• 9.379.413 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Angelina Jolie, John Malkovich en Jeffrey Donovan

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Changeling

"To find her son, she did what no one else dared."

Los Angeles, 1928. Op een dag verdwijnt Walter, het zoontje van Christine Collins. Ze schakelt de politie in die haar pas laat serieus neemt. Dan wordt Walter gevonden, maar Christine meldt onmiddellijk bij de LAPD dat deze knaap niet haar zoon is. De corrupte politie van L.A ligt op dat moment onder vuur in de media en kan de vondst van de verdwenen jongen goed gebruiken. Christine wordt dan ook niet serieus genomen. Ondertussen ligt de zoektocht naar de echte Walter Collins stil en tikt de klok door.

Christine Collins

Dr. Jonathan Steele

Ben Harris

avatar van Waku

Waku

Wat een geweldige film deze “Changeling”…

Angela Jolie in een van haar beste rollen ooit op het witte doek.

In de jaren 30 look is ze bijna onherkenbaar.

De thriller/drama “Changeling” is niet alleen uiterst sfeervol gemaakt het weet de kijker ook een dikke 2 uur en een kwartier van begin tot eind te boeien.

Clint Eastwood levert na “Gran Torino” wederom een meesterwerk af.

Ik geef hem niet veel maar bij deze weer een keer 5*!!!

avatar van Redlop

Redlop

De laatste films van Eastwood konden mij weinig bekoren. Oversentimenteel en gedateerd.

Maar Changeling vormt een aangename uitzondering. Prachtige decors, uitstekend acteerwerk en boeiend en heftig verhaal. Jolie op haar best, maar ook de bijrollen overtuigden. 4*

avatar van mandy7

mandy7

Waku schreef:

Wat een geweldige film deze “Changeling”…

Angela Jolie in een van haar beste rollen ooit op het witte doek.

In de jaren 30 look is ze bijna onherkenbaar.

Clint Eastwood levert na “Gran Torino” wederom een meesterwerk af.

Ik geef hem niet veel maar bij deze weer een keer 5*!!!

NA Gran Torino?

De release date (in america) daarvan was afgelopen vrijdag.

The Changeling draait al sinds eind oktober/begin november.

ah well...

avatar van helleke

helleke

Schitterende film met een prachtprestatie van Jolie.

Aangrijpend verhaal met mooie sfeerbeelden uit die tijd.

Ondanks de lange speelduur heeft het me geen moment verveeld.

Onlangs ook Gran Torino gezien met Eastwood als acteur, maar hier bewijst hij wederom wat voor een geweldig regisseur hij ook is.

4 dik verdiende sterren.

avatar van ken1976

ken1976

Mooie film en schitterend geacteerd! Tevens bewijst Clint Eastwood dat hij ook kan regisseren

Het verhaal duurt inderdaad lang maar het verhaal blijft steeds boeien dus het verveelt op geen enkele moment! De dialogen zijn niet saai en de spanning blijft er goed in! ( films die in het algemeen lang duren en niet saai zijn bijv: titanic of the green mile)

Angeline Jolie acteert de sterren van de hemel, als moeder die op zoek is naar haar verdwenen zoon! John Malkovich had een goeie bijrol . Michael Kelly deed het ook aardig.

Persoonlijk vond ik Jeffrey Donovan (capt JJ Jones) ook goed overkomen, als goeie ' badguy ' . Wel vreemd dat hij niet in de cast wordt genoemd omdat hij best een grote rol had en tevens goed akteerde!

Kortom, zeker een aanrader... een goeie film met een goed verhaallijn!!! En ik geef hem zonder moeite 4 sterren!!!

avatar van hidje22

hidje22

Een film die zich afspeelt in de jaren ´30. De film komt erg traag op gang, maar ondanks dat hebben de makers het toch voor elkaar gekregen om hem bijna 2,5 uur te laten duren en naar een scenario toe te werken waar eigenlijk geen goed einde voor te vinden was. Sommige dingen in de film waren erg voorspelbaar, al zaten er ook verassingen in. Een goede cast waarin Angelina Jolie briljant acteerwerk aflevert. Al met al een redelijke film met hoogte-en-dieptepunten.

3,5 sterren

avatar van J@sko

J@sko

Heb deze gister in de bios gezien, wat een schitterende film zeg. Het verhaal bleef me de hele tijd boeien, ondanks de lange speelduur. De sfeer van de jaren '30 is goed te proeven en Angelina Jolie acteert in deze film echt subliem! Kortom, 5*

avatar van Straniero

Straniero

Gejank om een vermiste zoon en een oscar gaan hand in hand in deze inspiratieloze vertelling, die uiteindelijk door buitensporige goedheid van Jolie en andere zoetigheid definitief uit elkaar dondert.

goede film .meer kan ik niet zeggen.

Uitstekende acteerprestaties en een goed doordacht verhaal.

avatar van rupie

rupie

Goede film, verhaal is pakkend, was aardig onder de indruk.

Camera werk was ook indrukwekkend, bepaalde spanning hierdoor.

avatar van MisterRoboto

MisterRoboto

Eastwood blijft toch 1 van mijn favoriete regisseurs. De film maakte niet zo'n grote impact op me als Million Dollar Baby maar weet toch sterk over te komen. Dit is vooral te danken aan het sterke optreden van mevrouw Jolie. De film heeft zijn minpunten. Zo vond ik de scenes in die mental hospital wat cliche-matig overkomen, maar het verhaal blijft gewoon boeien.

avatar van vranque

vranque

De kleuren vielen me als eerste op. De sfeer is voortreffelijk. Het verhaal is aardig en godzijdank gebaseerd op waargebeurde gegevens want dit verzin je niet. Haha. Ik stoor me alleen aan die verschrikkelijke uitdrukkingsloze barbieface, die levende etalagepop die nog steeds wanhopig en onterecht denkt dat ze op de catwalk loopt: Angelina Jolie

avatar van Koerok

Koerok

Wat hebben mensen toch tegen Angelina Jolie? Misschien niet de meest briljante actrice die er rond loopt, maar in deze rol vond ik haar meer dan ok. Geen seconde aan gestoord.

En dat het een lekker wijf is, is natuurlijk alleen maar een pré.

Verder vond ik het een indringende film. Een van de beste die ik de afgelopen tijd gezien heb. Een 4.0

avatar van Mondragon

Mondragon

Werkelijk schitterende film, boeit van begin tot eind.

avatar van stinissen

Prachtige mooie film met zeer veel oog voor detail , kleding, make-up , auto,s etc etc.

avatar van wwelover

wwelover

Ik heb genoten, het is een prachtige film. En dat zul je mijn niet zo snel horen zeggen over films met Angelina Jolie, ik heb vrij weinig met haar namelijk. Maar in deze film is dat anders. Het is een uitermate goed verzorgde film, en dat had ik ook niet anders verwacht van Clint Eastwood, de hoge verwachtingen zijn dan ook zonder enige moeite gehaald.

Het feit dat dit gebasseerd is op waargebeurde gebeurtenissen maakt het allemaal behoorlijk 'creepy', je kan je hedendaags toch niet voorstellen dat het nu nog zou gebeuren in een land als de VS. Het is dan ook behoorlijk knap in elkaar gezet tot een toch wel vlot lopende film, want je had hier net zo goed een mini-serie van kunnen maken en dan nog meer op dingen in gaan.

Zoals ik al zei, ik heb neit veel met Angelina Jolie, maar dit is voor het eerst dat ik onder de indruk ben van een rol van haar, ze speelt echt geweldig, en laat zien dat ze toch ook kan acteren. Ook de overige rollen zijn bijzonder sterk ingevuld, met natuurlijk John als andere toppertje naast Jolie. Ook Jeffrey Donovan vond ik heel erg sterk. De wat jeugdigere cast was dan wat minder, allemaal wat te overdreven geacteerd, vond ik dan ook één van de weinige minpunten.

Visueel is het ook een mooie film, het ziet er allemaal erg picobello uit, ook complimenten voor het decor en de make-up etc. En natuurlijk was de Score ook goed, niet briljant maar wel erg goed en werkt sterk qua opwekken van sentimentele gevoelens.

Zeker weten een aanrader, het is een sterke drama maar ook een behoorlijk spannende en boeiende film.

avatar van wrist

wrist

Straniero schreef:

Als je zo naar deze film hebt gekeken raad ik je aan om wat vaker naar Tineke Schouten te gaan in de schouwburg of op tv. Daar is ze de laatste tijd veel op te zien en.. ik kan je vertellen dat je dat vast veel meer aanspreekt...

Deze film is oscarwaardig! punt

avatar van Straniero

Straniero

wrist schreef:

Deze film is oscarwaardig! punt

Ik denk dat Changeling hilarischer is.

Opvallend dat die opzichtige bombarie blijkbaar niet stoort bij velen. Vooral Jolie. Waarom acteert ze in godsnaam zo goed? Vanwege die dikke pruillippen en huiloogjes? Of vanwege die "I want my son", die zo ongeveer 1000 keer voorbij komt? Veel meer zie je haar namelijk niet doen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Als Californiër in hart en nieren is Eastwood geboeid geraakt door deze ophefmakende zaak in eigen streek in de jaren '20. Het is een schreeuw van verontwaardiging.

Dat de verdwijning van een kind het hele maatschappelijke systeem van LA zou dooreenschudden had Christine Collins, de moeder, zeker niet voorzien. Ze deed wat ze moest doen en maakte gebruik van het inefficiënte gepolitiseerde systeem om haar strijd te voeren, nadat ze er zelf het slachtoffer van werd . Het wordt helemaal chaotisch wanneer er nog een serial-killer-plot bovenop komt. De film heeft me makkelijk te pakken gehad, al lag het emo-gehalte op bepaalde momenten schaamtelijk hoog en bleef Eastwood naar mijn zin teveel plakken aan de politieblunders en de psychiatrische instelling. Een deftig en sober drama maar geen oscar-potentieel.

avatar van Day-V

Day-V

Ik vond deze film zelfs nog beter dan Gran Torino (qua verhaal)

avatar van Angie8778

Angie8778

Het is lang geleden dat ik zo'n goeie film heb gezien,

echt een topper

Day-V schreef:

Ik vond deze film zelfs nog beter dan Gran Torino (qua verhaal)

Het is waargebeurd.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

88Fabian schreef:

Het is waargebeurd.

En waargebeurd moet automatisch altijd beter zijn dan fictie?

Dat is namelijk het enige dat ik uit je reactie kan opmaken.

jacobine_rodijk schreef:

En waargebeurd moet automatisch altijd beter zijn dan fictie?

Dat is namelijk het enige dat ik uit je reactie kan opmaken.

Nee.het verhaal ligt al klaar,dat is wel wat makkelijker.

avatar van Day-V

Day-V

88Fabian schreef:

Nee.het verhaal ligt al klaar,dat is wel wat makkelijker.

Dus als je een echt gebeurd verhaal hebt is de film meteen geweldig?

avatar van gotti

Dat zegt 88Fabian niet, maar met wat ie zegt heeft ie ook maar gedeeltelijk gelijk. Wanneer je bijvoorbeeld een waargebeurd verhaal of een boek verfilmd ligt er zeker al een fundering, maar menig schrijver heeft zich hier wel degelijk in verslikt. Boeken pakken minder interessant uit op film dan vooraf gedacht werd en verhalen zijn worden veelal gedramatiseerd om het voor film te laten werken. Het kan je dus zeker helpen als fundering -alhoewel al die informatie je ook compleet in de war kan brengen-, maar het staat zeker niet garant voor succes.

avatar van scorepio

scorepio

Schitterende film die bij mij op alle vlakken scoort.

4.5 sterren

88Fabian

Deze film heeft een aparte sfeer,en er wordt eigenlijk best goed in geacteerd.maar er komen bijna geen wendingen in de film voor die het echt spannend houden,de film blijft steken in een bepaalde eentonigheid.4 sterren vind ik zeker teveel voor de film.

avatar van Fatsa

Fatsa

Zeer goed geacteerd door Angelina, scoort op alle vlakken. Hele goeie film, echt een aanrader.

ongelovelijke film! dat dit ook gewoon echt is gebaseerd op waar gebeurd verhaal maakt het nog schokkender.. Angelina Jolie speelt echt een van haar beste rollen in deze film, erg overtuigend allemaal..

Eén van de beste films van 2008!

Weet iemand hoeveel oscars of awards Changeling heeft gekregen? Of heeft 'ie niks gekregen?