Genre: Mystery / Misdaad
Geregisseerd door: Clint Eastwood
Met onder meer: Angelina Jolie, John Malkovich en Jeffrey Donovan
Releasedatum: 4 december 2008
Plot Changeling
"To find her son, she did what no one else dared."
Los Angeles, 1928. Op een dag verdwijnt Walter, het zoontje van Christine Collins. Ze schakelt de politie in die haar pas laat serieus neemt. Dan wordt Walter gevonden, maar Christine meldt onmiddellijk bij de LAPD dat deze knaap niet haar zoon is. De corrupte politie van L.A ligt op dat moment onder vuur in de media en kan de vondst van de verdwenen jongen goed gebruiken. Christine wordt dan ook niet serieus genomen. Ondertussen ligt de zoektocht naar de echte Walter Collins stil en tikt de klok door.
Christine Collins
Dr. Jonathan Steele
Ben Harris
orbit
- 12092 berichten
Fish lips doet het heel aardig (kan zij nou goed ...?). Verder vind ik het een film van prima vorm, prima emotie en meer dingen die der Clint in zijn vingers heeft, maar een briljante prent, een die bijblijft? Nou, nee.. ook al heb ikzelf een kind. Somehow is het me toch iets te politiek en te tragisch en te weinig persoonlijk. Misschien ligt dat toch aan fish lips..
Desalniettemin, knap waar die oude Clint al dan niet mee op de proppen komt de laatste tijd.
Cassius
Zeer goede film, goed acteerwerk en een mooi verhaal. Ik blijf toch een fan van John Malkovich, die hier weliswaar een kleine rol vertolkt, maar het toch weer zo mooi op zijn manier doet. Verder vind ik Angelina Jolie hier goed acteren, ze kan het toch wel, ondanks al het gedoe rondom haar persoon. Het einde stelde me ook tevreden.
luvmusic
ik had echt totaaal iets anders verwacht van deze film. heeft m'n verwachtingen dan ook zeker overtroffen!
Hullek
Wat een film, zeg. Zonder twijfel voor mij tot nu toe beste film van het jaar.
vitani
héle goede film! hij was leuker dan ik verwacht had!
En het mooie vind ik dat het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, al kan ik me erg moeilijk voorstellen dat mensen in staat zijn tot zulk soort dingen.
El-royo
Prima film. Normaal gesproken is drama niet zo mijn ding, maar nadat ik van de week Gran Torino had gezien ben ik deze ook maar eens gaan bekijken. Ondanks de lange speelduur aangenaam verrast moet ik zeggen! 3,5 *
hkoster16
geen slechte film. misschien een beetje te hoog gewaardeerd.
zag het het destijds met meryl streep en julia roberts.
geef de film eerst een drie. later eens weer bekijken.
valentinooo
Erg mooie en indrukwekkende film.
En wat goed geacteerd zeg!!! Knap werk!!
Basso89
Goed verhaal maar te langdradig. Goed acteerwerk van Angelina, maar bij sommige anderen liet dat te wensen over.
Jules15
Ik had een film vol van de irritante dramatische momenten verwacht, maar dat was het gelukkig niet, en ik vond het verhaal zeer onvoorspelbaar, het eind vond ik niet helemaal af, maar toch een hele goede film. Met zeer goed acteerwerk van Angelina.
FullMoon
Als Hilary Swank de rol van Angelina had gespeeld dan had ze het beter gedaan. Angelina deed het overigens uitstekend.
gentenaar
Schitterende film die me geen moment verveelde
imponerende acteerprestaties en zeer mooi verfilmd.
beumer
Wat een mooie te gekke indrukwekkende heerlijk lange film en wat acteert ze goed!!! Echt weer een topper van Jolie.
Dogie Hogan
De Blu-ray viel gistermiddag in de bus, en gisteravond meteen maar gekeken.
Ga niet mee in dat geleuter over de lengte van een film (blijkbaar gevolgen van de videoclipgeneratie...
), de film is voorbij voordat je het weet. Eastwood heeft voor ge- weldige decors gezorgd, wat niet makkelijk geweest is voor een film, die zich in 1928 afspeelt, een lust voor het oog.
Prima, uitgebalanceerd plot. Die executie had voor mij niet tot in details gefilmd te hoeven worden, heeft geen toegevoegde waarde, maar ik had bij Eastwood niet niet anders verwacht.
Wisselende acteerprestaties van Jolie. Ze zag er trouwens niet echt gezond uit, en dan die felrode, extreme vis-lippen... Tja, en tel niet de momenten, dat ze 'my son' zegt.
Omdat onder en boven de film zwarte balken zitten, had ik de voorkeur gegeven om de subs hierop te zetten, maar die gaan nu over het beeld, jammer. Vertaling is niet altijd accuraat; volgende keer maar es zonder ondertitels kijken.
Daarnaast had ik van de Blu-ray meer verwacht, beeld is net boven DVD niveau.
Voor vandaag de extra's bekijken gepland.
Een IMDB *8/10
Donkerwoud
Als er een man is die ik het eeuwige leven gun dan is het Clint Eastwood wel. In de nadagen van zijn leven heeft hij zich van de stoere cowboy van vroeger opgewerkt tot uitermate gevoelige cineast. Zijn recente films zijn dan ook stuk voor stuk klassieke meesterwerken gebleken. Van die films die over 50 jaar nog bekeken gaan worden om te zien hoe goed filmmaken in elkaar steekt. In Changeling zet Angelina Jolie een vrouw neer die zal blijven knokken om haar verloren gewaande zoon terug te vinden. In haar strijd ontrafelt ze een complot rond justitie die zich uitstrekt boven haar persoonlijke leed om, en juist wanneer het haar teveel wordt, knokt zij nog harder door. Angelina Jolie zet hier ongetwijfeld haar beste rol ooit neer. Zij geeft gestalte aan een vrouw die fysiek en mentaal tot het uiterste wordt gedreven, maar die door haar wilskracht overeind blijft tegen de krachten die zich tegen haar hebben gekeerd. De film had een vervelend stuk Amerikaanse propaganda kunnen worden met heldenmoed en ´´gebaseerd op een waargebeurd verhaal´´. Maar door de subtiele dialogen en het integere spel van Jolie wordt het nooit sentimenteel. Even lijkt het toch de verkeerde kant op te gaan, maar dan vindt er een genadeloos gruwelijke plotwending plaats die toch venijn toont. Met een meesterlijke film als dit achter de kiezen gaan er weer veel films tegen vallen.
Dogie Hogan
xxsilversurferxx
Dacht eerst dat het echt zown vrouwen drama( zown ware rtl 4 waargebeurde verhaal) zou zijn ,
maar heb me er in vergist .
Het is een mooie film
kanjertje
Opmerkelijke goeie film.
Drama van de bovenste plank.
Had er niet zo veel van verwacht.
canciser
Changeling heeft de perfecte balans tussen verhaal en verveling. Het verhaal komt echt goed tot z'n recht en het verveelt niet, dit komt door de mooie setting, sterke en geloofwaardige dialogen die ondersteund worden door fantastisch acteerwerk. Normaal spreken dit soort drama's mij niet aan, maar deze steekt er gewoon met kop en schouder boven uit. 4*
DeGier
Voor mn gevoel kwam de film een beetje te rustig op gang....maar daarna toch een heeel sterk verhaal. Erg goede film, intrigerend!
skip
Misschien heb ik naar een andere film gekeken of heb waarschijnlijk te weinig verstand van films maar dit drama is volgens mij niet zo bijzonder als je hier zou vermoeden. Angelina Jolie acteert grillig ofwel soms sterk maar er waren ook momenten dat ik echt het gevoel kreeg na een slechte actrice te kijken. En dat was eigenlijk ook het gevoel dat ik bij de film had, goede en slechte momenten. Verder irriteerde de wat onnatuurlijk overkomende karakters in deze film mij ook, die ook nog eens veel te vlak blijven. Met sentimentele muziek en gladde beelden alleen kom je er niet. Eastwood kan dan een grote naam zijn maar deze film vind ik maar middelmatig en eerlijk gezegd dan aan de onderkant van middelmatigheid. 2 *
Ed Lauwerens
Net deze film gekeken. Daar wordt ik echt stil van, heftige film. Van begin tot eind op het puntje van de stoel gezeten en echt het verhaal ingezogen. Ik weet niet of het goed acteerwerk was etc, maar dit is het effect die de film op mij had. 4,5 punten (en dat geef ik niet vaak)
Pakok
Eindelijk weer eens een film die je emotioneel weet te raken.
Aanrader!
MovieHolic
Hij komt inderdaad wat traag op gang... en wat eerder gezegd werd, tussen verveling en spanning in... maar na ongeveer een half uur vind ik m wat meer op gang komen. het is op een waargebeurd verhaal gebaseerd dus ik kan er weinig van zeggen ... maar ik vond dat die Mrs Collins zich wel "erg" zwak opstelde tijdens bepaalde momenten... waaronder het moment dat ze in de boeien werd geslagen. En dat moment dat ze dat gesprek met die arts heeft... beetje jammer. Maar ondanks dat .. wat een verdomd heftig verhaal zeg
Een goede film... een aanrader.
len2
Een goede film... een aanrader.
In grote lijnen mee eens
Pierre1965
Moet eerlijk bekennen, zo mooi had ik niet verwacht dat deze zou zijn.
Ben de hele top 250 aan het kijken.
Uit nieuwsgierigheid, ik wil alle "topfilms" minstens een keer gezien hebben.
Kom zodoende films tegen uit alle genres.
Of het t genre is weet ik niet.
Maar om te beginnen is dit al een verhaal zeg.
Het zal je gebeuren als moeder.
Bijzonder mooi geacteerd.
LosseFlodder
Film niet afgekeken. Weet niet waarom andere mensen naar films kijken, maar ik doe het voor mijn amusement. Van deze film kreeg ik de neiging prozak te gaan slikken.
een halve ster, omdat deze film echt zwaar overgewaardeerd is.

Clint Eastwoods bejubelde thriller 'Changeling' vanavond (20 juli) te zien op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Angelina Jolie (49)

De tien best beoordeelde films van de jarige John Malkovich (70)

Waargebeurde thriller 'Changeling' van Clint Eastwood morgenavond op televisie

Earthlings
Documentaire, 2005

War Photographer
Documentaire, 2001
corruptiemoederministerpowerpublic biografieregeringpolitieclergymangebaseerd op een waargebeurd verhaalreüniemoordthrillersamenzweringchild in perilcorruptie bij de politielos angeles, californiëkerkalleenstaande moederstreet urchin vermist persoonmissing childmental asylumontvoering van kinderenmental hospitalshock treatment mother lovecriticism jaren 20missing son jaren 30moeder zoon relatiekidnapped childdesperate womanimposterdisbelieving cop child abductiontelephone switchboard operatortrue story single mombiographicalfemale hysteriafound childpolice coverup