• 9.381.345 stemmen

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Angelina Jolie, John Malkovich en Jeffrey Donovan

Releasedatum: 4 december 2008

Plot Changeling

"To find her son, she did what no one else dared."

Los Angeles, 1928. Op een dag verdwijnt Walter, het zoontje van Christine Collins. Ze schakelt de politie in die haar pas laat serieus neemt. Dan wordt Walter gevonden, maar Christine meldt onmiddellijk bij de LAPD dat deze knaap niet haar zoon is. De corrupte politie van L.A ligt op dat moment onder vuur in de media en kan de vondst van de verdwenen jongen goed gebruiken. Christine wordt dan ook niet serieus genomen. Ondertussen ligt de zoektocht naar de echte Walter Collins stil en tikt de klok door.

Christine Collins

Dr. Jonathan Steele

Ben Harris

avatar van Hollandtop

Hollandtop

Mooie, indringende film met een goede rol van Angelina Jolie. Film duurt iets te lang, maar blijft tot het einde toch boeien.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Clint Eastwood levert weer een film naar behoren af, maar echt voor de volle 100% trekken doet het me wederom niet. Het verhaal verloopt verrassend in het begin en geeft je wel wat te denken. Alleen zijn sommige elementen zoals de corrupte LAPD nu niet een beetje uitgekauwd in filmland? Op het eind van de film hengelde Angelina Jolie me ook iets te nadrukkelijk (en onoprecht) naar een Oscar.

avatar van Dudine

Dudine

heel mooi!

*4,5

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Het idee en het script ziet er goed uit, Alleen jammer dat clint eastwood

het heel saai en emotieloos het heeft weten over te brengen.

Na het succes van de rol "bink" in Wanted is angila nu neergezet als Emotionele moeder

die niet zo goed weet hoe ze haar emoties moet uitten,

Althans ze probeerde mij ervan te overtuigen hoe erg ze het vond toen haar zoon weg was,

maar als ik daar bij de politie had gezeten had ze mij er niet van overtuigt dat ze van haar zoon hield en hem ook heel graag terug wil

Deze rol is meer weggelegd voor: Nicole Kidman of Jodie Foster,

Hun weten tenminste wel emotioneel en weten dat ook zo echt mogelijk over te brengen.

Kortom:

Gooi er een aantal andere acteurs in, doe iets meer onderzoek naar het echte verhaal,

pas het script zodanig aan dat het wat realistischer lijkt,

en je hebt een leuke drama/thriller die wel degelijk de moeite waard is om dan ook in de bioscoop te bezoeken.

avatar van Mel24

Mel24

Threeohthree schreef:

Het idee en het script ziet er goed uit, Alleen jammer dat clint eastwood

het heel saai en emotieloos het heeft weten over te brengen.

die niet zo goed weet hoe ze haar emoties moet uitten,

Deze rol is meer weggelegd voor: Nicole Kidman of Jodie Foster,

Kortom:

pas het script zodanig aan dat het wat realistischer lijkt,

Dat iemand zo iets durft neerpennen!! Shame on you!!!

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Mel24 schreef:

Dat iemand zo iets durft neerpennen!! Shame on you!!![/quote]

dat iemand zoeits durft neer te pennen!! shame on you!!

Ten eerste mijn bericht heeft tenminste met de film te maken,

Ten tweede het is mijn mening, en bij een discussie heb je nu eenmaal 2 kanten.

En Als laatste: Als je nu wat tegenargumenten had, hadden we een leuk onderwerp om over te discuseren,

Want het enige wat ik uit je post kan opmaken is dat, jij dit waarschijnlijk een betere film vind als ik. Nou dat kan,

Maar dit soort posts zijn een beetje overbodig als je het mij vraagt.

Ik kon in elk geval moeilijk wakker blijven in de bioscoop.

Maargoed, dat komt misschien ook omdat ik me doodergerde aan

angila. Niet mijn smaak voor dit soort films nogmaals.

Hopelijk post jij en vele anderen voortaan gewoon een post die ook wat met de discussie van de film te maken heeft.

avatar van adempinar

adempinar

Ik heb het gisteren gezien en vond een sterke verhaal. .

De verhaallijn is uitstekend , alleen geen happy end.. ik had op een mooie moment gewacht dat ze weer zouden ontmoeten.

Maar helaas . .

Mooie film . . en waard om te kijken.

een 4 van mij

avatar van Vincent!

Vincent!

Deze viel mij toch wat tegen, het kwam allemaal een beetje geforceerd op mij over waardoor het mij niet erg kon raken. Ik denk dat ik toch niet zo'n fan ben van de drama's van Clint Eastwood, million dollar baby kreeg ik een beetje hetzelfde gevoel van. Al met al niet heel slecht, de film had mooie decors en aan het begin was ik best geboeid aan het kijken. Alleen het einde vond ik vrij langdradig en eigenlijk een beetje saai. Een krappe voldoende toch wel, 3*

avatar van Apocalypse Now

Apocalypse Now

zwak begin, sterk einde

zeer goed gespeeld door Jason Butler Harner

avatar van acjmjansen

acjmjansen

Om het kort te houden: Heel erg mooi!

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Eastwood lijkt wel een beetje dezelfde verhaallijn te pakken te hebben.

Mensen die vechten tegen de eikeltjes.

Wel een mooie film. Ik denk dat dat de gemiddelde vrouw dit een leukere film vindt dan de gemiddelde man, waar overigens niks mee mis is.

En ik zal wel de zoveelste zijn maar dit is in mijn ogen een drama en geen mysterie.

Ik denk bij mysterie meer aan Scully en Mulder hehe.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

En Mel24 moet niet flauwemiepen.

avatar van AC/DC

AC/DC

Echt een mooie film. Vond vooral Angelina Jolie en John Malkovich sterk acteren. En natuurlijk, Clint flikt het weer. Wat zou het een groot verlies zijn voor de filmwereld als die man stopt!

Dikke vette 4,5*

avatar van extremezz

extremezz

Zeer mooie en pakkende film,dat er mensen zijn die deze film minder vinden begrijp ik niet,ze zullen altijd wel iets negatiefs vinden

avatar van AC/DC

AC/DC

Hectometerpaal schreef:

Ben ik met je eens!

AC/DC schreef:

Ben ik met je eens!

Ik ook, vond mysterie ook al zo'n onzin. Is gewoon een drama.

avatar van lucas-s1

lucas-s1

fantastische film, schokkeend verhaal met perfect acteerwerk van jolie, je moet wel van haar houden want ze is 90% van de tijd in beeld.echt een topfilm, alleen draaide de moord van die moordenaar een beetje af van het verhaal, maar verder perfect!

avatar van gotti

Dat Eastwood het nog niet verleerd is bewijst ie opnieuw met Changeling, alhoewel er helaas wel wat haken en ogen aanzitten. Na verloop van tijd begint de film een beetje te trekken. Er moet namelijk veel verteld worden. Héél veel. Er wordt hier op een inventieve manier gebruik gemaakt van de montage -door bijvoorbeeld twee verschillende rechtzaken door elkaar heen te snijden- maar je vraagt je af of een onsje minder de film niet ten goede zou zijn gekomen.

Jolie is bij vlagen angstaanjagend goed, maar op andere momenten vliegt ze ook genadeloos uit de bocht en schmiert ze een eind weg. De laatste scène die ze heeft met de eventuele moordenaar van haar zoon is hier een goed voorbeeld van. Gedurende deze hele scène balanceert ze continue op het muurtje der geloofwaardigheid. Waar de moordenaar] angstaanjagende trekken vertoont, wil Jolie nogal wat ver doorslaan in haar hysterische geschreeuw.

Vakkundig gemaakt door de oude meester, maar een half uurtje minder én Jolie wat meer aan de lijn had de film wonderen gedaan...

lucas-s1 schreef:

Ik hou normaal helemaal niet zo van Angelina Jolie, maar hier acteerd ze heel sterk in.

En wat bedoel je met dat de moord van het verhaal afdraaid? Zo is het toch gewoon gebeurd. dat is toch gewoon een deel van het verhaal.

peter74 schreef:

Dat het echt gebeurd is wil natuurlijk niet altijd zeggen dat het ook daadwerkelijk werkt in de film. Ik had er ook zo mijn twijfels bij of het niet wat korter had gekund binnen deze verhaallijn...

peter74

Oke, ik begrijp je, alleen vond ik het wel passen in de film, hoorde er naar mijn mening ook gewoon bij. Vond het zelfs wel onverwacht omdat ik het hele verhaal nog niet kon. Vond het wel allemaal zo onwaarschijnlijk, dat ik het naderhand nog even op internet heb opgezocht, en kwam er toen achter dat het toch echt grotendeels allemaal gebeurd is.

avatar van Nasir

Nasir

Boeiend verhaal. De jaren dertig prachtig weergegeven en de uitstekende score die clint zelf heeft verzorgd. Vind het ook altijd leuk als die oude logo's van filmstudio's in het begin op het doek verschijnen. In dit geval was dat vogens mij Universal. En dan dat prachtige laatste shot van de stad en z'n mensen van lang vervlogen tijden tijdens de aftiteling. Mooi!

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1996 stemmen

Heb een film gezien van uitermate hoge kwaliteit met dikke props voor Jolie die een dijk van een acteerprestatie neerzet. Meeslepend en goed in in te leven. Af en toe zakte het tempo wat in. Ik sluit mij aan bij de persoon hierboven die zij dat er 30 minuten uitgeknipt hadden mogen worden. Tot slot nog hulde voor de hoofdinspecteur en de psychiater. Zij wisten mij een oprecht grondige hekel aan hen doen krijgen.

Aanradertje 4*

peter74 schreef:

Dit is dus geen geldig credo. Of dingen er wel dan wel niet bij horen zal mij een worst wezen. Het moet dramatisch gezien werken.

avatar van ettertje70

ettertje70

Ik heb hem net gekeken. Ik was erg onder de indruk. Vond Million dollar baby echt een geweldige film, was minder weg van Flags of our fathers. Maar dit was indrukwekkend.

peter74

Je vond het zó onwaarschijnlijk dat je het opgezocht, waarna je het pas geloofde? En toch 5 sterren. Dat snap ik niet. Een film dient te werken, zonder informatie van buitenaf. Doet ie dit niet, dan is de film niet geslaagd lijkt me...[/quote]

Ik vond de film ook gewoon werken en goed in elkaar gezet, alleen is het onvoorstelbaar dat zoiets echt is gebeurd. En ik zoek wel vaker dingen op als ik een film zie die op iets gebaseerd is, om te kijken hoe het prcies in elkaar steekt, en ook al is het niet voor te stellen, kan ik een film nog wel zo mooi vinden dat ik hem 5 sterren geef.

avatar van chrispie

chrispie

Zeer mooie film.

Waargebeurde films zijn meestal wel mooi , maar deze heeft iets extra's want het is best schokkend wat er in de film voorkomt.

zeker een 5 waard!!

avatar van P8rb

P8rb

Tsja, wel ongeveer wat ik ervan had verwacht. Niks mis met de film, zeer degelijk drama, erg goed in elkaar gezet, maar miste toch iets om te overtuigen. Naar het einde toe werd het ook wat langdradig, hoopte ik dat het afgelopen zou zijn, dan wordt er weer een scene achteraan geplakt.

Dat Eastwood goed kan regisseren is duidelijk, ik hoop dat hij eens met wat boeiends gaat komen. 3 sterren voor deze.

avatar van hessel

hessel

Zeer naar de strot grijpende film. Wel prachtig geflimd en geacteerd. Al had ik wel moeite met het feit dat er zoveel onderwerpen in zaten met een zeer diepe emotionele lading. 4*

avatar van chillout

chillout

Wat een topfilm, deze gaat zeker een oscar halen dit jaar!!!

echt top verhaal van begin tot het einde zeer aangrijpend en boeiend.

zeer mooie acteerprestatie van Jolie!