertolking die hij deed in 'The Pianist' verbeteren, zelfs niet evenaren.
De film wordt soms vergeleken met de 'Species'-reeks, en hoewel dat ook geen topfilms waren, ze waren alleszins spannender dan deze film.
De film duurt 107 minuten, en dat is voor een film die gemaakt is als deze, té lang !!
shadowRAR
Wat een slechte film. Ik zag de trailer en hoopte dat deze film de moeite waard was, maar ik ben daarin flink teleurgesteld.
Het verhaal dat gedreven wetenschappers voorbij bepaalde morele en ethische regels gaan om een experiment to voltooien, wat uiteindelijk volledig mis gaat, sprak me wel aan.
Helaas slaan de door de 2 hoofdrolspelers genomen acties werkelijk nergens op. Zelfs in een slechte horror maken de spelers niet zulke domme keuzes en dit moeten nog wel wetenschappers voorstellen.
Ze creëren dus een monster dat steeds menselijker wordt. De vrouwelijke hoofdrolspeelster krijgt een moederlijke band met het ding (beetje vergezocht, maar ok - valt nog binnen de grenzen).
De mannelijke hoofdrolspeler heeft daarna blijkbaar zo'n behoefte in seks dat hij zich laat verleiden (serieus?).
Ook is het een beetje jammer dat zodra hun oorspronkelijke creatie van sekse veranderd, valt het kwartje niet bij de briljante wetenschappers dat dit dus ook gaat gebeuren bij hun laatste creatie (DREN).
Als je dit leest en denkt dat mijn stukje tekst een beetje weg heeft van een tirade, dan kan dat best kloppen. Ik heb deze film namelijk 5 min geleden gezien en ik vind het jammer dat ik 1,5 uur van mijn leven verspeeld heb met het kijken naar deze film.
cor1946
Wat een afgang deze film. Ik snap Brody niet . Zeker geld nodig.
Imperial Figure
Gemiddelde op moviemeter hield me tegen om deze te kijken, maar mijn pa kwam aan met deze film, moet zeggen, ben aardig verrast, gemiddelde op moviemeter is te laag, niet terecht.
Lekkere mengelmoes van meerdere bekende pulp en cult sci-fi films, film is wat traag maar de sfeer greep mij vast, ik kan wel voelen dat Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth) er bij betrokken was als producent.
Acteer prestaties waren vaak beneden pijl, vooral Sarah Polley vond ik belachelijk slecht acteren, Adrien Body met zijn magere lichaam acteerde op automatische piloot en de creatie (hem/haar met kieuwen en vleugels) was apart.
Critici waren verspreid, kwam uiteindelijk net boven de voldoende, zowel metacritic als imdb net boven een 6, waarom de users dan minder tevreden zijn weet ik niet, ze hebben zeker nog nooit een B-film en David Cronenberg sci-fi film bekeken.
Experiment goed volbracht naar mijn mening.
riinyosa
Alleraardigst filmpje dat wel wordt ondergewaardeerd op MovieMeter.
Morspoort
Ah eindelijk kan ik mijn frustratie uiten over deze bizar slechte film, met recht de slechtste die ik ooit heb gezien. Zelden zo'n rare film gezien, het wordt zelfs zo slecht dat het op een idiote manier nog grappig wordt. Dat is het ergste wat een serieuze film kan overkomen. Ik bekeek deze film, helaas, in de bioscoop en de zaal was uiteindelijk gaan lachen om het absurde verhaal. De personages waren irritant en het verhaal klopt gewoon niet. De sex met dat wezen is onwerkelijk en zelfs met mijn beste pogingen om me in te leven kan ik me niet voorstellen dat iemand sex zou willen hebben met zo'n wezen. Verder blinken hoofdrolspelers uit in het maken van de slechtst denkbare keuzes, en wordt het na een redelijk begin niet om aan te zien. Ik begrijp nog steeds niet hoe ik en twee andere vrienden in staat waren te blijven zitten. Als het had gekund had ik het geld voor mijn bios kaartje terug geeist. Laat hier aub geen vervolg op komen!
lvlvlv
Best wel wreed goeie film, die inderdaad een beetje ondergewaardeerd op moviemeter.
Vond de film wel iets nieuws hebben, geslacht veranderen van Aliens is niet wat je normaal verwacht. Er waren ook een paar minder goede stukken, zoals
en voor de rest wel een zeer goede film die niet zo spannend was, maar wel een aardig sfeertje had
Henry Spencer
heb op Imdb gelezen dat Natali werkt aan een verfilming van een Ballard-verhaal, High Rise. Dat ziet er wel veelbelovend uit. Ik denk dat dat verhaal echt iets is voor Vincenzo Natali !
zegmaarmaarten
Geen topper, toch wel enkele aardige scenes. Ongeloofwaardig verhaal en het gedrag van deze geweldige wetenschappers is nogal onverantwoordelijk. Ze denken niet erg vooruit waar ze mee bezig zijn en wat de gevolgen zijn.
Als je het allemaal niet al te serieus neemt (en dat deed ik dan ook niet want daar geeft de film geen aanleiding toe) dan kun je je toch wel vermaken met deze film. Ik zou wel wachten tot deze film in de 5 euro bak ligt, wij hebben er nog het volle pond voor betaald en dat is het niet waard.
2,5 sterretjes gegeven, dat is wat mij betreft al aan de hoge kant...
Rodger
prima film , voor dit regenachtig weekend.. en er is niks op tv...
Tuurlijk is dit geen topper, maar zo slecht is deze ook weer niet...
2.5**

Secretariat
Drama / Biografie, 2010

Testament
Drama, 1983
experimentdnageneticsgene manipulation genetic engineeringgenetically modified organismscience fiction