Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Neil LaBute
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Patrick Wilson en Kerry Washington
Bekijk via Netflix
Plot Lakeview Terrace
"What Could Be Safer Than Living Next to a Cop?"
Het jonge koppel Chris en Lisa is nog maar net in hun droomhuis in Lakeview Terrace getrokken wanneer ze te maken krijgen met hun buurman die hun multiculturele relatie afkeurt. De man, Abel Turner, is een alleenstaande vader en agent bij de LAPD. Zijn patrouilletochten door de buurt geven sommigen een gevoel van veiligheid, maar Chris en Lisa nemen de voortdurende bemoeienissen van Turner niet. Wanneer Turner wel heel diep in hun leven binnendringt, besluit het koppel dat het tijd wordt om terug te vechten.
Abel Turner
Marcus Turner
Captain Wentworth
Clarence Darlington
Ramon K
Eerste drie kwartier zijn te doen maar daarna wordt de plot steeds ongeloofwaardiger. Uiterst irritant. 1*
tevelenco
Redelijke actiefilm die langzaam begint en vooral draait om de pesterijen.
De personages werden verder niet echt goed uitgediept maar ondanks dat bleef de film me toch boeien.
En kende hij nog een spannend slot waardoor hij toch een voldoende scoort.
Bla
Trailer intrigeerde me maar de film stelt teleur. Erg jammer, toch nog 2,5* voor Samuel L. Jackson, want hij is hier alweer briljant.
TroubleSome
Ik vind de meeste films van Samuel L jackson echt een aanrader.
Echter viel deze film erg tegen. Ondanks het goede acteerwerk vond ik het verhaal en zijn einde tegen vallen.
Totaal onverwacht overigens.
slechts 2 sterren voor deze film.
Lennert
De voorstukjes die ik had gezien waren ook spannender dan de hele film bij elkaar, maar het uiteindelijke product was zeker niet slecht. Goed acteerwerk van Wilson en Jackson, een beklemmende sfeer en (tot op het veelbesproken einde) ruimte voor nuance over de vraag of Jackson's personage nu wel of niet slecht is.
Pinoy
Jackons speeld goed een gestoorde Politieagent leuk gedaan. film waarbij je gefrustreerd raakt door de Naïviteit van Jackon's "Nieuwe buren"
Blokland
Volstrekt ongeloofwaardige en onlogische laatste 10 minuten verknallen deze film behoorlijk.
neforce
@ Blokland
Vreemd, dat had ik juist niet, ik vond het einde wel erg goed, laatste half uur kreeg wel een onverwachte wending in ieder geval, daar hou k wel van!
Sp3kkie
Ik vond dit een hele vreemde film. Niet wat ik verwacht had.
Hoewel ik geen fan ben van drama en ik het ook niet een echte thriller vond heb ik me toch redelijk vermaakt.
Het acteerwerk van Samuel L. Jackson vond ik wel goed dat stukje dat hij Chris meenam op patrouille en dan die confrontatie, zijn gezicht daar, best freaky. Hij heeft echter wel betere films gehad
1 ding wat ik nog niet begrijp, waarom de hele tijd die branden erbij betrekken, ik snap de hele toegevoegde waarde hiervan niet. Iemand uitleg daarover
Verder redelijke film, wat mij betreft geen must-see maar ook geen film waar je je bij verveeld, een zes vond ik net te laag dus een 7 dan maar.
Zandkuiken
Weer eentje in de rij "Waarom kijk ik hier in godsnaam naar?". Ben eigenlijk allergisch aan cinema waarbij iemand zonder dat ie er zelf aan kan doen het bloed vanonder de nagels wordt gehaald. En ook deze is me misvallen.
Het begin is nog redelijk, met een behoorlijk eerste half uur. Daarna wordt Lakeview Terrace steeds frustrerender. Zowel Jackson als Wilson doen het nochtans niet slecht, en het voelt allemaal best echt aan, maar persoonlijk hoef ik er geen film over te zien.
1,5* dan maar, want op zich is Lakeview Terrace wat mij betreft nu ook geen complete draak.
sneakbakje
ik zelf vond deze film 1 van mijn favorieten
zoals vaker word gezegd bij een film verstand op nul
en kijken maar.
samuel speelde erg goed.
lloydbarker
Waar gaat het eigenlijk over een burenruzie door een rassenkwestie? Ja inderdaad maar Samuel zet zijn rol weer eens ijzersterk neer waardoor hij hier een geweldige film van maakt! Hij hoort echt bij de topacteurs wat mij betreft. Een dikke 4!
m1chel
- 1948 berichten
Ja, ik heb me prima vermaakt bij deze film.
Filmkriebel
Herzien, en ik blijf bij mijn 4*. Deze film verdient veel beter. Het is vooral een sterke thriller en de voortdurende dubbelzinnigheid van Turner zorgt voor venijnige dialogen en boeiende escalaties van burenruzie die stilaan misdadig wordt. .
Weertenaar
De grijze muis onder de grijze muizen: 2.50 (2.30)
Een nogal standaard ingericht verhaal, dat redelijk overeind wordt gehouden door de grote mate aan degelijkheid, en het niet onaardige acteerwerk. Al lijkt Jackson de laatste jaren jammergenoeg steeds vaker kwantiteit boven kwaliteit te verkiezen, want een topprestatie is al te lang geleden. Neil LaBute ken ik van de Wicker Man waarin hij niet erg gelukkig was in zijn keuzes; dat is hem in deze prent een stuk beter gelukt. De spanningen tussen Abel en Chris en Lisa worden redelijk uitgewerkt, al had ik het idee dat hier toch wel iets meer uitgehaald had kunnen worden, voor mijn gevoel telt de film net iets te veel overbodige scenes. Cinematografisch stelt het allemaal bijzonder weinig voor, al boeit het wel tot het laatste moment, hetgeen al een prestastie op zich is.
Nurhan Karadeniz
Interessant film om naar te kijken. Je krijgt geen hoogte van Samuel in deze film... Is hij nou goed, of slecht... of een pshyco. Grappige scenes zaten er ook. Je zou maar zo een buurman hebben?
Justinvdk
Zeker een leuke film om te kijken. Jackson zet weer een uitstekende rol neer. Verder wel een goede film met wat spannende momenten, maar niks bijzodners verder. Maar wel een goeie film.
jordkaka
In de film wordt niet echt duidelijk wat het verhaal is en waar het nou om gaat, ja een burenruzie.. De film komt eigenlijk niet echt lekker op gang eigenlijk vind ik. En ik vind het een beetje een raar einde, wel heb ik me vermaakt met de pesterijen en het acteerwerk van Jackson. 2,5 ster voor deze film die meer had mogen brengen.
Minotaures
Aardige film.
Verhaal was te doen; buurman die je nooit zou willen. Tempo was toch aan de ene kant langzaam, maar aan de andere kant paste het gewoon goed in.
Jackson was weer geweldig bezig en bij deze een geweldige personage. De andere bleven bij mij op de achtergrond.
Af en toe wel grappig hoe Jackson het jonge koppel pest en uitlokt om een hevige ruzie. Het begint ook van licht- en geluidsoverlast tot echte vernieling en bedreiging. Maar vond het bergafwaarts gaan zodra die zo'n dealer inhuurt en vervolgens doodschiet om zo 'onschuldig' rondom de inbraak te blijven. Daarnaast vond ik de confrontatie van beide partijen spannend, maar ook een momentenkiller. Je zat net lekker in de film en waar je compleet wat anders verwacht, krijg je zo'n snelle, slappe einde voorgeschoteld.
Wel een prachtig mooie omgeving, groot huis, mooi uitzicht en zelfs een zwembad. Zonder zo'n akelige buurman hadden ze het goed getreft.
helleke
Heel goeie film met prima acteerprestaties.
Heeft mij geen moment verveeld.
Vandaar een verdiende 3,5 sterren.
BBarbie
Op zich een aardig verhaal, maar het middengedeelte van de film zakt wat weg. Goede acteerprestaties, ook van Kerry Washington, die ik eigenlijk alleen maar ken van een paar tv-series.
Waarschijnlijk dat het toen echt gebeurde tijdens het filmen van deze film.
Daar komen geregeld branden voor.
Dan moet je als regisseur toch iets.
nachtschade
Mateloos geërgerd aan het constante spanningsveld waarin het verhaal zich afspeelt. Het is werkelijk de gehele film hetzelfde: pesterij --> reactie, pesterij --> reactie. Had er duidelijk meer van verwacht.
orbit
- 12092 berichten
Best intense film over raciale spanningen en vooroordelen, Jackson in een prima rol als racistische cop waar je ook een beetje plaatsvervangend moedeloos van wordt als kijker. Geen hoogvlieger, maar gewoon prima filmpje.
freakey
Zonet gezien op RTL8, ik vond de film erg vermakelijk (en dat vind ik het belangrijkst in een film) en Jackson was weer top....

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Coach Carter
Drama / Sport, 2005

The Salvation
Western / Drama, 2014
vandalismharassmentzwangerschapbuurmanhouse partyshot to deathurinationinterracial couple lapdair conditioner