• 9.381.622 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Angelina Jolie, John Malkovich en Jeffrey Donovan

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Changeling

"To find her son, she did what no one else dared."

Los Angeles, 1928. Op een dag verdwijnt Walter, het zoontje van Christine Collins. Ze schakelt de politie in die haar pas laat serieus neemt. Dan wordt Walter gevonden, maar Christine meldt onmiddellijk bij de LAPD dat deze knaap niet haar zoon is. De corrupte politie van L.A ligt op dat moment onder vuur in de media en kan de vondst van de verdwenen jongen goed gebruiken. Christine wordt dan ook niet serieus genomen. Ondertussen ligt de zoektocht naar de echte Walter Collins stil en tikt de klok door.

Christine Collins

Dr. Jonathan Steele

Ben Harris

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Changeling... de eerste fim die ik gezien heb van Clint Eastwood als regiseur waarin Clint dit keer geen rol vertolkt. Ik moet zeggen: ook al speelt Clint er niet in. Hij weet me toch weer een pracht van een verhaal in elkaar te flansen.

De settings van Changeling (die Los Angeles van de jaren 20) zijn om te beginnen erg mooi nagebouwt en de film begint eventjes zwartwit en gaat dan verder in kleur. Dan komen we bij het gelukkige leven van Christine Collins (toch nog wel mooi geacteerd door Angelina Jolie die eerst echt alleen voor de actie ging in mijn ogen) met haar 9 jarige zoon Walter. (ook prachtig geacteerd) Natuurlijk weet je in het begin van de film al dat het om een vermissing van een kind gaat maar hoe het hierin word voorgeschoteld is werkelijk magistraal. Dat zul je maar zien waneer Walter uiteindelijk vermist word en Christine der wereld helemaal instort. En dat is nog niet alles.... Dit zou je maar overkomen: Je krijgt te horen dat je zoon weer terug is gevonden maar op het moment dat je hem weer ziet je zoon helemaal niet blijkt te zijn terwijl iedereen je probeert wijs te maken dat die jongen (die gekrompen en besneden is en ook dikker is) wel je zoon is maar door stress en angst alleen behoorlijk is veranderd. En vanaf dat moment zit je gewoon behoorlijk te puzzelen. Je hebt zelf ook door dat er iets totaal niet klopt. Maar wat? En zo begint de hele nachtmerie voor Christine. omdat ze de politie maar niet wil geloven word ze maar in het gekkenhuis gedonderd en ondertussen word er maar niks aan de zoektocht gedaan. En dan krijg je het moment dat er ook nog ergens aan de andere kant van Amerika een een of andere Psychopaat alias Kinderlokker is die kinderen in stukjes hakt, of laat doen door een ander kind die ook even later getraumatiseert in een verhoorkamer zit. Vanaf dat moment word Changeling alsmaar duidelijker en duidelijker en komt de waarheid maar steeds dichterbij. En dan blijkt het ook dat er een flink straaltje corruptie word gebruikt waar Christine in verzijld raakt. Met oa die leugens van die agent JJ Jones die maar wil blijven ontkennen met dat ze de zoon gevonden hebben en niet verder willen met de zoektocht.

En de film is tegen het einde ook erg mooi. En het lijkt ook wel alsof Clint Eastwood geen enkel stukje wilt overslaan en gewoon de film zo uitgebreid mogelijk wou maken. Dan krijgen we te zien dat die Psychopaat word opgepakt en op het laatst word opgehangen. En alles word ook zo intens en vol emoties gedaan. En ook krijgen we een open eind. De zoon blijft wel vermist en de kans is groot dat ie nog leeft maar het blijkt wel een held te zijn omdat ie ervoor zorgde dat er een paar andere jongens bevrijd waren uit die kippenhok van die kinderlokker. Zo mooi.

Gewoon weer een erg mooie Eastwood film. Zo zou je zien dat ie in zijn oude jaren nog wel hele mooie puzzelachtige verhalen kan maken. Ook wel mooi dat dit zich dan ook in de jaren 20 afspeeld om het natuurlijk nog moeilijker te maken. Want officeel zou je zo'n zaak als deze in het heden zo met DNA en computers kunnen oplossen. Ook twee dikke duimen voor Angelina Jolie. Dacht eerst dat ze meer voor de actie was (Oa Tomb Raider) maar voor serieuze rollen kan ze er ook wat moois van maken. Decors, settings, verhaal, intensheid, acteerwerk, emotie noem maar op. Alles is gewoon dik in orde.

avatar van RubenvVelzen

RubenvVelzen

Hele goede film, je zit er helemaal in. Het feit dat het een waargebeurd verhaal is maakt het nog heftiger allemaal. Angelina Jolie acteert boven verwachtingen in deze rol, die toch anders is dan haar voorgaande rollen.

Heel sterk!

avatar van Xen0n

Xen0n

Het is gewoon een heel sterk drama. En de hoofdrol word perfect vertolkt door Jolie, het kwam prachtig over. De film laat goed zien wat er kan gebeuren bij corruptie/machtsmisbruik bij politie.

avatar van kaplan

kaplan

Ik heb de film gezien omdat hij hier hoog gewaardeerd was. Maar ik had er veel meer van verwacht. Hij begon wel mooi. dat psychiatirsche centrum gedeelte was goed.
Maar vervolgens gaat de film dan onnodig en te langdradig in op dingen die het beter korter of juist helemaal achterwege had kunnen laten.

Ik ben het wel een beetje eens met Fuentes.
2,5 sterren

avatar van genietje

genietje

Eastwood en Jollie zijn naar mijn bescheiden mening zwaar overschat. Ze "zijn" een bepaald typetje en proberen hogerop te komen middels de wat zwaardere films.

Clint Eastwoord weer in de regie, de rol van stille Willy is inmiddels volledig uitgehold en voorspelbaar vermoed ik. En Jolie, alias Miss Big lip, die het gepresteerd heeft om de volledige film haar "upperlip" in de "gewenste" stand te houden.

Goed verhaal maar ik heb mij dus de hele film geïrriteerd aan het hoge "stille Willies" en "big lip" gehalte!

Ik heb de film gekeken vanwege de hoge waardering maar wat mij betreft zijn Eastwood en Jollie wederom zwaar overschat.....

avatar van pardalis

pardalis

invincible schreef:

Na Flags of Our Fathers weer een zeer slechte film van Clint Eastwood met een zeer matig acterende Angelina Jolie.

Smaken verschillen uiteraard, kan het zijn dat je liever geen drama ziet ?

avatar van pardalis

pardalis

Een heel ontroerende film waarbij je het vaak wil uitschreeuwen uit ongeloof ! Kippevel krijg je als je bedenkt dat dit alles nog niet zo heel lang heeft plaats gevonden. Jolie die meestal wulpse en stoere rollen op zich neemt, heeft hier een zeer innemende rol ingenomen. Daardoor toont ze echt wat ze waard is. Heel wat dus. Het bleef boeien, ontroering brengen en heel wat kippevel momenten. Als vrouw kun je je misschien nog iets meer inleven dan als man. Maar dit is maar een idee hoor ! Een welverdiende 4,5 !!

avatar van Roomboter

Roomboter

Normaal houd ik niet zo van drama, maar dit is werkelijk een fantastische film!

Ik snap niet dat iemand kan zeggen dat Jolie matig acteerde.

Ze heeft dit fantastisch gedaan! Ook de rest van de cast was erg goed. Vooral die Sanford Clark, dat jongetje. Geweldig gedaan.

4,0 ster

avatar van ezra1971

ezra1971

Clint Eastwood is God. Gran Torino en deze film bewijzen dat gewoon. Woorden schieten te kort, maar de sterren niet. 5.

avatar van Boneka

Boneka

Uitstekende drama in het rijtje van The Green Mile. Toen ik de cover zag en de inhoud had ik zoiets van 12 in een dozijn, maar dat is deze film zeker niet. Ook de extra's zijn leuk om te zien, maar dan wel na de film uiteraard. Jolie speelt haar rol als moeder uitstekend en vergeet even haar rolletjes als in Mr. & Mrs. Smith, want dit is Jolie zoals je haar niet kent. De film begint met mooie eind jaren 20 kleuren en eindigt in de jaren dertig. Het plot is zeer goed in beeld gebracht en geeft ook een goede kijk op de politie in LA in die jaren. Dat dit verhaal echt heeft afgespeeld maakt de film alleen maar boeiender. Ook het slot gaat nog even door als je denkt dat ie is afgelopen. Een absolute aanrader!

avatar van Bramtje

Bramtje

ik ga hem binnekort kijken en zal mijn oordeel los laten mijn verwachtingen liggen eerlijk gezegt niet al te hoog maar ik zal wel zien

avatar van komerad

komerad

Deze film was helemaal niet zoals verwacht, had iets spannender verwacht maar uiteindelijk dus onverwacht goed!

Het is een drama zonder echt overdreven te zijn, snijd ook verschillende thema's aan zeer mooi!

Scoorde ook heel hoog bij m'n vrouwtje

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Dit scoort gewoonweg hoog bij iedereen in het algemeen. Ik heb deze film meer dan 3 keer gezien en ja, hij is langdradig maar je voelt het niet, juist wanneer het teveel wordt komt er een nieuwe twist, geweldig van Eastwood, kun je een film elllendig lang maken

avatar van 93.9

93.9

Denk steeds dat dit een film over een boxer is...

Overigens een zeer slechte film....

avatar van Thom1994

Thom1994

Indrukwekkende film die heel goed geacteerd is. Af en toe leek de film saai te worden maar toch steeds weer iets interresants dat de film weer spannender maakte.

een verdiende *5

avatar van Rutte

Rutte

Hele sterke film met een uitstekende Jolie.

Eastwood neemt rustig de tijd om het erg dramatische verhaal aan de kijker voor te leggen, en slaagt daar in alle opzichten in omdat het simpelweg blijft boeien.

In eerste instantie lijkt er een tweede verhaallijn parallel te gaan lopen aan het eerste, maar al vrij snel lopen deze vloeiend in elkaar over.

Verder fantastisch acteerwerk van Jolie als een moeder die de hoop niet opgeeft.

Voor een drama liefhebber een must see.

avatar van Movielicious

Movielicious

Absoluut niet mijn favoriete genre, maar wat een indrukwekkende film zeg! Ik heb me gedurende 140 minuten geen moment verveeld, zat helemaal in het verhaal. In tegenstelling tot wat sommige mensen hier roepen, vind ik dat Angelina Jolie de rol prachtig vertolkte. Helemaal niet overdreven o.i.d. Het zal je allemaal ook maar gebeuren...

avatar van Shelley 77

Shelley 77

Heel ontroerende film. Dat dit echt is kunnen gebeuren tart toch wel ieder zn verbeelding. Pluspunt omdat Angelina Jolie schitterend acteert!

avatar van ForestAge

ForestAge

Erg goede film, had ik niet verwacht. Normaal gesproken ben ik niet echt de persoon om meer dan 2 uur naar een drama te kijken, maar als ze zo goed geschoten zijn als deze maak ik graag een uitzondering!

Mooie plaatjes, droevig verhaal en prima acteerwerk.

avatar van mandylamers

mandylamers

Wat een ontzettend mooie, indrukwekkende film! Schitterend acteerwerk!

avatar van Allepinie

Allepinie

93.9 schreef:

Denk steeds dat dit een film over een boxer is...

Overigens een zeer slechte film....

Als je dit steeds denkt, dan heb je de film of niet gekeken, of met je ogen dicht gekeken. De enige "boKSer" in deze film was een blonde dame die een dokter een klap verkoopt.

Gelukkig verklaar je daarmee wel je stem...

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

mandylamers schreef:

Wat een ontzettend mooie, indrukwekkende film! Schitterend acteerwerk!

Eén van Jolie haar beste rollen naar mijn mening, geweldig.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Allepinie schreef:

Gelukkig verklaar je daarmee wel je stem...

Het kan toch dat de titel van deze film hem aan een bepaalde boksfilm doet denken? In dat geval vond hij deze film eenvoudigweg niet memorabel.

Ik kan me trouwens op zich best goed voorstellen dat je deze film verwart met Cinderella Man; ze zijn in dezelfde tijd gemaakt en ze spelen zich allebei om en nabij de jaren '30 af.

avatar van jakke36

jakke36

prachtige film

alweer een voltreffer van clint eastwood, angelina jolie speelt de rol van haar leven!

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Wederom een geweldige film van Eastwood.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog maar 3 films heb gezien van hem, maar alle 3 waren ze prachtig.

Al vind ik deze toch minder dan Gran Torino & Million dollar baby.

Soms had ik het gevoel dat deze net iets teveel wilde, ook teveel Hollywood... Maar uiteindelijk kon dat de pret toch niet drukken en heb ik er zeker van genoten.

Hierna is Mystic river aan de beurt, ik ben benieuwd!

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Sprakeloos. Geweldig film gewoon. Angelina Jolie geeft in deze film een definitie van acteren. Ze laat acteurs zien hoe het echt moet. Het moment dat de politie agenten binnen komen op haar werk om haar te vertellen dat ze haar zoon hebben gevonden. Grandioos! De moment van stilte, het leunen op de kast, de tranen, haar lichaamshouding...Gewoon Perfect. Ze wist me te raken op dat moment.

Clint Eastwood is één van mijn geliefde acteurs en hij is nu bezig met mijn geliefde regisseurs te worden. Chapeau voor deze uitstekende film. Iedereen heeft zijn rol meer dan goed gespeeld, tot aan de kinderen toe.

Een film die je zeker lang zal bijblijven, vooral door de uitmuntende acteer prestaties van Jolie.

@kimberly:
Mystic River is een erg goede film. Heb het lang geleden gezien, wordt tijd dat ik het nogmaals bekijk. Vooral Sean Penn en en Tim Robbins.

avatar van nens89

nens89

Wauw, verveelde voor geen moment.

avatar van _Lianne_

_Lianne_

Erg mooie, indrukwekkende film!!

4,5

avatar van c-l-a-r-i-s-s-a

c-l-a-r-i-s-s-a

Echt een prachtige aangrijpende film! Geweldig geacteerd door Angelina Jolie.

avatar van Reinbo

Zeer degelijk drama van Eastwood dat lange tijd op 4* afstevende, maar in de slotminuten toch weer verzand in een simpele boodschap over hoop. Vooral omdat het me stompzinnig en vreselijk lijkt hoop te hebben in een dergelijke situatie.

3,5* dus en een beetje jammere nasmaak.